Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ordu - Manisa Uçak Bileti


Hemen Ucuz Fiyata Manisa Uçak Bileti Alabilirsiniz

 

Ucuz fiyata uçak bileti sorgulamak ufak ayrıntılar dâhilinde mümkün olmaktadır. Manisa uçak biletini bu ufak arayışlar ile kolaylıkla bulabilirsiniz. Onlarca havayolu şirketi size farklı Manisa uçuş planları sunabilmektedir. Sizlere ulaştırılan bu planlar arasından size en uygununu bulmak, yapacağınız sıradan aramalarla mümkün olabilmektedir. Bununla beraber web sayfamızda sorgu sistemi size kolay bir şekilde bilet sorgusu yapma imkanı yer almaktadır. İnternet Manisa uçuşlarını aynı ekranda sorgulayarak en ucuz uçuşu diğer uçuşlar arasından bulabilirsiniz. Bu yeni özellik ile ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi olan Manisa’ya ulaşmak için pahalı biletler yerine çok daha ucuz biletleri bulabilirsiniz.

 

İnternet üzerinden Manisa uçak biletine ulaşmak için yapmanız gereken ise internet sitemiz üzerinden çok daha basit bir sorgu işlemi gerçekleştirmektir. Şehre turistik bir ziyaret gerçekleştirecekseniz size bu adres üzerinden Manisa hakkında detaylı bilgiler sunulmaktadır. Doğru hizmete dayalı olarak sizlere sunulacak bu bilgiler kapsamında daha eğlenceli bir ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

 

Nüfusu İtibariyle De Önemli Bir Yerleşim Yeri

 

Nüfus sayısı bakımından da bölgenin en büyük ikinci şehri olarak yer alan Manisa, İzmir’e de çok yakın bir şehirdir. Şehir merkezinden İzmir’e dolmuşlar yardımıyla ufak bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu sayede turistik ziyaretinizi Manisa’ya yapabilirsiniz. Şehzadeler şehri olarak yer alan Manisa şehri tarihi geçmişiyle de gerek bölgenin, gerekse de ülkemizin en eski şehirleri arasındadır. Şehre ucuz uçak bileti fırsatıyla ziyaret etmekten büyük keyif alabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Günümüzde İzmir şehri nasıl yaz aylarının değişmezi ise Manisa da aynı koşullarda yaz aylarının değişmez şehirleri arasındadır. Manisa şehrine genel olarak iki mevsimde gidilebilmektedir.

 

  • Yaz aylarında (Tatil amaçlı)

 

  • İlkbahar ayları içerisinde (Doğal güzellikleri görmek adına)

 

Manisa şehri İzmir’e olan yakınlığı ile birçok farklı avantajı içerisinde bulundurmaktadır. Bu avantaj koşullarında farklı ürün ve hizmetlerle desteklenmesi bazılarına göre Manisa İzmir’den çok daha önemli bir şehir içerisindedir.

 

Ziyaret Nedeninizi Belirleyin

 

Ziyaret sebebi ile şehri tanımak olanlar yaz ayı içerisinde bu şehri ziyaret gerçekleştirmektedir. Bununla beraber farklı bir ziyaret amacınız varsa şehir yaz aylarının yanında özellikle bulunduğu konumu itibariyle her zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

Manisa Mesir festivali vaktinde özellikle ziyaret yapabilirsiniz.

 

Manisa’nın Lezzetleri

 

Manisa şehrinin en önemli lezzeti mesir macunu olarak yer almaktadır.

 

Ülkemiz üzerinde her şehir belirli başlı bir yiyeceği ile ön plana çıkarmaktadır. Manisa şehrinde ise bu yiyecek mesir macunu olarak yer almaktadır. 41 çeşit baharat kullanılan bu macunun temeli Kanuni Sultan Süleyman zamanına dayanmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi ustalar tarafından hazırlanan bu macun ile şifa bulmuştur. Bu günden sonra padişah macunu halka sunmuştur. Günümüzde bu macun, senenin belirli bir kısmında halka Mesir festivali adı altında dağıtılmaktadır.

 

Bu zamanlarda şehri ziyaret eden turistler mesir macununun en lezzetli halini tatma imkanı bulmaktadır.

 

Üzümleri Tadabilirsiniz

 

Manisa şehrine gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yiyecekler arasında tarım ürünleri yer almaktadır. Doğal ortamlarda yetiştirilen bu ürünler herkesin hoşuna gitmektedir.

 

Tadılması gereken ürünler arasında Kırkağaç kavunu, Sultaniye üzümü ile Salihli kirazı, Akhisar zeytini, Köprübaşı çileği gibi pek çok tat yer almaktadır. Bu ürünler içerisinde bulunan Kırkağaç kavunu özellikle önemli bir yiyecektir. Bu özel tat bütün Türkiye’ye dağıtılmaktadır.

 

Tadına Doyulamayan Kavun

 

Şehre özgü olarak bulunan Kırkağaç kavunu çok tatlı bir kavun türü olup Türkiye’de yetişen en lezzetli kavunlar arasındadır. Bu yüzden şehri ziyaret eden kişiler tarafından mutlaka tatması gerekmektedir.

 

Manisa’da Görülmesi Gereken Yerler

 

Manisa şehrinde görülmesi gereken yerler bakımından çok fazla zengin olarak bulunmasa da, bünyesinde bulundurduğu bazı bölgeler gerçekten turistlerin mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

Antik Yapılar

 

Salihli ilçesinde bulunan antik kentler mutlaka görülmesini tavsiye ediyoruz. Sardes antik kenti ile Sart antik kenti Salihli bölgesindeki iki önemli yapı olarak bulunmaktadır.

 

Demirci ilçesinde yer alan Sidas antik kenti de büyük önem taşımaktadır.

 

Cami

 

Şehir merkezinde İvaz Paşa Camii 1484 yılında yapılmıştır. Mutlu mahallesinde içerisinde bulunan bu tarihi cami, şehrin merkezinde olduğu için hemen görülmektedir.

 

Tarihi Yapılar

 

Şehirde yer alan Manisa kalesi Spil dağının eteklerinde bulunur ve bu kale aracılığı ile şehir yukarıdan görülmektedir.

 

Bununla beraber Çaybaşı mahallesinde bulunan ağlatan kaya isimli mimari eser, dünyaca ünlü bir yapı olarak bilinmektedir. Bu oluşum hakkında türetilen ilginç hikâyeler özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

 

Doğal Yapı

 

Manisa şehrini ziyaret edilmesi gereken doğal yerlerin başında Gökköy gelmektedir. Salihli ilçesine bağlı ufak fakat çok ama çok şirin bir orman köyü olarak bulunan Gökköy özel olarak ilkbahar ayları için çok özel bir bölgedir.

 

İlkbahar Aylarında Ziyaret Edin

 

Manisa şehrini ilkbahar mevsimi içerisinde ziyaret edecek olanlar mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmesi gerekmektedir. Bununla beraber ilkbahar aylarında ziyaret edilebilecek bir diğer yer de Spil dağında bulunan milli park olarak yer almaktadır. Bu park da ilkbahar mevsimi içerisinde çok özel bir yer olabilmektedir. Ancak parkın il merkezin yirmi üç kilometre uzaklıkta olduğu dikkate alınması gerekmektedir. Spil dağında yer alan bu milli park 60 metreden 1517 metreye kadar yükselmektedir.

 

Kaplıca

 

Turgutlu bölgesi içerisinde bulunan Urganlı kaplıcaları Manisa’nın en meşhur kaplıcaları olarak bilinmektedir. Bu kaplıcaların etrafında birçok otel yer almaktadır.

 

Kurşunlu kaplıcaları Manisa’nın özel kaplıcaları arasında bulunmaktadır. Bu kaplıcalara ülkenin birçok yerinden senenin her vaktinde ziyaretçi gidebilmektedir.

 

Kaplıcalar Diyarı

 

Kaplıcalara önem veriyorsanız Manisa şehrine uğradığınızda bu iki kaplıcayı düşünebilirsiniz. Manisa aynı zamanda kaplıcalar diyarı olarak bilinmektedir.

 

Alışveriş Yerleri

 

Manisa şehrinde özellikle hediyelik eşya getirmek isterseniz bu özel eşyaları şehir merkezindeki seyyar satıcılardan ya da tarihi İvaz Paşa Camii’nin çevresindeki işyerlerinden bulabilirsiniz.

 

Manisa’ya Ulaşım

 

Manisa şehrine ulaşım genel olarak karayolu ile yapılmaktadır. Havayolunu tercih etmek isteyen kişiler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidebilmektedir. Bu havalimanına ucuz ulaşırsanız ve sonrasında İzmir’den Manisa’ya geçerseniz, ulaşımınız daha kolay olmaktadır.

 

 


Ordu - Manisa uçak bileti

Ordu Uçak Bileti Satın Al

Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür.  İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.

Ordu İlinin Tarihi Geçmişi

Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.

Ordu’da Turizm

Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.

Şehrin Gözdesi Teleferik

İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.

Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar

  • Paşaoğlu Konağı
  • Osman Paşa Şadırvanı
  • Fatsa Hacı Hulusi Baba Camii
  • Perşembe Yaylası
  • Ulu göl
  • Çambaşı Yaylası
  • Ohtamış Şelalesi
  • Bolaman Yeni Pazar Camii
  • Bolaman Hazinedaroğlu Konağı
  • Hoynat Adası
  • Boztepe
  • Fatsa Gaga Gölü
  • Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi, Geçilmez Kanyonu

Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması,  kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.

Kültür Ve Sanat

Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: