Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Van - Iğdır Uçak Bileti


Ucuz Iğdır Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’de kaç tane şehri gezdiniz? Kaç tanesi Marmara’daydı veya kaç tanesi Doğu Anadolu’da veya Karadeniz’de? Iğdır’a hiç gittiniz mi? Iğdır’ın kültürünü ve tarihini hiç araştırdınız mı ya da mutfağını tattınız mı? Eğer cevabınız hayırsa ve hatta bir sonraki tatilinizi daha planlamadıysanız, Iğdır’a gidip bambaşka bir kültürün içinde yaşayabilirsiniz. Iğdır’a gitmek için en ucuz uçak bileti birçok hava yolları firmaları tarafından her gün satılmaktadır. Tek yapmanız gereken, internete girmek ve hava yolları firmalarını kontrol etmek. Eğer sürekli olarak kontrol ederseniz, kampanya yapan ve indirimler uygulayan hava yolları firmalarını bulabilirsiniz. Ucuz Iğdır uçak bileti almak için sadece bilgisayar ve internetiniz varsa yeterli, eskisi gibi acentelere gitmenize gerek yok. Kredi kartınız ile alışverişinizi yaptığınızda, biletiniz elektronik posta adresinize teslim ediliyor. Bu yüzden bir uçak bileti artık eskisi gibi zor alınan bir şey değil. İnternette baktığınızda her zaman bulabilirsiniz, yeter ki yer olsun.

 

Iğdır’ın Anlamı

 

Biliyorsunuz ki birçok şehrimizin isimlerinin anlamları var ve gerçekten de çok güzel anlamlar taşıyorlar. Iğdır’ın anlamı ise, iyilik, yiğitlik, ululuk, büyüklük veya bahadırlık anlamına gelmektedir. Bu kelime aynı zamanda Türk Oğuz Boyunun 24 ana boylarından bir tanesi olmaktadır. Bunun yanı sıra, Oğuz Han’ın altı oğullarından, en küçüğü olan Deniz Han’ın dört oğulları arasından en büyüğü olmaktadır.

 

Iğdır Tarihi

 

Iğdır’ın tarihine baktığımızda, çok geniş bir tarihe sahip olmaktadır. Bunu Iğdır ve çevresinde yapılan arkeolojik kazı araştırmalarından anlayabiliyoruz ki Iğdır’da birçok gezilecek ve görülebilecek tarihi yerler bulunmaktadır. Iğdır birçok millet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış ve bu durum İslamiyet Öncesi Duruma kadar dayanmaktadır. Dolayısıyla burada M.Ö 5000-4000 den başlayan bir tarihi görebilirsiniz. Bir şehrin tarihini koruyabilmesi çok önemli olduğu kadar, çok zordur. Malum yaşadığımız dönemde, bir tarihi korumak o kadar zor bir hale geldi ki, tarihi yerinde görmek istesek bile görmemiz çoğu zaman mümkün olmuyor ve genellikle müzelerde veya sergi salonlarında eser olarak görebiliyoruz.

 

Iğdır’a Ne Zaman Gitmeli

 

Doğu Anadolu’da bulunan bir bölge olarak, tahmin edersiniz ki özellikle kış ayları çok çetin geçebiliyor. Sıcaklık normalde 10 derecenin üzerinde olsa bile, siz 10 derecenin altındaymış gibi hissedebiliyorsunuz, çünkü kuytuluk ve rüzgar ve benzeri doğa unsurları genel anlamda, havayı çok etkilemektedir. Buradan size tavsiyemiz eğer Iğdır’ı ziyaret etmek isterseniz, sizin için en iyi dönem bahardan yaz ayları arası olacaktır. Elbette Iğdır’ın bütün aylarını ve mevsimlerini yaşayabilirsiniz, fakat rahat gezebilmeniz açısından bahar ve yaz ayları en tercih edilen ve tavsiye edilen mevsimlerdir.

 

Iğdır’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Iğdır’ın iklimi biraz farklıdır. Şehrin düz kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun diğer bölgelerinden gelen şiddetli kara ikliminden etkilenmez. Bölgenin kuytu olması, bölgedeki ovalardaki havanın ortalama sıcaklığını 10 derece kadar tutmaktadır. Düz kesimlerin yanı sıra, bölgenin kuytu olmasından dolayı, aslında en çok yağışı alan şehirlerden bir tanesi olarak kabul edilir.

 

Iğdır’ın Lezzetleri

  • Otağı Çorbası
  • Ayran Aşı
  • Hörre
  • Helise
  • Perzana
  • Taş Köfte
  • Tavuk Şorva
  • Tandır Şiş
  • Ekşili
  • İşkembe Kavurma
  • Cızdık
  • Paça
  • Bozbaş
  • Tereyağlı Erişte
  • Fetir
  • Kuymak
  • Omaç Helvası
  • Kavut
  • Kayvasa
  • Patlıcan Reçeli

 

Iğdır’dan Yemeden Dönmeyin

 

Her Öğünde Mutlaka Yiyebilirsiniz

 

Iğdır’ı ziyaret ettiğinizde, göreceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi, neredeyse her öğünde çorbanın olması. Iğdır’da içebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız çorbalar, Otağı Çorbası, Hörre ve Ayran Aşı olmaktadır. Her öğünde içebilir ve içinizi ısıtabilirsiniz ki özellikle kış aylarında çok güzel olur ve yaz ayları için de, harareti almak derler ya, bu çorbaları tüketerek sıcaklığın size vermiş olduğu harareti alabilirsiniz.

 

Sakat Sevenler İçin Mutlaka Tavsiye Edilir

 

Kimi sakat ürünlerini çok fazla tüketemez, fakat kimileri de öyle çok sakatat ürünlerini sever ki, neredeyse bütün ürünlerini tüketebilir. Bunların arasında aslında çorbası yapıldığında, çok güzel olan paça ve işkembe bulunmaktadır. Iğdır’da Paça ve çok güzel İşkembe Kavurmasını yiyebilirsiniz. Buradaki Paça ve İşkembe Kavurmasının tadı damağınızda kalacaktır ve tekrar yemek isteyeceksiniz. Her şeyin ilki vardır ve her şeyi deneyerek öğrenebilirsiniz. Bazen sadece kokusundan veya görüntüsünden bazı gıda ürünlerini tüketemeyenler vardır, fakat Paça ve İşkembe Iğdır’da mutlaka denenmesi gerekir.

 

Iğdır’da Alışveriş

 

Iğdır’dan alışveriş yapmak için aslında herhangi özel bir yere gitmenize gerek yok. Alışveriş merkezlerinden veya çarşılardan yöresel ürünler bulabilirsiniz. Bazı çarşılardan alabileceğiniz ürünler açık oluyor ve dolayısıyla gelenler, genelde açık ürünlerin yöresel ve doğal olduğunu, kapalı paketlerde satılan ürünlerin artık doğallıktan çıktığını düşünebiliyor, fakat normal alışveriş merkezlerinden, marketlerden ve civarda bulunan çarşılardan birçok alışverişlerinizi yapabilirsiniz.

 

Iğdır’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Kafkas Kilimleri
  • Patlıcan Reçeli

 

Iğdır’da Görülecek Yerler

 

Iğdır Anıtı ve Müzesi

 

Artık neredeyse bütün illerimizde olduğu gibi, Iğdır’da da müzeler ve sergiler bulunmaktadır. Iğdır müzesi 1997 yılında inşa edilmeye başlamış ve 1999 yılında ise kapılarını hizmete açmıştır. Müze tam olarak 1.3 hektar alana yerleştirilmiştir ve yerden yüksekliği 43.50 metre olmaktadır. Iğdır’ın Anıtı ise hala ki Türkiye’nin en yüksek anıtı olarak bilinmektedir. Müzede ise, 1915 yılından 1918 yılları arasına kadar geçen, bölgede yaşayan Ermeni vahşetinden geriye kalan ve toplu mezarlıklardan çıkarılan belgeler, fotoğraflar ve diğer özel eşyalar sergilenmektedir.

 

Karakale

 

Karakale çok eski bir tarihi yapıt olmaktadır. Iğdır’ın batı kesiminde bulunan Tuzluca mevkiinde ve Ermenistan sınırına yakın, Aras Nehri üzerine inşa edilmiştir. Bu kalenin kuruluşu, Urartu Dönemi ya da daha eski bir döneme bile ait olabilmektedir. Hatta bunun yanında, dünyanın ilk fuarının ise burada yapıldığı söylenir. Maalesef ki 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen deprem dolayısıyla, kale duvarları yıkılmış ve daha sonrasında o şekilde bırakılmıştır.

 

Iğdır Ejder Kervansarayı

 

Iğdır Ejder Kervansarayı, Iğdır’ın merkezinden 15 kilometre uzaklıkta olan, Harmandöven Köyü’nün yanında yer alan ve tarihe tanıklık etmiş, ayrıca bölgede ayakta kalan ve Türkiye’nin en eski tarihi eserlerden bir tanesidir. Kervansarayı, eskiden Batum, Tiflis, Bakü, Şirvan, Divin ve Anı’dan gelen kervanlarını, yani misafirlerinin konaklamaları için kullanılan bir yapı olmuştu. Bu kervansarayı 12’inci asırda Surmari Emri Şerafettin Ejder tarafından inşa ediliyor. Tarihi eserin oldukça zengin bir görünümü vardır. Burası aynı zamanda Anadolu Selçukluların ticari zenginliğini, organizasyonların güçlülüğünü ve yüksek kültürlerini günümüzde yansıtmaktadır. En güzeli ise 2008 yılında ilin Özel İdaresi tarafından yapıtın restore edilmesi ve tekrardan turizme açılması olmuştur.

 

Balahana

 

Iğdır’ın kendi yöresine ait olan evlere Balahana adı verilmektedir. Bu ev tasarımlarına Tebriz, Nahçivan, Maku, Erevan, Kars ve Ardahan bölgelerinde de görmeniz mümkün olmaktadır. Günümüzde dubleks olarak adlandırılan ev yapıtları, aslında tarihe baktığımızda, babanın oğlunu evlendirdikten sonra, var olan evin üst katına bir kat daha yapmak ile gerçekleşen bir durum.

 

Aras Nehri

 

Bölgedeki en çok kuş türlerinin bulunduğu yerdir aslında Aras Nehri ve yörede bu nehir ilgili birçok farklı efsanelerin var olduğu bilinir ve anlatılmaktadır. Bazı yazarlar ve şairler o kadar güzel şekilde nehri anlatmışlar ki, bölgenin doğasını ve bölgenin kültürünü ve tarihi, her şeyi iç içe koymaya çalışmış.

 

Iğdır’a Nasıl Gidilir?

 

Iğdır’a nasıl gitmek istediğinize ve nereden geçeceğinize bağlı olarak, nasıl gideceğinizi düşünebilirsiniz. Eğer çevre illerden ve ilçelerden yahut komşu ülkelerden gelecekseniz ve kara yollarını kullanmak isterseniz, özel aracınız ile veya otobüs firmalarını kullanarak gidebilirsiniz. Eğer ki hava yollarını kullanarak Iğdır’a gitmek isterseniz, öncelikle Kars Havaalanına iniş yapıp daha sonra kara yollarını kullanarak Iğdır’a geçiş yapmanız gerekmektedir.

 

 


Van - Iğdır uçak bileti

Ucuz Van Uçak Bileti Satın Al

Van’a gitmek için en ucuz uçak bileti satın almaya ne dersiniz? En öze hava yolu firmalarından kolaylıkla bilet bulabilirsiniz. Kısa zaman zarfı içinde bir şehirden başka bir şehire gitmenize imkan tanıyan ucuz uçak bileti satın al adresi , uygun fiyat aralığından da yararlanmanıza olanak tanımaktadır. Birçok avantajlı bileti siz değerli kullanıcıları ile paylaşmaktadır. Ucuz Van uçak bileti bulma fırsatını kaçırmak istemiyorsanız web sitemizde yer alan sisteme kısa zaman zarfı içinde giriş yapabilirsiniz. Bu adım sonrasında Van şehrine giden ucuz fiyatlı uçak biletlerine sahip olabilirsiniz. 

Doğu bölgesinin vazgeçilmezleri arasında boy gösteren Van, birçok tarihi yere ev sahipliği yapmaktadır. Eğer sizler de kısa zaman zarfı içinde ucuz Van uçak bileti satın almak isteyenlerdenseniz bu adrese giriş yapabilirsiniz. Karşınıza çıkacak sisteme gerekli olan tüm bilgileri tek tek doldurarak en uygun fiyat aralığına sahip Van uçak biletine merhaba diyebilirsiniz.

Van’ın Tarihi

Türkiye’nin en kalabalık on dokuzuncu şehri olan Van MÖ 7000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Medeni tarihi Urartular ile başlayan Van şehri bugünkü Doğu Anadolu ve Ermenistan topraklarını kapsamaktadır. Urartu uygarlığından kalma bir şehir olan Van tarihe yolculuk yapmanıza mkan tanımaktadır. Van şehrinde yer alan Van Kalesi 3000 yıllık ihtişamı ile hala ayaktadır.

Van’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Karasal iklim tipine ev sahipliği yapan Van şehrinin bitki örtüsü ise bozkırdır. Kış aylarında çok yağışa ev sahipliği yapan Van şehrinde sonbaharları ise rüzgarlı geçmektedir.

Van’ın Özel Lezzetleri

  • Cevizli Baklava
  • Otlu Peynir
  • Hellız Kavurması
  • Yoğurt Yaprak Sarması
  • Mumbar Dolması
  • Çılbır
  • Bulgar Aşı
  • Soğan Dolması
  • Kelecoş
  • Balık tandırı
  • Balık Kızartma

Bu Özel Lezzetleri Mutlaka Deneyin

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Özel Bir Lezzet Rüyası

Van yöresenin vazgeçilmez tatlarından biri de mumbar dolmasıdır. Oldukça farklı bir tadı olan bu yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Bağırsak, kıyma ve pirinçten yapılan mumbar dolması aynı zaman da besleyici özelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Van’da Gezilicek Yerler

  • Adır Klisesi
  • Hoşap Kalesi
  • Akdamar Adası
  • Bendimahi Çağlayanı

 

  • Çavuştepe Klisesi
  • Ayanis Klisesi
  • Van Peribacaları
  • Van Müzesi
  • Van Gölü
  • Van Yedi Klisesi
  • Erçek Gölü
  • Hüsrev Paşa Cami
  • Van Kedi Evi

Gezilecek Avm’ler;

  • Atasoy Gümüş
  • Aydin Periham AVM
  • Turkuaz AVM

Müzeleri;

  • Van Müzesi
  • Van Urartu Müzesi

Van Şehrin’de Festivaller

Çatak, Erciş , Bahçesaray ilçesinde çeşitli festivaller düzenlenmektedir.

Akdamar Adası

Van şehrinde gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de Akdamar Adası’dır. Eşsiz doğa manzarasını ayaklarınızın altına seren Akdamar Adası 1990 yılında sit olarak ön plana çıkmıştır.

Peri bacaları

Van şehrinin Başkale ilçesinde Peri bacaları yer almaktadır. Eşsiz doğa güzelliklerine ev sahipliği yapan Peri bacalarını mutlaka görmelisiniz.

Kaplıcalar

Hem dinlenmek hem de şifa bulmak isteyenlerdenseniz Van şehrinde ki  kaplıcaları tercih edebilirsiniz.

Van Müzesi

Tarihe yolculuk yapmak isteyenler için burası ideal bir yer. Bu müzede el yazmaları ve eski savaş aletler yer almaktadır. Van müzesinde Urartu uygarlığından kalma birçok parçaya ev sahiplsiği yapmaktadır.

 

Van Şehrine Nasıl Ulaşabilirim?

Demir yolu: Demir yolu istasyonu, Van şehrine 5 dakikalık mesafede yer almaktadır. Kolay ulaşım imkanı iöin demir yolunu tercih edebilirsiniz.

Kara yolu: Yüksekova aracılığı ile İran’a bağlantı kuran devlet yolu bulunmaktadır. Yüksekova ve Hakkari arasında irtibat sağlanmaktadır.

Hava yolu: Hava alanı’nı merkeze 7 KM mesafede konumlandırılmıştır. Hava alanına THY servis araçları ya da minibüsler ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Van Gölü Ulaşımı:           

Tatvan ve Van arasında demir yolu bağlantısı kullanılarak Van Gölü üzerinden feribot ile ulaşım sağlanmaktadır. Tatvan iskelesinde yük, araç ve vagon taşıyan feribot seferleri yapılmaktadır. Tatvan’dan Van’a yolculuk yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir.

Van Şehrin’de Nerede Kalınır?

Van şehrinde uygun fiyat aralığına sahip birçok otel ve konaklama merkezi bulunmaktadır. Tercih edeceğiniz otel ve konaklama merkezlerini internetten detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Van şehrinden sevdiklerinize turistik eşyalar götürebilirsiniz. Şehirde ünlü olan dokuma kilimler, yöresel elbiseler, süs eşyaları, el sanatları ile süslenmiş eşyalar, kilim ve halılar bu şehirden giderken sevdiklerinize götürebileceğiniz en güzel eşyalar arasında yer alıyor.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: