Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Antalya Uçak Bileti


Antalya

Antalya iline seyahat etmek için uçak bileti arayışlarınızda, Ucakbileti.com’u ziyaret etmeniz durumunda düşük fiyatlarla uçak bileti bulabilme şansınız olur. Onlarca havayolu şirketi arasından, sizin için düşük fiyatlı uçak biletini, zahmetsizce satın alırsınız. Antalya’nın eşsiz sahilleri ve tarihi eserleri arasında harika bir tatil, ruhunuzu dinlendirir.

Antalya hakkında; plaka kodu 07 olan Antalya, Türkiye’nin en güzel turizm merkezlerinden biridir. Şehir Muğla, Konya, Burdur, Mersin ve Isparta illeri ile çevrelenmiştir. Narenciye ve muz üretimi ile tanınır, üç tarafı yüksek dağlarla kaplıdır. Tarihi ve doğal güzellikleri, sahili ve denizi ile Türkiye’nin en güzel turizm cennetlerinden biridir. Antalya’ya en uygun fiyatlı uçak bileti ile siz de gelin ve tatilin tadını çıkarın.

Antalya’ya Ne Zaman Gidilir?

Antalya ilinde havalar yazları sıcak, kışları ise yağışlı ve ılık geçer. Kış aylarında bile havaların çok soğuk olmadığı şehir, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistler ile dolup taşmaktadır. Yazları hava aşırı sıcak olduğu için, halk ve turistler genellikle şehrin plajlarına ve piknik alanlarına akın eder. Ekim ayından sonra hava serinlemeye başladığı için tatile gelecek olanların bu tarihten önce gelmeleri tavsiye edilir.

Antalya’nın Lezzetleri

Antalya ilinde oldukça fazla yöresel lezzet bulunur. Hibeş, şiş köfte, piyaz, patlıcan, karpuz kabuğu ve turunç reçeli, serpme börek gibi pek çok tat Antalya ziyaretlerinde kesinlikle denemelidir.

18’in Bağaçası; Kalekapısı’nda Saat Kulesi’nin tam karşısında bulunan dükkânda yıllardır 18’in bağaçası adıyla üstü fıstık ve susamla süslü, bir nevi tarçınlı kek olarak tarif edilebilecek tahinli bir yiyecek satılmaktadır. Bu yiyecek geçmişte Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi konumundaydı. Günümüzde ise yılın her döneminde tüketilmektedir.

Koca tarhana; Antalya’nın özellikle Manavgat tarafında yapılan oldukça basit, ekonomik ama bir o kadarda lezzetli bir çorba. İçerisinde bulunan börülce, nohut ve tavuk eti sayesinde de oldukça sağlıklı bir yöresel yemek olduğunu söyleyebiliriz.

Şişçi Ramazan; Antalya’nın en bilinen yöresel yemeklerinden olan köfte piyazı 35 yıldır Antalyalılara sunan bir mekân. İlk lokantasını 1970 yılında Muratpaşa Camii karşısında açan Ramazan Özalp şiş köftelerinde kendi çiftliğinde yetiştirdiği hayvanları kullanmakta. Lokanta aynı zamanda hesaplı olmasıyla Antalya’ya gelen ziyaretçileri kendine çekmektedir.

Antalya’nın meşhur yanıksı dondurması; Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Giliğ dondurma dükkânı yaz aylarında önünde kuyrukların oluştuğu mekânlardan biridir. Bunun dışında Antalya merkezde bulunan Akdeniz, Zamora ve Dilara Yaşar şehrin dondurma konusunda birer markaya dönüşmüş mekânlarındandır.  Yanıksı dondurma ise Antalya’ya gelindiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biridir.

Antalya’nın ünlü reçelleri; Antalya değişik reçelleri ile de ünlüdür. Karpuz kabuğu, turunç ve patlıcan reçelleri bu şehirde yapılan ve orijinal tatlardan bazılarıdır. Saat kulesinin yakınlarında bulunan ve yıllardır aynı yerde hizmet veren Yenigün Reçelcisinde, hediyelik reçel satışları yapılmaktadır.

Parlak Restoran; yılların tecrübesi ile kömürde piliçte bir numara olan mekân, 1954 yılından bu yana hizmet vermektedir. Restoranda öğle saatlerinden itibaren kömürde piliç bulamak mümkündür. Bunun yanında zeytinyağlı yemekler ve etli yemekleri ile Akdeniz mutfak kültürünün en iyi örneklerini sergilemektedir.

Buzlu badem; Yörede rakının yanında tüketilen buzlu badem, şehrin başka bir lezzeti olan tirmis gibi plastik kaplarda satılmaktadır. Bu lezzeti en güzel şekliyle Buzlu Bademci Adil’de bulabilirsiniz.

Şakşuka; şarkılara bile konu alan Antalya yöresine has bir yemektir. Patates, patlıcan, kabak ve yeşilbiber küp şeklinde kesilerek kızartılır. Üzerine bol rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakla sos hazırlanır. Sosun ocaktan inmesine yakın birkaç damla sirke ilave edilir. Kızartmanın üzerine hazırlanan sos dökülerek servis edilir.

Börekçi Tevfik; yıllardır serpme böreği ile lezzet tutkunlarını ağırlayan mekân, sabah kahvaltısı ve öğleden sonra da şehir halkının uğrak yerlerindendir.

Hibeş; Antalya’nın geniş meze kültürünün bir parçası olan hibeş, tahinden yapılır. İçki sofralarının olmazsa olmazı olan hibeş özellikle balıkla çok yakışan bir mezedir. Tahinin içerisine sulandırılmış limon tuzu, sarımsak, kırmızıbiber, kimyon ve limon suyu ile yapılır.

Kokoreç; Antalya’da kokoreç, oldukça fazla sevilen bir yiyecektir. Kokoreç ya çok sevilir ya da nefret edilir. Şehirde kokoreci en iyi yapan yerlerden biri Kokoreççi Hilmi’dir. Deniz kenarında ve merkezde şubeleri bulunan mekân, kokoreç sevenler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir.

Antalya’da Görülmesi Gereken Yerler

Antalya denizi, sahili, tarihi eserleri ve daha pek çok görülmeye değer yerleri ile yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bir şehrimizdir. Antalya’ya uygun fiyatlı uçak bileti alarak, şehre gelebilir ve bu güzellikleri siz de yaşayabilirsiniz.

Kaleiçi; Antalya’da turizmin kalbinin attığı yer olan Kaleiçi; kafeleri, restoranları, eski Antalya evleri ve marinasıyla mutlaka gezilmesi gereken bir yerdir. Falez manzarası ise dünyada az rastlanır bir manzaraya sahiptir.

Aspendos; Roma tiyatrolarının zamanımıza ulaşmış örneklerinden biridir. Aspendos’un mimarı Theodoros’un oğlu olan Zenon’dur. Son yıllarda ise bölgede yapılan konser ve festivallerde aktif şekilde kullanılmaktadır.

Kemer; Antalya’nın tatil köylerinin ve otellerinin bulunduğu bir ilçedir. Kemer’in sahil şeridi Mavi Bayrak ödülü almıştır. İlçede çok sayıda gece kulübü bulunur. Dünya Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan ilçe Antalya’da eğlence deyince ilk akla gelen yerlerden biridir.

Demre; Likya’nın önemli kentlerinden biridir. Demre Noel Baba’nın dünyaya geldiği yer olarak bilinir. 5. yy.’da yapılmış St. Nicholaus adındaki kilise günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Manavgat; Manavgat şelalesi şehrin turistler tarafından uğrak yerlerinden biridir. Eşsiz manzarası ile şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp, serinlemek isteyenler için seçeneklerden sadece bir tanesidir.

Kaleköy; karadan ulaşma imkânının olmadığı Kaleköy, yatların uğrak yerlerindendir. Kaleköy’de kentsel yapılaşmanın yasak olması, doğal güzellikler açısından görsel bir şölen sunmaktadır. İlçede bulunan pansiyonlarda alternatif bir tatil yapmak mümkündür.

Kaş; özellikle dalış yapmayı seven çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından rağbet gören ilçesidir. Amforaları, mağaraları, antik batıkları ve kanyonları ile son yıllarda popülerliği artan bir sahil kasabasıdır.

Bunları Yapmadan Antalya’dan Gitmeyin

Kaş ilçesindeki Ölüdeniz şehre gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kemer’deki gece kulüpleri eğlenmek isteyenlerin uğrak yerleridir ve bu mekânlara mutlaka uğranmalıdır. Kemer, Manavgat, Kaş, Alanya ve daha birçok ilçesini gezmeden dönmeyin. Adrenalin seviyorsanız, yamaç paraşütü yapmadan dönmeyin. Kaş ve civarında bulunan antik kentleri mutlaka görün. Heyecan yaşamak ve mutlu saatler geçirmek istiyorsanız Beşkonak’ta rafting yapın ve sonrasında balık yiyin.

Antalya’da Alışveriş Önerileri

Antalya yöresine ait el dokuması halılardan mutlaka bir tane edinin. Keçiboynuzu pekmezini tadın ve seyahat dönüşünde bir kavanoz alın. Şehir merkezindeki dükkânlardan Antalya’nın kendine has reçellerinden ve 18’in bağaçası satın alarak sevdiklerinize şehrin lezzetlerini taşıyın.

Antalya Havalimanı

Antalya Havalimanı, şehir merkezine 15 km. uzaklıkta ve ulaşımı oldukça kolaydır. Yapımı devam eden tramvay ile çok daha kolaylaşacağı tahmin edilmektedir. Otobüs ya da dolmuşla da şehir merkezine kısa ve rahat bir yolculukla ulaşılabilmektedir. Şehir merkezine yakınlığından dolayı, taksi ile ulaşım da oldukça ekonomiktir. Antalya’ya ulaşımınızı sağlayan havayolu şirketinin servisleri ile de gitmek istediğiniz yere ulaşımınız sağlanabilir. Antalya’ya en ucuz uçak bileti için, en az 20 gün öncesinden biletinizi almalısınız. Çünkü gitmek istediğiniz tarih yaklaştıkça uçak biletlerinin fiyatları artmaktadır.

 

 

 

 

 

 


Muş - Antalya uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: