En Ucuz Samsun Uçak Bileti Satın Al
Samsun ili Karadeniz bölgesinde yer alan iller arasındadır. Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu Samsun yılın he döneminde birçok insanın ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır. Şehirden her yere ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ancak genellikle insanlar uçak seyahatini tercih etmekte ve uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Samsun ilinin havaalanı Çarşamba ilçesinde yer almaktadır. Havaalanına en ucuz uçak bileti bulmak isteyen kişilerin internetten yararlanmaları fayda sağlamaktadır. Samsun uçak bileti almak isteyen kişiler internet haricinde bilet satış noktalarından da biletlerini temin edebilmektedirler. Samsun uçak bileti fiyatları iki şehir arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla uçak biletleri hakkında detaylı bilgi almak için tercih edilen firma acentesi ile iletişime geçilmelidir.
Samsun Hakkında Genel Bilgiler
Samsun ülkemizin en kalabalık on altıncı şehri olarak bilinmektedir. Karadeniz bölgesinin sahil şeridinde orta Karadeniz kısmında yer almaktadır. Atatürk şehri olarak da bilinen Samsun’un bünyesinde bulunan liman bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca limanın en önemli özelliklerinden biri de eski dönemlerde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeliyor olmasıdır. Her ne kadar o dönemlerde liman tesisleri olmasa da küçük gemiler rahatlıkla şehre giriş yapabilmekteydi. Limanın tarihi öneminden dolayı Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Bandırma Vapuru limanın doğu ucunda yer alan Doğu Park’ta müze olarak sergilenmektedir.
Samsun İlinin Tarihi
Samsun şehrinin tarihine bakıldığında milattan önce yedi yüz elli yıllarında Amisos adı ile kurulduğu görülmektedir. Şehirdeki yerleşim yerlerinin meydana gelmesi eski taş devrine kadar dayanmaktadır. Kurulduğu günden bu yana şehir Pontus, Pers, Makedonya, Bizans, Danişment ve Osmanlı gibi birçok devletin hâkimiyeti altına girmiştir. Şehir tarihteki en önemli yerini ise 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile almıştır. Samsun yani o dönemlerdeki adı ile Amisos’un Anadolu Selçuklu hükümdarı olan ikinci Kılıçaslan tarafından alınmasının ardında Türkler burada Müslüman Samsun’u kurmaya başlamışlardır. Geçmişten günümüze kadar olan döneme bakıldığında şehir sürekli gelişme göstermekte ve insanlara yönelik kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.
Turizm Şehri Samsun
Samsun şehri turizm açısından oldukça zengin potansiyele sahiptir. Bölgede doğa turizmi ile kültür turizmi iç içe bulunmaktadır. Doğa turizmi açısından bakıldığında Samsun Karadeniz Bölgesinde en geniş kıyı şeridine sahip olan il olarak bilinmektedir. Bu uzun kıyı şeridinin büyük bir bölümü denize girmek isteyen turistler için oldukça elverişlidir ve uygun kumsallar yer almaktadır. Genel olarak yüzmenin yapıldığı sahillerde bunun yanı sıra sörf, yelken ve jet ski gibi sporları da yapma olanağı bulunabilmektedir. Doğa turizminde en çok denizden yararlanılmaktadır. Ancak bunun haricinde paraşüt ve at binme gibi sporlar da tercih edilmektedir. Doğa turizmi bakımından Samsun her geçen gün gelişme göstermektedir.
Samsun’da Kültür Turizmi
Samsun’da kültür turizmine bakıldığında genel olarak ilk sırada müzeler yer almaktadır. Şehir kapsamında toplam altı tane müze yer almaktadır. Bu müzelerin isimler şu şekildedir:
Samsun’da Tarihi Alanlar
Samsun’a arkeolojik alanlar açısından bakıldığında şehirde toplam üç tane arkeolojik alan bulunmaktadır. Bunlar Dündar Tepe Höyüğü, Bağtepe ve Akalan Kalesidir. Bunların yanı sıra şehirde Amisos Tepesi adı verilen tarihi alan da bulunmaktadır. Bu tepe turizme katkı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir ve içinde yer alan mezar odaları insanların ziyaretine açık bırakılmaktadır.
Samsun’a Gidince Ne Yenilmelidir?
Her ilde olduğu gibi Samsun’un da kendine ait yöresel yemekleri bulunmaktadır. Bunların başında ilk sırada keşkek ve tirit yer almaktadır. Karadeniz bölgesinde tüketilen sebzeler genel olarak birbiri ile benzerlik göstermektedir. Dolayısıyla da bazı sebze yemekleri bölgedeki diğer iller ile ortak olabilmektedir. Şehirde karalâhana dolması, mısır çorbası da sıklıkla tüketilmektedir. Tatlı olarak ise Kocakarı Gerdanı tatlısı şehirde oldukça ünlüdür. Yemeklerin ve tatlıların haricinde şehrin köylerinde kendilerine özgü ekmekler de üretilmektedir. Özellikle ilin kendine has pidesi pek çok turist tarafından ilgi görmektedir. Şehir kültüründeki çeşitliliğin yemeklere de yansıdığı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle şehirde çok çeşitli yemekler bulunmaktadır.
Samsun’un Ünlü Yemekleri
Samsun İklimi Ve Bitki Örtüsü
Samsun ilinde genel olarak ılıman bir iklim hâkim olmaktadır. Yıl boyunca bakıldığında sıcaklık derecelerinin sıfırın altına düştüğü gün sayısı oldukça azdır. Karadeniz bölgesinin temel özelliği olan bol yağış Samsun için de geçerli olmaktadır. Ilık olan hava bol yağış ve geniş yeşillik ile birleşmektedir. Bu da beraberinde bitki örtüsü bakımından zenginliği getirmektedir. İl topraklarının büyük bölümünü ormanlar oluşturmaktadır. Geriye kalan kısımlarda ise çayırlık, fundalık, ekili ve dikili alanlar yer almaktadır.
En Ucuz Şanlıurfa Uçak Bileti Satın Al
Şanlıurfa uçak biletleri hakkında detaylı tüm bilgileri öğrenmek internet sitesinden mümkün olmaktadır. Şanlıurfa ili yöresel kültürü, doğal zenginlikleri ve kültürel özellikleri sayesinde birçok insanın ilgi odağı olabilmektedir. Dolayısıyla şehre kısa sürede ulaşmak için Şanlıurfa uçak bileti fiyatları merak konusu olmaktadır. En ucuz uçak biletini bulmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Örneğin bilet satın alma işlemlerini erkenden yapmak ucuz uçak biletine sahip olmayı sağlamaktadır. Şanlıurfa’ya gitmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu hem maddi hem de manevi yönden daha avantajlı olmaktadır. En ucuz Şanlıurfa uçak biletini alarak şehri ziyarete gelecek olan turistler maliyet açısından daha karlı olmaktadırlar.
Şanlıurfa’nın Tarihi Geçmişi
Şanlıurfa ve çevre bölgesindeki yerleşimler yaklaşık olarak cilalı taş devrine kadar dayanmaktadır. Birinci dünya savaşı öncesindeki döneme bakıldığında Urfa Osmanlıların hâkimiyetindedir. Daha sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Şanlıurfa’nın düşman elinden kurtarılması 1920 yılına denk gelmektedir. 1924 yılında il olan Şanlıurfa ilerleyen dönemlerde büyükşehir olmuştur. Günümüzde Şanlıurfa’ya bağlı on üç ilçe bulunmaktadır. Eski adıyla Urfa günümüzdeki adı ile Şanlıurfa bugün ülkemizin en kalabalık dokuzuncu şehri olarak tabir edilmektedir. Urfa olarak bilinen ilin Şanlı unvanını alması ise 1984 yılında olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı Şanlı unvanını almaya hak kazanmıştır. Geçmişten günümüze kadar il başarısını sürdürmeye devam etmiştir.
Şanlıurfa’da İklim Ve Bitki Örtüsü
Şanlıurfa iklimine bakıldığında hava sıcaklıklarının yüksek derecelerde olduğu gözlemlenmektedir. Bunun temel nedenleri arasında karasallık yer alabilmektedir. Şehir ekvatora yakın bir matematik konuma sahiptir. Yıllık ve günlük sıcaklık farkları yüksek olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en yüksek dereceli sıcaklık 45,6 ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçülmüştür. İlde hissedilen en düşük sıcaklık ise eksi on iki derece olarak bilinmektedir. Genellikle sıcaklık derecelerinin yüksek olarak bilindiği şehirde karlı ve don olayı yaşanan günlerin az olduğu açıklanmaktadır. Bitki örtüsü açısından şehre bakıldığında ise büyük bölümün ekili ve dikili alanlardan oluştuğu bilinmektedir. Geriye kalan kısımları ise çayırlar ve meralar meydana getirmektedir.
Şanlıurfa’da Ne Alınır?
Şanlıurfa gerek el sanatları gerekse yiyecek içecek manasında oldukça zengindir. Dolayısıyla şehri ziyaret eden misafirler bu seçeneklerden kendilerine uygun olanı tercih edip alabilmektedirler. El sanatları olarak bakıldığında Şanlıurfa’da cülhacılık, kürk yapımı, yüzleme(üzleme), gümüşçülük, keçecilik, kazazlık, halı kilim dokumacılığı, bakırcılık, taşçılık, ahşap oymacılığı gibi pek çok el sanatları gelişmiştir. Şanlıurfa’ya gelen turistler bu el sanatlarına yoğun ilgi göstermektedir. El sanatları hakkında detaylı bilgi almak ve öğrenmek isteyen kişiler için çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Uzun yıllardır süregelen bu el sanatları insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Sanatların bazıları ziyaretçiler tarafından oldukça fazla ilgi görürken bazıları ise daha az ilgi çekmektedir.
Şanlıurfa Müzeleri
Şanlıurfa Tarihi Ve Turistik Yerler
Şanlıurfa’da Ulaşım
Şanlıurfa’da ulaşım hem şehir içi hem de hava olarak oldukça rahattır. Şehir içi ulaşım otobüsler ile sağlanmaktadır. Bu sistem genel olarak pek çok şehirde bulunmaktadır. Hava yolu ulaşımı için ise çeşitli seçenekler yer almaktadır. Şehirde bulunan havaalanı geniş yolcu ve hizmet kapasitesi ile gün içerisinde birçok insana hizmet vermektedir.
Şanlıurfa Şehrinde Konaklama Olanakları
Şanlıurfa’yı yıl içerisinde ziyaret eden pek çok insan bulunduğundan dolayı şehirde konaklama imkânları oldukça gelişmiştir. Şehir içerisinde turizm işletme belgeli tesisler, belediye belgeli tesisler, konuk evleri, kamu kurum ve kuruluş misafirhaneleri yer almaktadır. Gelen ziyaretçiler için bu kalacak yerlerin birini seçmek biraz zor olabilmektedir. Çünkü şehir işletmecileri gelen misafirleri memnun etmek için kaliteli hizmet vermeyi amaçlamaktadırlar. Buna yönelik olarak da ziyaretçilere makul fiyatlar ile konaklama olanağı sunulmaktadır. Sayı olarak bakıldığında konaklama yerlerinin sayısı oldukça fazladır.
Şanlıurfa’ya Gelince Ne Yenir?
Yemek kültürü olarak bakıldığında Şanlıurfa bölgesinde oldukça zengin bir mutfak ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Şehir mutfağına bakıldığında yemeklerin daha çok kırmızı et üzerine olduğu görülmektedir. Yörenin yemek kültürü oldukça zengindir. Bereketli sofralar ve misafirperverlik il içerisinde oldukça önem taşımaktadır. Şehir Güneydoğu Anadolu’nun bütün kültürel özelliklerini bünyesinde barındırmakta ve bunu yemek kültürü ile birleştirmektedir. Bu durum şehir ziyaretçileri için oldukça ilgi çekicidir.
Şanlıurfa Ünlü Yemekleri