Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kütahya - Malatya Uçak Bileti


Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 


Kütahya - Malatya uçak bileti

En Uygun Fiyata Kütahya Uçak Biletlerini Bulabilirsiniz

 

Havayolu seyahati son yıllarda büyük gelişmeler içerisindedir. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde binlerce kişi uçakla seyahat etmektedir. Havayolu seyahat etmek hızlı ulaşım ve konfor açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. Ancak uçak bileti fiyatları genel olarak çok pahalı olduğu için birçok kişi bu planlarını değişime sokmakta ya da erteleyebilmektedir. Teknolojinin her anlamda büyümesi ile birlikte uçak bileti rezervasyonu işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. En ucuz uçak bileti bulmak için birçok kişi internet hizmetlerinden fayda sağlamaktadır. Onlarca havayolu şirketinin fiyat listelerini aynı anda görme imkanı tanıdığı için online hizmeti bu alanda çok büyük bir fırsat olarak düşünülmektedir.

 

Ülkemizin çini ve seramik konusunda en gelişmiş şehri olarak bulunan Kütahya, birçok kişinin seyahat amacı ile ya da özel sebeplerle gittiği bir yerdir. Uygun fiyata Kütahya uçak bileti internet üzerinden satın alınmaktadır. Sene içerisinde yapılan promosyonlar sayesinde Kütahya’ya neredeyse yarı fiyatına promosyon uçak bileti bulabilirsiniz.

 

Kütahya’nın Tarihi

 

Şehir Ege bölgesinde bulunmaktadır. Günümüzde çini ve seramikleri ile ünlü olan Kütahya şehrin İç Anadolu bölgesine yakın bir konumdadır. Frig Uygarlığı, Roma ve Osmanlı gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği gerçekleştirmiştir. Binlerce yık önce önce yaşamın bulunduğu bir il olarak bilinen Kütahya, eski medeniyetleri araştırmak isteyenler için önemli bir konumdur. Tarihi Selçuklu döneminden kalma birçok cami ve medrese de Kütahya ilinde yer almaktadır. Kütahya şehrinin toplamda 13 ilçesini kapsamaktadır.

 

Kütahya’nın İklim ve Bitki Örtüsü

 

İç Anadolu bölgesi içerisinde yakın bir konumu yer aldığı için Ege bölgesinde sayılsa da Kütahya genelinde karasal bir iklim görülmektedir. Bu yüzden İç Anadolu bölgesinin soğuk, Marmara ve Ege bölgesinin ılıman iklim koşullarının geçiş iklimi özellikleri görülebilmektedir. Üç yerin iklim özellikleri de Kütahya’da gözlemlenmektedir. Şehirde şiddetli rüzgâr oluşmamaktadır. Yaz ayında hâkim rüzgâr kuzey bölgesinden eserken, kışın hâkim rüzgar güneyden görülmektedir. Şehirde kar kalınlığı 50 cm boyu geçememektedir. Yaz ayı içerisinde sıcaklık ise 20 dereceye ulaşmamaktadır. Bitki örtüsü bakımından da oldukça karışık bir özelliği bulunmaktadır. Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinin bitki örtüsü özellikleri her bölgede görülebilir. Ovalar ılık, yaylaları ise soğuk yerlerdir. Şehrin yarısında fundalık, orman bitki örtüsü yer almaktadır. Şehrin ormanları ise yüksek platolarla kaplıdır. Pek ççok ağaç türünü bu şehirde görebilirsiniz.

 

Kütahya’ya Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehir genel olarak her mevsim gezilmeye uygun bir yerdedir. Yılın birçok ayında uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Daha çok yaz aylarında tarihi eserleri görmek isteyen kişiler için oldukça uygun bir tercih olarak görülmektedir.

 

Kütahya Lezzetleri Nelerdir?

 

  • Gözleme

 

  • Tosunum

 

  • Lokum

 

  • Tahinli Çörek

 

  • Kıymalı Sini Mantısı

 

  • Şibitli Tavuk Tiridi

 

  • Ilıbada Dolması

 

  • Ispanaklı Şibit

 

  • Sarma Hamur Dolması

 

  • Sıkıcık Çorbası

 

  • Miyane Çorbası

 

  • Güllaç

 

  • Peluze

 

  • Dövmeç

 

  • Dolamber Böreği

 

  • Yoğurt Çevirme Çorbası

 

  • Zeytinyağlı Soğan Dolması

 

  • Kütahya Usulü Kavurma

 

  • Göveç

 

  • Tutmaç Çorbası

 

  • Cimcik

 

  • Oğmaç Çorbası

 

  • Namaz Lokması

 

  • Gökçümen Hamursuzu

 

  • Kıymalı Su Böreği

 

  • Küp Eti

 

  • Gelincik ve Gül Şurubu

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

  • Leblebi

 

Kütahya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler

 

Özellikle gözleme, şehrin en meşhur yemekleri arasında bulunmaktadır. Her zaman tadılması gereken lezzetler arasında haşhaşlı pidesi, Simav göl fasulyesi de alabilirsiniz. Kütahya şehrinin mutfağı en zengin mutfaklardan biri olarak yer almaktadır.

 

Kütahya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler

 

Cami

 

Kütahya Ulu Camii, Kütahya Çinili Camii, İshak Fakih Camii

 

Müze

 

Kütahya Arkeoloji Müzesi, Kütahya Çini Müzesi

 

Kaplıca

 

Ilıca Harlek Kaplıcaları, Eynal Kaplıcaları, Yoncalı Kaplıcaları, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Dereli Kaplıcaları, Murat Dağı Kaplıcaları

 

Anıt

 

Mızık Çam Tabiat Anıtı, Kütahya Zafertepe Anıtı

 

Tarihe Sahnesinde Yer Alan Yapılar

 

Dumlupınar Şehitliği, Kütahya Saat Kulesi, Tarihi Kütahya Evleri, Kütahya Kalesi

 

Ziyaret Etmeden Geçmeyin!

 

Şehir merkezinde Çinili Camii önemle gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Çini ve seramiklerle ünlü olarak bulunan Kütahya’nın en önemli anıtı Çinili Camii olarak düşünülmektedir. Kütahya şehrinin tarihi evleri, saat kulesi, kaplıcaları ve arkeoloji müzesi kültür açısından görülmesi bölgeler arasındadır.

 

Kütahya’dan Ne Almalı?

 

Çini ve seramikleri ile beraber çok daha ünlü bir şehir olan Kütahya’da alınacaklar olarak ilk akla gelen çini ve seramiklerdir. Leblebisi de şehri ziyaret eden birçok kişi tarafından meşhur olan, alınan gıda ürünleri arasında yer almaktadır. Kütahya porselenleri, şehre özgü yöresel giyim eşyaları ve el nakışları da sık alınan ürünler arasındadır.

 

Kütahya Havalimanı

 

Şehir merkezinde bulunan Zafer Havalimanı, Afyon, Uşak ve Kütahya arasındaki havayolu ulaşım problemini çözmek için inşa edilmiş bir proje olarak bulunmaktadır. Kütahya şehrinin Altıntaş ilçesinde yer almaktadır. Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olma özelliğindedir. Kurulduğu tarihten bu yana Türkiye’de bulunan 4. Büyük havalimanıdır.

 

Zafer Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Kütahya şehrine 43 kilometre, Uşak iline 101 kilometre, Afyonkarahisar’a 60 kilometre ve Eskişehir’e 118 kilometre uzaklığı bulunmaktadır. Özel araçlar aracılığıyla ulaşım sağlayanlar için geniş bir otopark bulunmaktadır. Diğer taşıma araçları ile şehrin her yerinden taksiler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bununla beraber belediye hizmetleri arasında otobüs ve servis imkânları da yer almaktadır. HAVAŞ servis imkânı vermektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: