Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Rize - İstanbul Uçak Bileti


İstanbul Ucuz Uçak Bileti

İstanbul’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın alma fırsatına hemen erişebilirsiniz. Onlarca hava yolu firması arasından en uygun fiyatlar ile bilete bulma fırsatına erişebilirsiniz. Kısa zamanda bir noktadan başka bir noktaya gitme fırsatlarını sizlere her daim sunan hava yolu firmaları aracılığı ile daha kolay seyahat edebilirsiniz. İnternet üzerinden ucuz İstanbul uçak bileti bulma fırsatını sayfa üzerinden kısa sürede sorgulatarak öğrenme imkânına hemen erişebilirsiniz. İstanbul şehrine daha rahat ve konforlu bir seyahat geçirmek adına sizde hava yollarını tercih ederek en kısa sürede ulaşma imkânına kavuşabilirsiniz.

Marmara bölgesinin metropolü olarak bilinen İstanbul, birçok tarihi sahnesine de şahitlik etmeye devam etmektedir. Türkiye’nin nadide memleketlerinden bir tanesi olan İstanbul’a uçak bileti satın almak için sistemimizi bu adresten kullanarak kolay bir şekilde alabilirsiniz. İnternet adresinde yer alan formları doldurarak istediğiniz fiyat aralıklarında uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Şehrinin Tarihi Dokusu

Şehrin tarihi ile ilgili pek çok zengin içerik yer almaktadır. İstanbul’un insan yerleşimi baz alındığı zaman tarih 300 bin yıl öncesine gitmektedir. Şehir yaşantısı olarak 3 bin boyunca, başkentlik geçmişi olarak ise 1600 yıllık bir tarihi içerisinde bulundurmaktadır. Avrupa ile beraber Asya kıtalarının birleşim yeri olması, denize kıyısının yer alması gibi pek çok coğrafi özelliğinden dolayı 300 bin yıldır insanlar için popüler yerler içerisindedir. Şehirde ilk olarak Küçükçekmece Gölü kenarında yarımburgaz Mağarası’nda insanlar yaşamaya başlamıştır. Geçmiş dönemlerde göl çevresinde Cilalı Taş ve Bakır Dönemi’ni yaşayan insanlar bulunuyordu. İstanbul’da ilk belirgin yerleşim yeri sahipleri ise Megaralılar olarak bilinmektedir. Şimdiki zamanda Kadıköy civarında yerleşime başlamışlardır. Bununla beraber Elen Hitolojisi’ne göre Batum üzerinden yola çıkan 40 Yunan kökenli kişi boğazı geçip Zeytinburnu civarlarında karaya aya basmış ve Haliç’e yerleşerek bu bölgeye Altın Boynuz ismini kazanmışlardır.

 

Şehirde M.Ö. 667 yılında Byzantion adında bir Yunan şehir devleti kurulumuna başlandı. Kurulan şehir devleti çok kısa süre içerisinde yer aldığı konum avantajını iyi kullanarak gelişmiş ve daha da gücünü kazanmıştır. Sonraki yıllarda Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Byzantion şehir devleti Romalıların etkisi altında kalmışlardır. Bu şehrin adı ise Romalılar tarafından Byzantium olarak değiştirdi. Sonraki yıllarda Roma’ya başkentlik yapacak olan şehir, Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesi ile beraber Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olarak yer alacak Batı Roma’nın yıkılması ise beraber zamanla ismi Bizans İmparatorluğu olan devlete başkentlik yapmaktadır. Tarihsel açıdan 395 yılından 1543 yılına kadar Orta Avrupa’ya hâkim bir şehir olarak varlığını göstermiştir. Bu dönemden sonra şehrin ismi Konstantinopolis olarak değiştirildi. 1543 tarihinde Osmanlı tarafından fethedilen şehir 400 sene boyunca Osmanlı Devleti’nin 3 kıtadaki topraklarının yönetildiği başkent olarak yer alacaktır. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen İstanbul, 1923’te Türk ordusu tarafından tekrar ele geçirilmiştir.

 İstanbul’a Hangi Zamanlarda Gidilmeli

İstanbul’a dünyanın en büyük metropolleri içerisindedir. Her mevsim bu nadide şehri ziyaret edebilirsiniz. Zengin tarihi ile İstanbul her mevsim gezip görebileceğiniz nadide şehirler arasındadır.

Şehrin İklim Yapısı

Şehrin yer aldığı bölge gereği 4 farklı iklimin etkisinde kalmaktadır. Bunlar mevsimler içerisinde Karadeniz iklimi, Akdeniz iklimi, Balkan iklimi ve Anadolu kara iklimi yer almaktadır. İstanbul şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak görülürken, kışları daha ılık ve yağışlı geçmektedir. Yıl içerisinde ortalama 10 gün boyunca kar yağışı görülebilmektedir. İstanbul’da en çok görülen bitki örtüsü maki olarak yer almaktadır.

İstanbul’un Eşsiz Lezzetleri

 

Kokusundan Asla vazgeçemeyeceksiniz

 

Eminönü ve Karaköy iskelelerini ziyaretinizde fazla vakit harcamadan ekmek arası yaptırabileceğiniz özel bir tada erişebilirsiniz. Hiç bir vakit harcamadan inanılmaz keyifle yiyebileceğiniz bir lezzeti tadabilirsiniz.

 

Martıların Vazgeçilmezi Simit

 

Acıktığınız zamanlarda atıştırmalıkların başrol oyuncusu olan simit Galata’nın vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir. Tam zamanında fırından yeni çıkmışsa işte o zaman size İstanbul daha farklı görünebilmektedir.

 

Pangaltında Enfes Topik Yiyebilirsiniz

 

Ergenekon caddesi üzerinde koluna taktığı camekânlarla topik satan ustaları es geçmemek gerekir. Daha çok ermeni mezesi olarak bilinen ve ağzınıza layık bir lezzete Pangaltı, Kurtuluş ve Ergenekon caddesi civarlarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

En Güzel Turşuları Yiyebilirsiniz

 

Unkapanı, Eminönü, Beyoğlu seyyar turşucuları oldukça meşhurdur. Yemeklerde sofraların vazgeçilmezi olarak yer alan İstanbul sakinleri için yol üstünde aradıkları lezzet durakları olarak bilinmektedir.

 

Şehirde Neler Yapılabilir

Kızkulesi’ne giderek fotoğraf çektirebilirsiniz.

 Taksim Meydanı’ndan yola çıkarak Tünel’e kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde oksijen depolayabilirsiniz.

 Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırabilirsiniz.

Çinili Hamamı’nda yıkanabilirsiniz.

Galata Köprüsü’nde balık tutabilirsiniz.

 

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler

Topkapı Sarayı

Osmanlı Döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 seneden fazla bir süre boyunca padişahları ağırlamıştır. Devletin içeriden yönetildiği bu saray mimari açıdan harika bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan saray mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

Ayasofya Camii

Geçmiş yıllarda bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa ettirilen Ayasofya, şehrin Osmanlı devletinin eline geçmesinin ardında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüşümü gerçekleştirilmiştir. Mimari olarak dünyada eşine az rastlanır bir görüntüye sahip olarak yer almakta ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Şu anda müze olarak kullanıma açılmıştır.

 

Yerebatan Sarnıcı

Yer altında bulunan suların içerisinde yükselen sütunları ile ünlenen Yerebatan Sarnıcı Bizans döneminde inşası tamamlanmıştır Yapının temel işlevi şehrin su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilmektir. Günümüzde gizemli yapısı ve bu yapının bir sonucu olarak pek çok efsaneye konu olması nedeniyle İstanbul’un en bölgelerinden bir tanesidir.

 

Dolmabahçe Sarayı

Muazzam bir mimarinin eseri olarak yer alan Dolmabahçe Sarayı, her insanın mutlaka en az bir kere görmesi gereken alanlardan bir tanesidir. Tarihsel süreç boyunca büyük önem taşıyan bir yer olan bu yapı Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olarak bilindiği için Cumhuriyet tarihi boyunca önemini git gide büyütmüştür.

 

Kız Kulesi

Şehrin boğazında yer alan ve ufak bir adanın üzerine inşa edilmiş olan Kız Kulesi, günümüz İstanbul’unda en çok ilgiyi çeken bölgelerden bir tanesidir. Kulenin ne için yapıldığına dair pek çok hikâye ve rivayet bulunan Kız Kulesi’nin yapılma sebebinin tam olarak bilinmemesi yapıya olan ilgiyi iyiden iyiye artmasına neden olmuştur. Hatta Galata Kulesi ile Kız Kulesi arasında geçtiği anlatılan aşk hikâyelerini yerinde dinleyebilir ve keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Alanları

İstanbul içerisinde üç adet hava limanı yer almaktadır.

İstanbul Hava Limanı

Şehir içerisinde aktif olarak yer alan 2 adet havaalanı bulunmaktadır. Bu havalimanları Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’dır. Sabiha Gökçen Havaalanı İstanbul Anadolu yakasında yer almaktadır. Atatürk ise Avrupa kıtasında bulunmaktadır. Şehirde yer alan her iki havaalanı da yoğun bir trafiğine ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Şehirde gideceğiniz yerin hangi kıtada olduğuna göre seyahatlerinizi bu üç havaalimanlarından birisinde yapabilirsiniz.

 

İstanbul Hava Limanına Nasıl Ulaşabilirim?

  • Özel taşıtlar
  • Otobüs seferleri
  • Özel taksi
  • Özel VIP araçlar
  • Minibüs hattı

Şehir içerisinde trafiği saymayacak olursak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Hezarfen Havalimanı olmak üzere 3 tane havalimanı bulunmaktadır. Otobüs, servis, taksi ve özel araçlarla beraber trafiğe takılmadığınız sürece kolayca gidebileceğiniz havalimanları, yurt içi ve yurt dışı seferleriyle beraber herkesi istediği yere kolayca uçurabilmektedir.

 

 


Rize - İstanbul uçak bileti

En Uygun Ücrete Rize Uçak Biletleri

 

Rize uçak bileti almanın en kolay imkânını burada bulabilirsiniz. Hava yolu firmaları arasından tüm uçak biletlerini sorgulayarak, siz değerli müşterilerimize en uygun fiyatta olan uçak biletlerini sunuyoruz. Saniyeler içinde gerçekleşen bu hizmet ile uygun fiyata bilet satan firmaların uçak biletlerini görebiliyorsunuz. Sizlere sadece uçak bileti fiyatlarına inceleyerek gideceğiniz firmayı seçerek karar vermek düşüyor. Böylece en uygun Rize uçak biletini zaman kaybetmeden saniyeler içinde görebiliyor ve güvenli şekilde satın alabiliyorsunuz. Firmaları tek tek inceleyerek Rize uçuşlarını aramak zorunda kalmıyorsunuz. Sizlere zamanı ve parayı kendinize ayırma fırsatını sunuyoruz. Böylece ucuz bilet ile konforlu bir uçuş yapabiliyorsunuz.

 

Rize Etimolojisi Hakkında

 

Antik Çağ yazılı kaynaklarında Rhizus olarak geçen şehir adının Yunanca Riza isminden geldiği düşünülmektedir. Anlamı da Dağ Eteği demektir. Bazı kaynaklarda ise Yunan dilinde ‘’pirinç’’ anlamındadır. Lazcada Rize’nin ismi ise Rizini’dir.

 

Rize Şehrinin Tarihi

 

Kafa karıştırmayacak kısa bir özet ile şehrin tarihi şu şeklidedir; Tarım ve hayvancılık, deniz seferleri Rize’de farklı dönemlerde yapılmıştır. Milletler burayı ticari bölge olarak kurmuşlardır. Daha sonraları değişik toplumların eline geçen şehir, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türklerin eline geçerek varlığını sürdürmüştür. Zaman ilerledikçe bir kısmı Bizans İmparatorluğu egemenliğine girmiş fakat ileriki yıllarda Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. 1924 yılında da şehir il olmaya hak kazanmıştır.

 

İklim ve Doğal Bitki Örtüsü

 

Yazları ve kışları ılık, her mevsim de bol yağmur almaktadır. Bunun yanında Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi Rize’dir. Güneyde bulunan dağlara paralel şekilde iklim sertleşir, Kafkas dağları ise soğuk kuzey rüzgârlarını önlemektedir. İl toprakların %48’i orman ve fundalık alanlar ile kaplı olarak yer almaktadır. Çok çeşitli ve çok gür bir bitki örtüsü bulunmaktadır. İçecek olarak tüketilen çay Rize için bir sembol olarak yer almaktadır. Çayın dışında da fındık, armut ve elma bahçeleri de mevcuttur. Bunun yanında Rize’de bol yağıştan dolayı akarsu yoğunluğu fazladır.

 

Rize’ye Ne Zaman Gidilmeli?

 

Yılın her dönemi Rize’ye ulaşabilirsiniz. En uygun uçak biletini almak istiyorsanız, yapmanız gereken buradan alış veriş gerçekleştirmek ve erken rezervasyon yaptırmaktır. Gidiş zamanınız belli ise birkaç hafta önce uçak bileti rezervasyonu işleyerek uygun bir fiyata seyahat edebilirsiniz.

 

Rize’de Yöresel Tatlar

 

Rize yöre mutfağında karalahana, fasulye, mısır, süt ürünleri ve deniz ürünleri bulunmaktadır. Süt ürünleri olarak ayran, yoğurt, tereyağı ve peynir, deniz ürünleri olarak da hamsi  tercih edilmiştir.

 

Mısır Unu İle Yapılan Yöresel Tatlar

 

Mısır ekmeği, muhlama, haşıl, çumur, papara, hoşmer, çılbır ve haviçidir.

 

Yöresel Hamsi İle Yapılan Tatlar;

 

Rize bölgesinin en ünlü deniz ürünü olarak bulunan hamsiden 21 çeşit yemek yapılmaktadır

 

Yöresel Karalahana, Fasulye İle Yapılanlar;

 

Karalahana sarması ya da etli dolması, tomari tavalisi ya da kavruntusu tavalisi veya kavruntu, pazı tavalisi ya da kavruntusu, , pazı dolması ve ısırgan yemeği sayılabilir. Ayrıca koliva ve kebap mısır da şehirde yapılmaktadır.

 

Rize Yöresel Çorbalar

 

Korkota veya ayran çorbası, Ğopi çorbası, fasulye çorbası ve kabak çorbası

 

Yöresel Tatlı Çeşitleri;

 

Pepeçura, herse, paluze, pekmezli asude, kabak sütlacı, termoni, ekşaşi ve pekmezli kabak.

 

Yöresel Hamur İşi Tatlıları;

 

Laz böreği, çırahta ve enişte lokumu.

 

Rize’den Ne Alınmalı?

 

Hala el sanatı işleri sürdürülmekte olduğu için, Rize yöresinde ahşap ve el örgü ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca Hemşin çorabı ve Rize bezi ünlü dokuma türleridir. Yörede bol miktarda çay sepeti, üzüm sepeti, piknik sepeti ve meyve sepeti benzeri hasır örme eşyalar bulunmaktadır. Diğer ahşap ürünleri arasında ise kemençe şimşir kaşık türleri, , iskemleler ve maket taka yer almaktadır. En önemli nokta ise yörenin Anzer balıdır. Yöreye ait olan eşyaları satın alarak, Karadeniz yöresinin hatıralarını hediye verebilir ya da yıllar boyu saklayabilirsiniz.

 

Rize’de Gezilecek Mekânlar

 

Müzeler

 

Rize Müzesi (Sarı Ev), Atatürk Evi Müzesi ve Etnografya Müzesi

 

Kale Yapıları

 

Zil Kalesi, Kale-i Bala Rize Kalesi, , Kız Kalesi ve Zeleki Kalesi.

 

Camiler

 

Gülbahar Camii, İslam Paşa Camii (Kurşunlu Cami), Caferpaşa Camii.

 

Kaplıca ve İçmece Yerleri

 

Ayder Kaplıcası ülkenin en önemlileri arasında yer almaktadır. İçmecenin suyu kokusu olmayan, renksiz ve berraktır. Çayırlı Maden Suyu  ve İkizdere-Şimşirli İçmecesi pek çok hastalıklara iyi gelmesi ile bilinmektedir.

 

Şelale;

 

Ağaran Şelalesi

 

Rize’de Bulunan Yaylalar

 

Kaçkar sıradağları eteğinde bulunan ilçelerde yoğun bir biçimde yer almakta olan yaylalar, fazla yatırıma ihtiyaç duyulmayan turizm faaliyetidir. Ayrıca buralarda özgün mimari evleri hala mevcuttur. Ayder, Aşağı-Yukarı Kavron ve Anzer Yaylaları, turizm için önemli noktalardır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin gittiği mekânlar bu bölgelerdir. Birbiri ardına uzanan sıradağların eteklerinde bulunan bu yaylalarda yaz ayında ot biçme şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenliğe isteyen herkes katılabilir. Buralarda bir rehber ile doğa yürüyüşü gerçekleştirmek iyi bir seçim olacaktır.

 

Milli Parklar

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Karadeniz dağında yer alan Kuş Gözlem alanı bulunmaktadır.

 

Sportif Faaliyetler

 

Rize doğa yürüyüşü ile beraber dağcılığa, kano ve raftinge, balıkçılığa elverişli bir alandır. Çoğu akarsu ve yayla bu olanaklar için yeterlidir. Bunun yanında birçok boyutlu dere de Rize bölgesinde yer almaktadır.

 

Rize’ye Gidince Yapmadan Dönmemelisiniz

 

Rize Kalesi ve Zil Kalesine uğramadan, Ayder yaylasında ve İkizdere-Ilıca’da kaplıcaya, Çayeli’nde denize girmeden, Anzer Balı tatmadan, yöresel lezzetleri incelemeden, ünlü Rize çayı satın almadan ve Atmaca avcılığını izlemeden dönmemelisiniz.

 

Rize Havaalanı

 

Rize’de havalimanı yer almadığından dolayı, Rize uçuşları için Trabzon Havalimanı kullanılmaktadır. Şehir merkezi yaklaşık olarak 160 km mesafe uzaklığı olan Trabzon Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

 

Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Trabzon Havalimanı’na Atatürk Meydanı’nda bulunan dolmuşlar ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden verilen habere göre Rize-Artvin Havalimanı inşaatı yakında başlanacaktır. Türkiye’de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı projesi olarak yer almaktadır. Hızlı bir şekilde bölge halkına sunulacağı da belirtildi. Havalimanı uçuşa uygun olduğu zamanlarda Rize ucuz uçak biletlerini sistemimiz ile saniyeler içinde bulabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: