Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Siirt - Adıyaman Uçak Bileti


 

En Ucuz Adıyaman Uçak Bileti

Adıyaman uçak bileti satın almak istendiğinde, Ucakbileti.com adlı sitemize gelin ve ucuz fiyata uçak biletine sahip olma fırsatını siz de yakalayın. Sizler için en uygun fiyatlı uçak biletlerini Ucakbileti.com, sunacaktır. Bu tür angaryalarla uğraşmak yerine, Adıyaman şehrini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz.

Kısaca Adıyaman; ülkemizin güzel şehirlerinden Adıyaman, insanlık tarihin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Adıyaman Palanlı mağarasında yapılan arkeolojik incelemelerde Adıyaman tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkartılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına değin idari yapısı korunarak Malatya şehrine bağlı kaza konumunda bulunan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde kanunla Malatya'dan ayrılarak il haline gelmiştir.

Adıyaman’ın Coğrafik Özellikleri

Kuzeydeki Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesine, batıda yer alan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir. Adıyaman'ın kuzey kısmı Torosların uzantısı olan Malatya dağları ile çevrelenmiştir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin coğrafi yapısı genellikle dağlıktır. Güneye doğru gidildikçe ova nitelikli araziler yer almaktadır. Şanlıurfa ve Diyarbakır ile sınır oluşturan Fırat Nehri ilin can damarıdır. Gölbaşı, İnekli, Azaplı Abdulharap gölleri şehrin doğal gölleridir. Atatürk Barajının yapılması ile oluşan Atatürk Baraj gölü, Adıyaman için adeta deniz niteliğindedir.

Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir?

Anti Toros dağları, Adıyaman’ı doğudan batıya doğru ikiye ayırdığı için kuzeyde kalan dağlık alanın iklimi, güneyinde kalan bölgeden farklıdır. Kuzeydeki bölge Doğu Anadolu Bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Batısı ise Akdeniz Bölgesinin iklim yapısına sahiptir.  Adıyaman’ın güneyinde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Kuzeyinde ise yaz mevsimi kurak ve serin, kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk geçer. Adıyaman’da kışlar sert geçtiğinden, bölgeye seyahat ederken Mayıs ve Eylül aylarının seçilmesi tavsiye edilir. Bu şehri gezmek ve lezzetlerini tatmak için, en uygun fiyatlı Adıyaman uçak bileti edinerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Adıyaman Lezzetleri

Adıyaman mutfağı,  çevresindeki illerle benzerlikler gösterse de; yemeklerin yapılış tarzı, tadı ve yemeklerin adı bakımından kendine özgü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şehrin mutfak kültürünün temelinde et, bakliyat ve buğday ürünleri, sebze bulunur. Bütün yemeklerde bol ve çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan, maydanoz, salça, kuru nane, pul biber olmazsa olmazlardandır. Güneydoğu Anadolu yöresinden esintiler taşıyan Adıyaman mutfağında değişik salataların da ayrı bir yeri bulunur. Adıyaman ve yöresinin bu eşsiz lezzetlerini tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti ile şehre gelin ve tadını çıkarın.

Çiğ köfte; Adıyaman acının en yoğun kullanıldığı illerden biridir. Çiğ köfte deyince akla gelen ilk il Adıyaman’dır. Büyükşehirlerde birçok çiğ köftecinin Adıyaman usulü çiğ köfte yaptığını iddia etmesi de bundandır. Ancak, Adıyaman’a gidince mutlaka burada yapılan çiğ köfte tadılmalıdır.

Adıyaman tavası; şehrin lezzetlerinden biri olan bu yemek oldukça kolay ve pratik bir et yemeğidir. Bir tavaya kuşbaşı doğranmış et konur, birkaç diş sarımsak etlerin üzerine serpiştirilir. Bunların üzerine kuyruk yağı ve biber dizilir. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranan domates ve patlıcanlar da ilave edildikten sonra fırına verilir.

Ekşili köfte; bulgur, kıyma ve et yoğurulur ve küçük yuvarlaklar yapılır. Hazırlanan bu köfteler salçalı suda pişirilir. Bu yemek Adıyaman ve çevresinde sık yapılan ve sevilen bir yemektir.

Kabak aşı; yağda soğanları kavurduktan sonra kabak ve domatesler ilave edilir. Daha sonra pirinç eklenir. Bu yemek nane ve maydanoz ile servis yapılır.

Patlıcan cacığı; yıkanıp alaca soyulan patlıcanlar, küp şeklinde doğranıp bir müddet tuzlu suda bekletilir. Daha sonra bulgur ve patlıcanın üzerini örtecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen patlıcan ve bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Nane ve pul biber ilavesi ile servis edilir.

Şıllık tatlısı; su ve un elle çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamur saçta pişirilir. İlk yarısı üst üste konur ve arasına bol dövülmüş ceviz serpilir. Daha sonra ikinci yarısı konur. Baklava dilimi şeklinde kesilir ve şurup dökülür. Bu tatlı Adıyaman’da sık yapılan ve sevilen bir lezzettir.

Adıyaman’da Görülmesi Gereken Yerler

Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülecek birçok yeri olan bir ilimizdir. Tarihi eserlere meraklı olanlar için; kaleleri, anıtları, kaya mezarları, camileri başta olmak üzere şehirde onlarca ziyaret edilmesi gerekli yer bulunur.

Arsameia kutsal alanı; M.Ö. 3. yüzyılda Arsemes tarafından kurulmuştur ve Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alır. Güneydeki tren yolu da mutlaka gezilmeli ve Mitras’ın kabartma stili görülmelidir.

Derik kutsal alanı; 125 metre yüksekliğindeki iki tepe arasındaki düzlük alan kurulu Derik kutsal alanı, Sincik ilçesi Çatbahçe sınırları içerisindedir. Alanda bir tapınak ve çevre duvarına simetrik olarak yapılmış iki tane hercon bulunur.

Turuş kaya mezarları; bu kaya mezarları Adıyaman – Şanlıurfa yolunun 40. Kilometresinde Turuş köyü civarındadır. Zemini tamamen kayadan oluşan bir tepe üzerinde 60 adet kaya mezarı bulunur. Roma dönemine ait bu kaya mezarlarının duvarlarında değişik hayvan ve insan kabartmaları yer almaktadır.

Ulu camii; Dulkadiroğulları zamanında inşa edilen cami, Adıyaman’ın merkezinde bulunmaktadır. Minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde caminin 1863 yılında yaptırıldığının yazılı olduğu bir kitabe bulunmaktadır.

Yeni kale; kale Adıyaman’a 1 saat uzaklıkta olan Kocahisar Köyü civarında bulunmaktadır. Memluklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kalenin içerisinde hamam, Kâhta çayına inilen gizli bir suyolu, su depoları ve hamam ve cami vardır.

Perre antik kenti; Perre Kommagene’nin 5 büyük kentinden birisidir. Maalesef günümüze kentin çok az kalıntısı ulaşabilmiştir. Şu anda antik kentte hâlihazırda halk tarafından kullanılmakta olan bir çeşme, sur duvarları ve 200 adet kaya mezarı vardır. Adıyaman’ın pek çok tarihi ve turistik yerini görmek için en yakın zamanda en ucuz fiyatlı uçak biletlerinden edinin ve işinize kısa bir mola verin.

Adıyaman’da Alışveriş Önerileri

Şehir merkezinde bulunan tarihi çarşı, yöreye ait kilimlerin satın alınabileceği Oturakçı pazarı, ve değişik el sanatlarından örneklerin satıldığı mağazalar Adıyaman’ın belli başlı alışveriş yapılacak yerlerdir. Saydığımız yerlerden ilginizi çekecek ürünler ve Nemrut heykelleri temalı hediyelik eşyalar alınabilir. Bunların dışında Besni’deki Şire pazarından Besni üzümü, muska ve pestil almadan dönmeyin.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Adıyaman’daki tarihi eserleri elden geldiğince gezip görmeye çalışın. Yörenin yemeklerini ve leziz tatlılarını tadın. Şehrin çarşısından ve pazarlarından şehre özgü bir eşya edinmeye çalışın. Özellikle Nemrut figürlü hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Anıtları, kaya mezarlarını, antik kentleri, kalelerini ve camilerini görmeden dönmeyin. Adıyaman’da gezilip görülecek oldukça fazla tarihi ve turistik yer olduğundan, en ucuz fiyatlı uçak biletinizle yapacağınız tatilinizi uzun tutmalısınız. 

Adıyaman Havaalanı

Adıyaman havaalanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı, 300.000 yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Adıyaman havalimanından şehir merkezine gitmek için, geldiğiniz havalimanı firmasının servisini kullanabilirsiniz. Havalimanından yürüyüş mesafesindeki toplu taşıma duraklarına yürüyerek, buradan otobüsle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Siirt - Adıyaman uçak bileti

En Ucuz Siirt Uçak Biletlerini Sorgulayın

 

En Ucuz Siirt uçak bileti almak artık çok kolay hale geldi. Teknolojinin sunmaya devam ettiği fırsatlar sayesinde internet üzerinden web sitesinden bulma imkânına sahip olabiliyorsunuz. Hava yolları birçok uçuş şirketini bünyesinde bulundurduğu gibi bizde sizlere onlarca firmanın Siirt’e yapılan uçuşlarının listesini veriyoruz. Bilet fiyatlarını öğrenmek firmamız uçak bileti fiyatlarını gözünüzün önüne liste şeklinde sunuyor. İstediğiniz firmayı seçmek ve seyahat gerçekleştirmek sizin tercihinize kalıyor. En uygun fiyatlı Siirt uçak bileti güvenli bir şekilde firmamızdan hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan ve işleminiz yarım kalmadan bu imkânı yakalayabilirsiniz. Şehre seyahat ederken rahat etmek ve uygun fiyat ile ulaşımınızı tamamlamak için uçak biletinizi almak için geç kalmayın.

 

Ülkemizin nadide bölgelerinde biri olan Siirt’e uçak ile seyahat etmek için Şehirden aldığı ismi ile Siirt hava limanına iniş yapmış olacaksınız. Bunun anlamı rahat ve konforlu bir seyahat yaşamak için elverişli bir memleket oluyor. Siirt uçak bileti fiyatları için sitemiz üzerinde yer alan bilet sorgulama sisteminden faydalanabilirsiniz.

 

Siirt’in Tarihi Yapısı

 

Siirt adı aslında Sami dilinden geldiği söylenmektedir. Yıllar boyunca birçok kabileye ev sahipliği yapan ve kazılar sırasında ortaya çılan kalıntıları bulunduğu tarihi anlamda zengin bir yapıya sahip oluyor. Şehirde İlgi çeken yönlerden bir tanesi ahşap yapının olmaması ve tarih kokan kubbeler ile yapılmış değişik süslemelere sahip olmaktadır.

 

Siirt’in Bitki Örtüsü

 

Karasal yapıya sahip olan Siirt yaz aylarında sıcak ve kurak bir memleket olurken, kışın ise soğuk ve sert olarak geçmektedir. GAP projesi ile beraber Siirt ikliminde farklılıklar gözlenmeye başlandı. Bu gözlemlerde İlkbahar dönemlerinde özellikle yağış miktarında artış gözlemlendi. Toros dağları üzerinde ve eteklerinde meşeler yetişiyor ve bu meşe ağacının türleri en çok Siirt’te gözlenmektedir.

 

Siirt’e Ne Zaman Gidilmeli?

 

Siirt’i ziyaret etmek isteyen kişiler için en bol indirimlerin yapıldığı ay olarak mayıs ayını ön planda tutabiliriz. Yani ilkbahar aylarında Siirt uçak bileti almak için en doğru zaman diyebiliriz. Bilet almak için 20 gün öncesinden rezerve ederek bilet ücretini daha uyguna getirebilirsiniz.

 

Siirt Lezzetleri

 

  • Rayoşu Meketip

 

  • Siirt Köftesi

 

  • Perde Pilavı

 

  • Ayranlı Yarma

 

  • Aside

 

  • Büryan Kebabı

 

  • Bumbar dolması

 

  • İmçerket

 

  • Sarımsaklı Köfte

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

  • Siirt Fıstığı

 

  • Zivzik narı

 

Siirt’te Yemeden Dönmeyin

 

Siirt şehrinde en çok perde pilavı, Siirt köftesi ve bumbar dolması oldukça lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Bu lezzetleri memleketinde tatmadan geri dönmemelisiniz.

 

Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Siirt arkeoloji müzesi, Etnografya müzesi

 

Türbeler

 

Veysel Karani Türbesi,

 

Camiler

 

Siirt Ulu Camii,

 

Kilise Yapıları

 

Mir Yakup Manastırı, Hadervis Kilisesi, Şirvan Merkezi İçinde Bulunan Kilise

 

Tarihi Yapılar

 

Derzin Kalesi, Botan mağaları, Saat Kulesi, kızlar tepesi

 

Ziyaret Edeceğiniz Yerler

 

Siirt Ulu Camii’nin oldukça bilinen bir yerdir. Ziyaret etmeden geçmemeniz gereken yerlerden bir tanesi olup çinili minaresi sayesinde ziyarete gelen tüm turistlerin ilgisini toplamaktadır. Kaplıcaları ile de ünlü Siirt’ten kaplıcalara girip şifa almadan gitmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

 

Siirt’ten Ne Alınmalı

 

Siirt yün battaniyeleri ile her zaman ilgi çeken bir tarafa sahip. Kış aylarında en çok kullandığımız ve ihtiyacımız olan eşyalar arasında yer alan yün dokulu battaniyeden hem kendinize hem de sevdiklerinize hemen almanızı tavsiye ederiz. Diğer bir yandan tarih denildiği zaman akla tarih kokan kilimler gelmektedir. Dokuma kilimi ile meşhur olan şehirden kilim satın almadan ayrılmamalısınız. Birde unutmadan geçmek istemedim bıttım sabunu sevenler adına memleketinden almak daha başka olacaktır.

 

Siirt Havaalanı

 

Siirt’te bir adet hava limanı yer almaktadır. Bu hava limanı da ismini kendi şehrinden alıyor.

 

Siirt Havalimanı Tarihi

 

Siirt’e ilk havaalanı İl Özel İdarenin üstlenmesi ile 1994 yılında yapılmıştır. Hava limanı 1600 m uzunluğa sahip geniş pisti ile açılmıştır. 1994–1998 yılları arasında Siirt hava limanını İl Özel İdare yönetirken 1998 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından devri alınmıştır. 2000 yılında ise 1600 m olan pist 200 m uzatılarak 1800 m boyutlarına ulaştı. 2008 tarihinde ise ARFF Garajı hizmete sunulmuştur. 2009 yılında ise hava limanı biraz daha geliştirilerek gelen giden yolcular için yolcu salonu iki bina arasına yapıldı. 2010 yılına gelindiği zaman ise pist uzunluğu yetersiz kalarak 200 m kadar daha ilerletildi. Güncel boyutu ise 2000 m olarak şehrin hava limanı hizmete açıldı. Günümüz şartları ile en iyi hava limanı olmak için çalışmalarını ve faaliyetlerini devam ettiren hava limanı kendi adını duyurmaktadır.

 

Siirt Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

 

Siirt Havaalanı, şehrin Pınarca adlı bölgesinde bulunmaktadır. Çok sayıda turisti bir noktadan başka bir noktaya çok daha rahat ve konforlu bir şekilde taşımak için hizmet gerçekleştiren hava limanı birçok yolculuyu beraberinde ağırlamaktadır. Siirt Belediyesi tarafından havalimanına ulaşım yapılmaktadır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: