Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Denizli Uçak Bileti


Ucuz Denizli Uçak Bileti Satın Al

 

Ülkemizin en ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi Denizli’dir. Denizli hem yöresi, hem de kültürü ile bambaşka bir yerdir. Denizli aslında o kadar eğlenceli bir yer ki, gittiğinizde ayrılmak istemeyeceksiniz. Denizli’ye gitmek için en ucuz uçak bileti, neredeyse her gün bulunmaktadır. Hava yolları firmalarını araştırarak, hangi firmada hangi kampanyaların olduğunu ve ayrıca indirimlerin uygulanıp uygulanmadığını öğrenebilirsiniz. Bütün hava yolları firmalarının mutlaka kampanyaları veya indirimleri yıl boyu yapılmaktadır, dolayısıyla ne zaman gitmek isterseniz, mutlaka kullanabileceğiniz bir avantaj bulabilirsiniz. Ekonomik bir tatil geçirmek isterseniz ve ucuz Denizli uçak bileti satın almak istediğinizde, birçok yolcuların yaptığı favori veya sürekli olarak kullandıkları hava yolları firmasını takip etmek. Bu şekilde kampanyalar ve indirimler olduğunda, otomatik olarak firma yolcuya bildirim göndermektedir. Bir sonraki tatilinizi planlamadıysanız veya nereye gitmek istediğiniz konusunda kararsızsanız, Denizli size şiddetle tavsiye edilir, çünkü gerçekten çok güzel bir yer. Mutlaka görmeniz gerekir. Uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay. Acentelere de gitmenize gerek yok. Sadece internetin başına oturuyorsunuz, biletinizi satın alıyorsunuz ve biletiniz ise elektronik posta adresinize anında geliyor.

 

Denizli Tarihi

 

Denizli, tarihi ve kültürü açısından o çok muazzam bir yer ki, burada tarih önce kültürlere şahit olmak bile mümkündür. Özellikle Kalkolitik Çağına kadar tarih uzanabiliyor. Denizli’deki tarihe baktığınızda, Hitit öncesi tarihi ile birlikte, Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Perslerin tarihte Denizli’ye yerleştiklerini anlayabiliyorsunuz. Helenizm devrindeyse Denizli ve çevresinde birçok metropol kentlerin kurulduğuna da şahit olabiliyorsunuz. Bazı kentler ise, Denizli il merkezinde bulunana Diospolis ile Rhoas adı verilen kentler olmaktadır. Bunların yanında en belirgin kentlerden bir tanesi Laodicia kenti olmaktadır. Denizli elbette şuan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir, fakat Türkler ilk olarak 1070 yılında Denizli içerisinde görülmeye başladılar. Bunun sebebi ise, Selçuklu Sultanı Alparslan emrindeki Afşin Bey ve yanındaki kumandanların, Denizli’yi Türkleşmesi için attıkları adımlardan kaynaklanmıştır. Denizli’nin elbette tarihi bu kadar ile bitmiyor, fakat Denizli tarihinin daha fazlasını görmek isterseniz, mutlaka Denizli’ye uğramanız lazım. Uzun bir süre olmasa bile, hafta sonu için de gidebilirsiniz.

 

Denizli’ye Ne Zaman Gitmeli

 

Denizli’nin hangi mevsiminde giderseniz gidin, bütün mevsimlerde Denizli’nin en güzel doğalarını ve güzelliklerini görebilirsiniz, fakat turizm açısından baktığımızda, Denizli’ye gitmek için en güzel dönem yaz ayları olmaktadır.

 

Denizli’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Denizli’de Ege bölgesinin iklimini hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı kısımlarında karasal iklimleri de hissedebilirsiniz. Denizli’nin kışları, birçok bölgede olduğu gibi yağışlı geçmektedir, fakat kış aylarında olan yağışlardan ötürü, Denizli bölgesinde bahar ve yaz aylarında görebileceğiniz doğa, inanılmazdır.

 

Denizli’nin Lezzetleri

  • Keşkek
  • Arap Aşı
  • Mısır Gömbesi
  • Leğen Böreği
  • Bazlama
  • Çörekler
  • Cızlama
  • Kide
  • Katmer
  • Bahar Gevreği
  • Zeytinyağlılar
  • Macar Tarhanası
  • Lahana Sarması

 

Denizli’den Yemeden Dönmeyin

 

Bambaşka Taptaze Lezzetler

 

Denizli’yi gittiğinizde deneyebileceğiniz liste dışında da olan birçok yiyecekler bulunmaktadır. Denizli’de o kadar çok taze sebzeler ve meyveler tüketebilirsiniz ki, orada kendinizi gerçekten çok sağlıklı hissedeceksiniz. Bu birazda Ege ve Akdeniz havalarının esmesinden de kaynaklanıyor olabilir ki normalde de Denizli’de Ege bölgesine ait iklimleri hissedebiliyorsunuz. Denizli’de yiyebileceğiniz en güzel lezzetler arasında yine Zeytinyağlılar ve hatta patlıcanlı lezzetler bulunmaktadır. Peki, bunları başka yerlerde de yiyemez miyiz diye sorunlar için, elbette ama Denizli’deki lezzetini keşif ettiğinizde, buradan ne kadar orijinal bir lezzeti tadabildiğinizi görebileceksiniz.

 

Denizli’de Nerede Yenir

 

Denizli’de nerede yerseniz yiyin, kendinizi her zaman sağlıklı ve iyi hissedeceksiniz, çünkü burada yediğiniz her şey genellikle doğadan gelmektedir. Burada fabrikalardan veya makinelerden çıkan çok fazla gıda ürünü bulamıyorsunuz. Her şey taze oluyor. Denizli’de birçok yerli ve yabancı turistlerin gidip yemek yedikleri bazı yerler vardır. Bunların arasından size önerilebilecek yerler;

 

  • Kocabaylar Kebap Salonu
  • Akçeşme Kokoreç
  • Hacı Şerif
  • Bizim Ev Mantı, Aşure, Keşkek Evi
  • Mavi Köşe Lokantası
  • Nefis Izgara
  • Değirmende Alabalık
  • Tavaslı Pideci Nihat Usta

 

Denizli’de Alışveriş

 

Denizli’de alışveriş yapabilmeniz için alışveriş merkezleri, çarşılar ve yerel pazarlar bulunuyor, dolayısıyla gelen turistler için de birçok alışveriş yapabilmeleri için seçenekler öne çıkıyor. Bunların yanında ayrıca küçük dükkanlarda hediyelik eşyaları bulmak ta mümkündür. Denizli’de en çok bilinen alışveriş noktası ise, Kale İçi Çarşısı olmaktadır. Yerli ve yabancı olmak üzere, birçok kişi her gün buraya alışveriş yapmak için gitmektedir. Birçok geleneksel ürünler bulabilirsiniz; dokumacılık, bakırcılık, dericilik ve bıçakçılık.

 

Denizli’de Görülecek Yerler

 

Pamukkale Travertenleri

 

Denizli denildiği zaman Pamukkale, Pamukkale denildiği zaman ise Denizli akla gelmektedir. Çeşitli nedenlerden ve kimyasalların arınmasından ortaya çıkan Pamukkale Travertenleri, daha Türkiye için değil, yüzyıllardır dünya için çok önemli bir yer almaktadır. Hem tarihi açıdan, hem de turizm açısından. Turistlerin genellikle Pamukkale Travertenleri ilk duraklarından bir tanesi oluyor ve buradaki travertenlerinin katmanlarında olan havuzlara ise yaz aylarında girip hem serinleyebiliyorlar hem de suyun tadını çıkarabiliyorlar. Görüntü çok ilginç ve gerçekten dünyanın dört bir yanında gelen herkesi fazlasıyla etkiliyor. Çocuktan gence ve yaşlılara kadar herkesin gelip görmesi gerektiği yerlerden bir tanesidir.

 

Hierapolis Antik Kenti

 

Hierapolis Antik Kenti biliyorsunuz ki UNESCO Dünya Kültür Miraları Listesi arasında yer almaktadır. Burası Frig döneminde inşa edilmiş bir antik kenttir ve yılda on binlerce ziyaretçinin akımına uğramaktadır. Arkeoloji dünyasında aynı zamanda “Kutsal Şehir” olarak ta bilinmektedir. Hierapolis M.Ö 190 yılında Bergama Kralı Eumenes tarafından kurulmuş. Kalıntıları hala durmaktadır ve çok iyi şekilde korunuyorlar. Hierapolis Antik Kenti ancak 12. Yüzyılda daha yeni Türklerin eline geçmiştir. Buradaki tarihin bir kısmını anlayabilmek ve yaşayabilmek için mutlaka Hierapolis Antik Kentine uğramanız lazım.

 

Honaz Dağı Milli Parkı

 

Honaz Dağı Milli Parkı, Denizli’nin önemli ilçelerinden bir tanesi olan Honaz’dan almıştır adını. Burada Denizli ve ilçenin doğa güzellerini en derin ayrıntısına kadar görebilirsiniz. Hem güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, hem de aileniz ve sevdikleriniz ile keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Bu milli park o binlerce farklı bitki ve hayvan çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır. Burası sadece bir doğa alanı olarak kullanılmıyor, bir doğa tesis olarak kullanılmaktadır, çünkü içeride çocukların eğlenebilmeleri için parklar ve aynı zamanda bir gününüzü geçirebilmeniz için, yeme ve içme yerleri vardır. Bu yüzden sabah geldiğinizde, akşama kadar kalabilirsiniz.

 

Akhan Kervansarayı

 

Akhan Kervansarayı Selçuklu döneminden bugüne kadar kalmış, sağlam ve köklü bir tarihe sahip bir yapı olmaktadır. Büyükçe bir alana sahip olan bu Kervansaray içerisinde iki adet kitabe bulunmaktadır. 1253 ile 1254 yılları arasında inşası tamamlanan Akhan Kervansarayı, ziyaretçilerine kapılarını açtıktan sonra, her ziyaretçiyi bambaşka bir dünyada yolculuğa götürmektedir. Dışarıdan baktığınızda, sade ve sadece bir tarihi bir bina gibi görünen bu kervansarayın içerisine girdiğinizde her şey başlıyor. Akhan Kervansarayı şehrin merkezine çok yakın olmaktadır, dolayısıyla özel aracınız varsa, birkaç dakikada gidebilirsiniz veya şehir merkezinden Akhan Kervansarayına giden minibüslere ve servislere binebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Karahayıt Kaplıcaları
  • Yeşildere Şelalesi
  • Keloğlan Mağarası
  • Hierapolis Arkeoloji Müzesi
  • Laodikeia Antik Kenti
  • Tripolis Antik Kenti
  • Hierapolis Tiyatrosu
  • Pamukkale Arkeoloji Müzesi

 

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

 

Denizli’ye gitmek isterseniz hava yollarını, kara yollarını ve demir yollarını kullanabilirsiniz. Elbette özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Denizli’de Çardak Havaalanı bulunduğundan, Denizli’ye kolayca bir hava yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer İzmir, Eskişehir veya Söke’den geliyorsanız, demir yollarını kullanarak güzel bir tren yolculuğu da gerçekleştirebilirsiniz. Hava yolları ile geldiğinize, nereden geldiğinizde bağlı olarak hem tek seferde de gelebilirsiniz, aktarmalı olarak ta gelebilirsiniz. Çardak Havaalanına indiğinizde, şehir merkezine gitmek için 65 kilometre daha yolculuk yapmanız gerekmektedir. Denizli’ye her gün istediğiniz şekilde yolculuk yapabilirsiniz, sadece nereden gitmek istediğinize göre, kaç seferde Denizli’ye varabileceğiniz belirlenebilir.

 

 


Muş - Denizli uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: