Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Malatya - Van Uçak Bileti


Ucuz Van Uçak Bileti Satın Al

Van’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın almaya ne dersiniz? En öze hava yolu firmalarından kolaylıkla bilet bulabilirsiniz. Kısa zaman zarfı içinde bir şehirden başka bir şehire gitmenize imkan tanıyan ucuz uçak bileti satın al adresi , uygun fiyat aralığından da yararlanmanıza olanak tanımaktadır. Birçok avantajlı bileti siz değerli kullanıcıları ile paylaşmaktadır. Ucuz Van uçak bileti bulma fırsatını kaçırmak istemiyorsanız web sitemizde yer alan sisteme kısa zaman zarfı içinde giriş yapabilirsiniz. Bu adım sonrasında Van şehrine giden ucuz fiyatlı uçak biletlerine sahip olabilirsiniz. 

Doğu bölgesinin vazgeçilmezleri arasında boy gösteren Van, birçok tarihi yere ev sahipliği yapmaktadır. Eğer sizler de kısa zaman zarfı içinde ucuz Van uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz bu adrese giriş yapabilirsiniz. Karşınıza çıkacak sisteme gerekli olan tüm bilgileri tek tek doldurarak en uygun fiyat aralığına sahip Van uçak biletine merhaba diyebilirsiniz.

Van’ın Tarihi

Türkiye’nin en kalabalık on dokuzuncu şehri olan Van MÖ 7000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Medeni tarihi Urartular ile başlayan Van şehri bugünkü Doğu Anadolu ve Ermenistan topraklarını kapsamaktadır. Urartu uygarlığından kalma bir şehir olan Van tarihe yolculuk yapmanıza mkan tanımaktadır. Van şehrinde yer alan Van Kalesi 3000 yıllık ihtişamı ile hala ayaktadır.

Van’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Karasal iklim tipine ev sahipliği yapan Van şehrinin bitki örtüsü ise bozkırdır. Kış aylarında çok yağışa ev sahipliği yapan Van şehrinde sonbaharları ise rüzgarlı geçmektedir.

Van’ın Özel Lezzetleri

  • Cevizli Baklava
  • Otlu Peynir
  • Hellız Kavurması
  • Yoğurt Yaprak Sarması
  • Mumbar Dolması
  • Çılbır
  • Bulgar Aşı
  • Soğan Dolması
  • Kelecoş
  • Balık tandırı
  • Balık Kızartma

Bu Özel Lezzetleri Mutlaka Deneyin

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Özel Bir Lezzet Rüyası

Van yöresenin vazgeçilmez tatlarından biri de mumbar dolmasıdır. Oldukça farklı bir tadı olan bu yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Bağırsak, kıyma ve pirinçten yapılan mumbar dolması aynı zaman da besleyici özelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Van’da Gezilicek Yerler

  • Adır Klisesi
  • Hoşap Kalesi
  • Akdamar Adası
  • Bendimahi Çağlayanı

 

  • Çavuştepe Klisesi
  • Ayanis Klisesi
  • Van Peribacaları
  • Van Müzesi
  • Van Gölü
  • Van Yedi Klisesi
  • Erçek Gölü
  • Hüsrev Paşa Cami
  • Van Kedi Evi

Gezilecek Avm’ler;

  • Atasoy Gümüş
  • Aydin Periham AVM
  • Turkuaz AVM

Müzeleri;

  • Van Müzesi
  • Van Urartu Müzesi

Van Şehrin’de Festivaller

Çatak, Erciş , Bahçesaray ilçesinde çeşitli festivaller düzenlenmektedir.

Akdamar Adası

Van şehrinde gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de Akdamar Adası’dır. Eşsiz doğa manzarasını ayaklarınızın altına seren Akdamar Adası 1990 yılında sit olarak ön plana çıkmıştır.

Peri bacaları

Van şehrinin Başkale ilçesinde Peri bacaları yer almaktadır. Eşsiz doğa güzelliklerine ev sahipliği yapan Peri bacalarını mutlaka görmelisiniz.

Kaplıcalar

Hem dinlenmek hem de şifa bulmak isteyenlerdenseniz Van şehrinde ki  kaplıcaları tercih edebilirsiniz.

Van Müzesi

Tarihe yolculuk yapmak isteyenler için burası ideal bir yer. Bu müzede el yazmaları ve eski savaş aletler yer almaktadır. Van müzesinde Urartu uygarlığından kalma birçok parçaya ev sahiplsiği yapmaktadır.

 

Van Şehrine Nasıl Ulaşabilirim?

Demir yolu: Demir yolu istasyonu, Van şehrine 5 dakikalık mesafede yer almaktadır. Kolay ulaşım imkanı iöin demir yolunu tercih edebilirsiniz.

Kara yolu: Yüksekova aracılığı ile İran’a bağlantı kuran devlet yolu bulunmaktadır. Yüksekova ve Hakkari arasında irtibat sağlanmaktadır.

Hava yolu: Hava alanı’nı merkeze 7 KM mesafede konumlandırılmıştır. Hava alanına THY servis araçları ya da minibüsler ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Van Gölü Ulaşımı:           

Tatvan ve Van arasında demir yolu bağlantısı kullanılarak Van Gölü üzerinden feribot ile ulaşım sağlanmaktadır. Tatvan iskelesinde yük, araç ve vagon taşıyan feribot seferleri yapılmaktadır. Tatvan’dan Van’a yolculuk yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir.

Van Şehrin’de Nerede Kalınır?

Van şehrinde uygun fiyat aralığına sahip birçok otel ve konaklama merkezi bulunmaktadır. Tercih edeceğiniz otel ve konaklama merkezlerini internetten detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Van şehrinden sevdiklerinize turistik eşyalar götürebilirsiniz. Şehirde ünlü olan dokuma kilimler, yöresel elbiseler, süs eşyaları, el sanatları ile süslenmiş eşyalar, kilim ve halılar bu şehirden giderken sevdiklerinize götürebileceğiniz en güzel eşyalar arasında yer alıyor.


Malatya - Van uçak bileti

Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: