Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Siirt - Kıbrıs Uçak Bileti


Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 


Siirt - Kıbrıs uçak bileti

En Ucuz Siirt Uçak Biletlerini Sorgulayın

 

En Ucuz Siirt uçak bileti almak artık çok kolay hale geldi. Teknolojinin sunmaya devam ettiği fırsatlar sayesinde internet üzerinden web sitesinden bulma imkânına sahip olabiliyorsunuz. Hava yolları birçok uçuş şirketini bünyesinde bulundurduğu gibi bizde sizlere onlarca firmanın Siirt’e yapılan uçuşlarının listesini veriyoruz. Bilet fiyatlarını öğrenmek firmamız uçak bileti fiyatlarını gözünüzün önüne liste şeklinde sunuyor. İstediğiniz firmayı seçmek ve seyahat gerçekleştirmek sizin tercihinize kalıyor. En uygun fiyatlı Siirt uçak bileti güvenli bir şekilde firmamızdan hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan ve işleminiz yarım kalmadan bu imkânı yakalayabilirsiniz. Şehre seyahat ederken rahat etmek ve uygun fiyat ile ulaşımınızı tamamlamak için uçak biletinizi almak için geç kalmayın.

 

Ülkemizin nadide bölgelerinde biri olan Siirt’e uçak ile seyahat etmek için Şehirden aldığı ismi ile Siirt hava limanına iniş yapmış olacaksınız. Bunun anlamı rahat ve konforlu bir seyahat yaşamak için elverişli bir memleket oluyor. Siirt uçak bileti fiyatları için sitemiz üzerinde yer alan bilet sorgulama sisteminden faydalanabilirsiniz.

 

Siirt’in Tarihi Yapısı

 

Siirt adı aslında Sami dilinden geldiği söylenmektedir. Yıllar boyunca birçok kabileye ev sahipliği yapan ve kazılar sırasında ortaya çılan kalıntıları bulunduğu tarihi anlamda zengin bir yapıya sahip oluyor. Şehirde İlgi çeken yönlerden bir tanesi ahşap yapının olmaması ve tarih kokan kubbeler ile yapılmış değişik süslemelere sahip olmaktadır.

 

Siirt’in Bitki Örtüsü

 

Karasal yapıya sahip olan Siirt yaz aylarında sıcak ve kurak bir memleket olurken, kışın ise soğuk ve sert olarak geçmektedir. GAP projesi ile beraber Siirt ikliminde farklılıklar gözlenmeye başlandı. Bu gözlemlerde İlkbahar dönemlerinde özellikle yağış miktarında artış gözlemlendi. Toros dağları üzerinde ve eteklerinde meşeler yetişiyor ve bu meşe ağacının türleri en çok Siirt’te gözlenmektedir.

 

Siirt’e Ne Zaman Gidilmeli?

 

Siirt’i ziyaret etmek isteyen kişiler için en bol indirimlerin yapıldığı ay olarak mayıs ayını ön planda tutabiliriz. Yani ilkbahar aylarında Siirt uçak bileti almak için en doğru zaman diyebiliriz. Bilet almak için 20 gün öncesinden rezerve ederek bilet ücretini daha uyguna getirebilirsiniz.

 

Siirt Lezzetleri

 

  • Rayoşu Meketip

 

  • Siirt Köftesi

 

  • Perde Pilavı

 

  • Ayranlı Yarma

 

  • Aside

 

  • Büryan Kebabı

 

  • Bumbar dolması

 

  • İmçerket

 

  • Sarımsaklı Köfte

 

Valize Atılacak Yiyecekler

 

  • Siirt Fıstığı

 

  • Zivzik narı

 

Siirt’te Yemeden Dönmeyin

 

Siirt şehrinde en çok perde pilavı, Siirt köftesi ve bumbar dolması oldukça lezzetli tatlar arasında yer alıyor. Bu lezzetleri memleketinde tatmadan geri dönmemelisiniz.

 

Tarihi Eserler

 

Müzeler

 

Siirt arkeoloji müzesi, Etnografya müzesi

 

Türbeler

 

Veysel Karani Türbesi,

 

Camiler

 

Siirt Ulu Camii,

 

Kilise Yapıları

 

Mir Yakup Manastırı, Hadervis Kilisesi, Şirvan Merkezi İçinde Bulunan Kilise

 

Tarihi Yapılar

 

Derzin Kalesi, Botan mağaları, Saat Kulesi, kızlar tepesi

 

Ziyaret Edeceğiniz Yerler

 

Siirt Ulu Camii’nin oldukça bilinen bir yerdir. Ziyaret etmeden geçmemeniz gereken yerlerden bir tanesi olup çinili minaresi sayesinde ziyarete gelen tüm turistlerin ilgisini toplamaktadır. Kaplıcaları ile de ünlü Siirt’ten kaplıcalara girip şifa almadan gitmemeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

 

Siirt’ten Ne Alınmalı

 

Siirt yün battaniyeleri ile her zaman ilgi çeken bir tarafa sahip. Kış aylarında en çok kullandığımız ve ihtiyacımız olan eşyalar arasında yer alan yün dokulu battaniyeden hem kendinize hem de sevdiklerinize hemen almanızı tavsiye ederiz. Diğer bir yandan tarih denildiği zaman akla tarih kokan kilimler gelmektedir. Dokuma kilimi ile meşhur olan şehirden kilim satın almadan ayrılmamalısınız. Birde unutmadan geçmek istemedim bıttım sabunu sevenler adına memleketinden almak daha başka olacaktır.

 

Siirt Havaalanı

 

Siirt’te bir adet hava limanı yer almaktadır. Bu hava limanı da ismini kendi şehrinden alıyor.

 

Siirt Havalimanı Tarihi

 

Siirt’e ilk havaalanı İl Özel İdarenin üstlenmesi ile 1994 yılında yapılmıştır. Hava limanı 1600 m uzunluğa sahip geniş pisti ile açılmıştır. 1994–1998 yılları arasında Siirt hava limanını İl Özel İdare yönetirken 1998 tarihinde DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından devri alınmıştır. 2000 yılında ise 1600 m olan pist 200 m uzatılarak 1800 m boyutlarına ulaştı. 2008 tarihinde ise ARFF Garajı hizmete sunulmuştur. 2009 yılında ise hava limanı biraz daha geliştirilerek gelen giden yolcular için yolcu salonu iki bina arasına yapıldı. 2010 yılına gelindiği zaman ise pist uzunluğu yetersiz kalarak 200 m kadar daha ilerletildi. Güncel boyutu ise 2000 m olarak şehrin hava limanı hizmete açıldı. Günümüz şartları ile en iyi hava limanı olmak için çalışmalarını ve faaliyetlerini devam ettiren hava limanı kendi adını duyurmaktadır.

 

Siirt Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

 

Siirt Havaalanı, şehrin Pınarca adlı bölgesinde bulunmaktadır. Çok sayıda turisti bir noktadan başka bir noktaya çok daha rahat ve konforlu bir şekilde taşımak için hizmet gerçekleştiren hava limanı birçok yolculuyu beraberinde ağırlamaktadır. Siirt Belediyesi tarafından havalimanına ulaşım yapılmaktadır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: