En Ucuz Ağrı Uçak Bileti Satın Al
Ağrı’ya gitmek isteyen kişiler genellikle havayolu ulaşımını tercih etmektedir. Karayolu ulaşımından daha hızlı ulaşım sağlayan uçakla seyahat etmek, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra uçakla seyahat etmek oldukça konforlu bir ulaşım yoludur. İnternet online bilet satışı sayesinde en ucuz Ağrı uçak bileti fiyatlarını bulmak mümkündür. Havayolu firmalarının en uygun uçak bileti fiyatlarını görüntülemek için kişiler internet sitelerini kullanmaktadır. Online bilet satışı siteleri sayesinde aynı anda bütün havayolu şirketlerinin bilet satış fiyatlarını bulmak mümkündür. Bilet satışı sitelerinde mail listesi sistemi uygulanmaktadır. Bu listelere ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Mail listeleri sayesinde firmalar düzenli olarak uçak bileti promosyonlarında sizi mail yoluyla haberdar edecektir. Havayolu şirketlerinin bilet fiyatları uçuş saatlerine göre de değişmektedir. İnternet online bilet satış sitelerinde tüm uçuş bilet fiyatları listelenmektedir. Böylece uçuşlar arasında en uygun uçak biletini bulabilirsiniz.
Ağrı Tarihi
Ağrı ilinin tarihi Nuh Tufanı’na dayanmaktadır. Tufan hikayesinde anlatılan efsanelere göre insan nesli dağa oturan gemiden Ağrı’ya inerek dünyaya yayılmıştır. Asya ve Avrupa karayolunun Ağrı’dan geçmesi sebebiyle, şehrin tarihi yüzyıllar öncesine kadar dayanmaktadır. Orta Asya’dan ve İran’dan gelen kalabalık kitlelerin, Anadolu’ya geçmesini kolaylaştıran yol Ağrı üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle tarihte çok önemli bir konuma sahiptir. Doğu Anadolu’ya göç için gelen kavimlerin ilk durağı da Ağrı olmuştur. Bu konumu nedeniyle tarihte Ağrı ili Anadolu’nun ilk giriş kapısı olarak anılmaktadır. Sınırda bulunması nedeniyle tarih boyunca baskınlar, savaşlar nedeniyle maddi kültürü yerleşim yerleri de tahrip olmuştur.
İklim Ve Bitki Örtüsü
Ağrı ili Volkanik bir arazi üzerinde kurulmuştur. İl genelinde ısı çok düşük düzeyde ve yağış oranı azdır. Bu nedenle dağlar ve ovalar çıplaktır. Ağrı ilinin topraklarının büyük bir kısmı ekime müsait değildir. Su kenarlarında söğüt ve kavak ağaçları görülmektedir. Geri kalan kısmı ise otlaklık alan ve meralardan oluşmaktadır. Ağrı ilinin genelinde karasal iklim özellikleri hakimdir. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri çok kısa sürmektedir. Kışlar ise oldukça sert geçmektedir. Yağış olarak genellikle kar görülmektedir. Yağmur yağış oranı oldukça azdır. Yaz aylarında sıcaklık 40 dereceye kadar çıkmaktadır.
Ağrı’ya Ne Zaman Gitmeli?
Ağrı ilinin genelinde karasal iklim tipi hakim olmaktadır. Bu nedenle kış ayları oldukça sert, soğuk ve yoğun kar yağışlı geçmektedir. Ağrı ilinde kış aylarında gezmek çok elverişli hava koşullarına sahip değildir. Bu nedenle yaz aylarında gitmek daha uygundur. Ağrı ilinde kaplıcalar da bulunmaktadır. Kış aylarında gittiğinizde kaplıcaların şifalı sularından faydalanabilirsiniz.
Ağrı Lezzetleri
Valize Koymalık Lezzetler
Ağrı mutfağı oldukça zengindir. Bunun yanı sıra sevdiklerinize götürebileceğiniz çok çeşitli yiyecekleri de bulunmaktadır. Ağrı iline özgü yöresel ikramlıklar şöyle sıralanabilir:
Ağrı Gezilecek Yerler
Kaleler
Camiler
Mağaralar
Tarihi Yapılar
Kiliseler
Tepeler
Kaplıcalar
Hediyelik Ne Almalı?
Bunları Yapmadan Dönme!
Ağrı Dağı’na tırmanmadan,
Ağrı Dağı’nın arkasından güneşin doğuşunu izlemeden,
İshakpaşa Sarayı’nı görmeden,
Nuh Gemisi’nin izini incelemeden,
Balık Gölü kenarında piknik yapmadan,
Meya Dağlarını görmeden,
Abdigör Köftesi, beyaz bal, otlu peynir yemeden,
Kaplıcalarda dinlenmeden,
Murat Kanyonu boyunca yürüyüş yapmadan dönmeyin.
Ağrı Hava Limanı
Ağrı ilinde kamuya açık, sivil bir havalimanı bulunmaktadır. İstanbul ve Ankara’ya her gün, diğer illere ise belirli aralıklarla uçak seferleri düzenlenmektedir. 1997 yılında açılan bu havalimanı, 2011 yılında yapılan düzenlemelerle yenilenmiş, tekrar kullanıma açılmıştır.
Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı
Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı’na Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet tarafından seferler düzenlenmektedir. Yıllık 201.140 kişilik yolcu trafiğine sahiptir. İstanbul ve Ankara havalimanlarından günlük karşılıklı her gün tarifeli seferler bulunmaktadır. Havalimanında bulunan pist, 3000 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindedir. Havalimanı ilk olarak 1997 yılında hizmete açılmıştır. 2009 yılında ise apron genişliği, pist ve taksi yollarında değişiklikler yapılarak havalimanı düzenlenmiştir. 2011 yılının başında tekrar hizmete sunulmuştur. 2015 yılında da havalimanının adı Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı olarak değiştirilmiştir.
Ağrı Ahmed-i Hani Hava Limanı Ulaşımı
Ağrı il merkezine havalimanının uzaklığı 9 kilometredir.
Havalimanı içerisinde 100 araç kapasiteli bir otoparkta bulunmaktadır. Kapalı otopark ve yeni terminal binası inşaatlarına ise devam edilmektedir. Servis seferleri şehir merkezinden ve hava limanı alanından uçuş saatlerine göre ayarlanmaktadır.
Mersin Uçak Bileti
Mersin ülkemizin güneyinde yer alan iller arasındadır. Diğer iller ile kıyaslandığında ülkenin en kalabalık onuncu şehri olduğu bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak bir milyon sekiz yüz bin civarındadır. Tüm koşulları sağlaması sebebi ile büyükşehir statüsüne sahip olan illerden biridir. Mersin ili ticaret açısından da ülke için önemli bir kaynaktır. Mersin limanı ülkemizde ticaret yapılan önemli limanlar içerisinde bulunmaktadır.
En Ucuz Mersin Uçak Bileti Satın Al
Mersine yolculuk yapmak isteyen kişiler için uçak yolculuğu oldukça avantajlı olmaktadır. Uçak bileti seçeneklerinin fazla olması bu yolculuğu daha fazla tercih edilir hale getirmektedir. En ucuz Mersin uçak bileti almak isteyen kişiler için internetten almak maliyet yönünden karlı olmaktadır. Bu sayede hem kısa sürede şehre ulaşmak hem de maddi açıdan fayda sağlamak mümkündür. Mersin ilinin yanı sıra diğer illere ucuz uçak bileti almak isteyenler için de internette birçok seçenek bulunmaktadır. Mersin ülkenin güney bölgesinde bulunduğundan dolayı genel olarak insanlar internette Mersin ucuz uçak bileti arayışına girmektedirler.
Mersin İlinin Tarihçesi
Mersin ilinin klasik devirdeki adı Klikya olarak bilinmektedir. Bu da şehrin eski çağlardan bu yana kullanılan bir yerleşim yeri olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan çalışmalara göre en eski kalıntıların Neolitik devire ait olduğu öğrenilmiştir. Genel olarak kazı çalışmaları Yumuktepe ve Gözlükule’de yapılmaktadır. Mersin ilinin tarihine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmaktadır. Savaşlar esnasında başka milletlerin eline geçen bu il en sonunda Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. 3 Ocak 1922 tarihi itibari ile Türk hâkimiyetinde yer almıştır.
Mersin’in Coğrafyası
Mersin iline bakıldığında büyük bir bölümü dağlık alanlarda oluşmaktadır. Bu dağların oranı yaklaşık olarak yüzde seksen yedi iken dağlar haricinde kalan diğer büyük bölümü ise ormanlar oluşturmaktadır. İlin etrafında Batı ve Orta Toros Dağları bulunmaktadır. Dağların verdiği engebeli alanlar şehirde ulaşımı sıkıntıya sokabilmektedir. Düzlü alanlar ise genellikle yüksek bölümlerdedir. Bunun yanı sıra il akarsu yönünden de pek fazla zengin değildir. İl sınırları içerisinden iki tane önemli akarsu geçmektedir.
Mersin’de Turizm
Mersin şehri turizm açısından iyi bir konumda bulunmaktadır. Kentte inanç turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli sosyal alanlar mevcuttur. İnanç turizmi açısından bakıldığında Alahan Manastırı, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve anıt müzesi, Danyal Peygamberin mezarı gibi önemli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültür turizmi olarak bakıldığında da il içerisinde yer alan eser sayısı oldukça fazladır. İl ve ilçe merkezlerinde yer alan müzelerin yanı sıra Kızkalesi, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Soli Pompeipolis, Elaiussa Sebaste gibi seçenekler bulunmaktadır. Mersin içerisinde gezintiye çıkan turistlerin bu tarihi alanları ziyaret etmeleri, şehir ile ilgili verilen önerileri dikkate almaları tavsiye edilmektedir.
Mersin İli Müzeleri
Mersin Yöresel Yemekler
Mersin ili Akdeniz sayesinde birçok balık türüne sahip olmakta ve balık yönünden oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Mersin mutfağının temelini kebap çeşitleri meydana getirmektedir. Hatta kahvaltılar için özel olarak yenilen bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bu kebapların içerisinde en yaygın olarak bilinen ise tantunidir. Lezzet itibariyle tantuni birçok insanın sevdiği yemekler içerisinde yer almaktadır. Bunun haricinde kaburga dolması, Çamlıyayla et tavası, tereyağında piliç kızartma, et haşlama, kavurma, pide çeşitleri, haşlanarak yapılan içli köfte gibi birçok yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca ilin bazı ilçelerinde tutmaç, batırık, yarma çorbaları, keşkek pilavı, topalak çorbası gibi yiyecekler de bulunmaktadır. Yemek çeşidi yönünden oldukça zengin olan Mersin ziyaretçilerine ziyafet sunmaktan çekinmemektedir.
Mersin Tatlıları
Tatlı yönünden de Mersin ilinde hatırı sayılır yiyecekler bulunmaktadır. Bunların başında herkesin de bildiği üzere “cezerye” gelmektedir. Cezerye tatlı havuç ile yapılmaktadır ve bu tatlıyı her yerde bulmak mümkündür. Diğer ünlü tatlı ise “künefe”dir Künefe kadayıfın salamura yapılmamış taze peynirli hali olarak da açıklanmaktadır. Mersin’de yapılan tatlılar arasında “kerebiç” tatlısı da vardır. Bu tatlı genellikle ramazan ayında tüketilmektedir. Görünüş olarak içli köfteyi andıran kerebiç tatlısı ceviz ve irmikten yapılmaktadır.
Mersin Otelleri
Mersin bünyesinde bulunan pek çok doğal güzellik ve lezzetler sayesinde her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Dolayısıyla buna paralel olarak il ve ilçe merkezlerinde pek çok otel bulunmaktadır. Konaklama yönünden müşterilerine tam hizmet sunmayı amaçlayan şehirde otel sayısı oldukça fazladır. Otellerin yanı sıra motel, pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri de mevcuttur. Ayrıca özellikle yaz dönemlerinde sıklıkla kullanılan çadır, yazlık daire, karavan kiralama gibi konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Gerek il merkezi gerekse ilçe merkezi şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için oldukça donanımlıdır.