Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Şanlıurfa - Muş Uçak Bileti


En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.


Şanlıurfa - Muş uçak bileti

En Ucuz Şanlıurfa Uçak Bileti Satın Al

Şanlıurfa uçak biletleri hakkında detaylı tüm bilgileri öğrenmek internet sitesinden mümkün olmaktadır. Şanlıurfa ili yöresel kültürü, doğal zenginlikleri ve kültürel özellikleri sayesinde birçok insanın ilgi odağı olabilmektedir. Dolayısıyla şehre kısa sürede ulaşmak için Şanlıurfa uçak bileti fiyatları merak konusu olmaktadır. En ucuz uçak biletini bulmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Örneğin bilet satın alma işlemlerini erkenden yapmak ucuz uçak biletine sahip olmayı sağlamaktadır. Şanlıurfa’ya gitmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu hem maddi hem de manevi yönden daha avantajlı olmaktadır. En ucuz Şanlıurfa uçak biletini alarak şehri ziyarete gelecek olan turistler maliyet açısından daha karlı olmaktadırlar.

Şanlıurfa’nın Tarihi Geçmişi

Şanlıurfa ve çevre bölgesindeki yerleşimler yaklaşık olarak cilalı taş devrine kadar dayanmaktadır. Birinci dünya savaşı öncesindeki döneme bakıldığında Urfa Osmanlıların hâkimiyetindedir. Daha sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Şanlıurfa’nın düşman elinden kurtarılması 1920 yılına denk gelmektedir. 1924 yılında il olan Şanlıurfa ilerleyen dönemlerde büyükşehir olmuştur. Günümüzde Şanlıurfa’ya bağlı on üç ilçe bulunmaktadır.  Eski adıyla Urfa günümüzdeki adı ile Şanlıurfa bugün ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak tabir edilmektedir. Urfa olarak bilinen ilin Şanlı unvanını alması ise 1984 yılında olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Şanlı unvanını almaya hak kazanmıştır. Geçmişten günümüze kadar il başarısını sürdürmeye devam etmiştir.

Şanlıurfa’da İklim Ve Bitki Örtüsü

Şanlıurfa iklimine bakıldığında hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde olduğu gözlemlenmektedir. Bunun temel nedenleri arasında karasallık yer alabilmektedir. Şehir ekvatora yakın bir matematik konuma sahiptir. Yıllık ve günlük sıcaklık farkları yüksek olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en yüksek dereceli sıcaklık 45,6 ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçülmüştür. İlde hissedilen en düşük sıcaklık ise eksi on iki derece olarak bilinmektedir. Genellikle sıcaklık derecelerinin yüksek olarak bilindiği şehirde karlı ve don olayı yaşanan günlerin az olduğu açıklanmaktadır. Bitki örtüsü açısından şehre bakıldığında ise büyük bölümün ekili ve dikili alanlardan oluştuğu bilinmektedir. Geriye kalan kısımları ise çayırlar ve meralar meydana getirmektedir.

Şanlıurfa’da Ne Alınır?

Şanlıurfa gerek el sanatları gerekse yiyecek içecek manasında oldukça zengindir. Dolayısıyla şehri ziyaret eden misafirler bu seçeneklerden kendilerine uygun olanı tercih edip alabilmektedirler. El sanatları olarak bakıldığında Şanlıurfa’da cülhacılık, kürk yapımı, yüzleme(üzleme), gümüşçülük, keçecilik, kazazlık, halı kilim dokumacılığı, bakırcılık, taşçılık, ahşap oymacılığı gibi pek çok el sanatları gelişmiştir. Şanlıurfa’ya gelen turistler bu el sanatlarına yoğun ilgi göstermektedir. El sanatları hakkında detaylı bilgi almak ve öğrenmek isteyen kişiler için çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Uzun yıllardır süregelen bu el sanatları insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Sanatların bazıları ziyaretçiler tarafından oldukça fazla ilgi görürken bazıları ise daha az ilgi çekmektedir.

Şanlıurfa Müzeleri

  • Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
  • Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi( Mahmut Nedim Konağı)
  • Şanlıurfa Valiliği Şurkav Geleneksel El Sanatları Müzesi
  • İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi
  • Hacıbanlar Evi Mutfak Müzesi

Şanlıurfa Tarihi Ve Turistik Yerler

  • Balıklı göl
  • Eski Şehir
  • Göbeklitepe
  • Harran
  • Selahaddin Eyyubi Cami
  • Ulu cami
  • Hz. İbrahim’in Doğduğu Mağara ve Mevlid-i Halil Cami
  • Hz. Eyyüp Peygamberin Makamı
  • Şuayb Şehri
  • Saklı Cennet
  • İnbaşı Mağaraları

Şanlıurfa’da Ulaşım

Şanlıurfa’da ulaşım hem şehir içi hem de hava olarak oldukça rahattır. Şehir içi ulaşım otobüsler ile sağlanmaktadır. Bu sistem genel olarak pek çok şehirde bulunmaktadır. Hava yolu ulaşımı için ise çeşitli seçenekler yer almaktadır. Şehirde bulunan havaalanı geniş yolcu ve hizmet kapasitesi ile gün içerisinde birçok insana hizmet vermektedir.

Şanlıurfa Şehrinde Konaklama Olanakları

Şanlıurfa’yı yıl içerisinde ziyaret eden pek çok insan bulunduğundan dolayı şehirde konaklama imkânları oldukça gelişmiştir. Şehir içerisinde turizm işletme belgeli tesisler, belediye belgeli tesisler, konuk evleri, kamu kurum ve kuruluş misafirhaneleri yer almaktadır. Gelen ziyaretçiler için bu kalacak yerlerin birini seçmek biraz zor olabilmektedir. Çünkü şehir işletmecileri gelen misafirleri memnun etmek için kaliteli hizmet vermeyi amaçlamaktadırlar. Buna yönelik olarak da ziyaretçilere makul fiyatlar ile konaklama olanağı sunulmaktadır. Sayı olarak bakıldığında konaklama yerlerinin sayısı oldukça fazladır.

Şanlıurfa’ya Gelince Ne Yenir?

Yemek kültürü olarak bakıldığında Şanlıurfa bölgesinde oldukça zengin bir mutfak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Şehir mutfağına bakıldığında yemeklerin daha çok kırmızı et üzerine olduğu görülmektedir. Yörenin yemek kültürü oldukça zengindir. Bereketli sofralar ve misafirperverlik il içerisinde oldukça önem taşımaktadır. Şehir Güneydoğu Anadolu’nun bütün kültürel özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve bunu yemek kültürü ile birleştirmektedir. Bu durum şehir ziyaretçileri için oldukça ilgi çekicidir.

Şanlıurfa Ünlü Yemekleri

  • Lebeni
  • Bostana
  • İçli köfte
  • Balcanlı Kebap (Patlıcanlı Kebap)
  • Frenkli Kebap (Domatesli Kebap)
  • Tike Kebabı( Kuşbaşı Kebabı)
  • Haşhaş (Sade Kebap)
  • Ciğer Kebabı ve Çiğ köfte
  • Borani
  • Ağzı Açık Ve Ağzı Yumuk
  • Dolmalı Köfte ve Kıymalı
  • Kuzu içi ve Tirit
  • Kabırğa ve Frenk Tavası
  • Kazan Kebabı Ve Mimbar

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: