Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Konya - Şırnak Uçak Bileti


Ucuz Şırnak Uçak Bileti Al

Uygun fiyat aralığına sahip Şırnak uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz bu öze web adresi ile tanışabilirsiniz. Tek bir tuş ile kısa zaman da avantajlı fiyat aralığına sahip uçak biletlerine ulaşabilirsiniz. İlk seçiminiz olacak bu adres siz değerli kullanıcılarını saatler içerisinde bir başka şehirden bir başka şehire gönderiyor. Hem de tüm bilet işlemlerinizi internet aracılığı ile halletmenize imkan tanıyor. Ucuz Şırnak uçak bileti satın almak için web sitesinde yer alan sorgulama bölümüne giriş yapabilirsiniz. Gidii ve dönüş tarihleri doğrultusunda kısa zaman zarfı içinde uygun fiyat aralığına sahip ucuz Şırnak uçak biletine sahip olabilirsiniz. Uygun ödeme koşulları aynı zaman da avantaj elde etmenize de fırsat tanıyacak. Şırnak şehrine rahat ve konforlu bir şekilde ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Özel tarihi yapılara evsahipliği yapan Şırnak şehri , ülkemizin en nasise şehirlerinden bir tanesidir. Eşsiz doğa güzellikleri ile huzuru ayaklarınızın altına seren Şırnak şehirini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şırnak’a uçak bileti satın almak için sistemimize giriş yapabilisiniz. Ön plana çıkacak bilgileri doldurarak Şırnak uçak biletine kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Eğer sizler de anadolunun vazgeçilmezi Şırnak şehri ile tanışmak isteyenlerdenseniz kısa zaman da web sitemizden ucuza bilet satın alabilir ve keyifli yolculuğun tadını enlerde yaşayabilirsiniz.

Şırnak’ın Tarihi

Oldukça eski bir tarihe ev sahipliği yapan Şırnak şehri , Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Merkez ilçesinin yönetim merkezi olan Şırnak’ın tarihi Katip Çelebi’ye göre Nuh Tufanı öncrsinde dayanmaktadır. Cudi Dağı’nın kuzeyinde kurulan bu şehir , ilerleyen zamanlarda Kürdara Şırnak ismini almıştır. Aynı zaman da Bajarkard topraklarındandır.

Şırnak’ın Lezzetleri

  • Kutlık
  • Serbıdev
  • Kipe
  • Şımşıpe
  • Brınzer
  • Suryaz
  • Fıreydin
  • Tutmaç Çorbası

Mutlaka Yemelisiniz

Şırnağın Vazgeçilmezi Perde Pilavı

Her öğün kolaylıkla yenilebilir bir lezzet olan perde pilavı dillere destan bir lezzet olarak isimlendirilmektedir. Az pişirilen pilav, tavuk eti ve yufka ile yapılmaktadır. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bu özel tat ateşte ya da fırında kolaylıkla pişirilebilmektedir.

Şırnak’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Tarihi yapısı ile ön plana çıkan birçok gezilecek yere ev sahipliği yapmaktadır. Cudi dağı, Kasrık Boğazı, Cicre Ulucamii, Nuh Cami, Cudi Cami,Bail Ören Yeri, Kasrik Ören Yeri, Meryem Ana Klisesi VE Dera Klisesi gezilip görülecek yerler arasında bulunmaktadır.

Şırnak’Da Sevdiklerimize Ne Hediye Alabiliriz?

  • Yöresel
  • Yöresel elbiseler
  • Elde dokunmuş elbiseler
  • Şırnak’Da Görülecek Yerler
  • Meryem Ana Klisesi

İdil merkezinin içerisinde bulunan Meryem Ana Klisesi Şırnak’da gezilip görülecek yerler arasındadır. Suryani klisesi olan Meryem Ana Klisesi tarihe yolculuk yapmanıza imkan tanımaktadır.

Öğündük Klisesi

Şırnak’ın en özel kliseleri arasında boy gösteren Öğündük Klisesi , İdil ilçesine bağlı olan Öğündük Köyü’nde yer almaktadır. Sabriyel klisesi olarak da bilinmektedir. Köyde tamamen Süryani’ler bulunmaktadır. Bu sebepten solayı klise faal değildir.

Dera Klisesi

Meşeiçi köyüne bağlı olan Dera klisesi, Şırnak ilinde gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Mezra tamamen boşaltılmasından dolayı Dera klisesi faal değildir.

Cizre Surları

Gudi imparrotorluğu döneminde yapılan Cizre Surları, siyah bazalt taştan yapılmıştır. Abbasiler döneminde tekrardan onarılan Cizre Surları diktörgen şeklindedir. Gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan Cizre Surları, Şırnak’ın önemli yapıları arasındadır.

Finik Suru

Şırnak’ın en özel yerleri arasında boy gösteren Finik Suru, Damlarca Köyü’nde bulunmaktadır. Finik Suru, Dicle tarafından topa tutulmuş fakat yıkılmamıştır. Şırnak’ın önemli yapıları arasında yer almaktadır.

Şeyh Ahmet El- Cezeri Türbesi

Mescid bölümününe yapışık bodrumda konumlandırılmış olan Şeyh Ahmet El- Cezeri Türbesi ‘nin dışarıdan kapısı bulunmaktadır. Türbe’nin tavan kısmı deliktir. Bu türbeye merdiven aracılığı ile inilmektedir. Ana duvarı bazalttan yapılan bu türbe şehrin en önemli yapıları arasındadır. Şeyh Ahmet El Cezeri Türbesi ‘nde 7 kişi yatmaktadır.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Cizre’ye 10 KM uzaklıkta yer almaktadır. Yurtiçi uçuşlar için kullanılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 26 Temmuz 2013 tarihinde açılmıştır.

Şırnak Havalimanına Nasıl Ulaşabilirim

  • Özel otobüs ile ulaşım
  • Özel Vip Araçlar İle Ulaşım
  • Otobüs toplu taşıma ile ulaşım
  • Taksi ile ulaşım
  • Özel vip araçlar ile ulaşım

 


Konya - Şırnak uçak bileti

En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!

 

Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.

 

Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.

 

Konya’nın Tarihi

 

İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.

 

Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.

 

Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

 

Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.

 

Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.

 

Konya Lezzetleri Nelerdir?

  • Saç Böreği

 

  • Mevlana Böreği

 

  • Arap Aşı Çorbası

 

  • Papara Yemeği

 

  • Etli Ekmek

 

  • Un Helvası

 

  • Etli Pilav

 

  • Yaprak Sarması

 

  • Batırık

 

  • Yoğurt Çorbası

 

  • Etli Topalak

 

  • Dilber Dudağı Baklavası

 

  • Patates Böreği

 

  • Kaygana Tatlısı

 

  • Höşmerim Tatlısı

 

  • İrmik Helvası

 

  • Etli Fırın Ekmeği

 

  • Düğün Pilavı

 

  • Bamya Çorbası

 

  • Konya Peynir Şekeri

 

  • Tandır Böreği

 

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

Lokum ve Konya Penir Şekeri

 

Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.

 

Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi

 

Türbe

 

Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi

 

Cami

 

Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii

 

Medrese

 

Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese

 

Mağara

 

Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası

 

Göller

 

Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü

 

Tarihsel Yapılar

 

Çatalhöyük

 

Mutlaka Ziyaret Edin

 

Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.

 

Konya’dan Ne Almalı?

 

Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı

 

Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.

 

Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: