Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Malatya - Mardin Uçak Bileti


En Uygun Fiyat Aralığında Mardin Uçak Bileti

 

Türkiye’nin tarihi açıdan en fazla önem taşıyan şehirleri arasında bulunan Şehre ziyarete gitmek isterseniz, aradığınız Mardin uçak bileti çok uygun bir bedel üzerinden bulabilirsiniz. Sizin için geliştirdiğimiz özel sorgu sistemi, en uygun fiyat koşullarından Mardin’e uçak bileti satın almanız kolay hale gelmektedir. İnternet üzerinden yapacağınız sorgu sonrası bütün Mardin uçuşlarını aynı ekran üzerinden önünüze getirebilmektedir. Bu işlem ile bütün bilet fiyatlarını aynı ekran üzerinden bakabilirsiniz. İnternet üzerinden en uygun uçak biletini satın alarak, size karayolu yolculuğuna oranla çok daha uyguna gelebilmektedir. Tarihi dokusu ile birlikte sadece topraklarımız ile ilgili değil dünya tarihi açısından önemli bir şehir olarak bulunan Mardin, Suriye ile de sınırdaştır. Bu özelliği ile de doğunun en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’i gezebilirsiniz. Yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan şehre ulaşım için en uygun Mardin uçak biletini satın almak için bilet sorgulaması yaparak istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bir Milyona Yakın Nüfus Ve Sayısız Önemli Yapı

 

Mardin şehrinde sekiz yüz seksen bin kişi ikamet etmektedir. Bir milyon kişi ise şehrin sınırına her geçen gün daha fazla yaklaşmaktadır. Güney Doğu Anadolu bölgesinin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’e girdiğiniz andan itibaren kendinizi tarihin tozlu raflarına atabilirsiniz.

Tarihi Dokusundan Hiçbir Şey Kaybetmiyor

 

Şehrin nüfusunun büyümesine rağmen tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen Mardin, aksine git gide tarihi rolünü çok daha iyi bir şekilde yansıtabilmektedir. Şehir merkezinde mimari yapılar başta olmak üzere etnografik, arkeolojik ve tarihi olarak, sayısız yapı yer almaktadır.

 

Rüya Şehir

 

Pek çok turistin kendini rüyada bulduğu bu otantik şehir farklı dini inanışlara ve pek çok dile de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir içerisinde cami ve türbe ile beraber onlarca kilise, manastır ve diğer dini mimarilere sık sık rastlayabilirsiniz. Ziyarete gelen turistler bu yapıları bir arada gezebilmekte ve görebilmektedir.

 

Mardin’e Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehirde kış ayları soğuk geçtiği için ve yaz ayları oldukça kurak, çok sıcak olduğu için turistik ziyaretler için ara mevsimler, ilkbahar ve sonbahar tercih edebilirsiniz. Mardin şehrinde bazı seneler sıcaklık rekoru kırdığı için Mardin’e yazın sıcak vakitlerinde ziyaret etmektedir, gezinizi sıkıntıya sokabilmektedir.

 

Mardin’in Lezzetleri

 

Mardin şehrinin diğer doğu illeri gibi kendine has yemekleri içerisinde bulundurmaktadır. Tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan şehirde, yemekler de bu ölçüde ön plana çıkmıştır. Mardin şehrinde yöresel yemeklerin tamamı farklı bir kültürün ürünü olarak yer almaktadır.

 

Çorba

 

Şehirde yöreye özgü çok lezzetli çorbalar yer almaktadır.

 

—Un çorbası

 

—Ginedir çorbası

 

—Mercimek çorbası

 

—Nohut çorbası

 

—Çörten çorbası

 

—Lebeniye çorbası

 

—Kelle paça çorbası

 

—Domates çorbası

 

Görüldüğü üzere Mardin çorba çeşidi bakımından oldukça zengin bir şehir olarak yer almaktadır. Bu yüzden listede yer almayan çorbaları da Mardin’e gittiğinizde görebilirsiniz.

 

Kebap Çeşitleri

 

Mardin şehrinde kebap çeşitleri bakımından da oldukça zengindir. Güney Doğu Anadolu bölgesinde yemeklerde genel olarak kullanılmaya devam edilen et, Mardin’de de çok sık yer almaktadır. Bu yüzden yörede yer alan kebap çeşitlerinin sayısı da yüksektir.

 

Patates kebabı

 

Soğan kebabı

 

Etli Yemekler

 

Etin özellikle bölge yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Mardin’de et kebap gibi yemeklerin yapımında kullanılsa da etin en çok kullanıldığı şey, et yemekleri olarak yer almaktadır. Etli yemekler bölgeye özel olarak yapılan çok lezzetlidir. Bu yemekleri, bölgedeki herhangi bir lokantada bulabilirsiniz.

 

—Malzum yemeği

 

—Mardin çiğköftesi

 

—Dobo yemeği

 

—Firkiye yemeği

 

—Kibbe yemeği

 

—Güveç

 

—Kelle paça

 

—Havuç türlüsü

 

İçinde et kullanılan yemekler bunlarla kısıtlı olmamaktadır. Bununla beraber etin en lezzetli şekilde değerlendirildiği yemekler bu listede yer almaktadır.

 

Kızarmalar ve Kavurmalar

 

Şehirde yapılan tava, kızartma ve kavurma çeşitleri de şehri ziyarete gelen turistlerin mutlaka tatması gereken yiyecekler arasındadır.

 

—Semizotu tavası

 

—Patates kabak, patlıcan, havuç ve biber gibi pek çok sebze kızartması

 

Köfte

 

Mardin şehrinde etin en güzel hallerinden bir tanesi de köfte olarak yer almaktadır. Bölgenin meşhur köfteleri şu şekilde sıralanmaktadır.

 

—İçli köfte (İkbebet adıyla biliniyor)

 

—Aya köfte (Irok adıyla biliniyor)

 

—Cevizli içli köfte

 

—Çiğköfte

 

—Mercimekli köfte (Bello adıyla biliniyor)

 

—Kitel Raha

 

Köftelerin yapımı sırasında yüksek oranla et kullanıldığı hesaba katılırsa bölgenin ete ve et yemekleri içerisinde genel olarak ne kadar düşkün olduğu ortaya çıkmaktadır.

 

Dolma Ve Sarmalar

 

Şehirde çeşitli dolma ve sarmaları da mutlaka tadılması gerekmektedir.

 

—İşkembe dolması

 

—Kabak dolması

 

—Patlıcan dolması

 

—Biber dolması

 

—Hindi dolması

 

 

Diğer Tatlar

 

Mardin şehrinde çok fazla yöresel yiyecek bulunmaktadır. Genel anlamda bölgeye özgü önem taşıyan yiyeceklerden bahsedebiliriz.

 

—Pilav çeşitleri (Daha çok şehriyeli bulgur pilavı)

 

—Hamur işi çeşitleri (Sembusek)

 

—Piyaz ve salatalar (Daha çok çoban salatası)

 

—Pasta ve Tatlılar (Özellikle Davk Bi Dips)

 

—Çerezler, tuzlular ve içecekler (Daha çok kırmızı pulbiberli tandır böreği)

 

—Özel kahvaltı türleri (Daha çok kaymak ve otlu peynir)

 

Mardin’de Görülmesi Gereken Yerler

 

Mardin şehri tarihi anlamında genel anlamda turistleri büyüleyen bir bölgedir. Mardin’de birçok farklı gezilmesi ve görülmesi gereken yer vardır. Bu yüzden her ara sokakta önemli bir yapı görebilirsiniz.

 

Müze Alanları

 

Şehirde iki tane önemli müze bulunmaktadır.

 

  • Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi

 

  • Mardin Müzesi

 

 

Cami Ve Medrese

 

Şehir içerisinde birçok tarihi cami ve medrese yer almaktadır.

 

  • Melik Mahmut (Savurkapı) Camisi

 

  • Eminüddin Medresesi

 

  • Harzem Medresesi

 

  • Zeynel Abidin Camisi

 

  • Sultan İsa Medresesi (Eski adıyla Zinciriye Medresesi)

 

  • Sultan Kasım Medresesi ve Kümbeti

 

  • Hatuniye Medresesi

 

  • Şehidiye Medresesi

 

  • Ulu Cami

 

  • Latifiye Camisi

 

  • Zairi Camisi

 

 

  • Koçhisar Camisi (Kızıltepe Ulu Camisi olarak da bilinir)

 

Kilise Ve Manastır

 

Şehir merkezinde en az cami kadar manastır ve kilise yer almaktadır. Sayıları elliyi bulan önemli kilise yer almaktadır.

 

  • Meryemana Kilisesi

 

  • Mor Behnam Kilisesi

 

  • Mor Yusuf Kilisesi

 

Tarihi Kaleler

 

Şehir merkezinde tıpkı cami, manastır, medrese ve kilise bolluğu gibi, kale bolluğu da yer almaktadır. Şehrin en önemli kalesi Mardin kalesidir. Bununla beraber şehirde yer alan kız kalesi de yine çok ünlü bir kale olarak bulunmaktadır.

 

Mardin’de Kültür Ve Sanat

 

Mardin şehrinde kültür ve sanat bakımından tam anlamıyla bir merkez niteliği taşımaktadır. Mardin’de yapılan el sanatları dünyaca ünlüdür. Bununla beraber telkâri sanatı gelmektedir. Şehre ziyarete giden herkes bu sanatın ürünlerini mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

  • Taş işlemeciliği

 

  • Ahşap oymacılığı

 

  • Semercilik

 

  • Ev şarapçılığı

 

  • Bakırcılık

 

  • Bitkisel sabun

 

 

Alışveriş Yerleri

 

Mardin şehrinde satın alabileceğiniz en iyi hediye renkli puşiler olabilir. Bunun yanında şehirde çok güzel eşarplar da satılmaktadır. Satılan eşarplar 2,5 lira ile 5 lira arasında bulunmaktadır. Mardin’de yer alan alışveriş yerlerinin birçoğu merkezde yan yana sıralanmıştır.

 

Mardin Havalimanı

 

Şehir merkezine uçak ile gittiğinizde Mardin havalimanını kullanabilirsiniz. Bu havalimanı 1999 tarihinden beri hizmet vermektedir. Havalimanının merkeze uzaklığı 20 kilometre civarındadır. Bu nedenle ulaşımda taksiyi ya da şahsi araçlarınızı kullanmanız gerekmektedir. 

 

 


Malatya - Mardin uçak bileti

Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: