Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ordu - Denizli Uçak Bileti


Ucuz Denizli Uçak Bileti Satın Al

 

Ülkemizin en ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi Denizli’dir. Denizli hem yöresi, hem de kültürü ile bambaşka bir yerdir. Denizli aslında o kadar eğlenceli bir yer ki, gittiğinizde ayrılmak istemeyeceksiniz. Denizli’ye gitmek için en ucuz uçak bileti, neredeyse her gün bulunmaktadır. Hava yolları firmalarını araştırarak, hangi firmada hangi kampanyaların olduğunu ve ayrıca indirimlerin uygulanıp uygulanmadığını öğrenebilirsiniz. Bütün hava yolları firmalarının mutlaka kampanyaları veya indirimleri yıl boyu yapılmaktadır, dolayısıyla ne zaman gitmek isterseniz, mutlaka kullanabileceğiniz bir avantaj bulabilirsiniz. Ekonomik bir tatil geçirmek isterseniz ve ucuz Denizli uçak bileti satın almak istediğinizde, birçok yolcuların yaptığı favori veya sürekli olarak kullandıkları hava yolları firmasını takip etmek. Bu şekilde kampanyalar ve indirimler olduğunda, otomatik olarak firma yolcuya bildirim göndermektedir. Bir sonraki tatilinizi planlamadıysanız veya nereye gitmek istediğiniz konusunda kararsızsanız, Denizli size şiddetle tavsiye edilir, çünkü gerçekten çok güzel bir yer. Mutlaka görmeniz gerekir. Uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay. Acentelere de gitmenize gerek yok. Sadece internetin başına oturuyorsunuz, biletinizi satın alıyorsunuz ve biletiniz ise elektronik posta adresinize anında geliyor.

 

Denizli Tarihi

 

Denizli, tarihi ve kültürü açısından o çok muazzam bir yer ki, burada tarih önce kültürlere şahit olmak bile mümkündür. Özellikle Kalkolitik Çağına kadar tarih uzanabiliyor. Denizli’deki tarihe baktığınızda, Hitit öncesi tarihi ile birlikte, Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Perslerin tarihte Denizli’ye yerleştiklerini anlayabiliyorsunuz. Helenizm devrindeyse Denizli ve çevresinde birçok metropol kentlerin kurulduğuna da şahit olabiliyorsunuz. Bazı kentler ise, Denizli il merkezinde bulunana Diospolis ile Rhoas adı verilen kentler olmaktadır. Bunların yanında en belirgin kentlerden bir tanesi Laodicia kenti olmaktadır. Denizli elbette şuan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir, fakat Türkler ilk olarak 1070 yılında Denizli içerisinde görülmeye başladılar. Bunun sebebi ise, Selçuklu Sultanı Alparslan emrindeki Afşin Bey ve yanındaki kumandanların, Denizli’yi Türkleşmesi için attıkları adımlardan kaynaklanmıştır. Denizli’nin elbette tarihi bu kadar ile bitmiyor, fakat Denizli tarihinin daha fazlasını görmek isterseniz, mutlaka Denizli’ye uğramanız lazım. Uzun bir süre olmasa bile, hafta sonu için de gidebilirsiniz.

 

Denizli’ye Ne Zaman Gitmeli

 

Denizli’nin hangi mevsiminde giderseniz gidin, bütün mevsimlerde Denizli’nin en güzel doğalarını ve güzelliklerini görebilirsiniz, fakat turizm açısından baktığımızda, Denizli’ye gitmek için en güzel dönem yaz ayları olmaktadır.

 

Denizli’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Denizli’de Ege bölgesinin iklimini hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı kısımlarında karasal iklimleri de hissedebilirsiniz. Denizli’nin kışları, birçok bölgede olduğu gibi yağışlı geçmektedir, fakat kış aylarında olan yağışlardan ötürü, Denizli bölgesinde bahar ve yaz aylarında görebileceğiniz doğa, inanılmazdır.

 

Denizli’nin Lezzetleri

  • Keşkek
  • Arap Aşı
  • Mısır Gömbesi
  • Leğen Böreği
  • Bazlama
  • Çörekler
  • Cızlama
  • Kide
  • Katmer
  • Bahar Gevreği
  • Zeytinyağlılar
  • Macar Tarhanası
  • Lahana Sarması

 

Denizli’den Yemeden Dönmeyin

 

Bambaşka Taptaze Lezzetler

 

Denizli’yi gittiğinizde deneyebileceğiniz liste dışında da olan birçok yiyecekler bulunmaktadır. Denizli’de o kadar çok taze sebzeler ve meyveler tüketebilirsiniz ki, orada kendinizi gerçekten çok sağlıklı hissedeceksiniz. Bu birazda Ege ve Akdeniz havalarının esmesinden de kaynaklanıyor olabilir ki normalde de Denizli’de Ege bölgesine ait iklimleri hissedebiliyorsunuz. Denizli’de yiyebileceğiniz en güzel lezzetler arasında yine Zeytinyağlılar ve hatta patlıcanlı lezzetler bulunmaktadır. Peki, bunları başka yerlerde de yiyemez miyiz diye sorunlar için, elbette ama Denizli’deki lezzetini keşif ettiğinizde, buradan ne kadar orijinal bir lezzeti tadabildiğinizi görebileceksiniz.

 

Denizli’de Nerede Yenir

 

Denizli’de nerede yerseniz yiyin, kendinizi her zaman sağlıklı ve iyi hissedeceksiniz, çünkü burada yediğiniz her şey genellikle doğadan gelmektedir. Burada fabrikalardan veya makinelerden çıkan çok fazla gıda ürünü bulamıyorsunuz. Her şey taze oluyor. Denizli’de birçok yerli ve yabancı turistlerin gidip yemek yedikleri bazı yerler vardır. Bunların arasından size önerilebilecek yerler;

 

  • Kocabaylar Kebap Salonu
  • Akçeşme Kokoreç
  • Hacı Şerif
  • Bizim Ev Mantı, Aşure, Keşkek Evi
  • Mavi Köşe Lokantası
  • Nefis Izgara
  • Değirmende Alabalık
  • Tavaslı Pideci Nihat Usta

 

Denizli’de Alışveriş

 

Denizli’de alışveriş yapabilmeniz için alışveriş merkezleri, çarşılar ve yerel pazarlar bulunuyor, dolayısıyla gelen turistler için de birçok alışveriş yapabilmeleri için seçenekler öne çıkıyor. Bunların yanında ayrıca küçük dükkanlarda hediyelik eşyaları bulmak ta mümkündür. Denizli’de en çok bilinen alışveriş noktası ise, Kale İçi Çarşısı olmaktadır. Yerli ve yabancı olmak üzere, birçok kişi her gün buraya alışveriş yapmak için gitmektedir. Birçok geleneksel ürünler bulabilirsiniz; dokumacılık, bakırcılık, dericilik ve bıçakçılık.

 

Denizli’de Görülecek Yerler

 

Pamukkale Travertenleri

 

Denizli denildiği zaman Pamukkale, Pamukkale denildiği zaman ise Denizli akla gelmektedir. Çeşitli nedenlerden ve kimyasalların arınmasından ortaya çıkan Pamukkale Travertenleri, daha Türkiye için değil, yüzyıllardır dünya için çok önemli bir yer almaktadır. Hem tarihi açıdan, hem de turizm açısından. Turistlerin genellikle Pamukkale Travertenleri ilk duraklarından bir tanesi oluyor ve buradaki travertenlerinin katmanlarında olan havuzlara ise yaz aylarında girip hem serinleyebiliyorlar hem de suyun tadını çıkarabiliyorlar. Görüntü çok ilginç ve gerçekten dünyanın dört bir yanında gelen herkesi fazlasıyla etkiliyor. Çocuktan gence ve yaşlılara kadar herkesin gelip görmesi gerektiği yerlerden bir tanesidir.

 

Hierapolis Antik Kenti

 

Hierapolis Antik Kenti biliyorsunuz ki UNESCO Dünya Kültür Miraları Listesi arasında yer almaktadır. Burası Frig döneminde inşa edilmiş bir antik kenttir ve yılda on binlerce ziyaretçinin akımına uğramaktadır. Arkeoloji dünyasında aynı zamanda “Kutsal Şehir” olarak ta bilinmektedir. Hierapolis M.Ö 190 yılında Bergama Kralı Eumenes tarafından kurulmuş. Kalıntıları hala durmaktadır ve çok iyi şekilde korunuyorlar. Hierapolis Antik Kenti ancak 12. Yüzyılda daha yeni Türklerin eline geçmiştir. Buradaki tarihin bir kısmını anlayabilmek ve yaşayabilmek için mutlaka Hierapolis Antik Kentine uğramanız lazım.

 

Honaz Dağı Milli Parkı

 

Honaz Dağı Milli Parkı, Denizli’nin önemli ilçelerinden bir tanesi olan Honaz’dan almıştır adını. Burada Denizli ve ilçenin doğa güzellerini en derin ayrıntısına kadar görebilirsiniz. Hem güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, hem de aileniz ve sevdikleriniz ile keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Bu milli park o binlerce farklı bitki ve hayvan çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır. Burası sadece bir doğa alanı olarak kullanılmıyor, bir doğa tesis olarak kullanılmaktadır, çünkü içeride çocukların eğlenebilmeleri için parklar ve aynı zamanda bir gününüzü geçirebilmeniz için, yeme ve içme yerleri vardır. Bu yüzden sabah geldiğinizde, akşama kadar kalabilirsiniz.

 

Akhan Kervansarayı

 

Akhan Kervansarayı Selçuklu döneminden bugüne kadar kalmış, sağlam ve köklü bir tarihe sahip bir yapı olmaktadır. Büyükçe bir alana sahip olan bu Kervansaray içerisinde iki adet kitabe bulunmaktadır. 1253 ile 1254 yılları arasında inşası tamamlanan Akhan Kervansarayı, ziyaretçilerine kapılarını açtıktan sonra, her ziyaretçiyi bambaşka bir dünyada yolculuğa götürmektedir. Dışarıdan baktığınızda, sade ve sadece bir tarihi bir bina gibi görünen bu kervansarayın içerisine girdiğinizde her şey başlıyor. Akhan Kervansarayı şehrin merkezine çok yakın olmaktadır, dolayısıyla özel aracınız varsa, birkaç dakikada gidebilirsiniz veya şehir merkezinden Akhan Kervansarayına giden minibüslere ve servislere binebilirsiniz.

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Karahayıt Kaplıcaları
  • Yeşildere Şelalesi
  • Keloğlan Mağarası
  • Hierapolis Arkeoloji Müzesi
  • Laodikeia Antik Kenti
  • Tripolis Antik Kenti
  • Hierapolis Tiyatrosu
  • Pamukkale Arkeoloji Müzesi

 

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

 

Denizli’ye gitmek isterseniz hava yollarını, kara yollarını ve demir yollarını kullanabilirsiniz. Elbette özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Denizli’de Çardak Havaalanı bulunduğundan, Denizli’ye kolayca bir hava yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer İzmir, Eskişehir veya Söke’den geliyorsanız, demir yollarını kullanarak güzel bir tren yolculuğu da gerçekleştirebilirsiniz. Hava yolları ile geldiğinize, nereden geldiğinizde bağlı olarak hem tek seferde de gelebilirsiniz, aktarmalı olarak ta gelebilirsiniz. Çardak Havaalanına indiğinizde, şehir merkezine gitmek için 65 kilometre daha yolculuk yapmanız gerekmektedir. Denizli’ye her gün istediğiniz şekilde yolculuk yapabilirsiniz, sadece nereden gitmek istediğinize göre, kaç seferde Denizli’ye varabileceğiniz belirlenebilir.

 

 


Ordu - Denizli uçak bileti

Ordu Uçak Bileti Satın Al

Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür.  İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.

Ordu İlinin Tarihi Geçmişi

Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.

Ordu’da Turizm

Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.

Şehrin Gözdesi Teleferik

İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.

Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar

  • Paşaoğlu Konağı
  • Osman Paşa Şadırvanı
  • Fatsa Hacı Hulusi Baba Camii
  • Perşembe Yaylası
  • Ulu göl
  • Çambaşı Yaylası
  • Ohtamış Şelalesi
  • Bolaman Yeni Pazar Camii
  • Bolaman Hazinedaroğlu Konağı
  • Hoynat Adası
  • Boztepe
  • Fatsa Gaga Gölü
  • Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi, Geçilmez Kanyonu

Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması,  kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.

Kültür Ve Sanat

Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: