Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ordu - Mardin Uçak Bileti


En Uygun Fiyat Aralığında Mardin Uçak Bileti

 

Türkiye’nin tarihi açıdan en fazla önem taşıyan şehirleri arasında bulunan Şehre ziyarete gitmek isterseniz, aradığınız Mardin uçak bileti çok uygun bir bedel üzerinden bulabilirsiniz. Sizin için geliştirdiğimiz özel sorgu sistemi, en uygun fiyat koşullarından Mardin’e uçak bileti satın almanız kolay hale gelmektedir. İnternet üzerinden yapacağınız sorgu sonrası bütün Mardin uçuşlarını aynı ekran üzerinden önünüze getirebilmektedir. Bu işlem ile bütün bilet fiyatlarını aynı ekran üzerinden bakabilirsiniz. İnternet üzerinden en uygun uçak biletini satın alarak, size karayolu yolculuğuna oranla çok daha uyguna gelebilmektedir. Tarihi dokusu ile birlikte sadece topraklarımız ile ilgili değil dünya tarihi açısından önemli bir şehir olarak bulunan Mardin, Suriye ile de sınırdaştır. Bu özelliği ile de doğunun en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’i gezebilirsiniz. Yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan şehre ulaşım için en uygun Mardin uçak biletini satın almak için bilet sorgulaması yaparak istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bir Milyona Yakın Nüfus Ve Sayısız Önemli Yapı

 

Mardin şehrinde sekiz yüz seksen bin kişi ikamet etmektedir. Bir milyon kişi ise şehrin sınırına her geçen gün daha fazla yaklaşmaktadır. Güney Doğu Anadolu bölgesinin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’e girdiğiniz andan itibaren kendinizi tarihin tozlu raflarına atabilirsiniz.

Tarihi Dokusundan Hiçbir Şey Kaybetmiyor

 

Şehrin nüfusunun büyümesine rağmen tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen Mardin, aksine git gide tarihi rolünü çok daha iyi bir şekilde yansıtabilmektedir. Şehir merkezinde mimari yapılar başta olmak üzere etnografik, arkeolojik ve tarihi olarak, sayısız yapı yer almaktadır.

 

Rüya Şehir

 

Pek çok turistin kendini rüyada bulduğu bu otantik şehir farklı dini inanışlara ve pek çok dile de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir içerisinde cami ve türbe ile beraber onlarca kilise, manastır ve diğer dini mimarilere sık sık rastlayabilirsiniz. Ziyarete gelen turistler bu yapıları bir arada gezebilmekte ve görebilmektedir.

 

Mardin’e Ne Zaman Gitmeli?

 

Şehirde kış ayları soğuk geçtiği için ve yaz ayları oldukça kurak, çok sıcak olduğu için turistik ziyaretler için ara mevsimler, ilkbahar ve sonbahar tercih edebilirsiniz. Mardin şehrinde bazı seneler sıcaklık rekoru kırdığı için Mardin’e yazın sıcak vakitlerinde ziyaret etmektedir, gezinizi sıkıntıya sokabilmektedir.

 

Mardin’in Lezzetleri

 

Mardin şehrinin diğer doğu illeri gibi kendine has yemekleri içerisinde bulundurmaktadır. Tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan şehirde, yemekler de bu ölçüde ön plana çıkmıştır. Mardin şehrinde yöresel yemeklerin tamamı farklı bir kültürün ürünü olarak yer almaktadır.

 

Çorba

 

Şehirde yöreye özgü çok lezzetli çorbalar yer almaktadır.

 

—Un çorbası

 

—Ginedir çorbası

 

—Mercimek çorbası

 

—Nohut çorbası

 

—Çörten çorbası

 

—Lebeniye çorbası

 

—Kelle paça çorbası

 

—Domates çorbası

 

Görüldüğü üzere Mardin çorba çeşidi bakımından oldukça zengin bir şehir olarak yer almaktadır. Bu yüzden listede yer almayan çorbaları da Mardin’e gittiğinizde görebilirsiniz.

 

Kebap Çeşitleri

 

Mardin şehrinde kebap çeşitleri bakımından da oldukça zengindir. Güney Doğu Anadolu bölgesinde yemeklerde genel olarak kullanılmaya devam edilen et, Mardin’de de çok sık yer almaktadır. Bu yüzden yörede yer alan kebap çeşitlerinin sayısı da yüksektir.

 

Patates kebabı

 

Soğan kebabı

 

Etli Yemekler

 

Etin özellikle bölge yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Mardin’de et kebap gibi yemeklerin yapımında kullanılsa da etin en çok kullanıldığı şey, et yemekleri olarak yer almaktadır. Etli yemekler bölgeye özel olarak yapılan çok lezzetlidir. Bu yemekleri, bölgedeki herhangi bir lokantada bulabilirsiniz.

 

—Malzum yemeği

 

—Mardin çiğköftesi

 

—Dobo yemeği

 

—Firkiye yemeği

 

—Kibbe yemeği

 

—Güveç

 

—Kelle paça

 

—Havuç türlüsü

 

İçinde et kullanılan yemekler bunlarla kısıtlı olmamaktadır. Bununla beraber etin en lezzetli şekilde değerlendirildiği yemekler bu listede yer almaktadır.

 

Kızarmalar ve Kavurmalar

 

Şehirde yapılan tava, kızartma ve kavurma çeşitleri de şehri ziyarete gelen turistlerin mutlaka tatması gereken yiyecekler arasındadır.

 

—Semizotu tavası

 

—Patates kabak, patlıcan, havuç ve biber gibi pek çok sebze kızartması

 

Köfte

 

Mardin şehrinde etin en güzel hallerinden bir tanesi de köfte olarak yer almaktadır. Bölgenin meşhur köfteleri şu şekilde sıralanmaktadır.

 

—İçli köfte (İkbebet adıyla biliniyor)

 

—Aya köfte (Irok adıyla biliniyor)

 

—Cevizli içli köfte

 

—Çiğköfte

 

—Mercimekli köfte (Bello adıyla biliniyor)

 

—Kitel Raha

 

Köftelerin yapımı sırasında yüksek oranla et kullanıldığı hesaba katılırsa bölgenin ete ve et yemekleri içerisinde genel olarak ne kadar düşkün olduğu ortaya çıkmaktadır.

 

Dolma Ve Sarmalar

 

Şehirde çeşitli dolma ve sarmaları da mutlaka tadılması gerekmektedir.

 

—İşkembe dolması

 

—Kabak dolması

 

—Patlıcan dolması

 

—Biber dolması

 

—Hindi dolması

 

 

Diğer Tatlar

 

Mardin şehrinde çok fazla yöresel yiyecek bulunmaktadır. Genel anlamda bölgeye özgü önem taşıyan yiyeceklerden bahsedebiliriz.

 

—Pilav çeşitleri (Daha çok şehriyeli bulgur pilavı)

 

—Hamur işi çeşitleri (Sembusek)

 

—Piyaz ve salatalar (Daha çok çoban salatası)

 

—Pasta ve Tatlılar (Özellikle Davk Bi Dips)

 

—Çerezler, tuzlular ve içecekler (Daha çok kırmızı pulbiberli tandır böreği)

 

—Özel kahvaltı türleri (Daha çok kaymak ve otlu peynir)

 

Mardin’de Görülmesi Gereken Yerler

 

Mardin şehri tarihi anlamında genel anlamda turistleri büyüleyen bir bölgedir. Mardin’de birçok farklı gezilmesi ve görülmesi gereken yer vardır. Bu yüzden her ara sokakta önemli bir yapı görebilirsiniz.

 

Müze Alanları

 

Şehirde iki tane önemli müze bulunmaktadır.

 

  • Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi

 

  • Mardin Müzesi

 

 

Cami Ve Medrese

 

Şehir içerisinde birçok tarihi cami ve medrese yer almaktadır.

 

  • Melik Mahmut (Savurkapı) Camisi

 

  • Eminüddin Medresesi

 

  • Harzem Medresesi

 

  • Zeynel Abidin Camisi

 

  • Sultan İsa Medresesi (Eski adıyla Zinciriye Medresesi)

 

  • Sultan Kasım Medresesi ve Kümbeti

 

  • Hatuniye Medresesi

 

  • Şehidiye Medresesi

 

  • Ulu Cami

 

  • Latifiye Camisi

 

  • Zairi Camisi

 

 

  • Koçhisar Camisi (Kızıltepe Ulu Camisi olarak da bilinir)

 

Kilise Ve Manastır

 

Şehir merkezinde en az cami kadar manastır ve kilise yer almaktadır. Sayıları elliyi bulan önemli kilise yer almaktadır.

 

  • Meryemana Kilisesi

 

  • Mor Behnam Kilisesi

 

  • Mor Yusuf Kilisesi

 

Tarihi Kaleler

 

Şehir merkezinde tıpkı cami, manastır, medrese ve kilise bolluğu gibi, kale bolluğu da yer almaktadır. Şehrin en önemli kalesi Mardin kalesidir. Bununla beraber şehirde yer alan kız kalesi de yine çok ünlü bir kale olarak bulunmaktadır.

 

Mardin’de Kültür Ve Sanat

 

Mardin şehrinde kültür ve sanat bakımından tam anlamıyla bir merkez niteliği taşımaktadır. Mardin’de yapılan el sanatları dünyaca ünlüdür. Bununla beraber telkâri sanatı gelmektedir. Şehre ziyarete giden herkes bu sanatın ürünlerini mutlaka görmesi gerekmektedir.

 

  • Taş işlemeciliği

 

  • Ahşap oymacılığı

 

  • Semercilik

 

  • Ev şarapçılığı

 

  • Bakırcılık

 

  • Bitkisel sabun

 

 

Alışveriş Yerleri

 

Mardin şehrinde satın alabileceğiniz en iyi hediye renkli puşiler olabilir. Bunun yanında şehirde çok güzel eşarplar da satılmaktadır. Satılan eşarplar 2,5 lira ile 5 lira arasında bulunmaktadır. Mardin’de yer alan alışveriş yerlerinin birçoğu merkezde yan yana sıralanmıştır.

 

Mardin Havalimanı

 

Şehir merkezine uçak ile gittiğinizde Mardin havalimanını kullanabilirsiniz. Bu havalimanı 1999 tarihinden beri hizmet vermektedir. Havalimanının merkeze uzaklığı 20 kilometre civarındadır. Bu nedenle ulaşımda taksiyi ya da şahsi araçlarınızı kullanmanız gerekmektedir. 

 

 


Ordu - Mardin uçak bileti

Ordu Uçak Bileti Satın Al

Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür.  İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.

Ordu İlinin Tarihi Geçmişi

Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.

Ordu’da Turizm

Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.

Şehrin Gözdesi Teleferik

İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.

Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar

  • Paşaoğlu Konağı
  • Osman Paşa Şadırvanı
  • Fatsa Hacı Hulusi Baba Camii
  • Perşembe Yaylası
  • Ulu göl
  • Çambaşı Yaylası
  • Ohtamış Şelalesi
  • Bolaman Yeni Pazar Camii
  • Bolaman Hazinedaroğlu Konağı
  • Hoynat Adası
  • Boztepe
  • Fatsa Gaga Gölü
  • Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi, Geçilmez Kanyonu

Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması,  kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.

Kültür Ve Sanat

Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: