Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sinop - Mersin Uçak Bileti


Mersin Uçak Bileti

Mersin ülkemizin güneyinde yer alan iller arasındadır. Diğer iller ile kıyaslandığında ülkenin en kalabalık onuncu şehri olduğu bilinmektedir. Nüfusu yaklaşık olarak bir milyon sekiz yüz bin civarındadır. Tüm koşulları sağlaması sebebi ile büyükşehir statüsüne sahip olan illerden biridir. Mersin ili ticaret açısından da ülke için önemli bir kaynaktır. Mersin limanı ülkemizde ticaret yapılan önemli limanlar içerisinde bulunmaktadır.

En Ucuz Mersin Uçak Bileti Satın Al

Mersine yolculuk yapmak isteyen kişiler için uçak yolculuğu oldukça avantajlı olmaktadır. Uçak bileti seçeneklerinin fazla olması bu yolculuğu daha fazla tercih edilir hale getirmektedir. En ucuz Mersin uçak bileti almak isteyen kişiler için internetten almak maliyet yönünden karlı olmaktadır. Bu sayede hem kısa sürede şehre ulaşmak hem de maddi açıdan fayda sağlamak mümkündür. Mersin ilinin yanı sıra diğer illere ucuz uçak bileti almak isteyenler için de internette birçok seçenek bulunmaktadır. Mersin ülkenin güney bölgesinde bulunduğundan dolayı genel olarak insanlar internette Mersin ucuz uçak bileti arayışına girmektedirler.

Mersin İlinin Tarihçesi

Mersin ilinin klasik devirdeki adı Klikya olarak bilinmektedir. Bu da şehrin eski çağlardan bu yana kullanılan bir yerleşim yeri olduğu anlamına gelmektedir. Yapılan çalışmalara göre en eski kalıntıların Neolitik devire ait olduğu öğrenilmiştir. Genel olarak kazı çalışmaları Yumuktepe ve Gözlükule’de yapılmaktadır. Mersin ilinin tarihine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmaktadır. Savaşlar esnasında başka milletlerin eline geçen bu il en sonunda Osmanlı topraklarına dâhil olmuştur. 3 Ocak 1922 tarihi itibari ile Türk hâkimiyetinde yer almıştır.

Mersin’in Coğrafyası

Mersin iline bakıldığında büyük bir bölümü dağlık alanlarda oluşmaktadır. Bu dağların oranı yaklaşık olarak yüzde seksen yedi iken dağlar haricinde kalan diğer büyük bölümü ise ormanlar oluşturmaktadır. İlin etrafında Batı ve Orta Toros Dağları bulunmaktadır. Dağların verdiği engebeli alanlar şehirde ulaşımı sıkıntıya sokabilmektedir. Düzlü alanlar ise genellikle yüksek bölümlerdedir. Bunun yanı sıra il akarsu yönünden de pek fazla zengin değildir. İl sınırları içerisinden iki tane önemli akarsu geçmektedir. 

Mersin’de Turizm

Mersin şehri turizm açısından iyi bir konumda bulunmaktadır. Kentte inanç turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli sosyal alanlar mevcuttur. İnanç turizmi açısından bakıldığında Alahan Manastırı, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve anıt müzesi, Danyal Peygamberin mezarı gibi önemli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültür turizmi olarak bakıldığında da il içerisinde yer alan eser sayısı oldukça fazladır. İl ve ilçe merkezlerinde yer alan müzelerin yanı sıra Kızkalesi, Kanlıdivane, Uzuncaburç, Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Soli Pompeipolis, Elaiussa Sebaste gibi seçenekler bulunmaktadır. Mersin içerisinde gezintiye çıkan turistlerin bu tarihi alanları ziyaret etmeleri, şehir ile ilgili verilen önerileri dikkate almaları tavsiye edilmektedir.

Mersin İli Müzeleri

  • Mersin Atatürk Evi Ve Müzesi
  • Taşucu Amphora Müzesi
  • Mersin Deniz Müzesi
  • Mustafa Erim Mersin Kent Tarihi Müzesi
  • Mersin Devlet Resim Ve Heykel Müzesi Ve Galerisi
  • Tarsus Saint Paul Anıt Müzesi
  • Silifke Atatürk Evi Ve Etnografya Müzesi
  • Anamur Müzesi
  • Silifke Müzesi
  • Narlıkuyu Mozaik Müzesi
  • Silifke Müzesi

Mersin Yöresel Yemekler

Mersin ili Akdeniz sayesinde birçok balık türüne sahip olmakta ve balık yönünden oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Mersin mutfağının temelini kebap çeşitleri meydana getirmektedir. Hatta kahvaltılar için özel olarak yenilen bazı kebap türleri bulunmaktadır. Bu kebapların içerisinde en yaygın olarak bilinen ise tantunidir. Lezzet itibariyle tantuni birçok insanın sevdiği yemekler içerisinde yer almaktadır. Bunun haricinde kaburga dolması, Çamlıyayla et tavası, tereyağında piliç kızartma, et haşlama, kavurma, pide çeşitleri, haşlanarak yapılan içli köfte gibi birçok yöresel yemek çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca ilin bazı ilçelerinde tutmaç, batırık, yarma çorbaları, keşkek pilavı, topalak çorbası gibi yiyecekler de bulunmaktadır. Yemek çeşidi yönünden oldukça zengin olan Mersin ziyaretçilerine ziyafet sunmaktan çekinmemektedir.

Mersin Tatlıları

Tatlı yönünden de Mersin ilinde hatırı sayılır yiyecekler bulunmaktadır. Bunların başında herkesin de bildiği üzere “cezerye” gelmektedir. Cezerye tatlı havuç ile yapılmaktadır ve bu tatlıyı her yerde bulmak mümkündür. Diğer ünlü tatlı ise “künefe”dir Künefe kadayıfın salamura yapılmamış taze peynirli hali olarak da açıklanmaktadır. Mersin’de yapılan tatlılar arasında “kerebiç” tatlısı da vardır. Bu tatlı genellikle ramazan ayında tüketilmektedir. Görünüş olarak içli köfteyi andıran kerebiç tatlısı ceviz ve irmikten yapılmaktadır.

Mersin Otelleri

Mersin bünyesinde bulunan pek çok doğal güzellik ve lezzetler sayesinde her yıl birçok turisti ağırlamaktadır. Dolayısıyla buna paralel olarak il ve ilçe merkezlerinde pek çok otel bulunmaktadır. Konaklama yönünden müşterilerine tam hizmet sunmayı amaçlayan şehirde otel sayısı oldukça fazladır. Otellerin yanı sıra motel, pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekleri de mevcuttur.         Ayrıca özellikle yaz dönemlerinde sıklıkla kullanılan çadır, yazlık daire, karavan kiralama gibi konaklama alternatifleri de bulunmaktadır. Gerek il merkezi gerekse ilçe merkezi şehir dışından gelen misafirleri ağırlamak için oldukça donanımlıdır.


Sinop - Mersin uçak bileti

En Ucuz Snop Uçak Bileti Satın Al

Sinop ülkemizin doğal güzellik bakımından zengin olan illeri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla şehre ziyarete gelen pek çok turist bulunmakta ve bunların büyük bir bölümü ise ulaşım türü olarak havayolu ulaşımını tercih etmektedirler. Buna yönelik olarak da Sivas uçak bileti seçenekleri ve fiyatları insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. Genel olarak insanlar havayolu ulaşımı için en ucuz uçak bileti almayı amaçlamaktadırlar. Bunun için insanlara çeşitli seçenekler sunulmaktadır. Uçak biletleri fiyatları belirlenirken mesafe önem taşımaktadır. Yani pek fazla uzak olmayan bir şehirden Sinop’a gelmek isteyen kişilerin ucuz uçak bileti bulma ihtimaller daha yüksek olmaktadır. Kampanyalı dönemler hariç olmak üzere iki şehir arası uçak bileti seçenekleri genellikle firmalar çerisinde benzerlik göstermektedir.

Tarihi Açıdan Sinop

Şehrin il adı Sinope olarak bilinmektedir. Zaman geçtikçe bu ismin Snop haline dönüştüğü söylenmektedir. Tarihi olarak bakıldığında Sinop en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehre ilk yerleşimin Tunç Çağı’nda başladığı söylenmektedir. Sinop genellikle Karadeniz’e hâkim olmak isteyen imparatorlukların işgaline uğramış ve bünyesinde pek çok uygarlık barındırmıştır. Şehir Türk İslam kültürüne geçtiğinde Selçuklu egemenliğinde baştan sona yeniden düzenlenmiştir. Osmanlı döneminde şehir ünlü bir liman ve tersane merkezi olarak görülmektedir. Hatta Evliya Çelebi de bu şehre uğramış ve ünlü eseri seyahatnamede bu bilgiye yer vermiştir.

 Sinop’a Nasıl Gidilir?

Sinop şehrini ziyarete gitmek isteyen kişiler için ulaşım bakımından üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar havayolu ulaşımı, deniz yolu ulaşımı ve kara yolu ulaşımıdır. Havayolu ulaşımı açısından bakıldığında havaalanı şehir merkezine yaklaşık sekiz kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu mesafe de dolmuşlarla, taksilerle rahatlıkla aşılabilmektedir. Deniz yolu ulaşımında ise liman kent merkezinde yer aldığında dolayı herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu durum hem yük hem de yolcu taşımacılığı açısından avantaj sağlamaktadır. Şehre kara yolu ulaşımı ile gelmek isteyen kişiler için otobüs terminalinin nerede olduğu önem taşımaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yer alan otobüs terminali şehir dışından ili ziyarete gelen insanlar için kolaylık sunmaktadır.

Sinop Hakkında Genel Bilgiler

Sinop şehrinin coğrafi konumuna bakıldığında Karadeniz sahil şeridinde en sivri kısımda yer almaktadır. Hatta Sinop Burdu adı altındaki tabir genellikle halk arasında bilinmektedir. İlin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Çorum, doğusunda Samsun ve batısında Kastamonu illeri bulunmaktadır. Şehirde iki tane önemli liman vardır. Bu limanlar şehre ekonomik ve turizm açısından katkı sağlamaktadır. Sivas iline bağlı sekiz tane ilçe sayılmaktadır. İlçelerin nüfusu her geçen gün giderek artmaktadır. Sivas ilinin iklim ve bitki örtüsü özelliklerine bakıldığında ise şehirde Karadeniz ikliminin hâkim olduğu görülmektedir. Mevsimler arası sıcaklık farkları yüksek olmamaktadır. Şehir genel olarak her mevsim yağış almakta sıcaklık dereceleri orta seviyelerde ölçülmektedir.

Sinop Şehrinde Turizm

Şehir gerek doğal güzellik gerekse kültürel açıdan oldukça zengindir. Yılın her döneminde şehir dışından ili ziyarete gelen pek çok insan bulunmaktadır. Şehrin hem kara hem de deniz bağlantısının bulunması Sinop’a büyük avantajlar sağlamaktadır. Her yıl il merkezine gelen turist sayıları incelendiğinde bu sayının giderek arttığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum da turizmin gelişmesine destek olmaktadır. İl içerisinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler insanların ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yemek kültürü açısından gelişmiş olan Sinop mutfağı ziyaretçilerin memnun kalmasını desteklemektedir.

Sinop Şehrinin Doğal Güzellikleri

  • İnaltı Mağarası
  • Akgöl
  • Karakum
  • Hamsilos Koyu
  • Akliman
  • Erfelek Tatlıca Şelaleleri
  • İnce Burun
  • Sarıkum

Sinop’a Gidince Yapılmadan Dönülmeyecekler

  • Şehre gidince Sinop yaylalarının görülmesi tavsiye edilmektedir.
  • Tarihe şahitlik yapan Sinop Cezaevinin görülmesi kültürel açıdan önem taşımaktadır.
  • Alaaddin Cami ve içerisinde yer alan Candaroğlu Türbesi ziyaret edilmelidir.
  • Çangal ormanlarında doğa yürüyüşü yapılmalıdır.
  • Sinop Kalesine gidilerek şehir manzarasının tadı çıkarılmalıdır.
  • Şehir Karadeniz bölgesinde yer aldığından dolayı mutlaka balık lezzetleri tadılmalıdır.
  • Şehri denizden gelecek saldırılara karşı koruma amaçlı yapılan Paşa Tabyaları mutlaka görülmelidir.
  • İnaltı Mağarası ziyaret edilerek b manzara fotoğraflar ile ölümsüz hale getirilmelidir.
  • Şehirde meşhur yemeklerden olan Sırık Kebabı mutlaka yenilmelidir.
  • Çeçe Sultan ve Seyit Bilal türbeleri görülmelidir.
  • Sinop’ta özel olarak üretilen gemi modellerinden hediyelik olarak alınmalıdır.
  • Ülkemizin en uzun ucu olan İnce burun’da güneşin doğuşu seyir edilmelidir.

Sinop Şehrinde Yemek Kültürü

Şehir Karadeniz’e kıyısı olduğundan dolayı balık tüketimi konusunda oldukça şanslıdır. Yörede yaşayan veya şehri ziyarete gelen insanlar il içerisinde taze taze balık yeme fırsatını elde edebilmektedirler. Balığın yanı sıra şehre özgü olarak yapılan pek çok yemek bulunmaktadır. Bunun altında yatan önemli nedenlerden biri de yöredeki kültürel zenginliğin Sinop mutfağına yansımış olmasıdır. Sinop ilinde ünlü olan yemeklere bakıldığında nokul, hamursuz tatlısı, pilaki, kabak millesi, mısır pastası, katlama, içli tava, kaşık çıkartması, içi etli hamur yani kulak hamuru, sirkeli pırasa, keşkek, mısır çorbası, ıslama, mısır tarhanası gibi yemekler dikkat çekmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: