En Uygun Fiyatlara Konya Uçak Biletlerini Sorgulayın!
Konya şehrinde ucuz uçak bileti satın almak için belirli kuralları bilmeniz size fayda sağlayacaktır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Web sayfası üzerinden sıklıkla seyahatler için bilet alımı yapılmaktadır. Şehre gitmek için online bilet satış sayfaları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Sağlanan avantajların en ilgi çekenleri promosyon bilet fırsatı olarak yer almaktadır. Online bilet sayfalarını takip ederek, aynı anda birçok havayolu şirketinin özel en ucuz konya uçak bileti ücretlerine ulaşabilmektedir.
Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde bulunan Konya, en büyük iller arasındadır. Ünlü düşünür Mevlana ile bir üne kavuşan olan Konya, dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turistleri ağırlamaya devam etmektedir. İnternet üzerinden en ucuz Konya uçak bileti fiyatları internet fırsatları takip edilerek hemen ulaşılmaktadır.
Konya’nın Tarihi
İç Anadolu bölgesinde bulunan şehir Türkiye’nin en kalabalık ve en büyük yedinci ili olarak bulunmaktadır. 31 ilçeyi içerisinde barındıran Konya, 1987 yılında çıkarılan bir yasa ile büyükşehir statüsüne gelmiştir. 1989 tarihinden itibaren bu yana da belediye hizmetleri büyükşehir statüsü içerisinde yapılmaya devam etmektedir. Konya şehri ekonomik açıdan da gelişmiş iller arasındadır.
Şehirde yer alan tarihi eserler ve doğal güzellikler ile kültür şehri olarak gezilip görülmesi gereken bölgeler arasındadır. Ülkemizin en önemli sanayi kentleri içerisindedir. Şehir merkezinin en önemli simgeleri Mevlana ve çift başlı kartal yer almaktadır. Zengin bir tarihi içerisinde barındıran Konya, Roma, Selçuklu Devleti, Karamanoğulları Beyliği, Osmanlı dönemlerine tanıklık etmiştir. Şehirde her bir uygarlıktan kalıntılar ve eserler yer almaktadır.
Konya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü
Şehir İç Anadolu bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Şehirde kış ayları sert, soğuk ve kar yağışlı, yaz ayları ise sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Sene boyunca rastlanılan en yüksek sıcaklık 40 derece dolaylarında en düşük sıcaklık ise 28 dereceye yakındır. Sene içerisinde yaklaşık 100 gün don olayı görülebilmektedir. Konya şehri yılın yaklaşık 23 günü sisli görülmektedir. En büyük nedeni şehrin bir çanak şeklinde kurulmuş olmasından dolayıdır. Genel anlamda Hadim ve Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Şehrin bitki örtüsü bakımından büyük bir bozkır olarak bulunmaktadır. Ormanlık bölgeleri oldukça az olan Konya ilinde bitki örtüsü, ilkbahar aylarında yoğun yağış almakta kısa bir süre sonra da kavurucu sıcaklarla donatılmıştır.
Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?
Şehir genel anlamda ünlü düşünür Mevlana ile özdeşleşmiştir. Şehrin simgesi olan Mevlana Celalettin Rumi için Konya şehrine turizm şirketleri her dönemde turlar yapmaktadır. Konya şehri en çok ziyaretçiyi Mevlana nedeniyle Ramazan aylarında alabilmektedir. Bununla beraber yaz aylarında da gezmek için uygun bir iklimi içerisinde bulundurmaktadır. Ünlü düşünür Mevlana’yı anma haftasında da Konya ili çok sayıda yerli ve yabancı turisti ziyaret etmektedir. Konya şehri Ramazan ayı ve Mevlana anma haftalarının dışında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir. Şehir ili sert kış şartları nedeniyle kış ayları içerisinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmamaktadır. Yaz aylarında daha sık yerli ve yabancı turistler şehri gezmektedir.
Konya Lezzetleri Nelerdir?
Valize Atılacak Yiyecekler
Lokum ve Konya Penir Şekeri
Konya’da Yemeden Dönülmeyecek Lezzetler
Etli ekmek, şehrin en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. Konya şehrinin lezzetli yemekleri arasında etli ekmek, etli pilav ve höşmerim bulunmaktadır.
Konya’da Görülmesi Gereken Tarihi Eserler
Müzeler
Konya Etnografya Müzesi, İnce Minare Müzesi, Sırçalı Medrese Müzesi, Mevlana Müzesi, İzzet Koyunoğlu Şehir Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Çini Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi
Türbe
Şemsi Tebrizi Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi
Cami
Alaeddin Camii, Kapu Camii, Şerafettin Cami, İplikçi Camii, Eşrefoğlu Camii, Selimiye Camii, Aziziye Camii
Medrese
Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese
Mağara
Güvercinlik Mağarası, Yer köprü Mağarası, Balatini Mağarası, Körükini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Tınaztepe Mağarası
Göller
Meke Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, , Tuz Gölü, Obruk Gölü Akşehir Gölü
Tarihsel Yapılar
Çatalhöyük
Mutlaka Ziyaret Edin
Şehir birçok yerli ve yabancı turist Mevlana Müzesi’ni görebilmek amacı ile gezmektedir. Daha çok Şebi Arus törenleri düzenlenen dönemlerde mutlaka Mevlana Müzesi her zaman görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Tarihsel açıdan yerleşim yeri olan Çatalhöyük ve Şehitlikler Abidesi de şehrin önemli görülmesi gereken yer arasındadır.
Konya’dan Ne Almalı?
Çini yapılar Konya’dan alınabilecek hatıralar arasında ilk sırada bulunmaktadır. Keçe eserler ise tanıdıklarınıza götürmek amacı ile ünlü Konya Peynir Şekeri ve lokum alabilirsiniz Seramik yapılar, Konya’nın en gözde ünlü hatıralık eşyaları arasında bulunmaktadır. Mevlana Celalettin Rumi ile beraber anılmaya devam eden Konya ilinde birçok tasavvufi müzik eserleri ve kasetleri de kolayca alınabilecek ürünler arasında bulunmaktadır.
Konya Havalimanı
Şehir sınırında bulunan Konya Havalimanı ismini şehirden almıştır. 2000 tarihinde sivil taşımacılığa açılan havalimanı sivil ve askeri bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır. Şehir merkezinde bulunan havalimanı konum olarak Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. DHMİ ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır. 3. Ana Üs Komutanlığı da merkez havalimanı içerisinde yer almaktadır. 2 pisti yer alan havalimanı 8 uçak kapasitesi bulunmaktadır.
Konya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
2000 yılı içerisinde sivil kullanıma açılan havalimanı 2 milyon yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 270 araçlık bir otoparkı yer almaktadır. Şehrin havalimanına şahsi araçla veya taksi ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Konya merkezine uzaklığı yaklaşık olarak yarım saat hesaplanmıştır. Sürekli olarak 25 dakikada bir HAVAŞ havalimanına ve şehir merkezine servis imkânı bulabilirsiniz.
Ordu Uçak Bileti Satın Al
Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür. İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.
Ordu İlinin Tarihi Geçmişi
Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.
Ordu Hakkında Genel Bilgiler
Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.
Ordu’da Turizm
Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.
Şehrin Gözdesi Teleferik
İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.
Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar
Ordu’da Ne Yenir?
Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması, kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.
Kültür Ve Sanat
Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.