En Ucuz Erzincan Uçak Biletleri Sorgulama
Erzincan uçak bileti alabilmek artık çok kolay hale geldi. Bilet almak için saatlerce kuyruklarda beklemenize gerek kalmadı. Tüm bilet acentelerini inceleyerek farklı havayollarının bilet fiyatlarını teker teker öğrenmeyeceksiniz. Sadece web sayfamızdan tek bir tuş ile kolaylıkla bilet alabileceksiniz. Bunun için de yapmanız gereken şey çok basit. Hemen bu sayfaya girerek Erzincan biletlerini satın alabilirsiniz. Erzincan uçuşları hakkında tüm detaylı içeriklere ulaşabileceğiniz bu site içerisinde tüm havayollarının biletleri hakkında bilgi alabileceksiniz. Bu sayede seyahat etmeden önce hangi firmanın hangi uçuşu daha uygun fiyatlı tamamını öğrenebilmiş olacaksınız. Şehirde vakit geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey vaktinizi trafikte harcamamaktır. Bunun yerine uçak yolunu tercih ederek yolda geçireceğiniz zamanı Erzincan’da geçirebilirsiniz. O halde hemen en uygun Erzincan uçak biletini bulmak için yapmanız gereken sayfamızı ziyaret etmektir.
Erzincan tarihi güzelliklerin doğal güzellikler ile beraber olduğu bir şehirdir. Medeniyetlere beşiklik etmiş olan bu şehirde birçok farklı mekân ile aynı anda karşılaşabileceksiniz. Doğal yaşam iç içe olan tarihi güzellikler sizi binlerce yıl öncesine götürebilecektir. Gözünüzle tarih sahnelerini görebilecek ve o dönemlere iliklin izlere şahit olacaksınız. Şehrin camileri gerek tarihi dokuları ile gönüllerde taht kurmuş olan Erzincan’a gelmek istiyorsanız o halde şimdi en uygun fiyatlı uçak biletlerinden temin edebilirsiniz.
Erzincan’a Ne Zaman Gidilmeli?
Erzincan Doğu Anadolu ile İç Anadolu iklimi arasında yer alan olan bir şehirdir. Genel özelliği ise sert karasal bir iklime sahiptir. Yaz ayları oldukça sıcak ve kurak bulunurken kışlar da soğuk ve yağışlı geçmektedir. Özellikle de yılın 6 ayı kar yağışı olabilmektedir. Aralık ve mayıs aylarında kar yağışları aralıksız devam eder. Bu nedenle kış aylarında ulaşarak kış turizmi yapabilirsiniz. Böylelikle snowboard, dağ kayağı, kızak, kar motosikleti, kayak, doğa yürüyüşleri, snowpark, buz pisti, snowkite, kar raftingi, buzul tırmanışı, kayaklı oryantiring ve çok daha fazla kar sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle kış zamanında kış sporu yapılabilir, yaz aylarında ise kültür gezileri yapılabilir.
Erzincan Tatları
Erzincan Mutfağı
Geleneksel ve yöresel tatların temelinde buğday bulunmaktadır. Hemen her yemeğe tat katan buğday aracılığı ile Erzincan yöresinin bin bir çeşit tatlarına kavuşabilirsiniz. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olmaya devam eden Erzincan, damak tatlarını şenlendiren yemekleri ile meşhurdur. Bu yemeklerin başında da Erzincan çorbası yer almaktadır. Erişte, yumurta, et suyu, yoğurt, kıyma ve baharatlar ile yapılmaktadır. Bunun yanında Evelik Çorbası da oldukça meşhurdur. Mercimek, evelik ve yarma ile patates soğan karıştırılarak elde edilmektedir.
Erzincan Meşhur Tatları
En meşhur yiyeceklerinden bir tanesi de Erzincan Ketesi’dir. Bu kete oldukça lezzetli olup gelip tadanların da asla unutamayacağı bir tat olarak yer almaktadır. Ayrıca Kenger yemeği de tadanların damaklarında oldukça hoş bir tat bırakmaktadır. Bunun yanında Gâh Yahnisi de Erzincan’dan çıkıp büyümüş olan bir lezzettir. Tadına bakan herkesi büyülemeye devam etmektedir. Ayrıca Gendime Pilavı da farklı yapılış tarzı ile sevenlerini her zaman mutlu etmektedir. Gelen turistler de oldukça hoşuna gitmektedir.
Erzincan Yöresel Yiyecekleri
Peynir mayası Erzincan yöresine özgü bir yiyecektir. Bunun yanı sıra armut kavudu, nohut kavudu, buğday kavudu gibi yiyecekler de oldukça lezzetli ve meşhur yöresel lezzetleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca ekşili ismi verilen Erzincan’a özgü lezzetlerde de oldukça meşhurdur. Kesme çorbası da oldukça hoş bir tat bırakan ve doyurucu bir çorba olarak bilinmektedir.
Erzincan Tatlıları
Dillere takılan bohça tatlısı oldukça lezzetlidir.. Gelen turistlerin de en beğendiği tatlılardan biridir. Bunun yanunda baklava da tulumba da oldukça rağbet görmektedir.
Erzincan’da Görülmesi Gereken Noktalar
Erzincan Melik Gazi Türbesi: Şehir türbesi Mengücek Beyliği tarihi Melik Gazi’ye ait olan türbe Erzincan’ın Kemah ilçesinde yer alır. Fırat Nehri kıyısında bulunan bu türbe oldukça yüksek bir noktada yer almaktadır. Oldukça farklı bir mimari yapısı yoktur. Mimari durumu sekizgen olduğu için göz alıcı şekildedir. Yapımı sırasında taştan temeller ve tuğlalar bulunmaktadır. Bazı zamanlarda bu türbeye yenileme çalışmaları ve onarımlar yapıldı.
Erzincan Müzesi: 1986 yılında kurulmuş olan bu müze o zamandan bu yana kadar milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Turistlerin rağbet ettiği bu müze önceleri halk kütüphanesi olarak kullanılmaktaydı. Zaman ilerledikçe arkeolojik ve etnografik yapılar ile donatıldı. Bu eserler arasında madeni eserler, mermer eserler, koyun heykelleri, sikkeler, pişmiş topraklar yer almaktadır. Bunun yanında halı ve kilimler, silahlar ve yöresel giysiler sergilenmeye devam etmektedir.
Kemah Kalesi: Kemah ilçesinde yer alan bu kale oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. Savaşlarda oldukça önemli bir savunma bölgesi olarak kullanılmaktadır. Ünlü düşünür Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde bu kaleden söz etmiştir. Söz etmesinin nedeni doğal bir oluşumu bulunması ve dünya üzerinde başka böyle özelliği olan bir kale yer almamasıdır.
Aberenk Kilisesi: Tarihi zaman ile iç içe yer alan bu kilise tarihe meydan okumaktadır. 1854 yılında inşa edilmiş olan bu kilise oldukça dayanıklıdır. Herkesin bu şehri ziyaret edenlerin bu kiliseyi de ziyaret etmelidir.
Altıntepe Ören Yeri: Tarih içerisinde yolculuk gerçekleştireceği bu ören yeri adeta tarihin yaşayan bir kenti gibidir. Bu ören yeri bugüne değin onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Urartular ile başlayan ve Bizans ile beraber Osmanlı’nın da yerleştiği bu noktada oldukça farklı kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda da birbirinden değerli yapılar ortaya çıktı.
Bunları Yapmadan Erzincan’dan Ayrılmayın
Erzincan birbirinden nadide tarihi eserleri ve doğal mekanları ile gelenleri büyülemektedir. Bu nedenle tek tek hepsini gezip mutlaka hatıranıza almanız gerekir. Bunun yanı sıra Erzincan kayak merkezlerinde kış sporları gerçekleştirmeden dönemeyin. Ayrıca gezmekle bitiremeyeceğiniz Erzincan’da mutlaka damak tadınıza takılacak her yiyeceğin tadına bakın. Böylelikle farklı tatlar alabilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.
Erzincan Alışveriş Tavsiyeleri
Erzincan’a gelmişken buranın meşhur tatlarını yemeden dönmemelisiniz. Ayrıca yedikten sonra dönmeden önce mutlaka alıp evinize de ulaştırmalısınız. Sevdiklerinizin de bu yiyeceklerin tatlarına bakmasını istiyorsanız o halde hediyelik olarak mutlaka götürmeniz gerekmektedir. Özellikle de leblebisi ile meşhur olan bu ilimizin peynir ve buğdayı da ülkemizde adından söz ettirmektedir. Gün içerisinde alışverişlerinizi yaparken mutlaka bu ürünler ile çantanıza rahatlıkla koyabilirsiniz.
Erzincan Havalimanı
Bu havaalanı 1988 yılında hizmete girmiştir. Sayısız uçak firması buraya sefer düzenlemektedir. Şehir merkezine 4 km olan bu havalimanına ulaşım da oldukça kolaydır. Uçuş saatleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra fiyat açısından da erken rezervasyonlarda ücret düşmektedir. Böylelikle uygun fiyatlara uçuş kolaylıkları tanınmaktadır.
Erzincan Havaalanına Nasıl Ulaşılır?
Taksi: Genel olarak Erzincan içerisinde taksi ile ulaşım her zaman kolay olmaktadır. Hem de uygun fiyatlar ile taksi ile yolculuk gerçekleştirmektedir.
Taksi Dolmuş: Eğer aynı yere ulaşacak olan birden fazla yolcu varsa o halde taksi dolmuşları kullanabilirler. Taksi dolmuşlar sayesinde yolculuğunuzu daha uygun fiyata getirebilirsiniz.
Ordu Uçak Bileti Satın Al
Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür. İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.
Ordu İlinin Tarihi Geçmişi
Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.
Ordu Hakkında Genel Bilgiler
Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.
Ordu’da Turizm
Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.
Şehrin Gözdesi Teleferik
İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.
Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar
Ordu’da Ne Yenir?
Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması, kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.
Kültür Ve Sanat
Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.