Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sinop - Diyarbakır Uçak Bileti


Ucuz Diyarbakır Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin en görülmesi gereken yerler arasında doğu ve güneydoğu şehirleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ise Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da görebileceğiniz tarih ve kültür o kadar farklı ki Türkiye içerisinde olsanız bile kendinizi bambaşka bir yerde hissedeceksiniz. Diyarbakır’a gitmek için en ucuz uçak bileti bulmak artık hiçte zor değil, çünkü Diyarbakır’a her gün uçak seferleri kalkmaktadır. Sizin yapmanız gereken, herhangi bir hava yolları firmasını takip etmek ve ucuz biletler istiyorsanız, hava yolları firmalarının uygulamış olduğu kampanyaları ve indirimleri takip edebilir ve faydalanabilirsiniz. Doğu şehirlerine gitmek eskisi gibi zor değil artık. Eskiden saatlerce süren yolculuk, artık en fazla iki saatte bitiyor. Ucuz Diyarbakır uçak bileti için sadece hava yolları firmalarını takip ediyorsunuz, daha sonra internetten biletinizi alıyorsunuz ve biletiniz elektronik posta adresinize geliyor. Her şey bu kadar kolay. Uçak bileti bulmak için saatlerce acenteleri veya hava yolları firmalarını ziyaret etmenize gerek yok, sadece birkaç tane hava yollarını firmalarını bilgisayar veya telefonlarınızdan takip edin ve size uygun bileti bulduğunuz anda satın alın.

 

Diyarbakır Tarihi

 

Diyarbakır’ın tarihi o kadar zengin ve o kadar geniş ki ne kadar anlatsanız bile yetmez. Diyarbakır ve çevresi, tarihini o kadar güzel korudu ki, gerçekten inanılmaz ve Diyarbakır’ı ziyaret etmeye gelenlerin çoğu, tarihini görmeye gelmektedir. Diyarbakır, Anadolu, Mezopotamya, Avrupa ve Asya arasında doğal bir geçiş yolu görevi yapmış ve birçok bölgelere köprülük yapmış bir bölge olmaktadır. Buradan anlayacağınız ise, bölgede birçok uygarlıkların zamanında yaşamış olduğudur. Tarihleri ve kültürleri günümüzde kadar miras kalmıştır. Diyarbakır bugüne kadar birçok kez isim değişikliğine uğramıştır. Amida, Amid, Kara-Amid, Diyar-Bekr, Diyarbekir ve nihayetinde Diyarbakır. Diyarbakır Güneydoğu Anadolu bölgesinin orta kısmında yer alan Elcezire denilen, Mezopotamya’nın kuzeyinde yer almaktadır. Diyarbakır’daki bütün tarih ve kültürler, bölgede yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sayesinde ortaya çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Diyarbakır’ın elbette tarihi sadece bu kadarla bitmiyor. Bu yüzden size tavsiyemiz en yakın zamanda Diyarbakır’ın tarihi ve kültürünü keşif etmeniz için ziyaret etmeniz.

 

Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli

 

Diyarbakır’a yılın yer mevsiminde gezmek için giden turistler çok bulunur, fakat genel açıdan baktığımızda, Diyarbakır’ı gezmek için gidebileceğiniz en güzel mevsim bahar ile sonbahar ayları arasında olmaktadır.

 

Dıyarbakır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Diyarbakır’ın iklimi çok sert ve kuraktır. Dolayısıyla ovaları ve çevredeki dağları görebilirsiniz, fakat genel olarak çok fazla doğa renklerine şahit olmanız mümkün değildir. Doğu bölgesinin en kurak ve sert iklimine sahip şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple yaz aylarında hissedeceğiniz sıcaklık ciddi anlamda yakabilir ve kış aylarındaki soğukluk ise belki de hayatınızda hiç hissetmediğiniz bir soğuktur.

 

Diyarbakır’ın Lezzetleri

  • Karpuz
  • Mehir
  • Meftune
  • Mumbar Dolması
  • Duvaklı Pilav
  • Kaburga Dolması
  • Ayva Aşı
  • Lebeni (Yoğurt Çorbası)
  • Bostana
  • Nuriye Tatlısı

Diyarbakır’dan Yemeden Dönmeyin

 

Diyarbakır’a Gidip Karpuz Yememek Olur Mu?

 

Birçok kişi özellikle yaz aylarında Diyarbakır’ı ziyaret eder, çünkü biliyorsunuz ki yaz aylarında sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde tüketilen, en meşhur meyvelerden bir tanesi karpuzdur. Yaz aylarında tonlarca karpuz tüketilir. Diyarbakır’ın karpuzları, Türkiye’de bulabileceğiniz en leziz karpuzlar arasında yer alır ve Türkiye’nin birçok yerine de karpuzlar Diyarbakır’dan gitmektedir. Diyarbakır’ı ziyaret edipte karpuz yememek, gerçekten büyük bir eksiklik olur.

 

Türk ve Kürt Mutfakları

 

Diyarbakır herkesin de bildiği Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olup bunun yanı sıra, Türk ve Kürt kökenli milletlerin yaşadığı şehirlerden bir tanesidir. Bu anlamda, mutfak kültüründe de sadece Türk lezzetleri değil, Kürt lezzetleri de bulunmaktadır ki, bazı lezzetler gerçekten damağınızda kalıyor. Bir doğu ili olarak mutlaka birçok kebap çeşitlerini bulabilirsiniz ve bunlarında yanında deneyebileceğiniz kebap veya et yemekleri türleri arasında Mumbar Dolması ve Kaburga Dolması bulunmaktadır. Elbette doğuya gittiğinizde İşkembe ve Paça Çorbalarının en lezzetli hallerini de bulabilirsiniz.

 

Bir Ülkede Farklı Kültürler

 

Aynı ülkenin vatandaşları olsak ta, aynı toprakları paylaşıyor olsak ta, bu demek değildir ki farklı kültürler olmayacak veya farklı yaşam biçimleri. Bu yüzden ülkemizin tarihi, kültürü ve mutfak kültürü çok zengin oluyor, çünkü Türk mutfaklarımız var, Kürt mutfakları ve daha nice yörelere ait mutfaklarımız var. Diyarbakır’da da bunu çok iyi bir şekilde hissedebilirsiniz ve yeni bir dünyaya adım atıp orada kimlerin neler yediğini ve o lezzetleri nasıl yaptıklarını görebilirsiniz. Bunlar bizim için çok önemlidir. Yöresel yemeklerin listesinde bulunan bazı veya hatta neredeyse çoğu yemeklerin adını yeni duymuş olabilirsiniz, çünkü farklı bir yöre ve farklı bir kültür, çünkü zenginlik bu.

 

Diyarbakır’da Alışveriş

 

Diyarbakır’da artık birçok alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Malum her geçen gün yeni alışveriş merkezleri sürekli olarak inşa ediliyor, fakat aynı zamanda yöresel ve kültürel ürünleri bulabileceğiniz pazarlar ve çarşılar bulunmaktadır ki oralara gitmeniz daha çok tavsiye edilir, çünkü alışveriş merkezleri artık çok lüks ve standart bir hale gelmiştir. Alışveriş merkezlerinde bulabileceğiniz ürünleri, kendi yaşadığınız yerlerde bulabilirsiniz, fakat çarşılara ve pazarlara gittiğinizde, sizin bulamayacağınız veya sadece bu yörede mevcut olan ürünleri bulabilirsiniz. Özellikle İran ve Suriye’den muhteşem kumaş ürünleri gelmektedir.

 

Diyarbakır’dan Sevdiklerinizde Ne Hediye Alınır

 

  • İran ve Suriye Kumaşları
  • Örgü Peyniri
  • Karpuz
  • Dantel
  • Kilimler
  • Takılar

 

Diyarbakır’da Görülecek Yerler

 

Diyarbakır Müzesi

 

1988 yılında düzenlenen müze, Sincariye Medresesi’nde bulunmaktadır ve müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede Neolitik Çağ’dan tutun ki, Eski Tunç, Urartu, Assur, Hitit, Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Müzeyi sadece Diyarbakır’a ait olarak değil, birçok farklı kültürlerden ve tarihlerden eserler bulabilirsiniz. Diyarbakır’a gittiğinizde müzeyi mutlaka gezmeniz lazım.

 

Gezilecek Diğer Müzeler

 

  • Ziya Gökalp Müze Evi
  • Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi

 

Diyarbakır Surları

 

Dünyanın en eski ve hatta en sağlam surlarından bir tanesi olan Diyarbakır Kalesi, Çin Seddi’nden sonra ki en uzun surlardan bir tanesi olarak kabul edilmiştir. Diyarbakır Kalesi’nin ölçümlerine baktığımızda, kale, 5700 metre uzunluğunda, 10-12 metre yüksek, 82 adet burcu bulunan, 4 yöne açılabilen ana kapıların bulunduğu tarihi dev bir yapıt olmaktadır. Burçlar üzerinde görebileceğiniz kabartmalar ve kitabeler, dünyanın ender kalelerinden bir tanesi olduğunu gösterir. Diyarbakır’ın surlarını görmek için dünyanın dört bir yanından gelen o kadar çok insan var ki, yaz aylarında, Diyarbakır’ın hareketliliğinden dolayı rahatça hareket etmek, özellikle sur bölgesinde çok zordur.

 

Diyarbakır Köprüleri

 

  • Malabadi Köprüsü (Batman Köprüsü)
  • Dicle Köprüsü
  • Haburman Köprüsü

 

Diyarbakır Ulu Camii

 

Diyarbakır Ulu Camii, şehrinde merkezinde bulunmaktadır. Yapım tarihinin kesin olarak bilinmemesiyle beraber, M.S 639 yılında, Diyarbakır Müslümanlar tarafından feth edildikten sonra, kentin en büyük kilisesi olan Mar Toma camii olarak değiştirilir. Bu camii ise Anadolu’nun en eski camilerinden bir tanesi olarak bilinir. 1091 yılında ise bu camii esaslı bir bakımdan geçmiştir. Diyarbakır’da hüküm süren bütün devlet büyükleri bu camiye önem vermiş ve hepsi farklı onarımlarda bulunmuştur.

 

Diğer Gezilecek Camiler

 

  • Behram Paşa Camii
  • Şeyh Mutahhar Camii
  • Safa Camii
  • Kale Camii
  • Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi
  • Saint Georgi Kilisesi

 

 

Gezilebilecek Diğer yerler

 

  • Deliller Hanı
  • Hasanpaşa Hanı
  • Kervansaray
  • Çermik Kaplıcası
  • Bedesten
  • İçkale

 

 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

 

Diyarbakır’a nereden ve nasıl gitmek istediğinize göre, hava yollarını veya kara yollarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Diyarbakır ve doğuya giden birçok otobüs seferleri olduğundan, her gün mutlak birkaç tane yer bulabilirsiniz. Kendi özel aracınız ile gitmek isterseniz bu da mümkündür. Buna göre haritadan en kolay yolu seçerek gidebilirsiniz. Daha hızlı bir şekilde gitmek isterseniz ki normal araç veya otobüs ile gittiğinizde neredeyse bir gününüzü veya daha fazlasını alacaktır, hava yollarını kullanarak en fazla 2 saat içerisinde Diyarbakır’da olabilirsiniz. Diyarbakır’ın artık kendine ait bir havaalanı olduğundan, direkt uçuşlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

 


Sinop - Diyarbakır uçak bileti

En Ucuz Snop Uçak Bileti Satın Al

Sinop ülkemizin doğal güzellik bakımından zengin olan illeri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla şehre ziyarete gelen pek çok turist bulunmakta ve bunların büyük bir bölümü ise ulaşım türü olarak havayolu ulaşımını tercih etmektedirler. Buna yönelik olarak da Sivas uçak bileti seçenekleri ve fiyatları insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Genel olarak insanlar havayolu ulaşımı için en ucuz uçak bileti almayı amaçlamaktadırlar. Bunun için insanlara çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Uçak biletleri fiyatları belirlenirken mesafe önem taşımaktadır. Yani pek fazla uzak olmayan bir şehirden Sinop’a gelmek isteyen kişilerin ucuz uçak bileti bulma ihtimaller daha yüksek olmaktadır. Kampanyalı dönemler hariç olmak üzere iki şehir arası uçak bileti seçenekleri genellikle firmalar çerisinde benzerlik göstermektedir.

Tarihi Açıdan Sinop

Şehrin il adı Sinope olarak bilinmektedir. Zaman geçtikçe bu ismin Snop haline dönüştüğü söylenmektedir. Tarihi olarak bakıldığında Sinop en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehre ilk yerleşimin Tunç Çağı’nda başladığı söylenmektedir. Sinop genellikle Karadeniz’e hâkim olmak isteyen imparatorlukların işgaline uğramış ve bünyesinde pek çok uygarlık barındırmıştır. Şehir Türk İslam kültürüne geçtiğinde Selçuklu egemenliğinde baştan sona yeniden düzenlenmiştir. Osmanlı döneminde şehir ünlü bir liman ve tersane merkezi olarak görülmektedir. Hatta Evliya Çelebi de bu şehre uğramış ve ünlü eseri seyahatnamede bu bilgiye yer vermiştir.

 Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop şehrini ziyarete gitmek isteyen kişiler için ulaşım bakımından üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar havayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı ve kara yolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı açısından bakıldığında havaalanı şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu mesafe de dolmuşlarla, taksilerle rahatlıkla aşılabilmektedir. Deniz yolu ulaşımında ise liman kent merkezinde yer aldığında dolayı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu durum hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından avantaj sağlamaktadır. Şehre kara yolu ulaşımı ile gelmek isteyen kişiler için otobüs terminalinin nerede olduğu önem taşımaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otobüs terminali şehir dışından ili ziyarete gelen insanlar için kolaylık sunmaktadır.

Sinop Hakkında Genel Bilgiler

Sinop şehrinin coğrafi konumuna bakıldığında Karadeniz sahil şeridinde en sivri kısımda yer almaktadır. Hatta Sinop Burdu adı altındaki tabir genellikle halk arasında bilinmektedir. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Çorum, doğusunda Samsun ve batısında Kastamonu illeri bulunmaktadır. Şehirde iki tane önemli liman vardır. Bu limanlar şehre ekonomik ve turizm açısından katkı sağlamaktadır. Sivas iline bağlı sekiz tane ilçe sayılmaktadır. İlçelerin nüfusu her geçen gün giderek artmaktadır. Sivas ilinin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine bakıldığında ise şehirde Karadeniz ikliminin hâkim olduğu görülmektedir. Mevsimler arası sıcaklık farkları yüksek olmamaktadır. Şehir genel olarak her mevsim yağış almakta sıcaklık dereceleri orta seviyelerde ölçülmektedir.

Sinop Şehrinde Turizm

Şehir gerek doğal güzellik gerekse kültürel açıdan oldukça zengindir. Yılın her döneminde şehir dışından ili ziyarete gelen pek çok insan bulunmaktadır. Şehrin hem kara hem de deniz bağlantısının bulunması Sinop’a büyük avantajlar sağlamaktadır. Her yıl il merkezine gelen turist sayıları incelendiğinde bu sayının giderek arttığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum da turizmin gelişmesine destek olmaktadır. İl içerisinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yemek kültürü açısından gelişmiş olan Sinop mutfağı ziyaretçilerin memnun kalmasını desteklemektedir.

Sinop Şehrinin Doğal Güzellikleri

  • İnaltı Mağarası
  • Akgöl
  • Karakum
  • Hamsilos Koyu
  • Akliman
  • Erfelek Tatlıca Şelaleleri
  • İnce Burun
  • Sarıkum

Sinop’a Gidince Yapılmadan Dönülmeyecekler

  • Şehre gidince Sinop yaylalarının görülmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tarihe şahitlik yapan Sinop Cezaevinin görülmesi kültürel açıdan önem taşımaktadır.
  • Alaaddin Cami ve içerisinde yer alan Candaroğlu Türbesi ziyaret edilmelidir.
  • Çangal ormanlarında doğa yürüyüşü yapılmalıdır.
  • Sinop Kalesine gidilerek şehir manzarasının tadı çıkarılmalıdır.
  • Şehir Karadeniz bölgesinde yer aldığından dolayı mutlaka balık lezzetleri tadılmalıdır.
  • Şehri denizden gelecek saldırılara karşı koruma amaçlı yapılan Paşa Tabyaları mutlaka görülmelidir.
  • İnaltı Mağarası ziyaret edilerek b manzara fotoğraflar ile ölümsüz hale getirilmelidir.
  • Şehirde meşhur yemeklerden olan Sırık Kebabı mutlaka yenilmelidir.
  • Çeçe Sultan ve Seyit Bilal türbeleri görülmelidir.
  • Sinop’ta özel olarak üretilen gemi modellerinden hediyelik olarak alınmalıdır.
  • Ülkemizin en uzun ucu olan İnce burun’da güneşin doğuşu seyir edilmelidir.

Sinop Şehrinde Yemek Kültürü

Şehir Karadeniz’e kıyısı olduğundan dolayı balık tüketimi konusunda oldukça şanslıdır. Yörede yaşayan veya şehri ziyarete gelen insanlar il içerisinde taze taze balık yeme fırsatını elde edebilmektedirler. Balığın yanı sıra şehre özgü olarak yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Bunun altında yatan önemli nedenlerden biri de yöredeki kültürel zenginliğin Sinop mutfağına yansımış olmasıdır. Sinop ilinde ünlü olan yemeklere bakıldığında nokul, hamursuz tatlısı, pilaki, kabak millesi, mısır pastası, katlama, içli tava, kaşık çıkartması, içi etli hamur yani kulak hamuru, sirkeli pırasa, keşkek, mısır çorbası, ıslama, mısır tarhanası gibi yemekler dikkat çekmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: