Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sinop - Gazipaşa Uçak Bileti


Ucuz Gazipaşa Uçak Bileti Satın Al

 

Bir sonraki tatilinizi Akdeniz bölgesinde geçirmek isterseniz, Gazipaşa sizin için bir seçenek olabilir. Gazipaşa’ya hiç gittiniz mi ya da duydunuz mu? O halde hemen Gazipaşa’da bir tatil için planlarınızı yapmaya başlayın. Gazipaşa’ya en ucuz uçak bileti için hemen internete sarılın, çünkü tatil dönemi yaklaştığında, uçak biletinizi bulmak çok daha zor olacaktır. İnternette birçok hava yolları firmaları bulunmaktadır ve hepsi neredeyse bütün yıl boyunca yolcularına farklı kampanyalar ve indirimler sunduğundan, mutlaka ucuz veya bedavaya bilet bulma şansınız olacaktır. En ucuz Gazipaşa uçak bileti için sadece internete girmeniz yeterli. Eskisi gibi zahmet edip acentelere uğramak zorunda değilsiniz. Biletinizi alıyorsunuz ve elektronik bilet olarak elektronik postanıza gönderiliyor. Sizde hemen araştırmaya başlayın ve bir sonraki tatiliniz için uçak bileti rezervasyonlarınızı yaptırmayı unutmayın. Gideceğiniz gün geldiğinde sadece elektronik biletinizin çıktısını alacaksınız ve kimliğinizle beraber hudut kapısına gideceksiniz.

 

Gazipaşa Tarihi

 

Gazipaşa’nın tarihinde, birçok kültürün yerleşim yeri olmuştur. 1921 yılında TBMM’nin vermiş olduğu kararı ile eski adı olan Selinti kaldırılmış ve Atatürk’ün adını alarak Gazipaşa olarak tekrardan adlandırılmıştır. Gazipaşa’nın ilk adı olan Selinti, aslında Çinceden gelmekte olup akarsu anlamını taşıyordu ve dolayısıyla aslında su kelime Türkçeye Çinceden gelmiştir, fakat su kelimesi artık resmi olarak bu dönemde Türkçe oldu. Gazipaşa’ya adım attığınız andan itibaren çevrenizde bölgenin tarihini görmeye başlayacaksınız. Gazipaşa’nın tarihi bugüne kadar aslında eski adı ile daha fazla anılmıştır. Akdeniz ve özellikle bu bölgeler, genel anlamda tatil ve turizm beldeleri olarak tanındığından, çok fazla tarihe girilmez, fakat Gazipaşa’yı araştırdığınızda, aslında tarihle dolu olduğunu görebileceksiniz.

 

Gazipaşa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Gazipaşa’nın Akdeniz bölgesinde bir yer olması ile beraber anlayacağınız üzere, hem tarihi hem de bir tatil beldesi olmaktadır. Gazipaşa’ya gitmek için en iyi dönemler aslında bahar ile güz ayları arasında olmaktadır. Yaz aylarında hava sıcaklığı oldukça yüksek olsa bile, denizi gitmenize engel olmuyor. Bunun yanı sıra bahar ve güz aylarında daha yumuşak havalarda ziyaret edebilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Akdeniz bölgesi, Antalya özellikle doğası, kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yer olmaktadır. Gazipaşa, Türkiye’mizin Ulu Önder Atatürk’ten adını alan önemli bir ilçemizdir. Gazipaşa Antalya’nın 180 kilometre doğusunda, 10 kilometre uzanan, 7 kilometre ise derinliği olan Gazipaşa Ovası üzerinde ve Akdeniz kıyısında bulunmaktadır. Bölgenin doğusunda İçel ili Anamur ilçesi, kuzey doğusunda ise Karaman ili Ermenek ilçesi, kuzeyinde ise Sarıveliler ilçesi ve batısındaysa Alanya bulunmaktadır. Akdeniz’in bir bölgesi olarak, ne kadar doğa ile zengin bir yer olduğunu hayal edebilirsiniz. Gazipaşa’yı ziyaret ettiğinizde, dağların yemyeşil olduğunu ve yeşilin farklı tonlarını görebileceksiniz. Doğa yürüyüşleri, ve su sporları yanı sıra doğa sporları da yapabilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın Lezzetleri

  • Muz
  • Saç Kebabı
  • Göleğez (Göleviz)
  • Kapama
  • Kıvırım
  • Pelize
  • Kuru Patlıcan

 

Gazipaşa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Gazipaşa’da Neden Muz

 

Biz kendi evimizde marketten alıp muz tüketebiliyorken, neden Gazipaşa’da muz yememiz gerekiyor diye sorabilirsiniz. Burada yetiştirilen muz, kesinlikle doğal olup yetiştirmek için herhangi bir katkı maddesi veya aşılama uygulanmamaktadır. Dolayısıyla bir başak deyişle, bütün muzlar burada hormonsuz olarak üretilir. Bu yüzden Gazipaşa’ya geldiğinizde buradaki muzu denemeniz gerekir.

 

Gazipaşa Alışveriş Yerleri

 

Bir turizm ve tatil bölgesi olarak, artık her şeyi marketlerde ve mini alışveriş merkezlerinde bulabiliyorsunuz veya bu tür yerlerde yöresel ürünler arıyorsanız, arabayla geçerken veya yürüyüş yaptığınızda, sokaklara ve yollara dikkat edin, çünkü mutlaka yöre halkının kendi yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri satanlar olacaktır.

 

Gazipaşa’da Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Muz
  • Keçi Boynuzu Pekmezi
  • Kuru Meyveler

 

Gazipaşa’da Görülecek Yerler

 

Selinus Antik Kenti

 

Selinus Antik Kenti, Gazipaşa’ya gittiğinizde görebileceğiniz tarihi yapılardan bir tanesidir. Burada Selinus kentinin bazı kısımları sahilde, bazı kısımları ise yamaçlarda yer almaktadır. Yapıların arasında ise hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekrapol alanları bulunur. Bunların yanı sıra, Selinus’un parçaları olan kilise ve sarnıç ise günümüzde kadar gelen önemli yapılar arasında yer almakta olup Akrapol’un içerisinde bulunmaktadır.

 

Halil Limanı

 

Halil Limanı, Gazipaşa’da görmeye gidebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Apsisin iç kısmında göreceğiniz yazılar, mozaikten yazılmıştır. Bazelikanın dışında ise mezar yapıları ve deniz kenarında bulunan evler ise kuzey tarafında yer alır.

 

Diğer Gidilmesi Gereken Yerler

 

  • Antiocheia Ad Gragum
  • Lamus Kenti
  • Ortaçağ Kulesi (Bıçkıcı)
  • Julia Sebaste
  • Hisartepe Ören Yeri
  • Doğal Havuzlar ve Koru Plajı
  • İskele Plajı ve Yat Limanı
  • Harabeler Koyu
  • Kral Koyu (Güney Koyu)
  • Aytap Koyu
  • Yalan Dünya Mağarası
  • Korsanların Aşk Mağarası

 

Gazipaşa’ya Nasıl Gidilir?

 

Gazipaşa’ya isterseniz kara yolu ile veya isterseniz hava yolları ile gidebilirsiniz. Eğer vakit kaybetmek istemezseniz ve konforlu bir yolculuğu tercih ederseniz, hava yollarını kullanabilirsiniz. Kara yollarını kullanarak Gazipaşa’ya gideceğiniz zaman, Alanya’ya 44 kilometre ve Antalya’ya ise 180 kilometre uzaklıkta olduğunu unutmayın. Gazipaşa Alanya ve Anamur yolu üzerinde yer almaktadır. Önce Alanya’ya giderek, Alanya ve Gazipaşa arasında turlar yapan minibüsleri kullanarak Gazipaşa’ya geçişte yapabilirsiniz. Hangi şehirde olursanız olun, bütün şehirlerden artık otobüsler kalkmaktadır. Dolayısıyla kolay ve rahat bir şekilde Gazipaşa’ya ulaşabilirsiniz. Hava yolları ile yolculuğunuzu gerçekleştirmek isterseniz, önce Alanya’ya veya Antalya’ya iniş yapacaksınız ve oradan aktarma yaparak Gazipaşa’ya geçebilirsiniz. Ankara’dan ve İstanbul’dan da ayrıca artık hava yolları ile Gazipaşa’ya ulaşım başlamıştır.

 


Sinop - Gazipaşa uçak bileti

En Ucuz Snop Uçak Bileti Satın Al

Sinop ülkemizin doğal güzellik bakımından zengin olan illeri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla şehre ziyarete gelen pek çok turist bulunmakta ve bunların büyük bir bölümü ise ulaşım türü olarak havayolu ulaşımını tercih etmektedirler. Buna yönelik olarak da Sivas uçak bileti seçenekleri ve fiyatları insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Genel olarak insanlar havayolu ulaşımı için en ucuz uçak bileti almayı amaçlamaktadırlar. Bunun için insanlara çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Uçak biletleri fiyatları belirlenirken mesafe önem taşımaktadır. Yani pek fazla uzak olmayan bir şehirden Sinop’a gelmek isteyen kişilerin ucuz uçak bileti bulma ihtimaller daha yüksek olmaktadır. Kampanyalı dönemler hariç olmak üzere iki şehir arası uçak bileti seçenekleri genellikle firmalar çerisinde benzerlik göstermektedir.

Tarihi Açıdan Sinop

Şehrin il adı Sinope olarak bilinmektedir. Zaman geçtikçe bu ismin Snop haline dönüştüğü söylenmektedir. Tarihi olarak bakıldığında Sinop en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehre ilk yerleşimin Tunç Çağı’nda başladığı söylenmektedir. Sinop genellikle Karadeniz’e hâkim olmak isteyen imparatorlukların işgaline uğramış ve bünyesinde pek çok uygarlık barındırmıştır. Şehir Türk İslam kültürüne geçtiğinde Selçuklu egemenliğinde baştan sona yeniden düzenlenmiştir. Osmanlı döneminde şehir ünlü bir liman ve tersane merkezi olarak görülmektedir. Hatta Evliya Çelebi de bu şehre uğramış ve ünlü eseri seyahatnamede bu bilgiye yer vermiştir.

 Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop şehrini ziyarete gitmek isteyen kişiler için ulaşım bakımından üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar havayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı ve kara yolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı açısından bakıldığında havaalanı şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu mesafe de dolmuşlarla, taksilerle rahatlıkla aşılabilmektedir. Deniz yolu ulaşımında ise liman kent merkezinde yer aldığında dolayı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu durum hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından avantaj sağlamaktadır. Şehre kara yolu ulaşımı ile gelmek isteyen kişiler için otobüs terminalinin nerede olduğu önem taşımaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otobüs terminali şehir dışından ili ziyarete gelen insanlar için kolaylık sunmaktadır.

Sinop Hakkında Genel Bilgiler

Sinop şehrinin coğrafi konumuna bakıldığında Karadeniz sahil şeridinde en sivri kısımda yer almaktadır. Hatta Sinop Burdu adı altındaki tabir genellikle halk arasında bilinmektedir. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Çorum, doğusunda Samsun ve batısında Kastamonu illeri bulunmaktadır. Şehirde iki tane önemli liman vardır. Bu limanlar şehre ekonomik ve turizm açısından katkı sağlamaktadır. Sivas iline bağlı sekiz tane ilçe sayılmaktadır. İlçelerin nüfusu her geçen gün giderek artmaktadır. Sivas ilinin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine bakıldığında ise şehirde Karadeniz ikliminin hâkim olduğu görülmektedir. Mevsimler arası sıcaklık farkları yüksek olmamaktadır. Şehir genel olarak her mevsim yağış almakta sıcaklık dereceleri orta seviyelerde ölçülmektedir.

Sinop Şehrinde Turizm

Şehir gerek doğal güzellik gerekse kültürel açıdan oldukça zengindir. Yılın her döneminde şehir dışından ili ziyarete gelen pek çok insan bulunmaktadır. Şehrin hem kara hem de deniz bağlantısının bulunması Sinop’a büyük avantajlar sağlamaktadır. Her yıl il merkezine gelen turist sayıları incelendiğinde bu sayının giderek arttığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum da turizmin gelişmesine destek olmaktadır. İl içerisinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yemek kültürü açısından gelişmiş olan Sinop mutfağı ziyaretçilerin memnun kalmasını desteklemektedir.

Sinop Şehrinin Doğal Güzellikleri

  • İnaltı Mağarası
  • Akgöl
  • Karakum
  • Hamsilos Koyu
  • Akliman
  • Erfelek Tatlıca Şelaleleri
  • İnce Burun
  • Sarıkum

Sinop’a Gidince Yapılmadan Dönülmeyecekler

  • Şehre gidince Sinop yaylalarının görülmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tarihe şahitlik yapan Sinop Cezaevinin görülmesi kültürel açıdan önem taşımaktadır.
  • Alaaddin Cami ve içerisinde yer alan Candaroğlu Türbesi ziyaret edilmelidir.
  • Çangal ormanlarında doğa yürüyüşü yapılmalıdır.
  • Sinop Kalesine gidilerek şehir manzarasının tadı çıkarılmalıdır.
  • Şehir Karadeniz bölgesinde yer aldığından dolayı mutlaka balık lezzetleri tadılmalıdır.
  • Şehri denizden gelecek saldırılara karşı koruma amaçlı yapılan Paşa Tabyaları mutlaka görülmelidir.
  • İnaltı Mağarası ziyaret edilerek b manzara fotoğraflar ile ölümsüz hale getirilmelidir.
  • Şehirde meşhur yemeklerden olan Sırık Kebabı mutlaka yenilmelidir.
  • Çeçe Sultan ve Seyit Bilal türbeleri görülmelidir.
  • Sinop’ta özel olarak üretilen gemi modellerinden hediyelik olarak alınmalıdır.
  • Ülkemizin en uzun ucu olan İnce burun’da güneşin doğuşu seyir edilmelidir.

Sinop Şehrinde Yemek Kültürü

Şehir Karadeniz’e kıyısı olduğundan dolayı balık tüketimi konusunda oldukça şanslıdır. Yörede yaşayan veya şehri ziyarete gelen insanlar il içerisinde taze taze balık yeme fırsatını elde edebilmektedirler. Balığın yanı sıra şehre özgü olarak yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Bunun altında yatan önemli nedenlerden biri de yöredeki kültürel zenginliğin Sinop mutfağına yansımış olmasıdır. Sinop ilinde ünlü olan yemeklere bakıldığında nokul, hamursuz tatlısı, pilaki, kabak millesi, mısır pastası, katlama, içli tava, kaşık çıkartması, içi etli hamur yani kulak hamuru, sirkeli pırasa, keşkek, mısır çorbası, ıslama, mısır tarhanası gibi yemekler dikkat çekmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: