Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Mersin - Gazipaşa Uçak Bileti


Ucuz Gazipaşa Uçak Bileti Satın Al

 

Bir sonraki tatilinizi Akdeniz bölgesinde geçirmek isterseniz, Gazipaşa sizin için bir seçenek olabilir. Gazipaşa’ya hiç gittiniz mi ya da duydunuz mu? O halde hemen Gazipaşa’da bir tatil için planlarınızı yapmaya başlayın. Gazipaşa’ya en ucuz uçak bileti için hemen internete sarılın, çünkü tatil dönemi yaklaştığında, uçak biletinizi bulmak çok daha zor olacaktır. İnternette birçok hava yolları firmaları bulunmaktadır ve hepsi neredeyse bütün yıl boyunca yolcularına farklı kampanyalar ve indirimler sunduğundan, mutlaka ucuz veya bedavaya bilet bulma şansınız olacaktır. En ucuz Gazipaşa uçak bileti için sadece internete girmeniz yeterli. Eskisi gibi zahmet edip acentelere uğramak zorunda değilsiniz. Biletinizi alıyorsunuz ve elektronik bilet olarak elektronik postanıza gönderiliyor. Sizde hemen araştırmaya başlayın ve bir sonraki tatiliniz için uçak bileti rezervasyonlarınızı yaptırmayı unutmayın. Gideceğiniz gün geldiğinde sadece elektronik biletinizin çıktısını alacaksınız ve kimliğinizle beraber hudut kapısına gideceksiniz.

 

Gazipaşa Tarihi

 

Gazipaşa’nın tarihinde, birçok kültürün yerleşim yeri olmuştur. 1921 yılında TBMM’nin vermiş olduğu kararı ile eski adı olan Selinti kaldırılmış ve Atatürk’ün adını alarak Gazipaşa olarak tekrardan adlandırılmıştır. Gazipaşa’nın ilk adı olan Selinti, aslında Çinceden gelmekte olup akarsu anlamını taşıyordu ve dolayısıyla aslında su kelime Türkçeye Çinceden gelmiştir, fakat su kelimesi artık resmi olarak bu dönemde Türkçe oldu. Gazipaşa’ya adım attığınız andan itibaren çevrenizde bölgenin tarihini görmeye başlayacaksınız. Gazipaşa’nın tarihi bugüne kadar aslında eski adı ile daha fazla anılmıştır. Akdeniz ve özellikle bu bölgeler, genel anlamda tatil ve turizm beldeleri olarak tanındığından, çok fazla tarihe girilmez, fakat Gazipaşa’yı araştırdığınızda, aslında tarihle dolu olduğunu görebileceksiniz.

 

Gazipaşa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Gazipaşa’nın Akdeniz bölgesinde bir yer olması ile beraber anlayacağınız üzere, hem tarihi hem de bir tatil beldesi olmaktadır. Gazipaşa’ya gitmek için en iyi dönemler aslında bahar ile güz ayları arasında olmaktadır. Yaz aylarında hava sıcaklığı oldukça yüksek olsa bile, denizi gitmenize engel olmuyor. Bunun yanı sıra bahar ve güz aylarında daha yumuşak havalarda ziyaret edebilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Akdeniz bölgesi, Antalya özellikle doğası, kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yer olmaktadır. Gazipaşa, Türkiye’mizin Ulu Önder Atatürk’ten adını alan önemli bir ilçemizdir. Gazipaşa Antalya’nın 180 kilometre doğusunda, 10 kilometre uzanan, 7 kilometre ise derinliği olan Gazipaşa Ovası üzerinde ve Akdeniz kıyısında bulunmaktadır. Bölgenin doğusunda İçel ili Anamur ilçesi, kuzey doğusunda ise Karaman ili Ermenek ilçesi, kuzeyinde ise Sarıveliler ilçesi ve batısındaysa Alanya bulunmaktadır. Akdeniz’in bir bölgesi olarak, ne kadar doğa ile zengin bir yer olduğunu hayal edebilirsiniz. Gazipaşa’yı ziyaret ettiğinizde, dağların yemyeşil olduğunu ve yeşilin farklı tonlarını görebileceksiniz. Doğa yürüyüşleri, ve su sporları yanı sıra doğa sporları da yapabilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın Lezzetleri

  • Muz
  • Saç Kebabı
  • Göleğez (Göleviz)
  • Kapama
  • Kıvırım
  • Pelize
  • Kuru Patlıcan

 

Gazipaşa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Gazipaşa’da Neden Muz

 

Biz kendi evimizde marketten alıp muz tüketebiliyorken, neden Gazipaşa’da muz yememiz gerekiyor diye sorabilirsiniz. Burada yetiştirilen muz, kesinlikle doğal olup yetiştirmek için herhangi bir katkı maddesi veya aşılama uygulanmamaktadır. Dolayısıyla bir başak deyişle, bütün muzlar burada hormonsuz olarak üretilir. Bu yüzden Gazipaşa’ya geldiğinizde buradaki muzu denemeniz gerekir.

 

Gazipaşa Alışveriş Yerleri

 

Bir turizm ve tatil bölgesi olarak, artık her şeyi marketlerde ve mini alışveriş merkezlerinde bulabiliyorsunuz veya bu tür yerlerde yöresel ürünler arıyorsanız, arabayla geçerken veya yürüyüş yaptığınızda, sokaklara ve yollara dikkat edin, çünkü mutlaka yöre halkının kendi yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri satanlar olacaktır.

 

Gazipaşa’da Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Muz
  • Keçi Boynuzu Pekmezi
  • Kuru Meyveler

 

Gazipaşa’da Görülecek Yerler

 

Selinus Antik Kenti

 

Selinus Antik Kenti, Gazipaşa’ya gittiğinizde görebileceğiniz tarihi yapılardan bir tanesidir. Burada Selinus kentinin bazı kısımları sahilde, bazı kısımları ise yamaçlarda yer almaktadır. Yapıların arasında ise hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekrapol alanları bulunur. Bunların yanı sıra, Selinus’un parçaları olan kilise ve sarnıç ise günümüzde kadar gelen önemli yapılar arasında yer almakta olup Akrapol’un içerisinde bulunmaktadır.

 

Halil Limanı

 

Halil Limanı, Gazipaşa’da görmeye gidebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Apsisin iç kısmında göreceğiniz yazılar, mozaikten yazılmıştır. Bazelikanın dışında ise mezar yapıları ve deniz kenarında bulunan evler ise kuzey tarafında yer alır.

 

Diğer Gidilmesi Gereken Yerler

 

  • Antiocheia Ad Gragum
  • Lamus Kenti
  • Ortaçağ Kulesi (Bıçkıcı)
  • Julia Sebaste
  • Hisartepe Ören Yeri
  • Doğal Havuzlar ve Koru Plajı
  • İskele Plajı ve Yat Limanı
  • Harabeler Koyu
  • Kral Koyu (Güney Koyu)
  • Aytap Koyu
  • Yalan Dünya Mağarası
  • Korsanların Aşk Mağarası

 

Gazipaşa’ya Nasıl Gidilir?

 

Gazipaşa’ya isterseniz kara yolu ile veya isterseniz hava yolları ile gidebilirsiniz. Eğer vakit kaybetmek istemezseniz ve konforlu bir yolculuğu tercih ederseniz, hava yollarını kullanabilirsiniz. Kara yollarını kullanarak Gazipaşa’ya gideceğiniz zaman, Alanya’ya 44 kilometre ve Antalya’ya ise 180 kilometre uzaklıkta olduğunu unutmayın. Gazipaşa Alanya ve Anamur yolu üzerinde yer almaktadır. Önce Alanya’ya giderek, Alanya ve Gazipaşa arasında turlar yapan minibüsleri kullanarak Gazipaşa’ya geçişte yapabilirsiniz. Hangi şehirde olursanız olun, bütün şehirlerden artık otobüsler kalkmaktadır. Dolayısıyla kolay ve rahat bir şekilde Gazipaşa’ya ulaşabilirsiniz. Hava yolları ile yolculuğunuzu gerçekleştirmek isterseniz, önce Alanya’ya veya Antalya’ya iniş yapacaksınız ve oradan aktarma yaparak Gazipaşa’ya geçebilirsiniz. Ankara’dan ve İstanbul’dan da ayrıca artık hava yolları ile Gazipaşa’ya ulaşım başlamıştır.

 


Mersin - Gazipaşa uçak bileti

Mersin Uçak Bileti

Mersin ülkemizin güneyinde yer alan iller arasındadır. Diğer iller ile kıyaslandığında ülkenin en kalabalık onuncu şehri olduğu bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak bir milyon sekiz yüz bin civarındadır. Tüm koşulları sağlaması sebebi ile büyükşehir statüsüne sahip olan illerden biridir. Mersin ili ticaret açısından da ülke için önemli bir kaynaktır. Mersin limanı ülkemizde ticaret yapılan önemli limanlar içerisinde bulunmaktadır.

En Ucuz Mersin Uçak Bileti Satın Al

Mersine yolculuk yapmak isteyen kişiler için uçak yolculuğu oldukça avantajlı olmaktadır. Uçak bileti seçeneklerinin fazla olması bu yolculuğu daha fazla tercih edilir hale getirmektedir. En ucuz Mersin uçak bileti almak isteyen kişiler için internetten almak maliyet yönünden karlı olmaktadır. Bu sayede hem kısa sürede şehre ulaşmak hem de maddi açıdan fayda sağlamak mümkündür. Mersin ilinin yanı sıra diğer illere ucuz uçak bileti almak isteyenler için de internette birçok seçenek bulunmaktadır. Mersin ülkenin güney bölgesinde bulunduğundan dolayı genel olarak insanlar internette Mersin ucuz uçak bileti arayışına girmektedirler.

Mersin İlinin Tarihçesi

Mersin ilinin klasik devirdeki adı Klikya olarak bilinmektedir. Bu da şehrin eski çağlardan bu yana kullanılan bir yerleşim yeri olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan çalışmalara göre en eski kalıntıların Neolitik devire ait olduğu öğrenilmiştir. Genel olarak kazı çalışmaları Yumuktepe ve Gözlükule’de yapılmaktadır. Mersin ilinin tarihine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmaktadır. Savaşlar esnasında başka milletlerin eline geçen bu il en sonunda Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. 3 Ocak 1922 tarihi itibari ile Türk hâkimiyetinde yer almıştır.

Mersin’in Coğrafyası

Mersin iline bakıldığında büyük bir bölümü dağlık alanlarda oluşmaktadır. Bu dağların oranı yaklaşık olarak yüzde seksen yedi iken dağlar haricinde kalan diğer büyük bölümü ise ormanlar oluşturmaktadır. İlin etrafında Batı ve Orta Toros Dağları bulunmaktadır. Dağların verdiği engebeli alanlar şehirde ulaşımı sıkıntıya sokabilmektedir. Düzlü alanlar ise genellikle yüksek bölümlerdedir. Bunun yanı sıra il akarsu yönünden de pek fazla zengin değildir. İl sınırları içerisinden iki tane önemli akarsu geçmektedir. 

Mersin’de Turizm

Mersin şehri turizm açısından iyi bir konumda bulunmaktadır. Kentte inanç turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli sosyal alanlar mevcuttur. İnanç turizmi açısından bakıldığında Alahan Manastırı, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve anıt müzesi, Danyal Peygamberin mezarı gibi önemli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültür turizmi olarak bakıldığında da il içerisinde yer alan eser sayısı oldukça fazladır. İl ve ilçe merkezlerinde yer alan müzelerin yanı sıra Kızkalesi, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Soli Pompeipolis, Elaiussa Sebaste gibi seçenekler bulunmaktadır. Mersin içerisinde gezintiye çıkan turistlerin bu tarihi alanları ziyaret etmeleri, şehir ile ilgili verilen önerileri dikkate almaları tavsiye edilmektedir.

Mersin İli Müzeleri

  • Mersin Atatürk Evi Ve Müzesi
  • Taşucu Amphora Müzesi
  • Mersin Deniz Müzesi
  • Mustafa Erim Mersin Kent Tarihi Müzesi
  • Mersin Devlet Resim Ve Heykel Müzesi Ve Galerisi
  • Tarsus Saint Paul Anıt Müzesi
  • Silifke Atatürk Evi Ve Etnografya Müzesi
  • Anamur Müzesi
  • Silifke Müzesi
  • Narlıkuyu Mozaik Müzesi
  • Silifke Müzesi

Mersin Yöresel Yemekler

Mersin ili Akdeniz sayesinde birçok balık türüne sahip olmakta ve balık yönünden oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Mersin mutfağının temelini kebap çeşitleri meydana getirmektedir. Hatta kahvaltılar için özel olarak yenilen bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bu kebapların içerisinde en yaygın olarak bilinen ise tantunidir. Lezzet itibariyle tantuni birçok insanın sevdiği yemekler içerisinde yer almaktadır. Bunun haricinde kaburga dolması, Çamlıyayla et tavası, tereyağında piliç kızartma, et haşlama, kavurma, pide çeşitleri, haşlanarak yapılan içli köfte gibi birçok yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca ilin bazı ilçelerinde tutmaç, batırık, yarma çorbaları, keşkek pilavı, topalak çorbası gibi yiyecekler de bulunmaktadır. Yemek çeşidi yönünden oldukça zengin olan Mersin ziyaretçilerine ziyafet sunmaktan çekinmemektedir.

Mersin Tatlıları

Tatlı yönünden de Mersin ilinde hatırı sayılır yiyecekler bulunmaktadır. Bunların başında herkesin de bildiği üzere “cezerye” gelmektedir. Cezerye tatlı havuç ile yapılmaktadır ve bu tatlıyı her yerde bulmak mümkündür. Diğer ünlü tatlı ise “künefe”dir Künefe kadayıfın salamura yapılmamış taze peynirli hali olarak da açıklanmaktadır. Mersin’de yapılan tatlılar arasında “kerebiç” tatlısı da vardır. Bu tatlı genellikle ramazan ayında tüketilmektedir. Görünüş olarak içli köfteyi andıran kerebiç tatlısı ceviz ve irmikten yapılmaktadır.

Mersin Otelleri

Mersin bünyesinde bulunan pek çok doğal güzellik ve lezzetler sayesinde her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Dolayısıyla buna paralel olarak il ve ilçe merkezlerinde pek çok otel bulunmaktadır. Konaklama yönünden müşterilerine tam hizmet sunmayı amaçlayan şehirde otel sayısı oldukça fazladır. Otellerin yanı sıra motel, pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri de mevcuttur.         Ayrıca özellikle yaz dönemlerinde sıklıkla kullanılan çadır, yazlık daire, karavan kiralama gibi konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Gerek il merkezi gerekse ilçe merkezi şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için oldukça donanımlıdır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: