Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Siirt Uçak Bileti


En Ucuz Siirt Uçak Biletlerini Sorgulayın

 

En Ucuz Siirt uçak bileti almak artık çok kolay hale geldi. Teknolojinin sunmaya devam ettiği fırsatlar sayesinde internet üzerinden web sitesinden bulma imkânına sahip olabiliyorsunuz. Hava yolları birçok uçuş şirketini bünyesinde bulundurduğu gibi bizde sizlere onlarca firmanın Siirt’e yapılan uçuşlarının listesini veriyoruz. Bilet fiyatlarını öğrenmek firmamız uçak bileti fiyatlarını gözünüzün önüne liste şeklinde sunuyor. İstediğiniz firmayı seçmek ve seyahat gerçekleştirmek sizin tercihinize kalıyor. En uygun fiyatlı Siirt uçak bileti güvenli bir şekilde firmamızdan hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan ve işleminiz yarım kalmadan bu imkânı yakalayabilirsiniz. Şehre seyahat ederken rahat etmek ve uygun fiyat ile ulaşımınızı tamamlamak için uçak biletinizi almak için geç kalmayın.

 

Ülkemizin nadide bölgelerinde biri olan Siirt’e uçak ile seyahat etmek için Şehirden aldığı ismi ile Siirt hava limanına iniş yapmış olacaksınız. Bunun anlamı rahat ve konforlu bir seyahat yaşamak için elverişli bir memleket oluyor. Siirt uçak bileti fiyatları için sitemiz üzerinde yer alan bilet sorgulama sisteminden faydalanabilirsiniz.

 

Siirt’in Tarihi Yapısı

 

Siirt adı aslında Sami dilinden geldiği söylenmektedir. Yıllar boyunca birçok kabileye ev sahipliği yapan ve kazılar sırasında ortaya çılan kalıntıları bulunduğu tarihi anlamda zengin bir yapıya sahip oluyor. Şehirde İlgi çeken yönlerden bir tanesi ahşap yapının olmaması ve tarih kokan kubbeler ile yapılmış değişik süslemelere sahip olmaktadır.

 

Siirt’in Bitki Örtüsü

 

Karasal yapıya sahip olan Siirt yaz aylarında sıcak ve kurak bir memleket olurken, kışın ise soğuk ve sert olarak geçmektedir. GAP projesi ile beraber Siirt ikliminde farklılıklar gözlenmeye başlandı. Bu gözlemlerde İlkbahar dönemlerinde özellikle yağış miktarında artış gözlemlendi. Toros dağları üzerinde ve eteklerinde meşeler yetişiyor ve bu meşe ağacının türleri en çok Siirt’te gözlenmektedir.

 

Siirt’e Ne Zaman Gidilmeli?

 

Siirt’i ziyaret etmek isteyen kişiler için en bol indirimlerin yapıldığı ay olarak mayıs ayını ön planda tutabiliriz. Yani ilkbahar aylarında Siirt uçak bileti almak için en doğru zaman diyebiliriz. Bilet almak için 20 gün öncesinden rezerve ederek bilet ücretini daha uyguna getirebilirsiniz.

 

Siirt Lezzetleri

 

  • Rayoşu Meketip

 

  • Siirt Köftesi

 

  • Perde Pilavı

 

  • Ayranlı Yarma

 

  • Aside

 

  • Büryan Kebabı

 

  • Bumbar dolması

 

  • İmçerket

 

  • Sarımsaklı Köfte

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

  • Siirt Fıstığı

 

  • Zivzik narı

 

Siirt’te Yemeden Dönmeyin

 

Siirt şehrinde en çok perde pilavı, Siirt köftesi ve bumbar dolması oldukça lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Bu lezzetleri memleketinde tatmadan geri dönmemelisiniz.

 

Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Siirt arkeoloji müzesi, Etnografya müzesi

 

Türbeler

 

Veysel Karani Türbesi,

 

Camiler

 

Siirt Ulu Camii,

 

Kilise Yapıları

 

Mir Yakup Manastırı, Hadervis Kilisesi, Şirvan Merkezi İçinde Bulunan Kilise

 

Tarihi Yapılar

 

Derzin Kalesi, Botan mağaları, Saat Kulesi, kızlar tepesi

 

Ziyaret Edeceğiniz Yerler

 

Siirt Ulu Camii’nin oldukça bilinen bir yerdir. Ziyaret etmeden geçmemeniz gereken yerlerden bir tanesi olup çinili minaresi sayesinde ziyarete gelen tüm turistlerin ilgisini toplamaktadır. Kaplıcaları ile de ünlü Siirt’ten kaplıcalara girip şifa almadan gitmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

 

Siirt’ten Ne Alınmalı

 

Siirt yün battaniyeleri ile her zaman ilgi çeken bir tarafa sahip. Kış aylarında en çok kullandığımız ve ihtiyacımız olan eşyalar arasında yer alan yün dokulu battaniyeden hem kendinize hem de sevdiklerinize hemen almanızı tavsiye ederiz. Diğer bir yandan tarih denildiği zaman akla tarih kokan kilimler gelmektedir. Dokuma kilimi ile meşhur olan şehirden kilim satın almadan ayrılmamalısınız. Birde unutmadan geçmek istemedim bıttım sabunu sevenler adına memleketinden almak daha başka olacaktır.

 

Siirt Havaalanı

 

Siirt’te bir adet hava limanı yer almaktadır. Bu hava limanı da ismini kendi şehrinden alıyor.

 

Siirt Havalimanı Tarihi

 

Siirt’e ilk havaalanı İl Özel İdarenin üstlenmesi ile 1994 yılında yapılmıştır. Hava limanı 1600 m uzunluğa sahip geniş pisti ile açılmıştır. 1994–1998 yılları arasında Siirt hava limanını İl Özel İdare yönetirken 1998 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından devri alınmıştır. 2000 yılında ise 1600 m olan pist 200 m uzatılarak 1800 m boyutlarına ulaştı. 2008 tarihinde ise ARFF Garajı hizmete sunulmuştur. 2009 yılında ise hava limanı biraz daha geliştirilerek gelen giden yolcular için yolcu salonu iki bina arasına yapıldı. 2010 yılına gelindiği zaman ise pist uzunluğu yetersiz kalarak 200 m kadar daha ilerletildi. Güncel boyutu ise 2000 m olarak şehrin hava limanı hizmete açıldı. Günümüz şartları ile en iyi hava limanı olmak için çalışmalarını ve faaliyetlerini devam ettiren hava limanı kendi adını duyurmaktadır.

 

Siirt Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

 

Siirt Havaalanı, şehrin Pınarca adlı bölgesinde bulunmaktadır. Çok sayıda turisti bir noktadan başka bir noktaya çok daha rahat ve konforlu bir şekilde taşımak için hizmet gerçekleştiren hava limanı birçok yolculuyu beraberinde ağırlamaktadır. Siirt Belediyesi tarafından havalimanına ulaşım yapılmaktadır.

 


Muş - Siirt uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: