Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Şanlıurfa - Amasya Uçak Bileti


En Uygun Amasya Uçak Biletlerini Sorgulayabilirsiniz

 

 

Amasya’ya ulaşım hattı Merzifon Havalimanı’ndan gerçekleşmektedir. Fırsatlarla dolu kampanyalı Amasya uçak bileti satın almanın en rahat yolu Uçak bileti internet adresinde yer alıyor. Binlerce hava yolu içerisinden Amasya seyahatlerini listeleyerek, yolculuğunuz için en uygun Amasya uçak biletini kısa zaman içinde en güvenli şekilde internet sayfamızdan satın alabilirsiniz. Amasya’ya seyahatlerinizin tadını doymak için en uygun uçak biletini satın almak oldukça kolaydır. Birçok yere bağlantı sağlayan konumu ve içinde barındırdığı tarihi ve mimari detayların güzelliğiyle kendine hayran bırakan Amasya, her sezon binlerce yerli ve yabancı turisti turizm ya da iş amaçlı ağırlamaya devam ediyor. Yeşilırmak kenarındaki eşsiz doğal güzellikteki mekânlarla tarihte yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, tüm ziyaretçilere gezilecek tarihi mekânlar konusunda da birçok çeşit imkanı veriyor.

Amasya’ya uçak yolculuğu gerçekleştirmek isterseniz, Amasya Merzifon Havalimanı için bilet almanız yeterli.  Merzifon Havalimanı ile Amasya şehir noktasına en geç 1 saat mesafede ulaşım imkanı bulunuyor. Bu süre havalimanına nerden geleceğinize bağlı şekilde değişiklik gösterebiliyor.  Çevredeki şehirlerden Merzifon Havalimanı’na başvuru gerçekleştiren çok sayıda yolcu daha erken rezervasyon yaptırıyor.

 

Amasya'ya Hangi Zamanda Gitmeli

 

Amasya kış aylarında oldukça soğuk olabiliyor. Kış turizmini seviyorsanız bu zamanları tercih edebilirsiniz. Bununla beraber sonbaharda Yeşilırmak nehrinin doğal seyri için gelip hem tatil gerçekleştirebilir hem de kültürel alanları rahatça ziyaret edebilirsiniz. Yeşilırmak ve farklı mimariye sahip mekânlar nedeniyle yılda binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan şehir, kültür gezisi için son derece ideal.  Amasya’ya farklı amaçlar için bilet isteyenler kampanyalardan kolayca yararlanabilmektedir. Bunu için en yurtiçi uçuşlarda erkenden rezervasyon yapılması önerilmektedir. Özellikle de tatil dönemlerinde daha da erken satın almakta fayda vardır.

 

 

Amasya'nın Lezzetleri

 

 

Amasya’ya geldiğinizde mutlaka ev baklavası, Tokat Kebabı, döner gibi yöresel lezzetlerin tadına varın. Etli yemekleri ve tatlılarıyla beraber Amasya, ününü çoktan duyurmuş damak tadıyla beklentileri tam olarak karşılayan bir şehirdir.

 

Serinlemek İçin

 

Genelde aşırı sert olmayan iklimiyle Amasya’da bunaltıcı yaz aylarında şehir içinde ya da Yeşilırmak kenarındaki mekânlarda ferahlatıcı bir şeyler içebilirsiniz. Amasya şehir merkezi içerisinde birbirine yakın çok sayıda restoran gıda ve içecek hizmeti vermektedir. Tek araçla şehir içindeki güzel restoran ve tarihi noktalara ulaşmanız mümkün. 

 

Amasya Tatlıları

 

Amasya’nın ev baklavası en meşhur olanıdır. Bu meşhur lezzeti hiç kimse denemeden geçmemektedir. Siz de gezintinizi daha da tatlandırmak istiyorsanız değişik yapım baklava lezzetinin tadına varın. Damak tadınıza uyanlardan tiramisu ve sütlü tatlılar gibi farklı seçeneklerini de deneyebilirsiniz.

 

Valizlik Eşyalar

 

Amasya ‘ya uçağınız iniş gerçekleştirdiğinde şehir merkezine uğramayı ve sevdiklerinize Amasya elması almayı unutmayın. En meşhur meyvesi elma olan şehirde merkezde kısa sürede bulunabilir. Pişmaniye ve lokumlardan da dostlarınıza hediye alabilirsiniz.

 

Lezzet Durakları

 

Amasya ziyaretiniz bir an önce gidilmesi gereken bir seyahatse ve acıktıysanız çörek ve döneri denemeden geçmeyin. Şehir merkezinde, Yeşilırmak kenarında bulunan yerlerde ve şehre yakın restoranlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Amasya'da Görülmesi Gereken Noktalar

 

Müzeler

 

Maket Amasya Müzesi, Alpaslan Müzesi, Amasya Milli Mücadele Müzesi, Şehzadeler Müzesi, başlıca görülmesi gereken tarihi noktalardır.

 

Camiler

 

Amasya’nın en çok bilinen camisi Fethiye Camisi’dir. Saraçhane Cami, Gümülü Cami,  Çilehane Cami tarihi dokularıyla beğenileri toplamaya devam etmektedir.

 

Kiliseler

 

Kayabaşı yaylası sit alanı ve Şelale Kilisesi ile beraber Amasya Taşova’daki kiliselerdir. Şelale Kilisesi, her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçiye evini açmakta, şehir hayatına renk katmaktadır.

 

Tarihe Tanıklık Eden Mimari Eserler

 

Alpaslan Müzesi, Taşova ilçesine 9 km mesafede Amasya Müze Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde işbirliğinde kurulmuştur. Müzede, yöre halkı tarafından ortaya çıkarılıp belediyeye teslim edilen çok sayıda tarihi yapılar yer almaktadır.

 

Ulu Köy Sinan Paşa Hamamı: Ulu köy Kasabası merkezinde yapı, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır.

 

Yukarı Baraklı Kalesi: Özbaraklı Kasabası’nda, Kale tepesi adı verilen bir nokta üzerinde vadiyi kontrol için inşa edilen yapının bir kısım duvarları günümüzde ayakta durmaktadır. M.S. 2 ile 4, yüzyıllar arasında yapıldığı sanılmaktadır.

 

Aşağı Baraklı Cami: Osmanlı döneminin eserlerinden olan camii, koruma altındaki kültür varlıklarındandır. Bölgede ender görülen ahşap camilerdendir. 

 

Bunları Yapmadan Amasya’dan Ayrılmayın

 

Amasya’ya geldiğinizde camileri, türbeleri ve Roma yolunu görmeden gitmeyin. Ayrıca Amasya elmasının mutlaka tadını deneyin.

 

Amasya'da Alışveriş Tavsiyeleri

 

Amasya şehirlerarası ulaşım için yakın bölgede merkezi bir konumdadır. Şehre geldiğinizde detaylı bir gıda alışverişi yapacaksanız şehrin girişinde büyük alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz.

 

Amasya Merzifon Havalimanı

 

Merzifon havaalanı 20 Haziran 2008 yılında kullanıma başlamıştır. Amasya Merzifon Havalimanı Amasya’ya 45 km ve Çorum’a 63 km uzaklıktadır.  Her sene binlerce kişiyi ağırlamaktadır.

 

 

Merzifon Havalimanı’na Nasıl Ulaşabilirim?

 

Havaş

 

Amasya’da Havaş taşıma hizmeti yapmaktadır. Ayrıca ulaşım toplu taşıma, özel ve ticari araçlarla gerçekleştirilmektedir. 

 

Toplu Taşıtlar

 

Merzifon Havaalanı Amasya’nın 45 km ilerisine bulunmaktadır. Alana ulaşım, Amasya Belediyesi tarafından uçak saatlerine uygun şekilde yapılmıştır. Toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve kişisel araçlarla ulaşım gerçekleştirilmektedir.

 


Şanlıurfa - Amasya uçak bileti

En Ucuz Şanlıurfa Uçak Bileti Satın Al

Şanlıurfa uçak biletleri hakkında detaylı tüm bilgileri öğrenmek internet sitesinden mümkün olmaktadır. Şanlıurfa ili yöresel kültürü, doğal zenginlikleri ve kültürel özellikleri sayesinde birçok insanın ilgi odağı olabilmektedir. Dolayısıyla şehre kısa sürede ulaşmak için Şanlıurfa uçak bileti fiyatları merak konusu olmaktadır. En ucuz uçak biletini bulmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Örneğin bilet satın alma işlemlerini erkenden yapmak ucuz uçak biletine sahip olmayı sağlamaktadır. Şanlıurfa’ya gitmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu hem maddi hem de manevi yönden daha avantajlı olmaktadır. En ucuz Şanlıurfa uçak biletini alarak şehri ziyarete gelecek olan turistler maliyet açısından daha karlı olmaktadırlar.

Şanlıurfa’nın Tarihi Geçmişi

Şanlıurfa ve çevre bölgesindeki yerleşimler yaklaşık olarak cilalı taş devrine kadar dayanmaktadır. Birinci dünya savaşı öncesindeki döneme bakıldığında Urfa Osmanlıların hâkimiyetindedir. Daha sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Şanlıurfa’nın düşman elinden kurtarılması 1920 yılına denk gelmektedir. 1924 yılında il olan Şanlıurfa ilerleyen dönemlerde büyükşehir olmuştur. Günümüzde Şanlıurfa’ya bağlı on üç ilçe bulunmaktadır.  Eski adıyla Urfa günümüzdeki adı ile Şanlıurfa bugün ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak tabir edilmektedir. Urfa olarak bilinen ilin Şanlı unvanını alması ise 1984 yılında olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Şanlı unvanını almaya hak kazanmıştır. Geçmişten günümüze kadar il başarısını sürdürmeye devam etmiştir.

Şanlıurfa’da İklim Ve Bitki Örtüsü

Şanlıurfa iklimine bakıldığında hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde olduğu gözlemlenmektedir. Bunun temel nedenleri arasında karasallık yer alabilmektedir. Şehir ekvatora yakın bir matematik konuma sahiptir. Yıllık ve günlük sıcaklık farkları yüksek olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en yüksek dereceli sıcaklık 45,6 ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçülmüştür. İlde hissedilen en düşük sıcaklık ise eksi on iki derece olarak bilinmektedir. Genellikle sıcaklık derecelerinin yüksek olarak bilindiği şehirde karlı ve don olayı yaşanan günlerin az olduğu açıklanmaktadır. Bitki örtüsü açısından şehre bakıldığında ise büyük bölümün ekili ve dikili alanlardan oluştuğu bilinmektedir. Geriye kalan kısımları ise çayırlar ve meralar meydana getirmektedir.

Şanlıurfa’da Ne Alınır?

Şanlıurfa gerek el sanatları gerekse yiyecek içecek manasında oldukça zengindir. Dolayısıyla şehri ziyaret eden misafirler bu seçeneklerden kendilerine uygun olanı tercih edip alabilmektedirler. El sanatları olarak bakıldığında Şanlıurfa’da cülhacılık, kürk yapımı, yüzleme(üzleme), gümüşçülük, keçecilik, kazazlık, halı kilim dokumacılığı, bakırcılık, taşçılık, ahşap oymacılığı gibi pek çok el sanatları gelişmiştir. Şanlıurfa’ya gelen turistler bu el sanatlarına yoğun ilgi göstermektedir. El sanatları hakkında detaylı bilgi almak ve öğrenmek isteyen kişiler için çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Uzun yıllardır süregelen bu el sanatları insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Sanatların bazıları ziyaretçiler tarafından oldukça fazla ilgi görürken bazıları ise daha az ilgi çekmektedir.

Şanlıurfa Müzeleri

  • Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
  • Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi( Mahmut Nedim Konağı)
  • Şanlıurfa Valiliği Şurkav Geleneksel El Sanatları Müzesi
  • İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi
  • Hacıbanlar Evi Mutfak Müzesi

Şanlıurfa Tarihi Ve Turistik Yerler

  • Balıklı göl
  • Eski Şehir
  • Göbeklitepe
  • Harran
  • Selahaddin Eyyubi Cami
  • Ulu cami
  • Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara ve Mevlid-i Halil Cami
  • Hz. Eyyüp Peygamberin Makamı
  • Şuayb Şehri
  • Saklı Cennet
  • İnbaşı Mağaraları

Şanlıurfa’da Ulaşım

Şanlıurfa’da ulaşım hem şehir içi hem de hava olarak oldukça rahattır. Şehir içi ulaşım otobüsler ile sağlanmaktadır. Bu sistem genel olarak pek çok şehirde bulunmaktadır. Hava yolu ulaşımı için ise çeşitli seçenekler yer almaktadır. Şehirde bulunan havaalanı geniş yolcu ve hizmet kapasitesi ile gün içerisinde birçok insana hizmet vermektedir.

Şanlıurfa Şehrinde Konaklama Olanakları

Şanlıurfa’yı yıl içerisinde ziyaret eden pek çok insan bulunduğundan dolayı şehirde konaklama imkânları oldukça gelişmiştir. Şehir içerisinde turizm işletme belgeli tesisler, belediye belgeli tesisler, konuk evleri, kamu kurum ve kuruluş misafirhaneleri yer almaktadır. Gelen ziyaretçiler için bu kalacak yerlerin birini seçmek biraz zor olabilmektedir. Çünkü şehir işletmecileri gelen misafirleri memnun etmek için kaliteli hizmet vermeyi amaçlamaktadırlar. Buna yönelik olarak da ziyaretçilere makul fiyatlar ile konaklama olanağı sunulmaktadır. Sayı olarak bakıldığında konaklama yerlerinin sayısı oldukça fazladır.

Şanlıurfa’ya Gelince Ne Yenir?

Yemek kültürü olarak bakıldığında Şanlıurfa bölgesinde oldukça zengin bir mutfak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Şehir mutfağına bakıldığında yemeklerin daha çok kırmızı et üzerine olduğu görülmektedir. Yörenin yemek kültürü oldukça zengindir. Bereketli sofralar ve misafirperverlik il içerisinde oldukça önem taşımaktadır. Şehir Güneydoğu Anadolu’nun bütün kültürel özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve bunu yemek kültürü ile birleştirmektedir. Bu durum şehir ziyaretçileri için oldukça ilgi çekicidir.

Şanlıurfa Ünlü Yemekleri

  • Lebeni
  • Bostana
  • İçli köfte
  • Balcanlı Kebap (Patlıcanlı Kebap)
  • Frenkli Kebap (Domatesli Kebap)
  • Tike Kebabı( Kuşbaşı Kebabı)
  • Haşhaş (Sade Kebap)
  • Ciğer Kebabı ve Çiğ köfte
  • Borani
  • Ağzı Açık Ve Ağzı Yumuk
  • Dolmalı Köfte ve Kıymalı
  • Kuzu içi ve Tirit
  • Kabırğa ve Frenk Tavası
  • Kazan Kebabı Ve Mimbar

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: