Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Dalaman Uçak Bileti


Ucuz Dalaman Uçak Bileti Satın Al

 

Artık Türkiye’nin her yerine hava yollarını kullanarak gidebiliyorsunuz. Her gün onlarca uçak seferleri kaldırılmaktadır ve bütün uçaklarda dolu olarak yolculuklarını gerçekleştiriyor. Dalaman’a gitmek isterseniz, en ucuz uçak bileti için internetten hava yolları firmalarını araştırabilirsiniz. Araştırmanızı yaparken kampanyalar ve indirimlerden de faydalanabileceğinizi görebilirsiniz. Yıl boyunca farklı kampanyalar devam etmektedir ve indirimler uygulanmaktadır. Kredi kartınız ile bilet alışverişi yaptığınızda veya ailenizle beraber yolculuk yapmak istediğinizde, çocuklarınıza veya yaşlılara yönelik kampanyalar ve indirimler yapılıyor. Ucuz Dalaman uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay ve eskisi gibi acenteden acenteye dolaşmanıza gerek yok. İnternetiniz olsun bilgisayarınız olsun yeter. Dalaman’a yazın gitmek isterseniz, güzel bir seçenek olabilir ve yaz aylarında ise uçak bileti bulmak çok daha kolay olmaktadır, çünkü malum yaz dönemi ve birçok kişi tatile çıkıyor, dolayısıyla seferlerde artış oluyor.

 

Dalaman Tarihi

 

Dalaman’a gitmeden önce biraz Dalaman’ın tarihine bakalım. Nasıl bir yerdir, nedir, ne değildir. Dalaman tarihte çok önemli bir yer, çünkü Dalaman toprakları üzerinde, Lukkalar, Lekler, Solymoslular, Kavalılar, Persler, Helenler, Atinalılar, Romalılar, Araplar, Bizanslılar, Menteşeoğulları ve nihayetinde Osmanlılar egemenliklerini kurmuş. 1600 yıllarında Likyaların egemenliğini sürdüğüdüğü Dalaman’da, Likya, İran’ın egemenliği sürdürdüğü dönemde ise Karia, Osmanlı dönemine girdiğinde ise Hıdıvi Abbas Paşa olarak anılan bir bölge olmuştur. Dalaman, 1983 yılında Köyceğiz İlçesine bağlı olup Atakent ve Dalaman Beldelerinin birleşmesi, ayrıca Milli Güvenlik Konseyince kabul edilen ve 2963 sayılı Kanunun 29 Kasım 1983 tarihi ve 18.237 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmasıyla beraber bir ilçe haline gelmiştir. Dalaman sadece bir tatil beldesi değildir, aynı zamanda kültür ve tarihi ile dopdolu bir yerdir. 

 

Dalaman’a Ne Zaman Gitmeli

 

Dalaman’a gitmek için en iyi mevsimler bahar ve sonbahar ayları arası olmaktadır. Yıl boyunca Dalaman’a giden birçok turistler olmaktadır, fakat rahat bir tatil ve gezinti yapmak isterseniz, yaz ayları hatta en ideal zaman olmaktadır.

 

Dalaman’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Dalaman’da hissedebileceğiniz iklim, Akdeniz tipi iklimdir. Buradaki iklime aynı zamanda Subtropikal iklimi olarak ta isim verilebilir. Bu iklim türünde, yörede, kış ayları ılık ve yağışlı, yaz ayları ise kurak ve sıcak geçmektedir. Dalaman’da hissedebileceğiniz en sıcak hava neredeyse 50 dereceye yakın olmaktadır ki bu neredeyse Kahramanmaraş ve Şırnak gibi illerimiz ile aynı olmaktadır. Dalaman’ın kış ayları ılıman ve yağışlı geçtiğinden, yaz aylarında şahit olabileceğiniz bitki örtüsü muazzam olmaktadır. Her yer yemyeşil ve farklı çiçeklerin açtığını görebilirsiniz. Dalaman gerçekten sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya için önemli bir tatil beldesi olmaktadır. Yaz aylarında Dalaman’da hareket ve eğlence asla eksik olmamakla birlikte çok fazla turistler görebilirsiniz.

 

Dalaman’da Neler Yenir

 

Dalaman biliyorsunuz ki Akdeniz iklimlerine de sahiptir ve dolayısıyla burada yiyebileceğiniz yemekler ve yöresel tatlar arasında, deniz ürünleri, Ege bölgesine ait tatlar ve aynı zamanda Akdeniz bölgesine ait tatları tadabilirsiniz. Deniz ürünleri ve zeytinyağlı yemek türleri çokça tüketilmektedir.

 

  • Mavru Kefali
  • Mavi Yengeç
  • Deniz Börülcesi
  • Sılcan Yoğurtlaması
  • Yayın Balığı

 

Dalaman’da Alışveriş

 

Özellikle Dalaman’da alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunur, fakat yöresel ve bölgenin ürünlerini satın almak isterseniz, Kaş, Marmaris Bedesten ve Datça’ya gitmeniz tavsiye edilir. El dokumaları ve bunların yanında ahşap işçiliğinin ünlü olduğu ve ürünlerini bulabileceğiniz en güzel yer Kaş’tır. Sadece alışveriş için değil, renkli pazarlarını da gezip vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Marmaris’in tarihi çarşılarını hem gezmek hem de alışveriş yapmak için çok ideal bir alışveriş merkezi olmaktadır. Tavsiye edilebilecek başka bir bölge ise Datça pazarı olmaktadır. Buradaki bazı gümüş dükkanlarında özel ve orijinal ürünler bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra, Datça’ya kadar gelmişken, burada tatmanız gereken lezzetlerden bir tanesi ise bademdir. Datça’da badem yemeden gitmeyi sakın unutmayın. Özellikle nurlu bademi tatmanız gerekir.

 

Dalaman’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • El Dokumaları
  • Ahşap İşçiliği Ürünleri
  • Gümüş
  • Badem

 

Dalaman’da Görülecek Yerler

 

Patara Antik Kenti

 

Patara Antik Kenti bölgesi Türkiye’nin en uzun kumsalına sahip olan bir yerdir. Bunun yanında ise aynı zamanda Caretta Carette’lara da ev sahipliği yapan bir sahildir. Patara Antik Kenti ise bütün bu muhteşem doğa güzelliklerinin ortasında yer alan, apayrı bir havaya sahip bir kenttir. Buradaki kazıları halen sürmektedir. Mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Buradaki doğa ve tarihi harikalarının bir araya gelmesiyle muhteşem bir bölge haline gelmiştir. Patara Antik Kenti yıl boyunca gezebileceğiniz, Dalaman’ın en muazzam yerlerinden bir tanesidir. Aileniz ve sevdiklerinizle her zaman gidebilirsiniz.

 

Saklıkent

 

Saklıkent, neredeyse yaklaşık 200 bin yıl önce bir çökme sonucu oluşan bir kanyon, harika bir doğa gezisi yapabileceğiniz bir yerdir. Özellikle yaz sıcaklarından kaçmak için muhteşem bir yerdir. Aileleriniz ve sevdikleriniz ile giderek, bir gününüzü orada geçirebilirsiniz.

 

Mavi Mağara

 

Mavi Mağara aslında tamamen doğanın bir oyunu sonucunda ortaya çıkan bir doğa güzelliğidir. Kaş ve Kalkan arasında bulunan bu mağara, güneşin denizden yansıyarak mağaraya vurmasıyla vermiş olduğu mavi fosforlu bir renge sahiptir. Bu yüzden Mavi Mağara adı verilmiştir. Gidip görülmesi gereken yerler arasında mutlaka yer alır ve yılda yüzlerce turist Mavi Mağarayı ziyaret etmektedir.

 

Kelebekler Vadisi

 

Türkiye’nin en güzel kamp yapma veya kamp cenneti olarak tanınan yer, Kelebekler Vadisi olmaktadır. Buraya ulaşım için bir yerden sonra deniz yolunu kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Doğada bile görebileceğinizi düşünemeyeceğiniz, ender ve nadir bulunan canlı türlerini Kelebekler Vadisi’nde görebilirsiniz. Doğası ve canlıları ile beraber, muhteşem bir yer olmaktadır.

 

Dalaman’a Nasıl Gidilir?

 

Dalaman’a aslında hem kara yolları, hem deniz yolu, hem de hava yolları ile gidebilirsiniz. Eğer özel aracınız varsa, özel aracınız ile de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Dalaman’a her gün birçok otobüs firmaları seferler çıkarmaktadır. Nereden ve nasıl geleceğinize bağlı olarak ta elbette değişkenlik göstermektedir. Dalaman Havaalanı Muğla’da olduğundan, hava yollarını kullandığınızda, önce Muğla’ya iniş yaparak Dalaman’a geçiş yapabilirsiniz.

 

 


Muş - Dalaman uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: