Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Çanakkale Uçak Bileti


Ucuz Çanakkale Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin en görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi Çanakkale’dir. Çanakkale, sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir şehir olmaktadır. Kültürü elbette rengarenk, fakat tarihi hem Türkiye hem de dünya için çok önemlidir. Çanakkale’ye gidebilmek için en ucuz uçak bileti satın almak isterseniz, internetinize girip hava yolları firmalarını araştırabilirsiniz ve mutlaka ki birçok bilet bulabileceksiniz. Artık günümüzde neredeyse her gün yüzlerce kişi Çanakkale’ye yolculuk yaptığından mutlaka en az birkaç tane bilet bulabilirsiniz. Çanakkale gerçekten hayatınızda bir defada olsa gitmeniz gereken bir yer. Ucuz Çanakkale uçak bileti eskisinden çok daha ucuz. Ayrıca yıl boyu farklı kampanyalar ve indirimler düzenlendiğinden, avantajlı olarak biletlerinizi bulabiliyorsunuz. Eğer bir sonraki tatilinizi planlamadıysanız veya daha nereye gideceğinize karar veremediyseniz, Çanakkale çok güzel bir seçim olabilir. Gittiğinizde şehir sizi büyüleyecektir. Uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay. Eskisi gibi acentelere gitmek zorunda değilsiniz. Elinizin altında bilgisayar ve internet varsa anında alabilir ve günü geldiğinde seyahatinize çıkabilirsiniz.

 

Çanakkale Tarihi

 

Çanakkale biliyorsunuz ki Anadolu ve Ortadoğu’nun en stratejik bölgelerinden bir tanesidir. Bu yüzden de aslında Çanakkale tarihte çok fazla istilalara uğradı. Çanakkale’nin il merkezinden 30 kilometre uzaklıkta olan ve dünyaca bilinen Truva kenti, bölgenin en eski yerleşim yeri olarak kabul edilir. Truva, 2 bin yıl kadar Anadolu kültürünün bir parçası ve hatta merkezi olmuştur. Truva kentinde tam olarak 9 yerleşim katmanı bulunmaktadır. Burası tarihte M.Ö 3200 ile M.S 400 seneler arasına aittir. M.Ö 1200 yılında, Akalılar, Truva Kalesini ele geçirmeye çalıştılar, fakat hareket olumsuz olunca gemilerine biniyorlar ve kale dibinde tahtadan yapılmış büyük bir at bırakıyorlar, fakat bu at öylesine bırakılmış bir at değildi. Truva Atı’nın efsanevi hikayesini bilmeyen yoktur sanırım. Bırakılan atı kale içerisine alan Truvalılar, zafer şenliklerini başlatırlar. Şenlik sırasındaysa, biranda Akalar atın içinden çıkar ve gemideki diğer askerlerle beraber şehre saldırırlar ve en sonunda şehri ele geçirirler. Bu Çanakkale tarihinin daha bir kısmıdır. Çanakkale’ye giderek Çanakkale’nin daha derin tarihlerini görebilir ve şahit olabilirsiniz.

 

Çanakkale’ye Ne Zaman Gitmeli

 

Çanakkale’ye yıl boyu gidenler çok fazladır. Özellikle yıl boyu dünyanın birçok yerinden turistleri görebilirsiniz, fakat Çanakkale’ye gidip rahat bir gezinti yapmak isterseniz, en iyi dönem Mart ve Ekim ayları arası olmaktadır.

 

Çanakkale’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Çanakkale’nin genel iklimi ılımandır. Ne soğuktur nede sıcaktır, fakat şehrin bulunduğu konum itibariyle, hem Karadeniz hem de Akdeniz’in geçiş iklimlerini yaşayabiliyoruz. Bu yüzden bazen çok sıcak, bazen ise çok soğuk bir hava hissettirebiliyor. Özellikle Çanakkale’nin en çok ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi olan Gelibolu Yarımadası’nın iklimi genel anlamda çok soğuktur. Yaz ayları oldukça sıcaktır ve sıcaklık neredeyse 40 dereceye yakın olacak şekilde çıkmaktadır. Çanakkale’ye gidenler çok fazla iklimi düşünerek gitmezler ama her hava koşullarına hazırlıklı olarak giderler. Yılın her mevsiminde gidebilir ve bütün mevsimlerini yaşayabilirsiniz, fakat denize girmek veya rahatça dolaşabilmek için en iyi aylar yine Mart ve Ekim ayları arasında olmaktadır ki bunlarda bahar ve sonbahar ayları arasıdır.

 

Çanakkale’nin Lezzetleri

  • Zeytinyağlılar
  • Balık Çorbası
  • Düğün Çorbası
  • Sütlü Çorba
  • Şaraşura
  • Patlıcan Göce
  • Oğlak Çevirme
  • Asma Yaprağından Sardalye
  • Ahlat Turşusu
  • Peynir Helvası

 

Çanakkale’den Yemeden Dönmeyin

 

Zeytinyağlılara Doyamayacaksınız

 

Zeytinyağlı yemekleri kim sevmez ki, değil mi? Hem yemeklerini hem de mezelerini. Zeytinyağlılar hem çok sağlıklı hem de çok leziz olmaktadır. Çanakkale’de özellikle Karadeniz ve Akdeniz iklimlerini hissedebildiği için ve ayrıca Çanakkale Ege Bölgesinde olduğunda, o kadar güzel taze sebzelerden zeytinyağlılar yapılabiliyor ki, gerçekten inanılmaz. Zeytinyağlı pırasa ve patlıcan gibi nefis yemekler yapılabiliyor. Enfes lezzetler, Çanakkale’ye gittiğinizde mutlaka yenilmesi gerekiyor.

 

Çanakkale Balık Dünyası

 

Taze ve enfes balık yemekleri tüketebileceğiniz aslında ülkemizde maalesef çok fazla yer yok, çünkü biliyorsunuz ki ülkemizde daha çok kebap kültürü kendisini ortaya koymaktadır, fakat Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerine gittiğinizde, tadı damağınızda kalacak balık yemeklerini tadabilirsiniz ki Çanakkale’de bu yerlerin arasındadır. Çanakkale’de mutlaka akşam veya öğle yemeğinde bile deneyebileceğiniz ve denedikten sonra tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz Balık Çorbası olacaktır. O kadar güzel bir tadı var ki, balığı daha önce yemediyseniz veya çorbasını içmediyseniz, mutlaka deneyin hoşunuza gidecektir. Çanakkale’de nefis ve taze deniz ürünlerini tüketebilirsiniz. Her gittiğiniz lokanta ve restoranlarda mutlaka deniz ürünleri olacaktır.

 

Çanakkale’de Nerede Yenir

 

Çanakkale’de yemek yiyebileceğiniz, yerli ve yabancı turistlerin çok fazla gittiği bazı lokantalar ve restoranlar bulunmaktadır.

 

  • Sardalya
  • Sea Side Restaurant
  • Cafeka
  • Babalık Peynir Helvası
  • Asla6 Bozcaada
  • Hektor Şarap Evi ve Restoran

 

Çanakkale’de Alışveriş

 

Çanakkale’de alışveriş yapmak gerçekten inanılmaz bir derecede keyiflidir, çünkü Çanakkale’de sadece Türkiye’ye veya Ege bölgesine ait kültürler yaşatılmıyor, aynı zamanda Balkanlardan gelen kültürlerde yaşatılıyor. Bu sebeple buradan alışveriş yapacağınız bütün yöresel ve kültürel ürünler, hem Türkiye’ye ait, hem Ege Bölgesine ait, hem de Balkanlara ait olmaktadır.  Çanakkale’de fazlasıyla el sanatları ve çanak-çömlek dikkat çekmektedir. Hem çarşılarda hem de alışveriş merkezlerinde saatlerce alışveriş yapabilirsiniz. Çanakkale’nin alışveriş için en iyi bilinen yerlerden bir tanesi Çarşı Caddesi olmaktadır. Buradan yöresel ürünlerden tutun ki kültürel ve sanatsal, el sanatlarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz bir başka yer ise Aynalı Çarşı olmaktadır.

 

Çanakkale’den Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • El Sanatları
  • Çanak-Çömlek
  • Peynir Helvası

 

Çanakkale’de Görülecek Yerler

 

Çanakkale Merkez

 

Çanakkale Merkez’de şehrin havasını içinize kadar soluyabilirsiniz. Havası bile sizi çok farklı ve taptaze hissettirecektir. Çanakkale bu yüzden çok özel bir yerdir. Çanakkale’yi tam anlamıyla görmek ve tanımak isterseniz, kordonda boğaz manzarası eşliğinden, boydan boya bir yürüyüş yapabilirsiniz. Şehrin tam merkezindeyse aynı zamanda Truva tarihinin atını da görebilirsiniz.

 

Çanakkale Deniz Müzesi

 

Çanakkale’de o kadar çok gezebileceğiniz müzeler var ki, gerçekten gittiğinizde 1 veya 2 gününüzü sadece müzelere ayırmanız gerekebilir. Çanakkale her şeyi ile çok özel bir yerdir. Özellikle ziyaret etmenizin tavsiye edildiği müzelerden bir tanesi, Çanakkale Deniz Müzesi’dir. Deniz Müzesi olarak biliniyor, fakat aynı zamana Çanakkale Savaşı’nda kullanılan birçok silahlarında sergilendiği bir müzedir ve müzenin kendini aynı zamanda birinci sınıf askeri müze ünvanını almıştır. Müzede ise ayrıca Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılması söylenilen ve Çanakkale Savaşı’nda da ayrıca kullanılan Nusret Mayın Gemisi de sergilenmektedir. Gemiyi maket olarak görebilirsiniz, fakat boyutu birebir orijinal boyutundadır.

 

Truva Antik Kenti

 

Çanakkale’ye gidip ziyaret etmenizseniz olmazsa olmaz yerlerden bir tanesi, Truva Antik Kenti’dir mutlaka. Çanakkale’nin ve dünyanın tarihine sahip olan yerlerden bir tanesi. M.Ö 3000 yıllık bir yerleşime sahip olan bu kent, aynı zamanda Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Truva Antik Kenti, Türkiye ve dünya için en zengin önemleri taşıyan yerlerden bir tanesi olmaktadır. Truva’nın tarihi anlatmak ile anlatılabilecek bir tarih değildir. Hem anlatılması gerekiyor, hem de yerinde yaşanması gerekiyor.

 

Aynalı Çarşı

 

Bu çarsı aslında Çanakkale Türküsü’nde adının geçtiği, en unutulmaz çarşıdır. Türküde adı geçtiği için hem bu çarşıyı görmeden, hem de alışverişlerinizi buradan yapmadan giderseniz gerçekten olmaz diye düşünüyoruz. Aynalı Çarşı Çanakkale için o kadar önemli bir yer ki, artık sadece Çanakkale için değil, dünyanın dört bir yanından gelen turistler için de önemli bir yer oldu.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Assos Antik Kenti
  • Çimenlik Kalesi
  • Gelibolu’da Gezilebilecek yerler
  • Soğanlıdere Vadisi
  • Melek Hanım Çiftliği
  • Morto Koyu
  • Seddülbahir Köyü
  • Tekke Koyu
  • Dur Yolcu Anıtı
  • Kilitbahir Kalesi
  • Anzak Koyu
  • Arıburnu
  • Düz Tepe
  • Conkbayırı
  • Bakkal Salim Müzesi

 

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

 

Çanakkale’ye istediğiniz bütün yollardan gidebilirsiniz. Hava yolları, kara yolları ve deniz yollarını kullanabilirsiniz. Özel aracınız var ise, özel aracınız ile de rahatlıkla gidebilirsiniz. Ülkemizin birçok yerinden otobüs seferleri kalktığından, otobüs firmalarını araştırdığınızda, mutlaka en az birkaç tane yer bulabileceksiniz. Türk Hava Yollarını kullanarak hava yollarından Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz ki yolculuk yarım saat bile sürmüyor. Deniz bölgesi olan bazı şehirlerimizden veya yurt dışından gelecekseniz de, deniz yolunu kullanarak feribot ve gemilerle Çanakkale’ye ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

 


Muş - Çanakkale uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: