En Uygun Fiyat Aralığında Mardin Uçak Bileti
Türkiye’nin tarihi açıdan en fazla önem taşıyan şehirleri arasında bulunan Şehre ziyarete gitmek isterseniz, aradığınız Mardin uçak bileti çok uygun bir bedel üzerinden bulabilirsiniz. Sizin için geliştirdiğimiz özel sorgu sistemi, en uygun fiyat koşullarından Mardin’e uçak bileti satın almanız kolay hale gelmektedir. İnternet üzerinden yapacağınız sorgu sonrası bütün Mardin uçuşlarını aynı ekran üzerinden önünüze getirebilmektedir. Bu işlem ile bütün bilet fiyatlarını aynı ekran üzerinden bakabilirsiniz. İnternet üzerinden en uygun uçak biletini satın alarak, size karayolu yolculuğuna oranla çok daha uyguna gelebilmektedir. Tarihi dokusu ile birlikte sadece topraklarımız ile ilgili değil dünya tarihi açısından önemli bir şehir olarak bulunan Mardin, Suriye ile de sınırdaştır. Bu özelliği ile de doğunun en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’i gezebilirsiniz. Yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan şehre ulaşım için en uygun Mardin uçak biletini satın almak için bilet sorgulaması yaparak istediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz.
Bir Milyona Yakın Nüfus Ve Sayısız Önemli Yapı
Mardin şehrinde sekiz yüz seksen bin kişi ikamet etmektedir. Bir milyon kişi ise şehrin sınırına her geçen gün daha fazla yaklaşmaktadır. Güney Doğu Anadolu bölgesinin en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olan Mardin’e girdiğiniz andan itibaren kendinizi tarihin tozlu raflarına atabilirsiniz.
Tarihi Dokusundan Hiçbir Şey Kaybetmiyor
Şehrin nüfusunun büyümesine rağmen tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen Mardin, aksine git gide tarihi rolünü çok daha iyi bir şekilde yansıtabilmektedir. Şehir merkezinde mimari yapılar başta olmak üzere etnografik, arkeolojik ve tarihi olarak, sayısız yapı yer almaktadır.
Rüya Şehir
Pek çok turistin kendini rüyada bulduğu bu otantik şehir farklı dini inanışlara ve pek çok dile de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir içerisinde cami ve türbe ile beraber onlarca kilise, manastır ve diğer dini mimarilere sık sık rastlayabilirsiniz. Ziyarete gelen turistler bu yapıları bir arada gezebilmekte ve görebilmektedir.
Mardin’e Ne Zaman Gitmeli?
Şehirde kış ayları soğuk geçtiği için ve yaz ayları oldukça kurak, çok sıcak olduğu için turistik ziyaretler için ara mevsimler, ilkbahar ve sonbahar tercih edebilirsiniz. Mardin şehrinde bazı seneler sıcaklık rekoru kırdığı için Mardin’e yazın sıcak vakitlerinde ziyaret etmektedir, gezinizi sıkıntıya sokabilmektedir.
Mardin’in Lezzetleri
Mardin şehrinin diğer doğu illeri gibi kendine has yemekleri içerisinde bulundurmaktadır. Tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan şehirde, yemekler de bu ölçüde ön plana çıkmıştır. Mardin şehrinde yöresel yemeklerin tamamı farklı bir kültürün ürünü olarak yer almaktadır.
Çorba
Şehirde yöreye özgü çok lezzetli çorbalar yer almaktadır.
—Un çorbası
—Ginedir çorbası
—Mercimek çorbası
—Nohut çorbası
—Çörten çorbası
—Lebeniye çorbası
—Kelle paça çorbası
—Domates çorbası
Görüldüğü üzere Mardin çorba çeşidi bakımından oldukça zengin bir şehir olarak yer almaktadır. Bu yüzden listede yer almayan çorbaları da Mardin’e gittiğinizde görebilirsiniz.
Kebap Çeşitleri
Mardin şehrinde kebap çeşitleri bakımından da oldukça zengindir. Güney Doğu Anadolu bölgesinde yemeklerde genel olarak kullanılmaya devam edilen et, Mardin’de de çok sık yer almaktadır. Bu yüzden yörede yer alan kebap çeşitlerinin sayısı da yüksektir.
Patates kebabı
Soğan kebabı
Etli Yemekler
Etin özellikle bölge yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Mardin’de et kebap gibi yemeklerin yapımında kullanılsa da etin en çok kullanıldığı şey, et yemekleri olarak yer almaktadır. Etli yemekler bölgeye özel olarak yapılan çok lezzetlidir. Bu yemekleri, bölgedeki herhangi bir lokantada bulabilirsiniz.
—Malzum yemeği
—Mardin çiğköftesi
—Dobo yemeği
—Firkiye yemeği
—Kibbe yemeği
—Güveç
—Kelle paça
—Havuç türlüsü
İçinde et kullanılan yemekler bunlarla kısıtlı olmamaktadır. Bununla beraber etin en lezzetli şekilde değerlendirildiği yemekler bu listede yer almaktadır.
Kızarmalar ve Kavurmalar
Şehirde yapılan tava, kızartma ve kavurma çeşitleri de şehri ziyarete gelen turistlerin mutlaka tatması gereken yiyecekler arasındadır.
—Semizotu tavası
—Patates kabak, patlıcan, havuç ve biber gibi pek çok sebze kızartması
Köfte
Mardin şehrinde etin en güzel hallerinden bir tanesi de köfte olarak yer almaktadır. Bölgenin meşhur köfteleri şu şekilde sıralanmaktadır.
—İçli köfte (İkbebet adıyla biliniyor)
—Aya köfte (Irok adıyla biliniyor)
—Cevizli içli köfte
—Çiğköfte
—Mercimekli köfte (Bello adıyla biliniyor)
—Kitel Raha
Köftelerin yapımı sırasında yüksek oranla et kullanıldığı hesaba katılırsa bölgenin ete ve et yemekleri içerisinde genel olarak ne kadar düşkün olduğu ortaya çıkmaktadır.
Dolma Ve Sarmalar
Şehirde çeşitli dolma ve sarmaları da mutlaka tadılması gerekmektedir.
—İşkembe dolması
—Kabak dolması
—Patlıcan dolması
—Biber dolması
—Hindi dolması
Diğer Tatlar
Mardin şehrinde çok fazla yöresel yiyecek bulunmaktadır. Genel anlamda bölgeye özgü önem taşıyan yiyeceklerden bahsedebiliriz.
—Pilav çeşitleri (Daha çok şehriyeli bulgur pilavı)
—Hamur işi çeşitleri (Sembusek)
—Piyaz ve salatalar (Daha çok çoban salatası)
—Pasta ve Tatlılar (Özellikle Davk Bi Dips)
—Çerezler, tuzlular ve içecekler (Daha çok kırmızı pulbiberli tandır böreği)
—Özel kahvaltı türleri (Daha çok kaymak ve otlu peynir)
Mardin’de Görülmesi Gereken Yerler
Mardin şehri tarihi anlamında genel anlamda turistleri büyüleyen bir bölgedir. Mardin’de birçok farklı gezilmesi ve görülmesi gereken yer vardır. Bu yüzden her ara sokakta önemli bir yapı görebilirsiniz.
Müze Alanları
Şehirde iki tane önemli müze bulunmaktadır.
Cami Ve Medrese
Şehir içerisinde birçok tarihi cami ve medrese yer almaktadır.
Kilise Ve Manastır
Şehir merkezinde en az cami kadar manastır ve kilise yer almaktadır. Sayıları elliyi bulan önemli kilise yer almaktadır.
Tarihi Kaleler
Şehir merkezinde tıpkı cami, manastır, medrese ve kilise bolluğu gibi, kale bolluğu da yer almaktadır. Şehrin en önemli kalesi Mardin kalesidir. Bununla beraber şehirde yer alan kız kalesi de yine çok ünlü bir kale olarak bulunmaktadır.
Mardin’de Kültür Ve Sanat
Mardin şehrinde kültür ve sanat bakımından tam anlamıyla bir merkez niteliği taşımaktadır. Mardin’de yapılan el sanatları dünyaca ünlüdür. Bununla beraber telkâri sanatı gelmektedir. Şehre ziyarete giden herkes bu sanatın ürünlerini mutlaka görmesi gerekmektedir.
Alışveriş Yerleri
Mardin şehrinde satın alabileceğiniz en iyi hediye renkli puşiler olabilir. Bunun yanında şehirde çok güzel eşarplar da satılmaktadır. Satılan eşarplar 2,5 lira ile 5 lira arasında bulunmaktadır. Mardin’de yer alan alışveriş yerlerinin birçoğu merkezde yan yana sıralanmıştır.
Mardin Havalimanı
Şehir merkezine uçak ile gittiğinizde Mardin havalimanını kullanabilirsiniz. Bu havalimanı 1999 tarihinden beri hizmet vermektedir. Havalimanının merkeze uzaklığı 20 kilometre civarındadır. Bu nedenle ulaşımda taksiyi ya da şahsi araçlarınızı kullanmanız gerekmektedir.
En Ucuz Sivas Uçak Bileti Satın Al
Şehirlerarası seyahat edecek olan insanlar genel olarak uçak yolculuğunu tercih etmektedirler. Bunun altında yatan en önemli nedenler uçak yolculuğunun hem kısa hem de konforlu olmasıdır. Geçmişten günümüze bakıldığında buna paralel olarak uçak seferleri sayısında giderek artış meydana gelmektedir. Bu durum uçak biletleri fiyatlarına da yansımaktadır. Çoğunlukla insanlar en ucuz uçak biletini alarak yolculuk yapmak istemektedirler. Seyahat edilme oranının yüksek olduğu şehirlerin arasında Sivas ili de yer almaktadır. Bu nedenle Sivas uçak biletleri de fiyat bazında merak konusu olmaktadır. En ucuz Sivas uçak biletini satın almak isteyen yolcular için pek çok seçenek sunulmaktadır. Bunların başında uçak bileti satışı yapan internet siteleri gelmektedir. Bu sitelerden düşük fiyatlı uçak bileti almak mümkündür.
Sivas İlinin Tarihi Geçmişi
Sivas İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi eskilere dayanan illerden bir tanesidir. Şehrin üç vadi arasında olduğu bilinmektedir. Bu vadiler Kızılırmak Havzası, Yeşilırmak ve Fırat havzasıdır. Bu vadiler şehre farklı kültürler, sular ve yollar taşımaktadır. Ayrıca her biri farklı iklim özelliklerini şehre getirmektedir. Tarihe bakıldığında Sivas ili bazı dönemlerde başkent olarak kullanıldığı görülmektedir. Şehrin isminin ise Sebastia adından ortaya çıktığı söylenmektedir. Şehrin bugünkü adı ile il merkezine dönüşmesi ise Cumhuriyet dönemine denk gelmektedir. Tarih boyunca şehir pek çok topluma ev sahipliği yapmıştır.
Sivas Hakkında Genel Bilgiler
Sivas iline bağlı on yedi tane ilçe bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en büyük ilçe Kangal olarak bilinmektedir. Bölgenin yapı şeklinin büyük bölümünü platolar meydana getirmektedir. Geriye kalan kısım ise dağlardan ve ovalardan oluşmaktadır. Şehrin önemli akarsuları Kızılırmak, Tozanlı Çayı, Kelkit Çayı, Çallı Çayı, Yıldız Irmağı ve Tohma Çayı olarak bilinmektedir. Önemli gölleri ise Hafik Gölü, Lota Gölleri, Tödürge Gölü, Gürün Gökpınar gölüdür. Şehrin etrafı yüksek dağlar ile sınır olarak çevrilidir. Kuzeyinde Kuruçay vadisi ile Yaman Dağı, batısında Karababa, İncebel ve Akdağlar, güneyinde Kulmaş ve Tahtalı dağlarının uzantıları görülmektedir. Görüldüğü üzere şehir sınırları doğal olarak çizilmektedir. Bunların haricinde şehirde tarımı ve ulaşımı etkileyen ünlü ovalar da yer almaktadır.
Sivas İlinin İklimi Ve Bitki Örtüsü
Şehir, çevresinde bulunan iller ile iklim bakımından kıyaslandığında şehrin kendine has özelliklere sahip olduğu görülmektedir. Bunun ise birçok nedeni bulunmaktadır. Örneğin konum olarak yüksek olması, engebeli bir yapısının bulunması, şehir topraklarının farklı coğrafi bölgelerde bulunması, kuzey rüzgârlarına açık olması gibi nedenler sayılabilmektedir. Ayrıca şehirde yer alan üç vadi iklim ve bitki örtüsü açısından ilin yapısı üzerinde etkili olabilmektedir. Sivas’ta kış mevsimi genellikle soğuk, sert ve kar yağışlı geçmektedir. Buna karşın yaz mevsiminde ise sıcak ve kurak bir mevsim görülmektedir. Buna paralel olarak şehrin temel bitki örtüsü step yani bozkır olarak bilinmektedir.
Sivas Şehrinde Ulaşım
Sivas ili engebeli bir yapıya sahip olmasına rağmen şehirde havayolu ulaşımı, karayolu ulaşımı ve demiryolu ulaşımı gibi ulaşım seçenekleri bulunmaktadır. Öncelikle havayolu ulaşımına bakıldığında havaalanı şehir merkezine yirmi üç kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çoğunlukla İstanbul’a gerçekleştirilen uçak seferleri haftanın her günü gerçekleştirilmektedir. Demiryolu ulaşımına bakıldığında ise Sivas 1930 yılından bu yana bu ulaşım türüne sahiptir. Demiryolu hem yük hem de yolcu taşımacılığı manasında aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde her ilde demiryolu ulaşımının olmadığı düşünüldüğünde Sivas bu açıdan şanslı konumdadır. Haftanın her günü öncelikle İstanbul tarafına seferler düzenlenmektedir. Karayolu ulaşımında ise ilin bütün illere gidebilecek şekilde karayolu bağlantısı bulunmaktadır. Karayolu üzerinden hem yük hem de yolcu taşımacılığı gerçekleştirilmektedir.
Sivas Mesire Alanları
Sivas’ta Eğitim
Günümüzde birçok ilde üniversite bulunmaktadır. Sivas da bu iller arasında yer almakta ve bünyesinde bir tane üniversite barındırmaktadır. Ülkemizin değerli üniversitelerinden Sivas üniversitesi adı üzerinde Sivas ilinde yer almakta ve her yıl pek çok mezun vermektedir. Bunun haricinde yaklaşık yedi yüz yetmiş civarında eğitim kurumu bulunmaktadır.
Sivas’ta Ne Yenir?
Sivas İlinde Yemek Kültürü
Sivas şehrinde yemek kültürü oldukça zengindir. Şehre gelip de ünlü yemeklerden tatmak isteyen pek çok ziyaretçi bulunmaktadır. Yemek çeşidinin fazla olması her damak zevkine uygun bir yemeğin muhakkak çıkacağı anlamını da taşımaktadır. Yemeklerin görünüşünden çok tatları dillere destan olmaktadır. Genellikle Sivaslı kişiler yemek yapma konusunda oldukça gelişmiş özelliklere sahip ve yeteneklidirler.