En Ucuz Zonguldak Uçak Bileti Satın Al
Zonguldak şehrine ucuz uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz doğru adrestesiniz. Sadece tek bir tık ile kısa zaman da avantajlı fiyata uçak biletine sahip olabilirsiniz. Hem de tüm bu işlemleri kolaylıkla uygulamaya alabilirsiniz. Birçok hava yolu şirketi siz değerli müşterilerini bir şehirden başka bir şehire taşımak için hizmet sunuyor. Bu firmalar bazı zamanlar da bir takım kampanyalar düzenliyorlar. Bu kampanyalar doğrultusunda ucuz uçak bileti satın alma fırsatı sunuluyor. Zoguldak’a ucuz uçak bileti satın almak istiyorsanız web sitesinde yer alan sisteme giriş yapabilirsiniz. Sitem tarafından tarafınıza sorulacak olan gidiş ve dönüş tarihlerini yanıtlamanızın hemen ardından uygun fiyat aralığına sahip uçak biletleri tarafınıza aktarılacaktır.
Hava yolunu tercih ederek hem zamandan kazanabilir hem de kusursuz bir yolculuk yapabilirsiniz. Avantajlı uçak bileti satın alabilir ve konforlu uçuş keyfini enlerde yalabilirsiniz. Doğa güzellikleri ile ön plana çıkan Zonguldak şehri’ne uçak ile gidebilirsiniz. Eğer sizler de kaliteli yolculuğun tadını enlede yaşamak ve Zonguldak’a ucuz uçak bileti almak isteyenlerdenseniz bu özel sistemden yararlanabilirsiniz. Pratik ve hızlı işlemler sayesinde zamandan da kazanabilirsiniz.
Zonguldak’ın Tarihi
Tarihi hititliler ile başlayan Zonguldak şehri , Hitit İmparotorluğu döneminde Palla olarak adlandırılmaktaydı. Hititlilerin ardından Fringya’lıların hakim olduğu bu şehire bir süre sonra Lidya Ordusu da dahil olmuştur. 13. asır ile birlikte bu şehir Türkler tarafından feth edilmiştir.
Zonguldak Nerede
Zonguldak şehri, Türkiye’nin Karadeniz kıyısında bulunmaktadır. Sahip olduğu limanları ile deniz ticaretinde önemli bir yere sahip olan Zonguldak şehri gezilip görülmesi gereken yerler arasında boy göstermektedir.
Zonguldak’ın İklimi ve Bitki Örtüsü
Zonguldak ili Karadeniz iklim tipine ev sahipliği yapmaktadır. Bu il, balkanlar üzerinden gelen soğuk hava akımına açık konumdadır. Zonguldak’da , Doğu Karadeniz Bölgesi’ne göre kışlar soğuk geçmektedir. 1250 mm senelik yağış miktarına sahip olan Zonguldak şehri , Karadeniz’in en serin bölgesi olarak tanımlanmaktadır. Yıllık yağış miktarı fazladır.
Zonguldak’ın Lezzetleri
Bu özel tatları denemeden Zonguldak’tan sakın dönmeyin.
Dillere Destan Pirinçli Börek
Zonguldak yöresinin en özel tatlarından biri olan pirinç börek akşam yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Yufka ve pirinçten yapılan bu yemek damak zevkinizi on ikiden vuracak.
Buram Buram Zonguldak
Ayaküstü atıştıracağınız lezzetler arasında Osmanlı çileği ve manda yoğurdu yer alıyor.
Zonguldak’da Gezilecek Yerler
Zonguldak’da Hediyelik Eşya Ne Alınır?
Yapmadan Dönememelisiniz
Zonguldak şehrinde ki Harmankaya Şelalerini görmeden dönmemelisiniz. Uzunmehmet için yaptırılmış olan anıtı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bostandüzü Orman Dinlenme Yeri’nde doğa fotoğrafları çekmelisiniz. Cehennemmağzı Mağaraları’nı da mutlaka gezmelisiniz.
Tokatlı Köprüsü
Zonguldak da gezilip görülmesi gereken yerler arasında boy göstermektedir. Tokatlı Köprüsü , Gümüş Deresi üzerinde konumlandırılmıştır. İlk zamanlar da su köprüsü olarak yaptırılmış ve 1179 yılında köprü olarak yenilenmiştir.
Lütfiye Camii
Akçasu Mahallesi’nde yer alan Lütfiye Cami , Hacı Hüseyi Hüsnü tarafından yaptırılmıştır. Bu cami aynı zaman da Kaçak Camii olarak da isimlendirilmektedir.
Tokatlı Köprüsü
Tokatlı Köprüsü, Safranbolu ilçesinin kuzeyinde yer almaktadır. Gümüş deresi üzerinde inşaa edilmiş olan Tokatlı Köprüsü 1179 yılında ise su kemeri olarak kullanıma alınmıştır. 40 m uzunluğuna ev sahipliği yapmaktadır.
Roma Devri Klisesi
Bu klise Roma döneminde bir mağaradan yapılmıştır. Dünyanın klisesi olarak isimlendirilen Roma Devri Klisesi , Ereğli metropolis olmuştur.
Filyos Kıyıları
Filyos kıyıları, filyos çayının denize döküldüğü yerdir. Kusursuz güzelliğe ev sahipliği yapan Filyos kıyılarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu şehirde gezilip görülmesi gereken en özel yerlerden biri.
Zonguldak Havalimanı
Kolay ulaşım imkanından yararlanmak isteyenlerin ilk seçimi olan Zonguldak Havalimanı 2007 yılından beri hizmet vermektedir. 500.000 yolcu kapasitesine ev sahipliği yapan Zonguldak Havalimanı , Çaycuma’da konumlandırılmıştır.
Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma
İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.
Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.
Malatya Tarihi
Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.
Malatya’da Turizm
Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.
Malatya'nın İklim Koşulları
Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.
Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?
Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.
Malatya'nın Yöresel Tatları
Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..
Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?
Arslantepe Höyüğü
Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.
Malatya Kalesi
Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.
Günpınar Vadisi ve Şelalesi
2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.
Malatya'dan Neler Alınabilir?
Pestil
Kuru kayısı
Çıkrık
Yeşil kayısı turşusu
Bakır mutfak eşyası
Sofra bezi
Yayık
Malatya'ya Özgü Cümleler
Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.
Pillo: Pilav
Keküç: Çekiç
Tomatiz: Domates
Bibi: Hala
Atte: Babaanne
Malatya Havaalanları
Erhaç Havaalanı
Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.
Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?
Hava Yolu Ulaşımı
Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.