Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Şanlıurfa - Bingöl Uçak Bileti


Ucuz Bingöl Uçak Bileti Satın Al

Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bingöl şehri kendine özel doğa güzellikleri ile gezip görülmesi gereken merkezlerden biri olmaktadır. Şirin ve güzel bölgemize insanlar ulaşım noktalında farklı alternatifler ile kolaylıkla kısa sürede ulaşabilmektedir. Ankara ve İstanbul şehirlerinden günlük direkt uçuşların yapıldığı Bingöl iline kişiler belirlenen noktalardan uçak bileti almakta ve havayolu taşımacılığının ayrıcalığından yararlanmaktadır.

Online olarak Bingöl iline uçak bileti almak mümkün olmaktadır. Kişiler ev ya da çalıştıkları ortamın rahatlığında online olarak Bingöl iline ucuz uçak bileti alabilmekte ve herhangi bir yolculuk sıkıntısı çekmeden kolaylıkla ve rahat bir şekilde bu şehre ulaşabilmektedir. Bingöl iline ucuz uçak bileti alarak ulaşabilen kişiler hem daha kısa zamanda ve daha uygun fiyat avantajı ile bu şehre gidebilmekte hem de özellikle otobüs yolculuğunda karşılaşabilecekleri sıkıntılı durumlar ile karşılaşmamaktadır.

Bingöl Tarihi

Bingöl tarihi milattan önce (M.Ö 2000) yıllara dayanmaktadır. Tarihi süreci içerinde birçok medeniyetin etkisi altında yer alan bu şehirde tarihi kalıntılara rastlanmamaktadır. Bingöl şehri Osmanlı Devleti döneminde diğer vilayetlere bağlı olarak idare edilmiş, Cumhuriyet döneminde ise il olmuştur.

Bingöl’e Ne Zaman Gitmeli?

Bingöl Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölgesinde yer aldığı için yükseltinin fazla olduğu bir yerleşim birimidir. Bu nedenler Bingöl bölgesinde yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Bingöl yöresini ziyaret etmek için en uygun dönem Haziran ve Eylül ayları arasındadır.

Bingöl’ün İklimi Ve Bitki Örtüsü

Bingöl ilinde sert kara iklimi hüküm sürmektedir. Bölgenin kuzeyden sokulan nemli-serin hava kitlelerine açık ve bölgede yükseltinin fazla olması nedeni ile yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Kışın kar yağışı boldur. Yaklaşık olarak bazı dönemlerde kar kalınlığı 3-4 metreyi bulmaktadır. Senenin üçte birinin karlı olduğu bölgede bahar ayları ise yağmurlu geçmektedir.

Bol kar ve yağmur yağışının olduğu bölgenin büyük bir kısmı ilkbaharda yemyeşil bitki örtüsü ile kaplıdır. Bingöl şehrinin bir kısmı ormanlar(%15), büyük bir kısmı(%70) ise çayır ve meralarla kaplıdır.

 

 

Bingöl’ün Lezzetleri

Yöre ürünlerine dayanan Bingöl bölgesinde yemekleri çoğu bulgur, süt, ayran, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır. Bunun yanında hamura dayalı olarak bölgede gömme, sirın, tutmaç ve keşke gibi yemekler de yapılmaktadır.

Yöre mutfağında dikkat çeken ayrıntılardan biri de bölgede fabrika ekmeğinin yanında halkın kendi pişirdiği ekmek ürünleridir. Halk bölgede tandır ve saçta kendisine özel ekmek pişirmektedir. Bölgede pişirilen yemekler arasında köfte yemeği türleri, turşu ve farklı türde tatlılarda bulunmaktadır.

Bingöl’den Yemeden Dönmeyin

Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce yemesi gereken en önemli yemek ayran, pirinç ve tereyağından oluşan mastuvadır. İçinde kullanılan malzemelerin tümünün katı hale gelmesine kadar kaynatılması ile oluşan bu yemek üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı dökülerek servis edilmektedir.

Bingöl’den Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün

Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılırken Bingöl balı ve dut pekmezi alabilmektedir. Bunun yanında genellikle ilkel tezgâhlarda dokunan halı, kilim, paspas, çorap, eldiven ve heybe gibi ürünlerde Bingöl ilinden alınabilecek ürünler arasında yer almaktadır.

Bingöl’ de Alışveriş Yerleri

Bingöl iline gelen kişiler bu şehirde kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacakları birçok nokta bulunmaktadır. Bu merkezler aracılığı ile kişiler Bingöl şehrinde kaldıkları süre zarfında alışveriş noktasından bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır.

Bingöl’de Gezilecek Ve Görülecek Yerler

Bingöl iline her ne sebeple gelinirse gelinsin bu şehirde kalınan süre zarfında gezilecek ve güzel vakit geçirilecek pek çok mekân bulunmaktadır. Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan bu doğal, tarihi ve kültürel mekânlar kişilerin Bingöl şehrini daha iyi tanımalarına imkân tanıyacaktır.

Yüzen Ada

Bingöl bölgesinde gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Solhan İlçesinin Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası mevkiinde bulunan bir doğa harikası olan Yüzen ada bir doğa harikası olmasının yanında çok ilginç ve olağanüstü güzel bir yapıya sahiptir.

 

 

Kaleler

Bingöl ilinde tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Sentarius Kalesi, Kral kızı Kalesi, Kığı Kalesi’dir.

Camii Ve Türbeler

Bingöl ilinde tarihi birçok camii ve türbe bulunmaktadır. Bunlar; Kiğı Camii, Şeyh Ahmet Efendi (Çan), Seyda Efendi (Merkez), Şeyh Ebubekir Efendi (Melekan), Şeyh Alaettin Efendi (Lotan), Şeyh Süleyman-i Kür (Uzunsavat) türbeleridir.

Mağaralar

Bingöl ilinde Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Zağ Mağarası, Kalkanlı Köyü Mağaraları ve Kübik Mağarası bulunmaktadır.

Batman Havalimanları

Bingöl ilinde yapımı 2013 yılında tamamlanan Bingöl Havalimanı bulunmaktadır. VIP salonunun da bulunduğu Bingöl Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede, Çeltiksuyu köyü mevkiinde 1059 m rakımında arazi üzerinde yer almaktadır. İstanbul ve Ankara illerinden direkt uçuşlar yapılmaktadır.

Bitlis Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Bitlis havaalanına şehir merkezinden kişiler;

  • Toplu taşıma araçları(Otobüs)
  • Taksi hizmetleri

İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir.

 


Şanlıurfa - Bingöl uçak bileti

En Ucuz Şanlıurfa Uçak Bileti Satın Al

Şanlıurfa uçak biletleri hakkında detaylı tüm bilgileri öğrenmek internet sitesinden mümkün olmaktadır. Şanlıurfa ili yöresel kültürü, doğal zenginlikleri ve kültürel özellikleri sayesinde birçok insanın ilgi odağı olabilmektedir. Dolayısıyla şehre kısa sürede ulaşmak için Şanlıurfa uçak bileti fiyatları merak konusu olmaktadır. En ucuz uçak biletini bulmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Örneğin bilet satın alma işlemlerini erkenden yapmak ucuz uçak biletine sahip olmayı sağlamaktadır. Şanlıurfa’ya gitmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu hem maddi hem de manevi yönden daha avantajlı olmaktadır. En ucuz Şanlıurfa uçak biletini alarak şehri ziyarete gelecek olan turistler maliyet açısından daha karlı olmaktadırlar.

Şanlıurfa’nın Tarihi Geçmişi

Şanlıurfa ve çevre bölgesindeki yerleşimler yaklaşık olarak cilalı taş devrine kadar dayanmaktadır. Birinci dünya savaşı öncesindeki döneme bakıldığında Urfa Osmanlıların hâkimiyetindedir. Daha sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Şanlıurfa’nın düşman elinden kurtarılması 1920 yılına denk gelmektedir. 1924 yılında il olan Şanlıurfa ilerleyen dönemlerde büyükşehir olmuştur. Günümüzde Şanlıurfa’ya bağlı on üç ilçe bulunmaktadır.  Eski adıyla Urfa günümüzdeki adı ile Şanlıurfa bugün ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak tabir edilmektedir. Urfa olarak bilinen ilin Şanlı unvanını alması ise 1984 yılında olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Şanlı unvanını almaya hak kazanmıştır. Geçmişten günümüze kadar il başarısını sürdürmeye devam etmiştir.

Şanlıurfa’da İklim Ve Bitki Örtüsü

Şanlıurfa iklimine bakıldığında hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde olduğu gözlemlenmektedir. Bunun temel nedenleri arasında karasallık yer alabilmektedir. Şehir ekvatora yakın bir matematik konuma sahiptir. Yıllık ve günlük sıcaklık farkları yüksek olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en yüksek dereceli sıcaklık 45,6 ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçülmüştür. İlde hissedilen en düşük sıcaklık ise eksi on iki derece olarak bilinmektedir. Genellikle sıcaklık derecelerinin yüksek olarak bilindiği şehirde karlı ve don olayı yaşanan günlerin az olduğu açıklanmaktadır. Bitki örtüsü açısından şehre bakıldığında ise büyük bölümün ekili ve dikili alanlardan oluştuğu bilinmektedir. Geriye kalan kısımları ise çayırlar ve meralar meydana getirmektedir.

Şanlıurfa’da Ne Alınır?

Şanlıurfa gerek el sanatları gerekse yiyecek içecek manasında oldukça zengindir. Dolayısıyla şehri ziyaret eden misafirler bu seçeneklerden kendilerine uygun olanı tercih edip alabilmektedirler. El sanatları olarak bakıldığında Şanlıurfa’da cülhacılık, kürk yapımı, yüzleme(üzleme), gümüşçülük, keçecilik, kazazlık, halı kilim dokumacılığı, bakırcılık, taşçılık, ahşap oymacılığı gibi pek çok el sanatları gelişmiştir. Şanlıurfa’ya gelen turistler bu el sanatlarına yoğun ilgi göstermektedir. El sanatları hakkında detaylı bilgi almak ve öğrenmek isteyen kişiler için çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Uzun yıllardır süregelen bu el sanatları insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Sanatların bazıları ziyaretçiler tarafından oldukça fazla ilgi görürken bazıları ise daha az ilgi çekmektedir.

Şanlıurfa Müzeleri

  • Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
  • Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi( Mahmut Nedim Konağı)
  • Şanlıurfa Valiliği Şurkav Geleneksel El Sanatları Müzesi
  • İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi
  • Hacıbanlar Evi Mutfak Müzesi

Şanlıurfa Tarihi Ve Turistik Yerler

  • Balıklı göl
  • Eski Şehir
  • Göbeklitepe
  • Harran
  • Selahaddin Eyyubi Cami
  • Ulu cami
  • Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara ve Mevlid-i Halil Cami
  • Hz. Eyyüp Peygamberin Makamı
  • Şuayb Şehri
  • Saklı Cennet
  • İnbaşı Mağaraları

Şanlıurfa’da Ulaşım

Şanlıurfa’da ulaşım hem şehir içi hem de hava olarak oldukça rahattır. Şehir içi ulaşım otobüsler ile sağlanmaktadır. Bu sistem genel olarak pek çok şehirde bulunmaktadır. Hava yolu ulaşımı için ise çeşitli seçenekler yer almaktadır. Şehirde bulunan havaalanı geniş yolcu ve hizmet kapasitesi ile gün içerisinde birçok insana hizmet vermektedir.

Şanlıurfa Şehrinde Konaklama Olanakları

Şanlıurfa’yı yıl içerisinde ziyaret eden pek çok insan bulunduğundan dolayı şehirde konaklama imkânları oldukça gelişmiştir. Şehir içerisinde turizm işletme belgeli tesisler, belediye belgeli tesisler, konuk evleri, kamu kurum ve kuruluş misafirhaneleri yer almaktadır. Gelen ziyaretçiler için bu kalacak yerlerin birini seçmek biraz zor olabilmektedir. Çünkü şehir işletmecileri gelen misafirleri memnun etmek için kaliteli hizmet vermeyi amaçlamaktadırlar. Buna yönelik olarak da ziyaretçilere makul fiyatlar ile konaklama olanağı sunulmaktadır. Sayı olarak bakıldığında konaklama yerlerinin sayısı oldukça fazladır.

Şanlıurfa’ya Gelince Ne Yenir?

Yemek kültürü olarak bakıldığında Şanlıurfa bölgesinde oldukça zengin bir mutfak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Şehir mutfağına bakıldığında yemeklerin daha çok kırmızı et üzerine olduğu görülmektedir. Yörenin yemek kültürü oldukça zengindir. Bereketli sofralar ve misafirperverlik il içerisinde oldukça önem taşımaktadır. Şehir Güneydoğu Anadolu’nun bütün kültürel özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve bunu yemek kültürü ile birleştirmektedir. Bu durum şehir ziyaretçileri için oldukça ilgi çekicidir.

Şanlıurfa Ünlü Yemekleri

  • Lebeni
  • Bostana
  • İçli köfte
  • Balcanlı Kebap (Patlıcanlı Kebap)
  • Frenkli Kebap (Domatesli Kebap)
  • Tike Kebabı( Kuşbaşı Kebabı)
  • Haşhaş (Sade Kebap)
  • Ciğer Kebabı ve Çiğ köfte
  • Borani
  • Ağzı Açık Ve Ağzı Yumuk
  • Dolmalı Köfte ve Kıymalı
  • Kuzu içi ve Tirit
  • Kabırğa ve Frenk Tavası
  • Kazan Kebabı Ve Mimbar

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: