Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Konya - Antalya Uçak Bileti


Antalya

Antalya iline seyahat etmek için uçak bileti arayışlarınızda, Ucakbileti.com’u ziyaret etmeniz durumunda düşük fiyatlarla uçak bileti bulabilme şansınız olur. Onlarca havayolu şirketi arasından, sizin için düşük fiyatlı uçak biletini, zahmetsizce satın alırsınız. Antalya’nın eşsiz sahilleri ve tarihi eserleri arasında harika bir tatil, ruhunuzu dinlendirir.

Antalya hakkında; plaka kodu 07 olan Antalya, Türkiye’nin en güzel turizm merkezlerinden biridir. Şehir Muğla, Konya, Burdur, Mersin ve Isparta illeri ile çevrelenmiştir. Narenciye ve muz üretimi ile tanınır, üç tarafı yüksek dağlarla kaplıdır. Tarihi ve doğal güzellikleri, sahili ve denizi ile Türkiye’nin en güzel turizm cennetlerinden biridir. Antalya’ya en uygun fiyatlı uçak bileti ile siz de gelin ve tatilin tadını çıkarın.

Antalya’ya Ne Zaman Gidilir?

Antalya ilinde havalar yazları sıcak, kışları ise yağışlı ve ılık geçer. Kış aylarında bile havaların çok soğuk olmadığı şehir, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistler ile dolup taşmaktadır. Yazları hava aşırı sıcak olduğu için, halk ve turistler genellikle şehrin plajlarına ve piknik alanlarına akın eder. Ekim ayından sonra hava serinlemeye başladığı için tatile gelecek olanların bu tarihten önce gelmeleri tavsiye edilir.

Antalya’nın Lezzetleri

Antalya ilinde oldukça fazla yöresel lezzet bulunur. Hibeş, şiş köfte, piyaz, patlıcan, karpuz kabuğu ve turunç reçeli, serpme börek gibi pek çok tat Antalya ziyaretlerinde kesinlikle denemelidir.

18’in Bağaçası; Kalekapısı’nda Saat Kulesi’nin tam karşısında bulunan dükkânda yıllardır 18’in bağaçası adıyla üstü fıstık ve susamla süslü, bir nevi tarçınlı kek olarak tarif edilebilecek tahinli bir yiyecek satılmaktadır. Bu yiyecek geçmişte Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi konumundaydı. Günümüzde ise yılın her döneminde tüketilmektedir.

Koca tarhana; Antalya’nın özellikle Manavgat tarafında yapılan oldukça basit, ekonomik ama bir o kadarda lezzetli bir çorba. İçerisinde bulunan börülce, nohut ve tavuk eti sayesinde de oldukça sağlıklı bir yöresel yemek olduğunu söyleyebiliriz.

Şişçi Ramazan; Antalya’nın en bilinen yöresel yemeklerinden olan köfte piyazı 35 yıldır Antalyalılara sunan bir mekân. İlk lokantasını 1970 yılında Muratpaşa Camii karşısında açan Ramazan Özalp şiş köftelerinde kendi çiftliğinde yetiştirdiği hayvanları kullanmakta. Lokanta aynı zamanda hesaplı olmasıyla Antalya’ya gelen ziyaretçileri kendine çekmektedir.

Antalya’nın meşhur yanıksı dondurması; Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Giliğ dondurma dükkânı yaz aylarında önünde kuyrukların oluştuğu mekânlardan biridir. Bunun dışında Antalya merkezde bulunan Akdeniz, Zamora ve Dilara Yaşar şehrin dondurma konusunda birer markaya dönüşmüş mekânlarındandır.  Yanıksı dondurma ise Antalya’ya gelindiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biridir.

Antalya’nın ünlü reçelleri; Antalya değişik reçelleri ile de ünlüdür. Karpuz kabuğu, turunç ve patlıcan reçelleri bu şehirde yapılan ve orijinal tatlardan bazılarıdır. Saat kulesinin yakınlarında bulunan ve yıllardır aynı yerde hizmet veren Yenigün Reçelcisinde, hediyelik reçel satışları yapılmaktadır.

Parlak Restoran; yılların tecrübesi ile kömürde piliçte bir numara olan mekân, 1954 yılından bu yana hizmet vermektedir. Restoranda öğle saatlerinden itibaren kömürde piliç bulamak mümkündür. Bunun yanında zeytinyağlı yemekler ve etli yemekleri ile Akdeniz mutfak kültürünün en iyi örneklerini sergilemektedir.

Buzlu badem; Yörede rakının yanında tüketilen buzlu badem, şehrin başka bir lezzeti olan tirmis gibi plastik kaplarda satılmaktadır. Bu lezzeti en güzel şekliyle Buzlu Bademci Adil’de bulabilirsiniz.

Şakşuka; şarkılara bile konu alan Antalya yöresine has bir yemektir. Patates, patlıcan, kabak ve yeşilbiber küp şeklinde kesilerek kızartılır. Üzerine bol rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakla sos hazırlanır. Sosun ocaktan inmesine yakın birkaç damla sirke ilave edilir. Kızartmanın üzerine hazırlanan sos dökülerek servis edilir.

Börekçi Tevfik; yıllardır serpme böreği ile lezzet tutkunlarını ağırlayan mekân, sabah kahvaltısı ve öğleden sonra da şehir halkının uğrak yerlerindendir.

Hibeş; Antalya’nın geniş meze kültürünün bir parçası olan hibeş, tahinden yapılır. İçki sofralarının olmazsa olmazı olan hibeş özellikle balıkla çok yakışan bir mezedir. Tahinin içerisine sulandırılmış limon tuzu, sarımsak, kırmızıbiber, kimyon ve limon suyu ile yapılır.

Kokoreç; Antalya’da kokoreç, oldukça fazla sevilen bir yiyecektir. Kokoreç ya çok sevilir ya da nefret edilir. Şehirde kokoreci en iyi yapan yerlerden biri Kokoreççi Hilmi’dir. Deniz kenarında ve merkezde şubeleri bulunan mekân, kokoreç sevenler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir.

Antalya’da Görülmesi Gereken Yerler

Antalya denizi, sahili, tarihi eserleri ve daha pek çok görülmeye değer yerleri ile yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bir şehrimizdir. Antalya’ya uygun fiyatlı uçak bileti alarak, şehre gelebilir ve bu güzellikleri siz de yaşayabilirsiniz.

Kaleiçi; Antalya’da turizmin kalbinin attığı yer olan Kaleiçi; kafeleri, restoranları, eski Antalya evleri ve marinasıyla mutlaka gezilmesi gereken bir yerdir. Falez manzarası ise dünyada az rastlanır bir manzaraya sahiptir.

Aspendos; Roma tiyatrolarının zamanımıza ulaşmış örneklerinden biridir. Aspendos’un mimarı Theodoros’un oğlu olan Zenon’dur. Son yıllarda ise bölgede yapılan konser ve festivallerde aktif şekilde kullanılmaktadır.

Kemer; Antalya’nın tatil köylerinin ve otellerinin bulunduğu bir ilçedir. Kemer’in sahil şeridi Mavi Bayrak ödülü almıştır. İlçede çok sayıda gece kulübü bulunur. Dünya Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan ilçe Antalya’da eğlence deyince ilk akla gelen yerlerden biridir.

Demre; Likya’nın önemli kentlerinden biridir. Demre Noel Baba’nın dünyaya geldiği yer olarak bilinir. 5. yy.’da yapılmış St. Nicholaus adındaki kilise günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Manavgat; Manavgat şelalesi şehrin turistler tarafından uğrak yerlerinden biridir. Eşsiz manzarası ile şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp, serinlemek isteyenler için seçeneklerden sadece bir tanesidir.

Kaleköy; karadan ulaşma imkânının olmadığı Kaleköy, yatların uğrak yerlerindendir. Kaleköy’de kentsel yapılaşmanın yasak olması, doğal güzellikler açısından görsel bir şölen sunmaktadır. İlçede bulunan pansiyonlarda alternatif bir tatil yapmak mümkündür.

Kaş; özellikle dalış yapmayı seven çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından rağbet gören ilçesidir. Amforaları, mağaraları, antik batıkları ve kanyonları ile son yıllarda popülerliği artan bir sahil kasabasıdır.

Bunları Yapmadan Antalya’dan Gitmeyin

Kaş ilçesindeki Ölüdeniz şehre gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kemer’deki gece kulüpleri eğlenmek isteyenlerin uğrak yerleridir ve bu mekânlara mutlaka uğranmalıdır. Kemer, Manavgat, Kaş, Alanya ve daha birçok ilçesini gezmeden dönmeyin. Adrenalin seviyorsanız, yamaç paraşütü yapmadan dönmeyin. Kaş ve civarında bulunan antik kentleri mutlaka görün. Heyecan yaşamak ve mutlu saatler geçirmek istiyorsanız Beşkonak’ta rafting yapın ve sonrasında balık yiyin.

Antalya’da Alışveriş Önerileri

Antalya yöresine ait el dokuması halılardan mutlaka bir tane edinin. Keçiboynuzu pekmezini tadın ve seyahat dönüşünde bir kavanoz alın. Şehir merkezindeki dükkânlardan Antalya’nın kendine has reçellerinden ve 18’in bağaçası satın alarak sevdiklerinize şehrin lezzetlerini taşıyın.

Antalya Havalimanı

Antalya Havalimanı, şehir merkezine 15 km. uzaklıkta ve ulaşımı oldukça kolaydır. Yapımı devam eden tramvay ile çok daha kolaylaşacağı tahmin edilmektedir. Otobüs ya da dolmuşla da şehir merkezine kısa ve rahat bir yolculukla ulaşılabilmektedir. Şehir merkezine yakınlığından dolayı, taksi ile ulaşım da oldukça ekonomiktir. Antalya’ya ulaşımınızı sağlayan havayolu şirketinin servisleri ile de gitmek istediğiniz yere ulaşımınız sağlanabilir. Antalya’ya en ucuz uçak bileti için, en az 20 gün öncesinden biletinizi almalısınız. Çünkü gitmek istediğiniz tarih yaklaştıkça uçak biletlerinin fiyatları artmaktadır.

 

 

 

 

 

 


Konya - Antalya uçak bileti

En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!

 

Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.

 

Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.

 

Konya’nın Tarihi

 

İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.

 

Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.

 

Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

 

Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.

 

Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.

 

Konya Lezzetleri Nelerdir?

  • Saç Böreği

 

  • Mevlana Böreği

 

  • Arap Aşı Çorbası

 

  • Papara Yemeği

 

  • Etli Ekmek

 

  • Un Helvası

 

  • Etli Pilav

 

  • Yaprak Sarması

 

  • Batırık

 

  • Yoğurt Çorbası

 

  • Etli Topalak

 

  • Dilber Dudağı Baklavası

 

  • Patates Böreği

 

  • Kaygana Tatlısı

 

  • Höşmerim Tatlısı

 

  • İrmik Helvası

 

  • Etli Fırın Ekmeği

 

  • Düğün Pilavı

 

  • Bamya Çorbası

 

  • Konya Peynir Şekeri

 

  • Tandır Böreği

 

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

Lokum ve Konya Penir Şekeri

 

Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.

 

Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi

 

Türbe

 

Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi

 

Cami

 

Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii

 

Medrese

 

Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese

 

Mağara

 

Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası

 

Göller

 

Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü

 

Tarihsel Yapılar

 

Çatalhöyük

 

Mutlaka Ziyaret Edin

 

Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.

 

Konya’dan Ne Almalı?

 

Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı

 

Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: