Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ordu - İstanbul Uçak Bileti


İstanbul Ucuz Uçak Bileti

İstanbul’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın alma fırsatına hemen erişebilirsiniz. Onlarca hava yolu firması arasından en uygun fiyatlar ile bilete bulma fırsatına erişebilirsiniz. Kısa zamanda bir noktadan başka bir noktaya gitme fırsatlarını sizlere her daim sunan hava yolu firmaları aracılığı ile daha kolay seyahat edebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz İstanbul uçak bileti bulma fırsatını sayfa üzerinden kısa sürede sorgulatarak öğrenme imkânına hemen erişebilirsiniz. İstanbul şehrine daha rahat ve konforlu bir seyahat geçirmek adına sizde hava yollarını tercih ederek en kısa sürede ulaşma imkânına kavuşabilirsiniz.

Marmara bölgesinin metropolü olarak bilinen İstanbul, birçok tarihi sahnesine de şahitlik etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin nadide memleketlerinden bir tanesi olan İstanbul’a uçak bileti satın almak için sistemimizi bu adresten kullanarak kolay bir şekilde alabilirsiniz. İnternet adresinde yer alan formları doldurarak istediğiniz fiyat aralıklarında uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehrinin Tarihi Dokusu

Şehrin tarihi ile ilgili pek çok zengin içerik yer almaktadır. İstanbul’un insan yerleşimi baz alındığı zaman tarih 300 bin yıl öncesine gitmektedir. Şehir yaşantısı olarak 3 bin boyunca, başkentlik geçmişi olarak ise 1600 yıllık bir tarihi içerisinde bulundurmaktadır. Avrupa ile beraber Asya kıtalarının birleşim yeri olması, denize kıyısının yer alması gibi pek çok coğrafi özelliğinden dolayı 300 bin yıldır insanlar için popüler yerler içerisindedir. Şehirde ilk olarak Küçükçekmece Gölü kenarında yarımburgaz Mağarası’nda insanlar yaşamaya başlamıştır. Geçmiş dönemlerde göl çevresinde Cilalı Taş ve Bakır Dönemi’ni yaşayan insanlar bulunuyordu. İstanbul’da ilk belirgin yerleşim yeri sahipleri ise Megaralılar olarak bilinmektedir. Şimdiki zamanda Kadıköy civarında yerleşime başlamışlardır. Bununla beraber Elen Hitolojisi’ne göre Batum üzerinden yola çıkan 40 Yunan kökenli kişi boğazı geçip Zeytinburnu civarlarında karaya aya basmış ve Haliç’e yerleşerek bu bölgeye Altın Boynuz ismini kazanmışlardır.

 

Şehirde M.Ö. 667 yılında Byzantion adında bir Yunan şehir devleti kurulumuna başlandı. Kurulan şehir devleti çok kısa süre içerisinde yer aldığı konum avantajını iyi kullanarak gelişmiş ve daha da gücünü kazanmıştır. Sonraki yıllarda Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Byzantion şehir devleti Romalıların etkisi altında kalmışlardır. Bu şehrin adı ise Romalılar tarafından Byzantium olarak değiştirdi. Sonraki yıllarda Roma’ya başkentlik yapacak olan şehir, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesi ile beraber Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olarak yer alacak Batı Roma’nın yıkılması ise beraber zamanla ismi Bizans İmparatorluğu olan devlete başkentlik yapmaktadır. Tarihsel açıdan 395 yılından 1543 yılına kadar Orta Avrupa’ya hâkim bir şehir olarak varlığını göstermiştir. Bu dönemden sonra şehrin ismi Konstantinopolis olarak değiştirildi. 1543 tarihinde Osmanlı tarafından fethedilen şehir 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin 3 kıtadaki topraklarının yönetildiği başkent olarak yer alacaktır. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen İstanbul, 1923’te Türk ordusu tarafından tekrar ele geçirilmiştir.

 İstanbul’a Hangi Zamanlarda Gidilmeli

İstanbul’a dünyanın en büyük metropolleri içerisindedir. Her mevsim bu nadide şehri ziyaret edebilirsiniz. Zengin tarihi ile İstanbul her mevsim gezip görebileceğiniz nadide şehirler arasındadır.

Şehrin İklim Yapısı

Şehrin yer aldığı bölge gereği 4 farklı iklimin etkisinde kalmaktadır. Bunlar mevsimler içerisinde Karadeniz iklimi, Akdeniz iklimi, Balkan iklimi ve Anadolu kara iklimi yer almaktadır. İstanbul şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak görülürken, kışları daha ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde ortalama 10 gün boyunca kar yağışı görülebilmektedir. İstanbul’da en çok görülen bitki örtüsü maki olarak yer almaktadır.

İstanbul’un Eşsiz Lezzetleri

 

Kokusundan Asla vazgeçemeyeceksiniz

 

Eminönü ve Karaköy iskelelerini ziyaretinizde fazla vakit harcamadan ekmek arası yaptırabileceğiniz özel bir tada erişebilirsiniz. Hiç bir vakit harcamadan inanılmaz keyifle yiyebileceğiniz bir lezzeti tadabilirsiniz.

 

Martıların Vazgeçilmezi Simit

 

Acıktığınız zamanlarda atıştırmalıkların başrol oyuncusu olan simit Galata’nın vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Tam zamanında fırından yeni çıkmışsa işte o zaman size İstanbul daha farklı görünebilmektedir.

 

Pangaltında Enfes Topik Yiyebilirsiniz

 

Ergenekon caddesi üzerinde koluna taktığı camekânlarla topik satan ustaları es geçmemek gerekir. Daha çok ermeni mezesi olarak bilinen ve ağzınıza layık bir lezzete Pangaltı, Kurtuluş ve Ergenekon caddesi civarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

En Güzel Turşuları Yiyebilirsiniz

 

Unkapanı, Eminönü, Beyoğlu seyyar turşucuları oldukça meşhurdur. Yemeklerde sofraların vazgeçilmezi olarak yer alan İstanbul sakinleri için yol üstünde aradıkları lezzet durakları olarak bilinmektedir.

 

Şehirde Neler Yapılabilir

Kızkulesi’ne giderek fotoğraf çektirebilirsiniz.

 Taksim Meydanı’ndan yola çıkarak Tünel’e kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde oksijen depolayabilirsiniz.

 Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırabilirsiniz.

Çinili Hamamı’nda yıkanabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nde balık tutabilirsiniz.

 

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Topkapı Sarayı

Osmanlı Döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 seneden fazla bir süre boyunca padişahları ağırlamıştır. Devletin içeriden yönetildiği bu saray mimari açıdan harika bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Ayasofya Camii

Geçmiş yıllarda bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa ettirilen Ayasofya, şehrin Osmanlı devletinin eline geçmesinin ardında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Mimari olarak dünyada eşine az rastlanır bir görüntüye sahip olarak yer almakta ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Şu anda müze olarak kullanıma açılmıştır.

 

Yerebatan Sarnıcı

Yer altında bulunan suların içerisinde yükselen sütunları ile ünlenen Yerebatan Sarnıcı Bizans döneminde inşası tamamlanmıştır Yapının temel işlevi şehrin su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmektir. Günümüzde gizemli yapısı ve bu yapının bir sonucu olarak pek çok efsaneye konu olması nedeniyle İstanbul’un en bölgelerinden bir tanesidir.

 

Dolmabahçe Sarayı

Muazzam bir mimarinin eseri olarak yer alan Dolmabahçe Sarayı, her insanın mutlaka en az bir kere görmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Tarihsel süreç boyunca büyük önem taşıyan bir yer olan bu yapı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak bilindiği için Cumhuriyet tarihi boyunca önemini git gide büyütmüştür.

 

Kız Kulesi

Şehrin boğazında yer alan ve ufak bir adanın üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, günümüz İstanbul’unda en çok ilgiyi çeken bölgelerden bir tanesidir. Kulenin ne için yapıldığına dair pek çok hikâye ve rivayet bulunan Kız Kulesi’nin yapılma sebebinin tam olarak bilinmemesi yapıya olan ilgiyi iyiden iyiye artmasına neden olmuştur. Hatta Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında geçtiği anlatılan aşk hikâyelerini yerinde dinleyebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Alanları

İstanbul içerisinde üç adet hava limanı yer almaktadır.

İstanbul Hava Limanı

Şehir içerisinde aktif olarak yer alan 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Bu havalimanları Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Sabiha Gökçen Havaalanı İstanbul Anadolu yakasında yer almaktadır. Atatürk ise Avrupa kıtasında bulunmaktadır. Şehirde yer alan her iki havaalanı da yoğun bir trafiğine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Şehirde gideceğiniz yerin hangi kıtada olduğuna göre seyahatlerinizi bu üç havaalimanlarından birisinde yapabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Limanına Nasıl Ulaşabilirim?

  • Özel taşıtlar
  • Otobüs seferleri
  • Özel taksi
  • Özel VIP araçlar
  • Minibüs hattı

Şehir içerisinde trafiği saymayacak olursak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Hezarfen Havalimanı olmak üzere 3 tane havalimanı bulunmaktadır. Otobüs, servis, taksi ve özel araçlarla beraber trafiğe takılmadığınız sürece kolayca gidebileceğiniz havalimanları, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle beraber herkesi istediği yere kolayca uçurabilmektedir.

 

 


Ordu - İstanbul uçak bileti

Ordu Uçak Bileti Satın Al

Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür.  İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.

Ordu İlinin Tarihi Geçmişi

Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.

Ordu’da Turizm

Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.

Şehrin Gözdesi Teleferik

İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.

Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar

  • Paşaoğlu Konağı
  • Osman Paşa Şadırvanı
  • Fatsa Hacı Hulusi Baba Camii
  • Perşembe Yaylası
  • Ulu göl
  • Çambaşı Yaylası
  • Ohtamış Şelalesi
  • Bolaman Yeni Pazar Camii
  • Bolaman Hazinedaroğlu Konağı
  • Hoynat Adası
  • Boztepe
  • Fatsa Gaga Gölü
  • Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi, Geçilmez Kanyonu

Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması,  kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.

Kültür Ve Sanat

Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: