Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Mersin - Diyarbakır Uçak Bileti


Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin en görülmesi gereken yerler arasında doğu ve güneydoğu şehirleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da görebileceğiniz tarih ve kültür o kadar farklı ki Türkiye içerisinde olsanız bile kendinizi bambaşka bir yerde hissedeceksiniz. Diyarbakır’a gitmek için en ucuz uçak bileti bulmak artık hiçte zor değil, çünkü Diyarbakır’a her gün uçak seferleri kalkmaktadır. Sizin yapmanız gereken, herhangi bir hava yolları firmasını takip etmek ve ucuz biletler istiyorsanız, hava yolları firmalarının uygulamış olduğu kampanyaları ve indirimleri takip edebilir ve faydalanabilirsiniz. Doğu şehirlerine gitmek eskisi gibi zor değil artık. Eskiden saatlerce süren yolculuk, artık en fazla iki saatte bitiyor. Ucuz Diyarbakır uçak bileti için sadece hava yolları firmalarını takip ediyorsunuz, daha sonra internetten biletinizi alıyorsunuz ve biletiniz elektronik posta adresinize geliyor. Her şey bu kadar kolay. Uçak bileti bulmak için saatlerce acenteleri veya hava yolları firmalarını ziyaret etmenize gerek yok, sadece birkaç tane hava yollarını firmalarını bilgisayar veya telefonlarınızdan takip edin ve size uygun bileti bulduğunuz anda satın alın.

 

Diyarbakır Tarihi

 

Diyarbakır’ın tarihi o kadar zengin ve o kadar geniş ki ne kadar anlatsanız bile yetmez. Diyarbakır ve çevresi, tarihini o kadar güzel korudu ki, gerçekten inanılmaz ve Diyarbakır’ı ziyaret etmeye gelenlerin çoğu, tarihini görmeye gelmektedir. Diyarbakır, Anadolu, Mezopotamya, Avrupa ve Asya arasında doğal bir geçiş yolu görevi yapmış ve birçok bölgelere köprülük yapmış bir bölge olmaktadır. Buradan anlayacağınız ise, bölgede birçok uygarlıkların zamanında yaşamış olduğudur. Tarihleri ve kültürleri günümüzde kadar miras kalmıştır. Diyarbakır bugüne kadar birçok kez isim değişikliğine uğramıştır. Amida, Amid, Kara-Amid, Diyar-Bekr, Diyarbekir ve nihayetinde Diyarbakır. Diyarbakır Güneydoğu Anadolu bölgesinin orta kısmında yer alan Elcezire denilen, Mezopotamya’nın kuzeyinde yer almaktadır. Diyarbakır’daki bütün tarih ve kültürler, bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sayesinde ortaya çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Diyarbakır’ın elbette tarihi sadece bu kadarla bitmiyor. Bu yüzden size tavsiyemiz en yakın zamanda Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü keşif etmeniz için ziyaret etmeniz.

 

Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli

 

Diyarbakır’a yılın yer mevsiminde gezmek için giden turistler çok bulunur, fakat genel açıdan baktığımızda, Diyarbakır’ı gezmek için gidebileceğiniz en güzel mevsim bahar ile sonbahar ayları arasında olmaktadır.

 

Dıyarbakır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Diyarbakır’ın iklimi çok sert ve kuraktır. Dolayısıyla ovaları ve çevredeki dağları görebilirsiniz, fakat genel olarak çok fazla doğa renklerine şahit olmanız mümkün değildir. Doğu bölgesinin en kurak ve sert iklimine sahip şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple yaz aylarında hissedeceğiniz sıcaklık ciddi anlamda yakabilir ve kış aylarındaki soğukluk ise belki de hayatınızda hiç hissetmediğiniz bir soğuktur.

 

Diyarbakır’ın Lezzetleri

  • Karpuz
  • Mehir
  • Meftune
  • Mumbar Dolması
  • Duvaklı Pilav
  • Kaburga Dolması
  • Ayva Aşı
  • Lebeni (Yoğurt Çorbası)
  • Bostana
  • Nuriye Tatlısı

Diyarbakır’dan Yemeden Dönmeyin

 

Diyarbakır’a Gidip Karpuz Yememek Olur Mu?

 

Birçok kişi özellikle yaz aylarında Diyarbakır’ı ziyaret eder, çünkü biliyorsunuz ki yaz aylarında sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde tüketilen, en meşhur meyvelerden bir tanesi karpuzdur. Yaz aylarında tonlarca karpuz tüketilir. Diyarbakır’ın karpuzları, Türkiye’de bulabileceğiniz en leziz karpuzlar arasında yer alır ve Türkiye’nin birçok yerine de karpuzlar Diyarbakır’dan gitmektedir. Diyarbakır’ı ziyaret edipte karpuz yememek, gerçekten büyük bir eksiklik olur.

 

Türk ve Kürt Mutfakları

 

Diyarbakır herkesin de bildiği Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olup bunun yanı sıra, Türk ve Kürt kökenli milletlerin yaşadığı şehirlerden bir tanesidir. Bu anlamda, mutfak kültüründe de sadece Türk lezzetleri değil, Kürt lezzetleri de bulunmaktadır ki, bazı lezzetler gerçekten damağınızda kalıyor. Bir doğu ili olarak mutlaka birçok kebap çeşitlerini bulabilirsiniz ve bunlarında yanında deneyebileceğiniz kebap veya et yemekleri türleri arasında Mumbar Dolması ve Kaburga Dolması bulunmaktadır. Elbette doğuya gittiğinizde İşkembe ve Paça Çorbalarının en lezzetli hallerini de bulabilirsiniz.

 

Bir Ülkede Farklı Kültürler

 

Aynı ülkenin vatandaşları olsak ta, aynı toprakları paylaşıyor olsak ta, bu demek değildir ki farklı kültürler olmayacak veya farklı yaşam biçimleri. Bu yüzden ülkemizin tarihi, kültürü ve mutfak kültürü çok zengin oluyor, çünkü Türk mutfaklarımız var, Kürt mutfakları ve daha nice yörelere ait mutfaklarımız var. Diyarbakır’da da bunu çok iyi bir şekilde hissedebilirsiniz ve yeni bir dünyaya adım atıp orada kimlerin neler yediğini ve o lezzetleri nasıl yaptıklarını görebilirsiniz. Bunlar bizim için çok önemlidir. Yöresel yemeklerin listesinde bulunan bazı veya hatta neredeyse çoğu yemeklerin adını yeni duymuş olabilirsiniz, çünkü farklı bir yöre ve farklı bir kültür, çünkü zenginlik bu.

 

Diyarbakır’da Alışveriş

 

Diyarbakır’da artık birçok alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Malum her geçen gün yeni alışveriş merkezleri sürekli olarak inşa ediliyor, fakat aynı zamanda yöresel ve kültürel ürünleri bulabileceğiniz pazarlar ve çarşılar bulunmaktadır ki oralara gitmeniz daha çok tavsiye edilir, çünkü alışveriş merkezleri artık çok lüks ve standart bir hale gelmiştir. Alışveriş merkezlerinde bulabileceğiniz ürünleri, kendi yaşadığınız yerlerde bulabilirsiniz, fakat çarşılara ve pazarlara gittiğinizde, sizin bulamayacağınız veya sadece bu yörede mevcut olan ürünleri bulabilirsiniz. Özellikle İran ve Suriye’den muhteşem kumaş ürünleri gelmektedir.

 

Diyarbakır’dan Sevdiklerinizde Ne Hediye Alınır

 

  • İran ve Suriye Kumaşları
  • Örgü Peyniri
  • Karpuz
  • Dantel
  • Kilimler
  • Takılar

 

Diyarbakır’da Görülecek Yerler

 

Diyarbakır Müzesi

 

1988 yılında düzenlenen müze, Sincariye Medresesi’nde bulunmaktadır ve müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede Neolitik Çağ’dan tutun ki, Eski Tunç, Urartu, Assur, Hitit, Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Müzeyi sadece Diyarbakır’a ait olarak değil, birçok farklı kültürlerden ve tarihlerden eserler bulabilirsiniz. Diyarbakır’a gittiğinizde müzeyi mutlaka gezmeniz lazım.

 

Gezilecek Diğer Müzeler

 

  • Ziya Gökalp Müze Evi
  • Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi

 

Diyarbakır Surları

 

Dünyanın en eski ve hatta en sağlam surlarından bir tanesi olan Diyarbakır Kalesi, Çin Seddi’nden sonra ki en uzun surlardan bir tanesi olarak kabul edilmiştir. Diyarbakır Kalesi’nin ölçümlerine baktığımızda, kale, 5700 metre uzunluğunda, 10-12 metre yüksek, 82 adet burcu bulunan, 4 yöne açılabilen ana kapıların bulunduğu tarihi dev bir yapıt olmaktadır. Burçlar üzerinde görebileceğiniz kabartmalar ve kitabeler, dünyanın ender kalelerinden bir tanesi olduğunu gösterir. Diyarbakır’ın surlarını görmek için dünyanın dört bir yanından gelen o kadar çok insan var ki, yaz aylarında, Diyarbakır’ın hareketliliğinden dolayı rahatça hareket etmek, özellikle sur bölgesinde çok zordur.

 

Diyarbakır Köprüleri

 

  • Malabadi Köprüsü (Batman Köprüsü)
  • Dicle Köprüsü
  • Haburman Köprüsü

 

Diyarbakır Ulu Camii

 

Diyarbakır Ulu Camii, şehrinde merkezinde bulunmaktadır. Yapım tarihinin kesin olarak bilinmemesiyle beraber, M.S 639 yılında, Diyarbakır Müslümanlar tarafından feth edildikten sonra, kentin en büyük kilisesi olan Mar Toma camii olarak değiştirilir. Bu camii ise Anadolu’nun en eski camilerinden bir tanesi olarak bilinir. 1091 yılında ise bu camii esaslı bir bakımdan geçmiştir. Diyarbakır’da hüküm süren bütün devlet büyükleri bu camiye önem vermiş ve hepsi farklı onarımlarda bulunmuştur.

 

Diğer Gezilecek Camiler

 

  • Behram Paşa Camii
  • Şeyh Mutahhar Camii
  • Safa Camii
  • Kale Camii
  • Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi
  • Saint Georgi Kilisesi

 

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Deliller Hanı
  • Hasanpaşa Hanı
  • Kervansaray
  • Çermik Kaplıcası
  • Bedesten
  • İçkale

 

 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

 

Diyarbakır’a nereden ve nasıl gitmek istediğinize göre, hava yollarını veya kara yollarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Diyarbakır ve doğuya giden birçok otobüs seferleri olduğundan, her gün mutlak birkaç tane yer bulabilirsiniz. Kendi özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Buna göre haritadan en kolay yolu seçerek gidebilirsiniz. Daha hızlı bir şekilde gitmek isterseniz ki normal araç veya otobüs ile gittiğinizde neredeyse bir gününüzü veya daha fazlasını alacaktır, hava yollarını kullanarak en fazla 2 saat içerisinde Diyarbakır’da olabilirsiniz. Diyarbakır’ın artık kendine ait bir havaalanı olduğundan, direkt uçuşlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

 


Mersin - Diyarbakır uçak bileti

Mersin Uçak Bileti

Mersin ülkemizin güneyinde yer alan iller arasındadır. Diğer iller ile kıyaslandığında ülkenin en kalabalık onuncu şehri olduğu bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak bir milyon sekiz yüz bin civarındadır. Tüm koşulları sağlaması sebebi ile büyükşehir statüsüne sahip olan illerden biridir. Mersin ili ticaret açısından da ülke için önemli bir kaynaktır. Mersin limanı ülkemizde ticaret yapılan önemli limanlar içerisinde bulunmaktadır.

En Ucuz Mersin Uçak Bileti Satın Al

Mersine yolculuk yapmak isteyen kişiler için uçak yolculuğu oldukça avantajlı olmaktadır. Uçak bileti seçeneklerinin fazla olması bu yolculuğu daha fazla tercih edilir hale getirmektedir. En ucuz Mersin uçak bileti almak isteyen kişiler için internetten almak maliyet yönünden karlı olmaktadır. Bu sayede hem kısa sürede şehre ulaşmak hem de maddi açıdan fayda sağlamak mümkündür. Mersin ilinin yanı sıra diğer illere ucuz uçak bileti almak isteyenler için de internette birçok seçenek bulunmaktadır. Mersin ülkenin güney bölgesinde bulunduğundan dolayı genel olarak insanlar internette Mersin ucuz uçak bileti arayışına girmektedirler.

Mersin İlinin Tarihçesi

Mersin ilinin klasik devirdeki adı Klikya olarak bilinmektedir. Bu da şehrin eski çağlardan bu yana kullanılan bir yerleşim yeri olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan çalışmalara göre en eski kalıntıların Neolitik devire ait olduğu öğrenilmiştir. Genel olarak kazı çalışmaları Yumuktepe ve Gözlükule’de yapılmaktadır. Mersin ilinin tarihine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmaktadır. Savaşlar esnasında başka milletlerin eline geçen bu il en sonunda Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. 3 Ocak 1922 tarihi itibari ile Türk hâkimiyetinde yer almıştır.

Mersin’in Coğrafyası

Mersin iline bakıldığında büyük bir bölümü dağlık alanlarda oluşmaktadır. Bu dağların oranı yaklaşık olarak yüzde seksen yedi iken dağlar haricinde kalan diğer büyük bölümü ise ormanlar oluşturmaktadır. İlin etrafında Batı ve Orta Toros Dağları bulunmaktadır. Dağların verdiği engebeli alanlar şehirde ulaşımı sıkıntıya sokabilmektedir. Düzlü alanlar ise genellikle yüksek bölümlerdedir. Bunun yanı sıra il akarsu yönünden de pek fazla zengin değildir. İl sınırları içerisinden iki tane önemli akarsu geçmektedir. 

Mersin’de Turizm

Mersin şehri turizm açısından iyi bir konumda bulunmaktadır. Kentte inanç turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli sosyal alanlar mevcuttur. İnanç turizmi açısından bakıldığında Alahan Manastırı, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve anıt müzesi, Danyal Peygamberin mezarı gibi önemli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültür turizmi olarak bakıldığında da il içerisinde yer alan eser sayısı oldukça fazladır. İl ve ilçe merkezlerinde yer alan müzelerin yanı sıra Kızkalesi, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Soli Pompeipolis, Elaiussa Sebaste gibi seçenekler bulunmaktadır. Mersin içerisinde gezintiye çıkan turistlerin bu tarihi alanları ziyaret etmeleri, şehir ile ilgili verilen önerileri dikkate almaları tavsiye edilmektedir.

Mersin İli Müzeleri

  • Mersin Atatürk Evi Ve Müzesi
  • Taşucu Amphora Müzesi
  • Mersin Deniz Müzesi
  • Mustafa Erim Mersin Kent Tarihi Müzesi
  • Mersin Devlet Resim Ve Heykel Müzesi Ve Galerisi
  • Tarsus Saint Paul Anıt Müzesi
  • Silifke Atatürk Evi Ve Etnografya Müzesi
  • Anamur Müzesi
  • Silifke Müzesi
  • Narlıkuyu Mozaik Müzesi
  • Silifke Müzesi

Mersin Yöresel Yemekler

Mersin ili Akdeniz sayesinde birçok balık türüne sahip olmakta ve balık yönünden oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Mersin mutfağının temelini kebap çeşitleri meydana getirmektedir. Hatta kahvaltılar için özel olarak yenilen bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bu kebapların içerisinde en yaygın olarak bilinen ise tantunidir. Lezzet itibariyle tantuni birçok insanın sevdiği yemekler içerisinde yer almaktadır. Bunun haricinde kaburga dolması, Çamlıyayla et tavası, tereyağında piliç kızartma, et haşlama, kavurma, pide çeşitleri, haşlanarak yapılan içli köfte gibi birçok yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca ilin bazı ilçelerinde tutmaç, batırık, yarma çorbaları, keşkek pilavı, topalak çorbası gibi yiyecekler de bulunmaktadır. Yemek çeşidi yönünden oldukça zengin olan Mersin ziyaretçilerine ziyafet sunmaktan çekinmemektedir.

Mersin Tatlıları

Tatlı yönünden de Mersin ilinde hatırı sayılır yiyecekler bulunmaktadır. Bunların başında herkesin de bildiği üzere “cezerye” gelmektedir. Cezerye tatlı havuç ile yapılmaktadır ve bu tatlıyı her yerde bulmak mümkündür. Diğer ünlü tatlı ise “künefe”dir Künefe kadayıfın salamura yapılmamış taze peynirli hali olarak da açıklanmaktadır. Mersin’de yapılan tatlılar arasında “kerebiç” tatlısı da vardır. Bu tatlı genellikle ramazan ayında tüketilmektedir. Görünüş olarak içli köfteyi andıran kerebiç tatlısı ceviz ve irmikten yapılmaktadır.

Mersin Otelleri

Mersin bünyesinde bulunan pek çok doğal güzellik ve lezzetler sayesinde her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Dolayısıyla buna paralel olarak il ve ilçe merkezlerinde pek çok otel bulunmaktadır. Konaklama yönünden müşterilerine tam hizmet sunmayı amaçlayan şehirde otel sayısı oldukça fazladır. Otellerin yanı sıra motel, pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri de mevcuttur.         Ayrıca özellikle yaz dönemlerinde sıklıkla kullanılan çadır, yazlık daire, karavan kiralama gibi konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Gerek il merkezi gerekse ilçe merkezi şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için oldukça donanımlıdır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: