Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Konya - Rize Uçak Bileti


En Uygun Ücrete Rize Uçak Biletleri

 

Rize uçak bileti almanın en kolay imkânını burada bulabilirsiniz. Hava yolu firmaları arasından tüm uçak biletlerini sorgulayarak, siz değerli müşterilerimize en uygun fiyatta olan uçak biletlerini sunuyoruz. Saniyeler içinde gerçekleşen bu hizmet ile uygun fiyata bilet satan firmaların uçak biletlerini görebiliyorsunuz. Sizlere sadece uçak bileti fiyatlarına inceleyerek gideceğiniz firmayı seçerek karar vermek düşüyor. Böylece en uygun Rize uçak biletini zaman kaybetmeden saniyeler içinde görebiliyor ve güvenli şekilde satın alabiliyorsunuz. Firmaları tek tek inceleyerek Rize uçuşlarını aramak zorunda kalmıyorsunuz. Sizlere zamanı ve parayı kendinize ayırma fırsatını sunuyoruz. Böylece ucuz bilet ile konforlu bir uçuş yapabiliyorsunuz.

 

Rize Etimolojisi Hakkında

 

Antik Çağ yazılı kaynaklarında Rhizus olarak geçen şehir adının Yunanca Riza isminden geldiği düşünülmektedir. Anlamı da Dağ Eteği demektir. Bazı kaynaklarda ise Yunan dilinde ‘’pirinç’’ anlamındadır. Lazcada Rize’nin ismi ise Rizini’dir.

 

Rize Şehrinin Tarihi

 

Kafa karıştırmayacak kısa bir özet ile şehrin tarihi şu şeklidedir; Tarım ve hayvancılık, deniz seferleri Rize’de farklı dönemlerde yapılmıştır. Milletler burayı ticari bölge olarak kurmuşlardır. Daha sonraları değişik toplumların eline geçen şehir, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türklerin eline geçerek varlığını sürdürmüştür. Zaman ilerledikçe bir kısmı Bizans İmparatorluğu egemenliğine girmiş fakat ileriki yıllarda Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. 1924 yılında da şehir il olmaya hak kazanmıştır.

 

İklim ve Doğal Bitki Örtüsü

 

Yazları ve kışları ılık, her mevsim de bol yağmur almaktadır. Bunun yanında Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi Rize’dir. Güneyde bulunan dağlara paralel şekilde iklim sertleşir, Kafkas dağları ise soğuk kuzey rüzgârlarını önlemektedir. İl toprakların %48’i orman ve fundalık alanlar ile kaplı olarak yer almaktadır. Çok çeşitli ve çok gür bir bitki örtüsü bulunmaktadır. İçecek olarak tüketilen çay Rize için bir sembol olarak yer almaktadır. Çayın dışında da fındık, armut ve elma bahçeleri de mevcuttur. Bunun yanında Rize’de bol yağıştan dolayı akarsu yoğunluğu fazladır.

 

Rize’ye Ne Zaman Gidilmeli?

 

Yılın her dönemi Rize’ye ulaşabilirsiniz. En uygun uçak biletini almak istiyorsanız, yapmanız gereken buradan alış veriş gerçekleştirmek ve erken rezervasyon yaptırmaktır. Gidiş zamanınız belli ise birkaç hafta önce uçak bileti rezervasyonu işleyerek uygun bir fiyata seyahat edebilirsiniz.

 

Rize’de Yöresel Tatlar

 

Rize yöre mutfağında karalahana, fasulye, mısır, süt ürünleri ve deniz ürünleri bulunmaktadır. Süt ürünleri olarak ayran, yoğurt, tereyağı ve peynir, deniz ürünleri olarak da hamsi  tercih edilmiştir.

 

Mısır Unu İle Yapılan Yöresel Tatlar

 

Mısır ekmeği, muhlama, haşıl, çumur, papara, hoşmer, çılbır ve haviçidir.

 

Yöresel Hamsi İle Yapılan Tatlar;

 

Rize bölgesinin en ünlü deniz ürünü olarak bulunan hamsiden 21 çeşit yemek yapılmaktadır

 

Yöresel Karalahana, Fasulye İle Yapılanlar;

 

Karalahana sarması ya da etli dolması, tomari tavalisi ya da kavruntusu tavalisi veya kavruntu, pazı tavalisi ya da kavruntusu, , pazı dolması ve ısırgan yemeği sayılabilir. Ayrıca koliva ve kebap mısır da şehirde yapılmaktadır.

 

Rize Yöresel Çorbalar

 

Korkota veya ayran çorbası, Ğopi çorbası, fasulye çorbası ve kabak çorbası

 

Yöresel Tatlı Çeşitleri;

 

Pepeçura, herse, paluze, pekmezli asude, kabak sütlacı, termoni, ekşaşi ve pekmezli kabak.

 

Yöresel Hamur İşi Tatlıları;

 

Laz böreği, çırahta ve enişte lokumu.

 

Rize’den Ne Alınmalı?

 

Hala el sanatı işleri sürdürülmekte olduğu için, Rize yöresinde ahşap ve el örgü ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca Hemşin çorabı ve Rize bezi ünlü dokuma türleridir. Yörede bol miktarda çay sepeti, üzüm sepeti, piknik sepeti ve meyve sepeti benzeri hasır örme eşyalar bulunmaktadır. Diğer ahşap ürünleri arasında ise kemençe şimşir kaşık türleri, , iskemleler ve maket taka yer almaktadır. En önemli nokta ise yörenin Anzer balıdır. Yöreye ait olan eşyaları satın alarak, Karadeniz yöresinin hatıralarını hediye verebilir ya da yıllar boyu saklayabilirsiniz.

 

Rize’de Gezilecek Mekânlar

 

Müzeler

 

Rize Müzesi (Sarı Ev), Atatürk Evi Müzesi ve Etnografya Müzesi

 

Kale Yapıları

 

Zil Kalesi, Kale-i Bala Rize Kalesi, , Kız Kalesi ve Zeleki Kalesi.

 

Camiler

 

Gülbahar Camii, İslam Paşa Camii (Kurşunlu Cami), Caferpaşa Camii.

 

Kaplıca ve İçmece Yerleri

 

Ayder Kaplıcası ülkenin en önemlileri arasında yer almaktadır. İçmecenin suyu kokusu olmayan, renksiz ve berraktır. Çayırlı Maden Suyu  ve İkizdere-Şimşirli İçmecesi pek çok hastalıklara iyi gelmesi ile bilinmektedir.

 

Şelale;

 

Ağaran Şelalesi

 

Rize’de Bulunan Yaylalar

 

Kaçkar sıradağları eteğinde bulunan ilçelerde yoğun bir biçimde yer almakta olan yaylalar, fazla yatırıma ihtiyaç duyulmayan turizm faaliyetidir. Ayrıca buralarda özgün mimari evleri hala mevcuttur. Ayder, Aşağı-Yukarı Kavron ve Anzer Yaylaları, turizm için önemli noktalardır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin gittiği mekânlar bu bölgelerdir. Birbiri ardına uzanan sıradağların eteklerinde bulunan bu yaylalarda yaz ayında ot biçme şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenliğe isteyen herkes katılabilir. Buralarda bir rehber ile doğa yürüyüşü gerçekleştirmek iyi bir seçim olacaktır.

 

Milli Parklar

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Karadeniz dağında yer alan Kuş Gözlem alanı bulunmaktadır.

 

Sportif Faaliyetler

 

Rize doğa yürüyüşü ile beraber dağcılığa, kano ve raftinge, balıkçılığa elverişli bir alandır. Çoğu akarsu ve yayla bu olanaklar için yeterlidir. Bunun yanında birçok boyutlu dere de Rize bölgesinde yer almaktadır.

 

Rize’ye Gidince Yapmadan Dönmemelisiniz

 

Rize Kalesi ve Zil Kalesine uğramadan, Ayder yaylasında ve İkizdere-Ilıca’da kaplıcaya, Çayeli’nde denize girmeden, Anzer Balı tatmadan, yöresel lezzetleri incelemeden, ünlü Rize çayı satın almadan ve Atmaca avcılığını izlemeden dönmemelisiniz.

 

Rize Havaalanı

 

Rize’de havalimanı yer almadığından dolayı, Rize uçuşları için Trabzon Havalimanı kullanılmaktadır. Şehir merkezi yaklaşık olarak 160 km mesafe uzaklığı olan Trabzon Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

 

Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Trabzon Havalimanı’na Atatürk Meydanı’nda bulunan dolmuşlar ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden verilen habere göre Rize-Artvin Havalimanı inşaatı yakında başlanacaktır. Türkiye’de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı projesi olarak yer almaktadır. Hızlı bir şekilde bölge halkına sunulacağı da belirtildi. Havalimanı uçuşa uygun olduğu zamanlarda Rize ucuz uçak biletlerini sistemimiz ile saniyeler içinde bulabilirsiniz.

 

 

 


Konya - Rize uçak bileti

En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!

 

Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.

 

Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.

 

Konya’nın Tarihi

 

İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.

 

Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.

 

Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

 

Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.

 

Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.

 

Konya Lezzetleri Nelerdir?

  • Saç Böreği

 

  • Mevlana Böreği

 

  • Arap Aşı Çorbası

 

  • Papara Yemeği

 

  • Etli Ekmek

 

  • Un Helvası

 

  • Etli Pilav

 

  • Yaprak Sarması

 

  • Batırık

 

  • Yoğurt Çorbası

 

  • Etli Topalak

 

  • Dilber Dudağı Baklavası

 

  • Patates Böreği

 

  • Kaygana Tatlısı

 

  • Höşmerim Tatlısı

 

  • İrmik Helvası

 

  • Etli Fırın Ekmeği

 

  • Düğün Pilavı

 

  • Bamya Çorbası

 

  • Konya Peynir Şekeri

 

  • Tandır Böreği

 

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

Lokum ve Konya Penir Şekeri

 

Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.

 

Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi

 

Türbe

 

Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi

 

Cami

 

Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii

 

Medrese

 

Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese

 

Mağara

 

Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası

 

Göller

 

Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü

 

Tarihsel Yapılar

 

Çatalhöyük

 

Mutlaka Ziyaret Edin

 

Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.

 

Konya’dan Ne Almalı?

 

Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı

 

Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: