Ucuz Batman Uçak Bileti Satın Al
Batman Güneydoğu Anadolu bölgesinin en şirin şehirlerinden biri olmaktadır. Bu şehir tarihi ve kültürel güzellikleri kadar ülkemizde petrol üretiminin olduğu alanlara da sahiptir. Batman şehrine ülkemizin birçok noktasından havayolu ile kolaylıkla gidilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile de Batman iline gelmek isteyen kişiler ucuz uçak bileti ile ekonomik ve konforlu bir şekilde yolculuktan sonra Batman şehrine ulaşabilmektedir.
Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak da en gelişmiş illerinden biri olduğu için yılın her döneminde kişiler bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı gitmektedir. Bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı havayolunu tercih ederek giden kişiler uçak bileti, günü ve saati noktasında da bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Özellikle online internet siteleri aracılığı ile kişiler istedikleri yer ve zamanda ucuz uçak bileti satın alabilme olanağına sahip olmaktadır.
Batman Tarihi
Ülkemizin kültürel ve tarihi dokusu ile önemli şehirlerinden biri olan Batman ilinin tarihi M.Ö 550 yılarına kadar dayanmaktadır. Tarih sürecinde kurulan birçok devletin eline geçen Batman 1500 yıllarda Sefevilerin denetimine geçmiştir.1515 yılında ise 4.Murat Bağdat seferi sırasında kendisine büyük katkılar veren Turhan oğlu Mahmut Pasa'ya ELEKHANI içine alan Batman suyu ile Botan suyu arasında kalan bölgenin tamamını vermiştir. Cumhuriyet kurulduğu dönemden itibaren hızlı bir gelişim gösteren şehir 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur.
Batman’a Ne Zaman Gitmeli?
Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesin de yer aldığı için özellikle yaz aylarında bu şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini görebilmek adına ziyaret edilmesi uygun olup bahar aylarında bu şehre rahatlıkla gidilmektedir.
Batman’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü
Batman ilinde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Bölgede yaz ayları sıcak ve kurak kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Batman ilinde yağışlar yüksek yerlerde kar, ovalarda ise yağmur şeklindedir. Batman şehrinin toprakları bozkır ile kaplıdır. Şehrin ova bölgelerinde bozkırdan başka bir bitkiye rastlanmamakta dağlık alanlarda ise az da olsa meşelikler vardır.
Batman’ın Lezzetleri
Güneydoğu bölgesinin kendine has yemeklerinin büyük bir bölümü Batman şehrinde de pişirilmektedir. Batman yemeklerinin temelinin et ve süt ürünleri oluşturmaktadır. Batman iline özgü bol yağlı et yemeklerinin yanında içli köfteler, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar ve bu yöreye özgü çiğ köfte ile birlikte perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları bu şehrin başlıca mutfak lezzetleri arasında yer almaktadır. Ayrıca bu yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ve taş ekmeği de bulunmaktadır.
Batman’dan Yemeden Dönmeyin
Batman iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce tatmamaları gereken lezzetler arasında mehir, kütülk, çiğ köfte, perde pilavı bulunmaktadır. Bu şehre hangi sebeple olursa olsun gelen kişilerin bu yemeklerden birini mutlaka tatmalıdır.
Batman’dan Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün
Batman ilinde özellikle de bu şehrin Hasankeyf ilçesinde yöreye özel el sanatları ürünleri satılmaktadır. Özellikle el dokuması, tiftik, battaniye, yün örgü işi, heybe, kaneviçe üzeri nakış, keçe ve motif yünlü çoraplar dikkat çekmektedir. Kişiler Batman iline geldiklerinde evlerinde kendilerini bekleyen eş, dost ve akrabalarına özellikle bu yöreye özgü el sanatları ürünlerinden alıp götürebilmektedir. Bunun ahşap türünden minyatür beşik, havan ve keklik kafesi gibi ürünlerde hediye olabilecek alternatif ürünler arasındadır.
Batman’ da Alışveriş Yerleri
Batman iline gelen kişiler burada kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacak merkez konusunda bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Şehir merkezinde hizmet veren AVM’ler Batman halkının veya bu şehre kısa süreliğine gelen kişilerin gönül rahatlığı ve huzur ile alışveriş yapacakları noktalardır.
Batman’da Gezilecek Ve Görülecek Yerler
Batman ili tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemin en önemli merkezlerinden biri olmaktadır. Bu şehre gelen kişiler birçok eski dönemlerden günümüze kalmış birçok tarihi ve kültürel yapıları görebilmektedir.
Tarihi Yapılar Ve İbadethaneler
Balıkesir bölgesinde tarihi nitelik taşıyan ibadethaneler; Hızır bey Camii, İbrahim Bey Camii,El Rızk Camii’dir. Bunun yanında tarihi yapı olarak da Hallan Çemi Höyüğü, Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı, Yol Geçen Hanı, Hasankeyf Ören Yeri, İmam Abdullah Zaviyesi, Seyyid Bilal Türbesi, İmam Abdullah Zaviyesi ve Zeynel Bey Kümbeti bulunmaktadır.
Kaleler
Bölgede tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Rabat Kalesi, Kozluk Kalesi, Hasankeyf Kalesi, Bozikan Kalesi, Pertükan Kalesi, Kandil Kalesi ve Beksi Kalesi’dir.
Tarihi Köprü ve Mağaralar
Batman ilinde tarihe tanıklık etmiş birçok köprü ve mağaralar bulunmaktadır. Bunlar; Memikan Köprüsü, On Kemerli DDY Köprüsü, Malabadi Köprüsü, Hasankeyf Mağazaları’dır.
Batman Havalimanları
Batman ilinde şehir merkezine 7 km mesafede Batman Havalimanı bulunmaktadır. Batman iline haftanın her günü Ankara ve İstanbul’dan direkt İzmir ilinden ise aktarmalı uçuşlar yapılmaktadır.
Batman Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?
Batman havaalanına şehir merkezinden kişiler;
İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir. Otobüs hizmetleri Batman Belediyesi tarafından verilmekte olup, taksi hizmeti ise Havaalanı Ticari Taksi Kooperatifi tarafından verilmektedir.
Ordu Uçak Bileti Satın Al
Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür. İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.
Ordu İlinin Tarihi Geçmişi
Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.
Ordu Hakkında Genel Bilgiler
Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.
Ordu’da Turizm
Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.
Şehrin Gözdesi Teleferik
İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.
Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar
Ordu’da Ne Yenir?
Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması, kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.
Kültür Ve Sanat
Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.