Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sinop - Antalya Uçak Bileti


Antalya

Antalya iline seyahat etmek için uçak bileti arayışlarınızda, Ucakbileti.com’u ziyaret etmeniz durumunda düşük fiyatlarla uçak bileti bulabilme şansınız olur. Onlarca havayolu şirketi arasından, sizin için düşük fiyatlı uçak biletini, zahmetsizce satın alırsınız. Antalya’nın eşsiz sahilleri ve tarihi eserleri arasında harika bir tatil, ruhunuzu dinlendirir.

Antalya hakkında; plaka kodu 07 olan Antalya, Türkiye’nin en güzel turizm merkezlerinden biridir. Şehir Muğla, Konya, Burdur, Mersin ve Isparta illeri ile çevrelenmiştir. Narenciye ve muz üretimi ile tanınır, üç tarafı yüksek dağlarla kaplıdır. Tarihi ve doğal güzellikleri, sahili ve denizi ile Türkiye’nin en güzel turizm cennetlerinden biridir. Antalya’ya en uygun fiyatlı uçak bileti ile siz de gelin ve tatilin tadını çıkarın.

Antalya’ya Ne Zaman Gidilir?

Antalya ilinde havalar yazları sıcak, kışları ise yağışlı ve ılık geçer. Kış aylarında bile havaların çok soğuk olmadığı şehir, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistler ile dolup taşmaktadır. Yazları hava aşırı sıcak olduğu için, halk ve turistler genellikle şehrin plajlarına ve piknik alanlarına akın eder. Ekim ayından sonra hava serinlemeye başladığı için tatile gelecek olanların bu tarihten önce gelmeleri tavsiye edilir.

Antalya’nın Lezzetleri

Antalya ilinde oldukça fazla yöresel lezzet bulunur. Hibeş, şiş köfte, piyaz, patlıcan, karpuz kabuğu ve turunç reçeli, serpme börek gibi pek çok tat Antalya ziyaretlerinde kesinlikle denemelidir.

18’in Bağaçası; Kalekapısı’nda Saat Kulesi’nin tam karşısında bulunan dükkânda yıllardır 18’in bağaçası adıyla üstü fıstık ve susamla süslü, bir nevi tarçınlı kek olarak tarif edilebilecek tahinli bir yiyecek satılmaktadır. Bu yiyecek geçmişte Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi konumundaydı. Günümüzde ise yılın her döneminde tüketilmektedir.

Koca tarhana; Antalya’nın özellikle Manavgat tarafında yapılan oldukça basit, ekonomik ama bir o kadarda lezzetli bir çorba. İçerisinde bulunan börülce, nohut ve tavuk eti sayesinde de oldukça sağlıklı bir yöresel yemek olduğunu söyleyebiliriz.

Şişçi Ramazan; Antalya’nın en bilinen yöresel yemeklerinden olan köfte piyazı 35 yıldır Antalyalılara sunan bir mekân. İlk lokantasını 1970 yılında Muratpaşa Camii karşısında açan Ramazan Özalp şiş köftelerinde kendi çiftliğinde yetiştirdiği hayvanları kullanmakta. Lokanta aynı zamanda hesaplı olmasıyla Antalya’ya gelen ziyaretçileri kendine çekmektedir.

Antalya’nın meşhur yanıksı dondurması; Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bulunan Giliğ dondurma dükkânı yaz aylarında önünde kuyrukların oluştuğu mekânlardan biridir. Bunun dışında Antalya merkezde bulunan Akdeniz, Zamora ve Dilara Yaşar şehrin dondurma konusunda birer markaya dönüşmüş mekânlarındandır.  Yanıksı dondurma ise Antalya’ya gelindiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biridir.

Antalya’nın ünlü reçelleri; Antalya değişik reçelleri ile de ünlüdür. Karpuz kabuğu, turunç ve patlıcan reçelleri bu şehirde yapılan ve orijinal tatlardan bazılarıdır. Saat kulesinin yakınlarında bulunan ve yıllardır aynı yerde hizmet veren Yenigün Reçelcisinde, hediyelik reçel satışları yapılmaktadır.

Parlak Restoran; yılların tecrübesi ile kömürde piliçte bir numara olan mekân, 1954 yılından bu yana hizmet vermektedir. Restoranda öğle saatlerinden itibaren kömürde piliç bulamak mümkündür. Bunun yanında zeytinyağlı yemekler ve etli yemekleri ile Akdeniz mutfak kültürünün en iyi örneklerini sergilemektedir.

Buzlu badem; Yörede rakının yanında tüketilen buzlu badem, şehrin başka bir lezzeti olan tirmis gibi plastik kaplarda satılmaktadır. Bu lezzeti en güzel şekliyle Buzlu Bademci Adil’de bulabilirsiniz.

Şakşuka; şarkılara bile konu alan Antalya yöresine has bir yemektir. Patates, patlıcan, kabak ve yeşilbiber küp şeklinde kesilerek kızartılır. Üzerine bol rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakla sos hazırlanır. Sosun ocaktan inmesine yakın birkaç damla sirke ilave edilir. Kızartmanın üzerine hazırlanan sos dökülerek servis edilir.

Börekçi Tevfik; yıllardır serpme böreği ile lezzet tutkunlarını ağırlayan mekân, sabah kahvaltısı ve öğleden sonra da şehir halkının uğrak yerlerindendir.

Hibeş; Antalya’nın geniş meze kültürünün bir parçası olan hibeş, tahinden yapılır. İçki sofralarının olmazsa olmazı olan hibeş özellikle balıkla çok yakışan bir mezedir. Tahinin içerisine sulandırılmış limon tuzu, sarımsak, kırmızıbiber, kimyon ve limon suyu ile yapılır.

Kokoreç; Antalya’da kokoreç, oldukça fazla sevilen bir yiyecektir. Kokoreç ya çok sevilir ya da nefret edilir. Şehirde kokoreci en iyi yapan yerlerden biri Kokoreççi Hilmi’dir. Deniz kenarında ve merkezde şubeleri bulunan mekân, kokoreç sevenler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir.

Antalya’da Görülmesi Gereken Yerler

Antalya denizi, sahili, tarihi eserleri ve daha pek çok görülmeye değer yerleri ile yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bir şehrimizdir. Antalya’ya uygun fiyatlı uçak bileti alarak, şehre gelebilir ve bu güzellikleri siz de yaşayabilirsiniz.

Kaleiçi; Antalya’da turizmin kalbinin attığı yer olan Kaleiçi; kafeleri, restoranları, eski Antalya evleri ve marinasıyla mutlaka gezilmesi gereken bir yerdir. Falez manzarası ise dünyada az rastlanır bir manzaraya sahiptir.

Aspendos; Roma tiyatrolarının zamanımıza ulaşmış örneklerinden biridir. Aspendos’un mimarı Theodoros’un oğlu olan Zenon’dur. Son yıllarda ise bölgede yapılan konser ve festivallerde aktif şekilde kullanılmaktadır.

Kemer; Antalya’nın tatil köylerinin ve otellerinin bulunduğu bir ilçedir. Kemer’in sahil şeridi Mavi Bayrak ödülü almıştır. İlçede çok sayıda gece kulübü bulunur. Dünya Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan ilçe Antalya’da eğlence deyince ilk akla gelen yerlerden biridir.

Demre; Likya’nın önemli kentlerinden biridir. Demre Noel Baba’nın dünyaya geldiği yer olarak bilinir. 5. yy.’da yapılmış St. Nicholaus adındaki kilise günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Manavgat; Manavgat şelalesi şehrin turistler tarafından uğrak yerlerinden biridir. Eşsiz manzarası ile şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp, serinlemek isteyenler için seçeneklerden sadece bir tanesidir.

Kaleköy; karadan ulaşma imkânının olmadığı Kaleköy, yatların uğrak yerlerindendir. Kaleköy’de kentsel yapılaşmanın yasak olması, doğal güzellikler açısından görsel bir şölen sunmaktadır. İlçede bulunan pansiyonlarda alternatif bir tatil yapmak mümkündür.

Kaş; özellikle dalış yapmayı seven çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından rağbet gören ilçesidir. Amforaları, mağaraları, antik batıkları ve kanyonları ile son yıllarda popülerliği artan bir sahil kasabasıdır.

Bunları Yapmadan Antalya’dan Gitmeyin

Kaş ilçesindeki Ölüdeniz şehre gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Kemer’deki gece kulüpleri eğlenmek isteyenlerin uğrak yerleridir ve bu mekânlara mutlaka uğranmalıdır. Kemer, Manavgat, Kaş, Alanya ve daha birçok ilçesini gezmeden dönmeyin. Adrenalin seviyorsanız, yamaç paraşütü yapmadan dönmeyin. Kaş ve civarında bulunan antik kentleri mutlaka görün. Heyecan yaşamak ve mutlu saatler geçirmek istiyorsanız Beşkonak’ta rafting yapın ve sonrasında balık yiyin.

Antalya’da Alışveriş Önerileri

Antalya yöresine ait el dokuması halılardan mutlaka bir tane edinin. Keçiboynuzu pekmezini tadın ve seyahat dönüşünde bir kavanoz alın. Şehir merkezindeki dükkânlardan Antalya’nın kendine has reçellerinden ve 18’in bağaçası satın alarak sevdiklerinize şehrin lezzetlerini taşıyın.

Antalya Havalimanı

Antalya Havalimanı, şehir merkezine 15 km. uzaklıkta ve ulaşımı oldukça kolaydır. Yapımı devam eden tramvay ile çok daha kolaylaşacağı tahmin edilmektedir. Otobüs ya da dolmuşla da şehir merkezine kısa ve rahat bir yolculukla ulaşılabilmektedir. Şehir merkezine yakınlığından dolayı, taksi ile ulaşım da oldukça ekonomiktir. Antalya’ya ulaşımınızı sağlayan havayolu şirketinin servisleri ile de gitmek istediğiniz yere ulaşımınız sağlanabilir. Antalya’ya en ucuz uçak bileti için, en az 20 gün öncesinden biletinizi almalısınız. Çünkü gitmek istediğiniz tarih yaklaştıkça uçak biletlerinin fiyatları artmaktadır.

 

 

 

 

 

 


Sinop - Antalya uçak bileti

En Ucuz Snop Uçak Bileti Satın Al

Sinop ülkemizin doğal güzellik bakımından zengin olan illeri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla şehre ziyarete gelen pek çok turist bulunmakta ve bunların büyük bir bölümü ise ulaşım türü olarak havayolu ulaşımını tercih etmektedirler. Buna yönelik olarak da Sivas uçak bileti seçenekleri ve fiyatları insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Genel olarak insanlar havayolu ulaşımı için en ucuz uçak bileti almayı amaçlamaktadırlar. Bunun için insanlara çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Uçak biletleri fiyatları belirlenirken mesafe önem taşımaktadır. Yani pek fazla uzak olmayan bir şehirden Sinop’a gelmek isteyen kişilerin ucuz uçak bileti bulma ihtimaller daha yüksek olmaktadır. Kampanyalı dönemler hariç olmak üzere iki şehir arası uçak bileti seçenekleri genellikle firmalar çerisinde benzerlik göstermektedir.

Tarihi Açıdan Sinop

Şehrin il adı Sinope olarak bilinmektedir. Zaman geçtikçe bu ismin Snop haline dönüştüğü söylenmektedir. Tarihi olarak bakıldığında Sinop en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehre ilk yerleşimin Tunç Çağı’nda başladığı söylenmektedir. Sinop genellikle Karadeniz’e hâkim olmak isteyen imparatorlukların işgaline uğramış ve bünyesinde pek çok uygarlık barındırmıştır. Şehir Türk İslam kültürüne geçtiğinde Selçuklu egemenliğinde baştan sona yeniden düzenlenmiştir. Osmanlı döneminde şehir ünlü bir liman ve tersane merkezi olarak görülmektedir. Hatta Evliya Çelebi de bu şehre uğramış ve ünlü eseri seyahatnamede bu bilgiye yer vermiştir.

 Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop şehrini ziyarete gitmek isteyen kişiler için ulaşım bakımından üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar havayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı ve kara yolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı açısından bakıldığında havaalanı şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu mesafe de dolmuşlarla, taksilerle rahatlıkla aşılabilmektedir. Deniz yolu ulaşımında ise liman kent merkezinde yer aldığında dolayı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu durum hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından avantaj sağlamaktadır. Şehre kara yolu ulaşımı ile gelmek isteyen kişiler için otobüs terminalinin nerede olduğu önem taşımaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otobüs terminali şehir dışından ili ziyarete gelen insanlar için kolaylık sunmaktadır.

Sinop Hakkında Genel Bilgiler

Sinop şehrinin coğrafi konumuna bakıldığında Karadeniz sahil şeridinde en sivri kısımda yer almaktadır. Hatta Sinop Burdu adı altındaki tabir genellikle halk arasında bilinmektedir. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Çorum, doğusunda Samsun ve batısında Kastamonu illeri bulunmaktadır. Şehirde iki tane önemli liman vardır. Bu limanlar şehre ekonomik ve turizm açısından katkı sağlamaktadır. Sivas iline bağlı sekiz tane ilçe sayılmaktadır. İlçelerin nüfusu her geçen gün giderek artmaktadır. Sivas ilinin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine bakıldığında ise şehirde Karadeniz ikliminin hâkim olduğu görülmektedir. Mevsimler arası sıcaklık farkları yüksek olmamaktadır. Şehir genel olarak her mevsim yağış almakta sıcaklık dereceleri orta seviyelerde ölçülmektedir.

Sinop Şehrinde Turizm

Şehir gerek doğal güzellik gerekse kültürel açıdan oldukça zengindir. Yılın her döneminde şehir dışından ili ziyarete gelen pek çok insan bulunmaktadır. Şehrin hem kara hem de deniz bağlantısının bulunması Sinop’a büyük avantajlar sağlamaktadır. Her yıl il merkezine gelen turist sayıları incelendiğinde bu sayının giderek arttığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum da turizmin gelişmesine destek olmaktadır. İl içerisinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yemek kültürü açısından gelişmiş olan Sinop mutfağı ziyaretçilerin memnun kalmasını desteklemektedir.

Sinop Şehrinin Doğal Güzellikleri

  • İnaltı Mağarası
  • Akgöl
  • Karakum
  • Hamsilos Koyu
  • Akliman
  • Erfelek Tatlıca Şelaleleri
  • İnce Burun
  • Sarıkum

Sinop’a Gidince Yapılmadan Dönülmeyecekler

  • Şehre gidince Sinop yaylalarının görülmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tarihe şahitlik yapan Sinop Cezaevinin görülmesi kültürel açıdan önem taşımaktadır.
  • Alaaddin Cami ve içerisinde yer alan Candaroğlu Türbesi ziyaret edilmelidir.
  • Çangal ormanlarında doğa yürüyüşü yapılmalıdır.
  • Sinop Kalesine gidilerek şehir manzarasının tadı çıkarılmalıdır.
  • Şehir Karadeniz bölgesinde yer aldığından dolayı mutlaka balık lezzetleri tadılmalıdır.
  • Şehri denizden gelecek saldırılara karşı koruma amaçlı yapılan Paşa Tabyaları mutlaka görülmelidir.
  • İnaltı Mağarası ziyaret edilerek b manzara fotoğraflar ile ölümsüz hale getirilmelidir.
  • Şehirde meşhur yemeklerden olan Sırık Kebabı mutlaka yenilmelidir.
  • Çeçe Sultan ve Seyit Bilal türbeleri görülmelidir.
  • Sinop’ta özel olarak üretilen gemi modellerinden hediyelik olarak alınmalıdır.
  • Ülkemizin en uzun ucu olan İnce burun’da güneşin doğuşu seyir edilmelidir.

Sinop Şehrinde Yemek Kültürü

Şehir Karadeniz’e kıyısı olduğundan dolayı balık tüketimi konusunda oldukça şanslıdır. Yörede yaşayan veya şehri ziyarete gelen insanlar il içerisinde taze taze balık yeme fırsatını elde edebilmektedirler. Balığın yanı sıra şehre özgü olarak yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Bunun altında yatan önemli nedenlerden biri de yöredeki kültürel zenginliğin Sinop mutfağına yansımış olmasıdır. Sinop ilinde ünlü olan yemeklere bakıldığında nokul, hamursuz tatlısı, pilaki, kabak millesi, mısır pastası, katlama, içli tava, kaşık çıkartması, içi etli hamur yani kulak hamuru, sirkeli pırasa, keşkek, mısır çorbası, ıslama, mısır tarhanası gibi yemekler dikkat çekmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: