Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Rize - Afyon Uçak Bileti


En Ucuz Afyon Uçak Bileti

Afyon uçak bileti satın almak istediğiniz zaman, sanal ortamda bunu en zahmetsiz ve ekonomik şekliyle başarabilirsiniz. Sizi gereksiz aramalardan kurtaracak olan Ucakbileti.com’a ulaşarak Afyon uçak biletinizi hemen ayırtın.

Kısaca Afyon hakkında; ilin trafik kodu 03’tür. 80.000 civarındaki nüfusu ile ülkemizin şirin kentlerinden biridir. Şehir; Anadolu’da batıyı doğuya, kuzeyi de güneye bağlayan bir geçiş noktasındadır denebilir. Tarihi zenginlikler bakımımdan oldukça şanslı olan Afyon, bir turizm merkezi olma yolunda büyük bir hızla ilerlemektedir. Kaplıcaları ile de özellikle yerli turistlerin uğrak noktalarındandır.

Afyon’un Tarihçesi

Afyonkarahisar şehrinin adı bölgede bolca yetiştirilen afyon bitkisinden ve kentin güneyinde yer alan kaleden gelmektedir. Tarihi milattan önce 7000’li yıllara kadar uzanır. Bu tarihten itibaren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Afyon’da Bizans, Selçuklu, Roma, Hitit ve Frig medeniyetleri hüküm sürmüştür. 1071 yılında Selçuklu Türkleri Anadolu’yu fethettikten sonra şehir Türklere geçmiştir. Daha sonrasında Selçuklu Devleti Sahipoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’nin hükümdarlığında kaldıktan sonra nihayet 1428 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.

Afyon’a Ne Zaman Gidilir?

Afyon şehri Ege Bölgesi’nde bulunmasına karşın, İç Anadolu Bölgesinin iklimi ile benzerlikler taşımaktadır. Kentte kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kuraktır. Yağışların en yoğun yaşandığı dönem Sonbahar ve İlkbahardır. Afyona seyahat etmek için, Nisan ayından Ekim ayına kadar olan dönem tavsiye edilir. Afyon’a giderken havayolunu tercih etmeli ve erken tarihte biletinizi almalısınız. En uygun uçak bileti ile Afyon’a seyahat etmek istiyorsanız, en az 2 hafta öncesinden bu işi halletmelisiniz. Çünkü yalın tarihlerdeki bilet fiyatları daha pahalı olmaktadır.

Afyon’un Lezzetleri

Afyon şehri mutfağındaki lezzetler ile de ünlü olan bir ilimizdir. Özellikle yılların tecrübesi ile üretilen ve lezzeti dillere destan Afyon sucuğu ve kaymağı kentin lezzetlerinin ilk akla gelenlerindendir.

Lokum; Anadolu Bölgesi’nde 15. Yüzyıldan bu yana yapıldığı düşünülen bu tatlı türü; şeker, su ve nişastanın birleşmesinden meydana gelir. Fakat lokum Afyon şehriyle özdeşleşmiş ve şehir içinde ve şehre gelirken pek çok yol üstü duraklarında satılan çeşitleri ile lokum, Afyon’a mal olmuş bir tatlıdır. Lokumun iyi olduğunu anlamanın yollarından biri, elinizle bastırmaktır. Eğer parmağınızı çektiğinizde eski halini alıyorsa o lokum verdiğiniz parayı hak ediyor demektir. Afyon’da oldukça fazla sayıda kaliteli ve taze lokum üretip satan dükkân bulabilirsiniz.

Ağzıaçık; yumuşak kıvamda hazırlanan hamur, oklava yardımıyla açıldıktan sonra içerisine arzu edilen malzemeler konarak fırına verilir. Ortası kapatılmadığı, açık bırakıldığı için, ağzıaçık adı verilen börek türü Afyon yöresi halkı tarafından oldukça sevilen ve evlerde sık sık pişirilen bir lezzettir.

Özbek pilavı; bol soğan kavurduktan sonra, pirinç ilave edilir. Pişen pilavın üzerine hazır durumdaki haşanmış et ve önceden yağda çevrilmiş havuç konur. Etli pilav ve büryan adlı lezzetlere benzemekle birlikte, yöre halkının düğün ve özel davetlerde en çok tercih ettiği yemeklerden biridir.

Sucuk; ülkemizin pek çok bölgesinde sucuk üretimi yapılsa da, Afyon’un sucuğunun yerini hiçbiri tutmaz. Afyon sucuğunun en belirgin özelliği çok kuru olmaması hatta biraz ıslak olarak satılmasıdır. Diğer sucuklara nazaran tadıldığı zaman üründe kullanılan etin yoğunluğu ve kalitesi hemen anlaşılır. Bilhassa Antalya karayolundaki tesislerde, taze ve kaliteli Afyon sucukları bulmak mümkündür. Afyon sucuğunu yerinden almak ya da yerinde tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak şehre gelmelisiniz. 

Kaymak; Afyon denince birçok kişinin ilk aklına gelen kaymaktır. Afyon’da kaymak 2 çeşittir; camız sütünden üretilen kaymak ve inek sütünden üretilen kaymak. Kaymak satın almak istiyorsanız Samanpazarı’nda tazesini bulabilirsiniz.  Kaymak şehirde tatlıların ve balın üzerine konarak tüketilmektedir. Bilhassa Afyon’un en sevilen tatlılarından ekmek kaymağının olmazsa olmazlarındandır.

Afyon’da Görülmesi Gereken Yerler

Afyon ili, turistik yerleri, termal tesisleri ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Anadolu’da yaşamış medeniyetlerin izlerini bulabileceğiniz Afyon, yılın hemen hemen her zamanında seyahat edilebilecek bir ilimizdir. Siz de Afyon’u görmek ve yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız, en uygun fiyatlı Afyon uçak biletlerinden birini alarak, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.

Afyon Ulu Camii; inşaatı 1200’lü yıllarda tamamlanan caminin en belirgin özelliği 40 adet ahşap direk üzerine oturtuluşudur. Bu özelliğinden dolayı halk arasında 40 direkli cami adı ile bilinmektedir. Caminin ahşap tavan işçiliği görülmeye değer güzelliktedir.

Afyon imaret camii; bu cami şehir merkezindedir. 1472 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden biri olan Gedik Ahmet Paşanın yaptırdığı cami, 1975 yılında yapılan tadilatla yenilenmiştir. Şadırvanı ve kubbesi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir.

Kaplıcalar; Afyonkarahisar ili, kaplıcaları ile meşhurdur. Şehirde birçok hastalığa iyi gelecek onlarca kaplıca bulunmaktadır. Şehirdeki su kaynaklarının üzerine yapılan lüks otellerde her bütçeye göre bir tatil imkânı sunulmaktadır. Bu kaplıcalar içinde en çok bilinenleri; Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıdır.

Sultan Divani Mevlevihane’si; kuruluşu 13. yüzyıla dayanan mekân, Anadolu’da kurulan ilk Mevlevihane olarak bilinir. 16. yüzyılda Mevlevilik açısından oldukça önemli bir merkez olarak hizmet vermiştir.

Afyon Arkeoloji Müzesi; müzede Bizans, Eski Tunç, Helenistik, Frig, Kalkolitik, Hitit ve Roma dönemine ait eserler yer almaktadır. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi sadece Pazartesi günü kapalıdır. Bunun dışındaki günlerde mesai saatleri içinde hizmet vermektedir.

İscehisar Peri Bacaları; Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında ve çevresinde çok sayıda peri bacası bulunur. Bunun dışında şehrin başka yerlerinde de peri bacaları vardır. Bu bunun gibi pek çok tarihi eseri yerinde görmek için en ucuz fiyata uçak bileti alarak, Afyon’a gelmelisiniz. 

Afyon’da Alışveriş Önerileri

Afyon’a yapılan ziyaretlerde ilk olarak alınacak şeyler, yiyeceklerdir. Afyon iline özgü lokum, sucuk ve kaymak satın alarak alışverişe başlayabilirsiniz. İlave olarak kaymaklı şeker ve lokum da satın alınabilir. Yakın bir yerden Afyon’a geldiyseniz; yöresel lezzetlerden patatesli ekmek, ekmek kadayıfı, ağzı açık böreği ve bükmesini alarak deneyebilirsiniz. Afyon ilinin Dazkırı ilçesinden meşhur ipek kilimlerinden ve kökboyalı el dokuması kilimlerinden hatıra olarak alabilirsiniz.  Çarşısında ve mağazalarında değişik hediyelik eşyalar, süs eşyalar, yöreye has figürler ve takılar bulabilirsiniz. İşlemeli ve dantelli örtülerden keçeden yapılmış ürünlerden tekstil ürünlerinden yapılmış kıyafetlere kadar çok çeşitli ürün Afyon’un çarşılarında sizi beklemektedir.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Afyon’a gidildiğinde mutlaka kaplıcalarına girmelisiniz. Gazlıgölde, ünlü Afyonkarahisar maden suyunun tadına bakın. Mevlevi Türbe Camisini ve Sultan Divani Mevlevihane Müzesini gezmeden dönmeyin. Afyon’un meşhur kaymaklı şekerinden, sucuğundan, lokumundan mutlaka almalısınız. İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyonkarahisar Kalesini, Ulu Camiyi, Sandıklı Akdağ- Tokalı Kanyonu ve İmaret Camisini görmeden dönmeyin. Tüm bu güzellikleri gözünüzle görmek ve lezzetlerini tatmak için Afyon’a en ucuz fiyata uçak bileti satın alarak kendinizi mutlu edin.

Zafer Havalimanı

Afyon’da büyük bir askeri havalimanı bulunmasına karşın, sivillerin hava ulaşımı Zafer havalimanından sağlanmaktadır. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki olan havalimanına otobüs servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz havayolu firmasının servisleri ile de şehir merkezine ulaşım sağlanabilir.

 

 

 

 

 

 


Rize - Afyon uçak bileti

En Uygun Ücrete Rize Uçak Biletleri

 

Rize uçak bileti almanın en kolay imkânını burada bulabilirsiniz. Hava yolu firmaları arasından tüm uçak biletlerini sorgulayarak, siz değerli müşterilerimize en uygun fiyatta olan uçak biletlerini sunuyoruz. Saniyeler içinde gerçekleşen bu hizmet ile uygun fiyata bilet satan firmaların uçak biletlerini görebiliyorsunuz. Sizlere sadece uçak bileti fiyatlarına inceleyerek gideceğiniz firmayı seçerek karar vermek düşüyor. Böylece en uygun Rize uçak biletini zaman kaybetmeden saniyeler içinde görebiliyor ve güvenli şekilde satın alabiliyorsunuz. Firmaları tek tek inceleyerek Rize uçuşlarını aramak zorunda kalmıyorsunuz. Sizlere zamanı ve parayı kendinize ayırma fırsatını sunuyoruz. Böylece ucuz bilet ile konforlu bir uçuş yapabiliyorsunuz.

 

Rize Etimolojisi Hakkında

 

Antik Çağ yazılı kaynaklarında Rhizus olarak geçen şehir adının Yunanca Riza isminden geldiği düşünülmektedir. Anlamı da Dağ Eteği demektir. Bazı kaynaklarda ise Yunan dilinde ‘’pirinç’’ anlamındadır. Lazcada Rize’nin ismi ise Rizini’dir.

 

Rize Şehrinin Tarihi

 

Kafa karıştırmayacak kısa bir özet ile şehrin tarihi şu şeklidedir; Tarım ve hayvancılık, deniz seferleri Rize’de farklı dönemlerde yapılmıştır. Milletler burayı ticari bölge olarak kurmuşlardır. Daha sonraları değişik toplumların eline geçen şehir, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türklerin eline geçerek varlığını sürdürmüştür. Zaman ilerledikçe bir kısmı Bizans İmparatorluğu egemenliğine girmiş fakat ileriki yıllarda Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. 1924 yılında da şehir il olmaya hak kazanmıştır.

 

İklim ve Doğal Bitki Örtüsü

 

Yazları ve kışları ılık, her mevsim de bol yağmur almaktadır. Bunun yanında Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi Rize’dir. Güneyde bulunan dağlara paralel şekilde iklim sertleşir, Kafkas dağları ise soğuk kuzey rüzgârlarını önlemektedir. İl toprakların %48’i orman ve fundalık alanlar ile kaplı olarak yer almaktadır. Çok çeşitli ve çok gür bir bitki örtüsü bulunmaktadır. İçecek olarak tüketilen çay Rize için bir sembol olarak yer almaktadır. Çayın dışında da fındık, armut ve elma bahçeleri de mevcuttur. Bunun yanında Rize’de bol yağıştan dolayı akarsu yoğunluğu fazladır.

 

Rize’ye Ne Zaman Gidilmeli?

 

Yılın her dönemi Rize’ye ulaşabilirsiniz. En uygun uçak biletini almak istiyorsanız, yapmanız gereken buradan alış veriş gerçekleştirmek ve erken rezervasyon yaptırmaktır. Gidiş zamanınız belli ise birkaç hafta önce uçak bileti rezervasyonu işleyerek uygun bir fiyata seyahat edebilirsiniz.

 

Rize’de Yöresel Tatlar

 

Rize yöre mutfağında karalahana, fasulye, mısır, süt ürünleri ve deniz ürünleri bulunmaktadır. Süt ürünleri olarak ayran, yoğurt, tereyağı ve peynir, deniz ürünleri olarak da hamsi  tercih edilmiştir.

 

Mısır Unu İle Yapılan Yöresel Tatlar

 

Mısır ekmeği, muhlama, haşıl, çumur, papara, hoşmer, çılbır ve haviçidir.

 

Yöresel Hamsi İle Yapılan Tatlar;

 

Rize bölgesinin en ünlü deniz ürünü olarak bulunan hamsiden 21 çeşit yemek yapılmaktadır

 

Yöresel Karalahana, Fasulye İle Yapılanlar;

 

Karalahana sarması ya da etli dolması, tomari tavalisi ya da kavruntusu tavalisi veya kavruntu, pazı tavalisi ya da kavruntusu, , pazı dolması ve ısırgan yemeği sayılabilir. Ayrıca koliva ve kebap mısır da şehirde yapılmaktadır.

 

Rize Yöresel Çorbalar

 

Korkota veya ayran çorbası, Ğopi çorbası, fasulye çorbası ve kabak çorbası

 

Yöresel Tatlı Çeşitleri;

 

Pepeçura, herse, paluze, pekmezli asude, kabak sütlacı, termoni, ekşaşi ve pekmezli kabak.

 

Yöresel Hamur İşi Tatlıları;

 

Laz böreği, çırahta ve enişte lokumu.

 

Rize’den Ne Alınmalı?

 

Hala el sanatı işleri sürdürülmekte olduğu için, Rize yöresinde ahşap ve el örgü ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca Hemşin çorabı ve Rize bezi ünlü dokuma türleridir. Yörede bol miktarda çay sepeti, üzüm sepeti, piknik sepeti ve meyve sepeti benzeri hasır örme eşyalar bulunmaktadır. Diğer ahşap ürünleri arasında ise kemençe şimşir kaşık türleri, , iskemleler ve maket taka yer almaktadır. En önemli nokta ise yörenin Anzer balıdır. Yöreye ait olan eşyaları satın alarak, Karadeniz yöresinin hatıralarını hediye verebilir ya da yıllar boyu saklayabilirsiniz.

 

Rize’de Gezilecek Mekânlar

 

Müzeler

 

Rize Müzesi (Sarı Ev), Atatürk Evi Müzesi ve Etnografya Müzesi

 

Kale Yapıları

 

Zil Kalesi, Kale-i Bala Rize Kalesi, , Kız Kalesi ve Zeleki Kalesi.

 

Camiler

 

Gülbahar Camii, İslam Paşa Camii (Kurşunlu Cami), Caferpaşa Camii.

 

Kaplıca ve İçmece Yerleri

 

Ayder Kaplıcası ülkenin en önemlileri arasında yer almaktadır. İçmecenin suyu kokusu olmayan, renksiz ve berraktır. Çayırlı Maden Suyu  ve İkizdere-Şimşirli İçmecesi pek çok hastalıklara iyi gelmesi ile bilinmektedir.

 

Şelale;

 

Ağaran Şelalesi

 

Rize’de Bulunan Yaylalar

 

Kaçkar sıradağları eteğinde bulunan ilçelerde yoğun bir biçimde yer almakta olan yaylalar, fazla yatırıma ihtiyaç duyulmayan turizm faaliyetidir. Ayrıca buralarda özgün mimari evleri hala mevcuttur. Ayder, Aşağı-Yukarı Kavron ve Anzer Yaylaları, turizm için önemli noktalardır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin gittiği mekânlar bu bölgelerdir. Birbiri ardına uzanan sıradağların eteklerinde bulunan bu yaylalarda yaz ayında ot biçme şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenliğe isteyen herkes katılabilir. Buralarda bir rehber ile doğa yürüyüşü gerçekleştirmek iyi bir seçim olacaktır.

 

Milli Parklar

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Karadeniz dağında yer alan Kuş Gözlem alanı bulunmaktadır.

 

Sportif Faaliyetler

 

Rize doğa yürüyüşü ile beraber dağcılığa, kano ve raftinge, balıkçılığa elverişli bir alandır. Çoğu akarsu ve yayla bu olanaklar için yeterlidir. Bunun yanında birçok boyutlu dere de Rize bölgesinde yer almaktadır.

 

Rize’ye Gidince Yapmadan Dönmemelisiniz

 

Rize Kalesi ve Zil Kalesine uğramadan, Ayder yaylasında ve İkizdere-Ilıca’da kaplıcaya, Çayeli’nde denize girmeden, Anzer Balı tatmadan, yöresel lezzetleri incelemeden, ünlü Rize çayı satın almadan ve Atmaca avcılığını izlemeden dönmemelisiniz.

 

Rize Havaalanı

 

Rize’de havalimanı yer almadığından dolayı, Rize uçuşları için Trabzon Havalimanı kullanılmaktadır. Şehir merkezi yaklaşık olarak 160 km mesafe uzaklığı olan Trabzon Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

 

Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Trabzon Havalimanı’na Atatürk Meydanı’nda bulunan dolmuşlar ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden verilen habere göre Rize-Artvin Havalimanı inşaatı yakında başlanacaktır. Türkiye’de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı projesi olarak yer almaktadır. Hızlı bir şekilde bölge halkına sunulacağı da belirtildi. Havalimanı uçuşa uygun olduğu zamanlarda Rize ucuz uçak biletlerini sistemimiz ile saniyeler içinde bulabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: