En Uygun Fiyat Aralığında Mardin Uçak Bileti
Türkiye’nin tarihi açıdan en fazla önem taşıyan şehirleri arasında bulunan Şehre ziyarete gitmek isterseniz, aradığınız Mardin uçak bileti çok uygun bir bedel üzerinden bulabilirsiniz. Sizin için geliştirdiğimiz özel sorgu sistemi, en uygun fiyat koşullarından Mardin’e uçak bileti satın almanız kolay hale gelmektedir. İnternet üzerinden yapacağınız sorgu sonrası bütün Mardin uçuşlarını aynı ekran üzerinden önünüze getirebilmektedir. Bu işlem ile bütün bilet fiyatlarını aynı ekran üzerinden bakabilirsiniz. İnternet üzerinden en uygun uçak biletini satın alarak, size karayolu yolculuğuna oranla çok daha uyguna gelebilmektedir. Tarihi dokusu ile birlikte sadece topraklarımız ile ilgili değil dünya tarihi açısından önemli bir şehir olarak bulunan Mardin, Suriye ile de sınırdaştır. Bu özelliği ile de doğunun en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’i gezebilirsiniz. Yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan şehre ulaşım için en uygun Mardin uçak biletini satın almak için bilet sorgulaması yaparak istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.
Bir Milyona Yakın Nüfus Ve Sayısız Önemli Yapı
Mardin şehrinde sekiz yüz seksen bin kişi ikamet etmektedir. Bir milyon kişi ise şehrin sınırına her geçen gün daha fazla yaklaşmaktadır. Güney Doğu Anadolu bölgesinin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’e girdiğiniz andan itibaren kendinizi tarihin tozlu raflarına atabilirsiniz.
Tarihi Dokusundan Hiçbir Şey Kaybetmiyor
Şehrin nüfusunun büyümesine rağmen tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen Mardin, aksine git gide tarihi rolünü çok daha iyi bir şekilde yansıtabilmektedir. Şehir merkezinde mimari yapılar başta olmak üzere etnografik, arkeolojik ve tarihi olarak, sayısız yapı yer almaktadır.
Rüya Şehir
Pek çok turistin kendini rüyada bulduğu bu otantik şehir farklı dini inanışlara ve pek çok dile de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir içerisinde cami ve türbe ile beraber onlarca kilise, manastır ve diğer dini mimarilere sık sık rastlayabilirsiniz. Ziyarete gelen turistler bu yapıları bir arada gezebilmekte ve görebilmektedir.
Mardin’e Ne Zaman Gitmeli?
Şehirde kış ayları soğuk geçtiği için ve yaz ayları oldukça kurak, çok sıcak olduğu için turistik ziyaretler için ara mevsimler, ilkbahar ve sonbahar tercih edebilirsiniz. Mardin şehrinde bazı seneler sıcaklık rekoru kırdığı için Mardin’e yazın sıcak vakitlerinde ziyaret etmektedir, gezinizi sıkıntıya sokabilmektedir.
Mardin’in Lezzetleri
Mardin şehrinin diğer doğu illeri gibi kendine has yemekleri içerisinde bulundurmaktadır. Tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan şehirde, yemekler de bu ölçüde ön plana çıkmıştır. Mardin şehrinde yöresel yemeklerin tamamı farklı bir kültürün ürünü olarak yer almaktadır.
Çorba
Şehirde yöreye özgü çok lezzetli çorbalar yer almaktadır.
—Un çorbası
—Ginedir çorbası
—Mercimek çorbası
—Nohut çorbası
—Çörten çorbası
—Lebeniye çorbası
—Kelle paça çorbası
—Domates çorbası
Görüldüğü üzere Mardin çorba çeşidi bakımından oldukça zengin bir şehir olarak yer almaktadır. Bu yüzden listede yer almayan çorbaları da Mardin’e gittiğinizde görebilirsiniz.
Kebap Çeşitleri
Mardin şehrinde kebap çeşitleri bakımından da oldukça zengindir. Güney Doğu Anadolu bölgesinde yemeklerde genel olarak kullanılmaya devam edilen et, Mardin’de de çok sık yer almaktadır. Bu yüzden yörede yer alan kebap çeşitlerinin sayısı da yüksektir.
Patates kebabı
Soğan kebabı
Etli Yemekler
Etin özellikle bölge yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Mardin’de et kebap gibi yemeklerin yapımında kullanılsa da etin en çok kullanıldığı şey, et yemekleri olarak yer almaktadır. Etli yemekler bölgeye özel olarak yapılan çok lezzetlidir. Bu yemekleri, bölgedeki herhangi bir lokantada bulabilirsiniz.
—Malzum yemeği
—Mardin çiğköftesi
—Dobo yemeği
—Firkiye yemeği
—Kibbe yemeği
—Güveç
—Kelle paça
—Havuç türlüsü
İçinde et kullanılan yemekler bunlarla kısıtlı olmamaktadır. Bununla beraber etin en lezzetli şekilde değerlendirildiği yemekler bu listede yer almaktadır.
Kızarmalar ve Kavurmalar
Şehirde yapılan tava, kızartma ve kavurma çeşitleri de şehri ziyarete gelen turistlerin mutlaka tatması gereken yiyecekler arasındadır.
—Semizotu tavası
—Patates kabak, patlıcan, havuç ve biber gibi pek çok sebze kızartması
Köfte
Mardin şehrinde etin en güzel hallerinden bir tanesi de köfte olarak yer almaktadır. Bölgenin meşhur köfteleri şu şekilde sıralanmaktadır.
—İçli köfte (İkbebet adıyla biliniyor)
—Aya köfte (Irok adıyla biliniyor)
—Cevizli içli köfte
—Çiğköfte
—Mercimekli köfte (Bello adıyla biliniyor)
—Kitel Raha
Köftelerin yapımı sırasında yüksek oranla et kullanıldığı hesaba katılırsa bölgenin ete ve et yemekleri içerisinde genel olarak ne kadar düşkün olduğu ortaya çıkmaktadır.
Dolma Ve Sarmalar
Şehirde çeşitli dolma ve sarmaları da mutlaka tadılması gerekmektedir.
—İşkembe dolması
—Kabak dolması
—Patlıcan dolması
—Biber dolması
—Hindi dolması
Diğer Tatlar
Mardin şehrinde çok fazla yöresel yiyecek bulunmaktadır. Genel anlamda bölgeye özgü önem taşıyan yiyeceklerden bahsedebiliriz.
—Pilav çeşitleri (Daha çok şehriyeli bulgur pilavı)
—Hamur işi çeşitleri (Sembusek)
—Piyaz ve salatalar (Daha çok çoban salatası)
—Pasta ve Tatlılar (Özellikle Davk Bi Dips)
—Çerezler, tuzlular ve içecekler (Daha çok kırmızı pulbiberli tandır böreği)
—Özel kahvaltı türleri (Daha çok kaymak ve otlu peynir)
Mardin’de Görülmesi Gereken Yerler
Mardin şehri tarihi anlamında genel anlamda turistleri büyüleyen bir bölgedir. Mardin’de birçok farklı gezilmesi ve görülmesi gereken yer vardır. Bu yüzden her ara sokakta önemli bir yapı görebilirsiniz.
Müze Alanları
Şehirde iki tane önemli müze bulunmaktadır.
Cami Ve Medrese
Şehir içerisinde birçok tarihi cami ve medrese yer almaktadır.
Kilise Ve Manastır
Şehir merkezinde en az cami kadar manastır ve kilise yer almaktadır. Sayıları elliyi bulan önemli kilise yer almaktadır.
Tarihi Kaleler
Şehir merkezinde tıpkı cami, manastır, medrese ve kilise bolluğu gibi, kale bolluğu da yer almaktadır. Şehrin en önemli kalesi Mardin kalesidir. Bununla beraber şehirde yer alan kız kalesi de yine çok ünlü bir kale olarak bulunmaktadır.
Mardin’de Kültür Ve Sanat
Mardin şehrinde kültür ve sanat bakımından tam anlamıyla bir merkez niteliği taşımaktadır. Mardin’de yapılan el sanatları dünyaca ünlüdür. Bununla beraber telkâri sanatı gelmektedir. Şehre ziyarete giden herkes bu sanatın ürünlerini mutlaka görmesi gerekmektedir.
Alışveriş Yerleri
Mardin şehrinde satın alabileceğiniz en iyi hediye renkli puşiler olabilir. Bunun yanında şehirde çok güzel eşarplar da satılmaktadır. Satılan eşarplar 2,5 lira ile 5 lira arasında bulunmaktadır. Mardin’de yer alan alışveriş yerlerinin birçoğu merkezde yan yana sıralanmıştır.
Mardin Havalimanı
Şehir merkezine uçak ile gittiğinizde Mardin havalimanını kullanabilirsiniz. Bu havalimanı 1999 tarihinden beri hizmet vermektedir. Havalimanının merkeze uzaklığı 20 kilometre civarındadır. Bu nedenle ulaşımda taksiyi ya da şahsi araçlarınızı kullanmanız gerekmektedir.
Mersin Uçak Bileti
Mersin ülkemizin güneyinde yer alan iller arasındadır. Diğer iller ile kıyaslandığında ülkenin en kalabalık onuncu şehri olduğu bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak bir milyon sekiz yüz bin civarındadır. Tüm koşulları sağlaması sebebi ile büyükşehir statüsüne sahip olan illerden biridir. Mersin ili ticaret açısından da ülke için önemli bir kaynaktır. Mersin limanı ülkemizde ticaret yapılan önemli limanlar içerisinde bulunmaktadır.
En Ucuz Mersin Uçak Bileti Satın Al
Mersine yolculuk yapmak isteyen kişiler için uçak yolculuğu oldukça avantajlı olmaktadır. Uçak bileti seçeneklerinin fazla olması bu yolculuğu daha fazla tercih edilir hale getirmektedir. En ucuz Mersin uçak bileti almak isteyen kişiler için internetten almak maliyet yönünden karlı olmaktadır. Bu sayede hem kısa sürede şehre ulaşmak hem de maddi açıdan fayda sağlamak mümkündür. Mersin ilinin yanı sıra diğer illere ucuz uçak bileti almak isteyenler için de internette birçok seçenek bulunmaktadır. Mersin ülkenin güney bölgesinde bulunduğundan dolayı genel olarak insanlar internette Mersin ucuz uçak bileti arayışına girmektedirler.
Mersin İlinin Tarihçesi
Mersin ilinin klasik devirdeki adı Klikya olarak bilinmektedir. Bu da şehrin eski çağlardan bu yana kullanılan bir yerleşim yeri olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan çalışmalara göre en eski kalıntıların Neolitik devire ait olduğu öğrenilmiştir. Genel olarak kazı çalışmaları Yumuktepe ve Gözlükule’de yapılmaktadır. Mersin ilinin tarihine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmaktadır. Savaşlar esnasında başka milletlerin eline geçen bu il en sonunda Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. 3 Ocak 1922 tarihi itibari ile Türk hâkimiyetinde yer almıştır.
Mersin’in Coğrafyası
Mersin iline bakıldığında büyük bir bölümü dağlık alanlarda oluşmaktadır. Bu dağların oranı yaklaşık olarak yüzde seksen yedi iken dağlar haricinde kalan diğer büyük bölümü ise ormanlar oluşturmaktadır. İlin etrafında Batı ve Orta Toros Dağları bulunmaktadır. Dağların verdiği engebeli alanlar şehirde ulaşımı sıkıntıya sokabilmektedir. Düzlü alanlar ise genellikle yüksek bölümlerdedir. Bunun yanı sıra il akarsu yönünden de pek fazla zengin değildir. İl sınırları içerisinden iki tane önemli akarsu geçmektedir.
Mersin’de Turizm
Mersin şehri turizm açısından iyi bir konumda bulunmaktadır. Kentte inanç turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli sosyal alanlar mevcuttur. İnanç turizmi açısından bakıldığında Alahan Manastırı, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve anıt müzesi, Danyal Peygamberin mezarı gibi önemli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültür turizmi olarak bakıldığında da il içerisinde yer alan eser sayısı oldukça fazladır. İl ve ilçe merkezlerinde yer alan müzelerin yanı sıra Kızkalesi, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Soli Pompeipolis, Elaiussa Sebaste gibi seçenekler bulunmaktadır. Mersin içerisinde gezintiye çıkan turistlerin bu tarihi alanları ziyaret etmeleri, şehir ile ilgili verilen önerileri dikkate almaları tavsiye edilmektedir.
Mersin İli Müzeleri
Mersin Yöresel Yemekler
Mersin ili Akdeniz sayesinde birçok balık türüne sahip olmakta ve balık yönünden oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Mersin mutfağının temelini kebap çeşitleri meydana getirmektedir. Hatta kahvaltılar için özel olarak yenilen bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bu kebapların içerisinde en yaygın olarak bilinen ise tantunidir. Lezzet itibariyle tantuni birçok insanın sevdiği yemekler içerisinde yer almaktadır. Bunun haricinde kaburga dolması, Çamlıyayla et tavası, tereyağında piliç kızartma, et haşlama, kavurma, pide çeşitleri, haşlanarak yapılan içli köfte gibi birçok yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca ilin bazı ilçelerinde tutmaç, batırık, yarma çorbaları, keşkek pilavı, topalak çorbası gibi yiyecekler de bulunmaktadır. Yemek çeşidi yönünden oldukça zengin olan Mersin ziyaretçilerine ziyafet sunmaktan çekinmemektedir.
Mersin Tatlıları
Tatlı yönünden de Mersin ilinde hatırı sayılır yiyecekler bulunmaktadır. Bunların başında herkesin de bildiği üzere “cezerye” gelmektedir. Cezerye tatlı havuç ile yapılmaktadır ve bu tatlıyı her yerde bulmak mümkündür. Diğer ünlü tatlı ise “künefe”dir Künefe kadayıfın salamura yapılmamış taze peynirli hali olarak da açıklanmaktadır. Mersin’de yapılan tatlılar arasında “kerebiç” tatlısı da vardır. Bu tatlı genellikle ramazan ayında tüketilmektedir. Görünüş olarak içli köfteyi andıran kerebiç tatlısı ceviz ve irmikten yapılmaktadır.
Mersin Otelleri
Mersin bünyesinde bulunan pek çok doğal güzellik ve lezzetler sayesinde her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Dolayısıyla buna paralel olarak il ve ilçe merkezlerinde pek çok otel bulunmaktadır. Konaklama yönünden müşterilerine tam hizmet sunmayı amaçlayan şehirde otel sayısı oldukça fazladır. Otellerin yanı sıra motel, pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri de mevcuttur. Ayrıca özellikle yaz dönemlerinde sıklıkla kullanılan çadır, yazlık daire, karavan kiralama gibi konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Gerek il merkezi gerekse ilçe merkezi şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için oldukça donanımlıdır.