Ucuz Batman Uçak Bileti Satın Al
Batman Güneydoğu Anadolu bölgesinin en şirin şehirlerinden biri olmaktadır. Bu şehir tarihi ve kültürel güzellikleri kadar ülkemizde petrol üretiminin olduğu alanlara da sahiptir. Batman şehrine ülkemizin birçok noktasından havayolu ile kolaylıkla gidilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile de Batman iline gelmek isteyen kişiler ucuz uçak bileti ile ekonomik ve konforlu bir şekilde yolculuktan sonra Batman şehrine ulaşabilmektedir.
Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak da en gelişmiş illerinden biri olduğu için yılın her döneminde kişiler bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı gitmektedir. Bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı havayolunu tercih ederek giden kişiler uçak bileti, günü ve saati noktasında da bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Özellikle online internet siteleri aracılığı ile kişiler istedikleri yer ve zamanda ucuz uçak bileti satın alabilme olanağına sahip olmaktadır.
Batman Tarihi
Ülkemizin kültürel ve tarihi dokusu ile önemli şehirlerinden biri olan Batman ilinin tarihi M.Ö 550 yılarına kadar dayanmaktadır. Tarih sürecinde kurulan birçok devletin eline geçen Batman 1500 yıllarda Sefevilerin denetimine geçmiştir.1515 yılında ise 4.Murat Bağdat seferi sırasında kendisine büyük katkılar veren Turhan oğlu Mahmut Pasa'ya ELEKHANI içine alan Batman suyu ile Botan suyu arasında kalan bölgenin tamamını vermiştir. Cumhuriyet kurulduğu dönemden itibaren hızlı bir gelişim gösteren şehir 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur.
Batman’a Ne Zaman Gitmeli?
Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesin de yer aldığı için özellikle yaz aylarında bu şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini görebilmek adına ziyaret edilmesi uygun olup bahar aylarında bu şehre rahatlıkla gidilmektedir.
Batman’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü
Batman ilinde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Bölgede yaz ayları sıcak ve kurak kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Batman ilinde yağışlar yüksek yerlerde kar, ovalarda ise yağmur şeklindedir. Batman şehrinin toprakları bozkır ile kaplıdır. Şehrin ova bölgelerinde bozkırdan başka bir bitkiye rastlanmamakta dağlık alanlarda ise az da olsa meşelikler vardır.
Batman’ın Lezzetleri
Güneydoğu bölgesinin kendine has yemeklerinin büyük bir bölümü Batman şehrinde de pişirilmektedir. Batman yemeklerinin temelinin et ve süt ürünleri oluşturmaktadır. Batman iline özgü bol yağlı et yemeklerinin yanında içli köfteler, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar ve bu yöreye özgü çiğ köfte ile birlikte perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları bu şehrin başlıca mutfak lezzetleri arasında yer almaktadır. Ayrıca bu yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ve taş ekmeği de bulunmaktadır.
Batman’dan Yemeden Dönmeyin
Batman iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce tatmamaları gereken lezzetler arasında mehir, kütülk, çiğ köfte, perde pilavı bulunmaktadır. Bu şehre hangi sebeple olursa olsun gelen kişilerin bu yemeklerden birini mutlaka tatmalıdır.
Batman’dan Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün
Batman ilinde özellikle de bu şehrin Hasankeyf ilçesinde yöreye özel el sanatları ürünleri satılmaktadır. Özellikle el dokuması, tiftik, battaniye, yün örgü işi, heybe, kaneviçe üzeri nakış, keçe ve motif yünlü çoraplar dikkat çekmektedir. Kişiler Batman iline geldiklerinde evlerinde kendilerini bekleyen eş, dost ve akrabalarına özellikle bu yöreye özgü el sanatları ürünlerinden alıp götürebilmektedir. Bunun ahşap türünden minyatür beşik, havan ve keklik kafesi gibi ürünlerde hediye olabilecek alternatif ürünler arasındadır.
Batman’ da Alışveriş Yerleri
Batman iline gelen kişiler burada kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacak merkez konusunda bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Şehir merkezinde hizmet veren AVM’ler Batman halkının veya bu şehre kısa süreliğine gelen kişilerin gönül rahatlığı ve huzur ile alışveriş yapacakları noktalardır.
Batman’da Gezilecek Ve Görülecek Yerler
Batman ili tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemin en önemli merkezlerinden biri olmaktadır. Bu şehre gelen kişiler birçok eski dönemlerden günümüze kalmış birçok tarihi ve kültürel yapıları görebilmektedir.
Tarihi Yapılar Ve İbadethaneler
Balıkesir bölgesinde tarihi nitelik taşıyan ibadethaneler; Hızır bey Camii, İbrahim Bey Camii,El Rızk Camii’dir. Bunun yanında tarihi yapı olarak da Hallan Çemi Höyüğü, Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı, Yol Geçen Hanı, Hasankeyf Ören Yeri, İmam Abdullah Zaviyesi, Seyyid Bilal Türbesi, İmam Abdullah Zaviyesi ve Zeynel Bey Kümbeti bulunmaktadır.
Kaleler
Bölgede tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Rabat Kalesi, Kozluk Kalesi, Hasankeyf Kalesi, Bozikan Kalesi, Pertükan Kalesi, Kandil Kalesi ve Beksi Kalesi’dir.
Tarihi Köprü ve Mağaralar
Batman ilinde tarihe tanıklık etmiş birçok köprü ve mağaralar bulunmaktadır. Bunlar; Memikan Köprüsü, On Kemerli DDY Köprüsü, Malabadi Köprüsü, Hasankeyf Mağazaları’dır.
Batman Havalimanları
Batman ilinde şehir merkezine 7 km mesafede Batman Havalimanı bulunmaktadır. Batman iline haftanın her günü Ankara ve İstanbul’dan direkt İzmir ilinden ise aktarmalı uçuşlar yapılmaktadır.
Batman Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?
Batman havaalanına şehir merkezinden kişiler;
İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir. Otobüs hizmetleri Batman Belediyesi tarafından verilmekte olup, taksi hizmeti ise Havaalanı Ticari Taksi Kooperatifi tarafından verilmektedir.
En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!
Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.
Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.
Konya’nın Tarihi
İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.
Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.
Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü
Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.
Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?
Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.
Konya Lezzetleri Nelerdir?
Valize Atılacak Yiyecekler
Lokum ve Konya Penir Şekeri
Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler
Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.
Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Müzeler
Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi
Türbe
Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi
Cami
Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii
Medrese
Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese
Mağara
Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası
Göller
Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü
Tarihsel Yapılar
Çatalhöyük
Mutlaka Ziyaret Edin
Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.
Konya’dan Ne Almalı?
Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.
Konya Havalimanı
Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.
Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.